Şimdi Ara

Xiaomi akıllı gözlüğünü sunar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi akıllı gözlüğünü sunar



    Google Glass başarısızlığının ardından akıllı gözlük konseptinin çok ileri gittiğini söylemek pek mümkün değil ancak bireysel olarak bazı firmalar konsepti desteklemeye devam ediyor. Snapchat, Facebook gibi firmaların ardından Xiaomi de kendi akıllı gözlüğünü duyurdu. 



    Xiaomi Smart Glasses özellikleri



    Xiaomi Smart Glasses son dönemdeki ürünlerden oldukça farklı ve Google’a akıllı gözlük nasıl olmalı dersini veriyor gibi. Gözlük camına doğrudan yansıtma yapmak yerine microLED teknolojisi ile içten yansıtma yapılmış. 0.13 inçlik microLED panel 2 milyon nit parlaklık seviyesine ulaşabiliyor ve camın içerisine ışığı yansıtarak göze büyük bir ekran görüntüsü vermeyi başarmış. 



    Ayrıca Bkz.Eylül ayında Netflix'e eklenecek özel yapımlar belli oldu: Uzun bir liste



    Renkli ekran yerine monokrom tercih edilmiş. Böylece kompleks optik yapılardan ışığın en iyi şekilde geçmesi sağlanmış. Renk isteyen fonksiyonlar gerçekleşmezken bildirimler, navigasyon, mesajlar, çağrılar yansıtılıyor. Dahili mikrofon ve hoparlör ile görüşme yapabildiğiniz gözlüğe komut da verebiliyorsunuz. Böylece harici uygulamaya gerek kalmadan gözlüğü yönetebiliyorsunuz. 



    4 adet ARM çekirdeği barındıran Android tabanlı gözlük 5MP kamerası ile anlık çeviri ve okuma için görüntü yakalayabiliyor. Ayrıca bir LED bildirim kameranın açık olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte batarya ne kadar verimli açıklanmadı zira Google Glass’ın en büyük handikaplarından birisi kullanım süresiydi. Xiaomi Smart Glasses ile ilgili yeni detaylar önümüzdeki haftalarda verilecek. 





     


    Kaynak:https://www.engadget.com/xiaomi-launches-its-own-smart-glasses-031328346.html



  • Xiaomi akıllı gözlüğünü sunar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yiieeeeey Apple, neredesin?

    Al sana yenilik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 14 Eylül 2021; 14:9:23 >
  • Özel numaralı camları da destekleseler tadından yenmez

  • Ne zaman çıkacak acaba

  • Bu gözlükler özel hayatın gizliliğine etkisi nasıl olacak bakalım. bana kalırsa kullanıcı bunu açık tuttuğu sürece büyük bir led ile ben açığım dikkat edin demesi gerekiyor

  • Yüzük gibi takılan da ufak bir joystick olursa oradan kumanda eder mesajlaşırız :)

  • Yav gözlük kullanan briyim senelerdir. Ya üstüne oturmuşumdur ya düşmüştür. Ya arabada unutup çizilme kırılma yaşamışımdır. Bunu normal bir gözlüğe adapte etseler tama diyeceğimde, gözlük kullanmıyan biri bunu neden alsın ,gözlük kullanan biri de bunun için ayrı cam mı kestirecek. Bana çok gereksiz geliyor bu teknoloji. Teknolojik ürünleri sevmeme rağmen.

  • Dereceli modeli de olacak mı? :)

  • Su aletleri cikarmadan once pil sorununu halledin yahu. Sacmaliga bak; pili bitince okudugun kitap pat diye yarim kaliyor, pili bitince saati ogrenemiyorsun, pili bitince cizdigin resim yarim kaliyor, simdi de pili bitince goremeyeceksin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xiaomi çok iyi şekilde ilerliyor argesi mükemmel

  • gozluk işinde bence fanztazi ye kacıyorlar..zaten tum iş cep telefonunda var...sadece goruntu leme ve işitme ve kounsma işini hal etseler diğer kamera vb.seyleri moduler yapıp daha makul fiyatlara daha fonksiyonel urunler cıkarsalar...daha makul ve mantıklı olurdu..

  • Fikir ilginç, ama kimse gece gündüz gözlükle gezmez. Gözlük telefonun yerine asla geçmez.

    Numaralı gözlük kullanıyorum, çok hafif olmalarına rağmen, onlar bile yeri geliyor, burnumun direğini kıracaklarmış gibi rahatsız ediyor.

    Zaman geliyor, kulağındaki bluetooth kulaklık bile rahatsız etmeye başlıyor.

    Bir süre kullanırlar, sonra sıkılıp bırakırlar.

  • Kalsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.