Şimdi Ara

Muhabbet Kuşum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkdaşlar 1 ay önce balkonda otururken yavru olduğuna emin olduğumuz bir muhabbet kuşu girdi. Yavru olduğunu veterinere sorarak onaylattık. Sağlık durumuna filan bakıldı. 1 aya yakındır bizimle.


    Soru1: Ben odanın içerisindeysem susuyor ismiyle seslenince bakıyor beni dinliyor ama ben odada değilsem yaygarayı koparıyor. Ben gelince yine susuyor. Beni sevdiği için çağırıyormu yoksa benden korktuğu için susuyormu? Dipnot: Kafesten elime direkt zıplayarak geliyor kendini sevdiriyor omzuma çıkıyor öptürüyor dudağımı uzatınca gagalıyor elimden yemek yiyor.


    Soru2: Kafesten ilk çıktığında genelde perdeye uçuyor. Bizim salon biraz büyük iki cephesindede perde filan var baya uçuyor. Ben perdenin altına gelince karşı perdeye uçuyor. Bir kaç tekrardan son ra kafesine geri konuyor ve elime tekrar geliyor. Bu iyi bir şey mi yoksa rahatsız etmemem mi gerekiyor.


    Soru3: Yer mekan şahıslar fark etmeksizin televizyon açıksa televizyondakilere ötmekten çatlayacak hayvan. Sizce televizyon izletmeye devam etmelimiyim yoksa televizyonu izletmeyi kesmelimiyim?


    Soru 4: Oda değiştirdiğimizde kafasını camdan cama duvardan duvara vuruyor. Kafesin içindeyse susuyor ne leptoptaki filme nede başka bir şeye tepki veriyor pusup duruyor öylece. Sadece boncuk diyince kafasını çevirip bakıyor. Başka odalarada evin heryerine alışsın istiyorum ama daha erken mi bunun için? Bu yaptığım yanlış mı kafesini oynatmamam mı gerekiyor yoksa biraz zorlayıp alışmasını mı beklemem gerekiyor?


    Soru 5: Kendi kendini yoluyor. Sürekli gagasıyla tüylerini yolup atıyor en sonundada ayağını gagalıyor yumuşak şekilde bırakıyor. 5 Dakika sonra yine aynısı. 1-2 haftada bir duş aldırıyorum nazikçe ılık suyla. Bazen ayağıyla köpek gibi kafasını kaşıyor. Duş aldırırken inceliyorum ancak herhangi bir şey göremiyorum. Gözle görünür mü onuda bilmiyorum. Bitlenmiş olma ihtimali varmı yoksa muhabbet kuşları için bu normalmi?


    Soru6: Avcumun içine nazikçe alsamda etimi ısırmaktan koparıyor adeta. Bunu kesmelimiyim yoksa ara sıra alışması için avcumun içine alnmaya zorlamalımıyım?


    Şimdiden eğer sorularım yanıt alırsa herkese teşekkür ederim teker teker. İyi günleriniz olsun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pwniex -- 14 Eylül 2021; 15:9:19 >







  • duş aldırma gereksiz. ölür soğuktan. kuşlarda kaşınma normal, benim kuşlar gün içinde 1-2 saat kaşındığı da olur, kedilerin kendine yaladığı gibi, tüyleri ile gagalaması normal. yıkama dediğim gibi hasta olur ölür.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.