Şimdi Ara

Marantz AVR Kurulumu Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aşağıda atıcağım resimdeki aletler için bana yardımcı olmanızı rica ediyorum. Bu sistemi evimde müzik ve film izlemek için düşünüyorum. Buna bağlanacak cihazları size bahsedeyim.

    Marantz AV Surround SR5004

    Marantz Bluetooth IS301RX

    Marantz Dvd Player DV4003

    KEF 5001.2

    KEF Subwoofer HTB2

    Epson tw5350

    Toshiba laptop

    Dsmart


    Birde ASEL diye alet var bir kaçtane gözü olan.

    Marantz AVR Kurulumu Lütfen Yardım


    Marantz AVR Kurulumu Lütfen Yardım


    Marantz AVR Kurulumu Lütfen Yardım


    Marantz AVR Kurulumu Lütfen Yardım


    Marantz AVR Kurulumu Lütfen Yardım


    Marantz AVR Kurulumu Lütfen Yardım


    Marantz AVR Kurulumu Lütfen Yardım


    Marantz AVR Kurulumu Lütfen Yardım


    Marantz AVR Kurulumu Lütfen Yardım


    Marantz AVR Kurulumu Lütfen Yardım


    Marantz AVR Kurulumu Lütfen Yardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Eraykonur E kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sisteminizi güle güle kullanın

    Marantz Bluetooth adaptörü ipod için özel olarak üretilmiş bir cihaz. Eğer uygun bir iPod kullanmıyorsanız, bu cihazı bağlamaya gerek yok diye düşünüyorum.
    Altta ürün ile ilgili bir link ekliyorum

    https://www.hifix.co.uk/marantz-is301-bluetooth-ipod-docking-station


    Sonrasında Esel diye geçen bir kumanda sinyal alıcısı. Eğer tüm cihazlar kapalı bir sehpa içindeyse ve dışarıdan hiç görünmüyorsa, bu cihazın gözlerini amfi, Digitürk vs vs gibi cihazların kızılötesi (ir) alıcısının olduğu yere yapıştırıyorsunuz. O esel yazılı kutuyu da tv sehpasının üstüne görünür bir yere koyuyorsunuz ve bu kutu tüm cihazların kumandalarından gelen sinyalleri ilgili alete iletiyor.

    Eğer amfi, Digitürk vs gibi cihazlar görünürdeyse ve kumandalarının sinyallerini düzgün şekilde alıyorsa bu cihazı da kullanmaya gerek yok.

    Sub’ın arkasındaki ayarlar düzgün görünüyor. Eğer cihazlarla birlikte kablolar da geldiyse iki ucu rca soket olan kablonun bir ucunu Avr’nin Sub pre out çıkışına bağlayacaksınız. Diğer ucunu da Sub’daki girişe bağlamalısınız.

    Hoparlör konusunda ise sanırım sadece 2 adet (bir çift) hoparlör mevcut. Verdiğiniz model kodu sadece bir çift olarak görünüyor.

    https://www.cnet.com/products/kef-hts5001-speaker/

    Eğer sadece bir çift hoparlör varsa bunları amfinin ön sağ ve sol çıkışlarına bağlamalısınız (Front A yani resimdeki sarı ile işaretlediğim)
    Burada sağ tv ekranına bakarken sağda olacak hoparlör demek.

    Bunu yanı sıra bu hoparlörden 5 tane varsa arkaları resimdeki kırmızı ile işaretli çıkışlara, center (merkez) hoparlörü de yeşil ile işaretlediğim çıkışa bağlamalısınız.

    Fakat bu hoparlörlerin sürücüleri küçük olduğu için müzikal anlamda çok başarılı olamayabilir.
    Eğer elinizde sadece 2 adet hoparlör varsa ilerleyen zamanlarda önlere kule yada raf tipi bir hoparlör ve bir de önlere uygun bir center hoparlör alıp bu mevcut Kef hoparlörleri surround (arka) hoparlör olarak kullanabilirsiniz.





    Digitürk, laptop vs gibi kaynak cihazları ise Avr’nin arkadaki Hdmi girişlerine Hdmi kablo ile bağlayabilirsiniz.

    Hdmi out çıkışından da bir optik Hdmi kablo ile projeksiyona görüntüyü aktarabilirsiniz. 7-8 mt uzunluktan sonra klasik bakır telli Hdmi kablolarda kayıplar başladığı için daha uzun mesafelerde optik Hdmi kablo kullanılıyor. Misal ben de Avr ile projeksiyon arasında 15 mt’lik bir optik Hdmi kablo kullanıyorum. Fiyatları ise 600-700 TL arası şu an.
    Marka olarak da Paugge optik Hdmi kablolara bakabilirsiniz.

    Son olarak da apartmanlardaki merkezi tv yayınını yapan kutularda bazı kaçak akımlar olabiliyor ve bu kaçak akımlar Digitürk, dsmart vs kutularına gelen anten kablosu ve sonrasında Hdmi kablo ile bağlı olduğu cihazın (tv, Avr, monitör vs) Hdmi girişlerinin yada Hdmi kartının bozulmasına sebep olabiliyor. İlk Avr’min 3 Hdmi girişi bu şekilde bozulmuştu. Bende girişler zamanla bozuldu ama başka bir cihazda tüm Hdmi kartı da bozulabiliyor.

    Misal sorunu yaratan merkezi sistem önceki Samsung tv’ye hiç bir zarar vermezken, Onkyo Avr’nin Hdmi girişleri zamanla bozuldu. Sonradan aldığım Sony Tv ise anında bozulma belirtileri gösterdi. Yani her marka farklı hassasiyet gösterebiliyor.

    Bu sorunu gelen anten kablosunu korumalı priz ile filtre ederek çözdüm. Yaklaşık 8 yıldır Tunçmatiğin linkteki prizini kullanıyorum ve herhangi bir sorun yaşamadım.

    https://www.akakce.com/akim-korumali-priz/en-ucuz-tuncmatik-surgepro-576-joule-tsk0758-beyaz-2-li-fiyati,5283496.html



    Fakat bu priz artık üretilmiyor. Buna benzer anten kablosunu filtre eden priz olarak aşağıdaki ürünü bulabildim. Başka da var mı bilmiyorum.

    https://urun.n11.com/priz/s-link-msis-tnc-bnc-telfaxmodem-network-akim-koruyucu-priz-P506408469

    Eğer apartmanın merkezi sisteminden tv yayını alıyorsanız mutlaka bu prizi kullanın derim. Tabii bir de prizden uydu cihazınıza bağlantı için 2-3 mt’lik anten kablosu almanız gerekiyor (prizdeki yuvalara uygun uçlu).

    Marantz AVR Kurulumu Lütfen Yardım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Öncelikle size çok teşekkür ederim beni dikkate alıp mesajıma cevap ve yardımcı olduğunuz için. Evet dedikleriniz çok net ve anlışılabilir 🙏🏼

    Kef hoparlörler 5+1 şeklinde bendeki ve elimde iki adette

    Boston Acoustics Sound Ware Dış ve İç Mekan Hoparlörü

    Var bunuda ekleyebilme şansımız varmıdır. Yada eklesek ses düzenini bozarmıyız acaba ?

    şimdiden çok teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eraykonur E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, vakit buldukça ve bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum.

    Dediğiniz hoparlörler alttaki linkteki ise bu hoparlörleri surround back olarak sisteme ekleyip 7.1 olarak kullanabilirsiniz.

    https://www.dukkanhifi.com/boston-acoustics-sound-ware-dis-ve-ic-mekan-hoparloru

    Ama sistemi kurduğunuz alan küçük ise ve ana izleme pozisyonunuzun arkasında 1-2 mt boşluk varsa 7.1 kurulum mantıklı olur. Misal benim sistemim 7x4mt’lik bir odanın 4x4’lük bir kısmında kurulu. Tv, amfi uzun duvarda, izlediğim koltuk da karşı uzun duvara dayalı şekilde. Hali ile oturup izlediğim yerin arkasında boşluk olmadığı için istesem de surround back hoparlör ekleyemiyorum.

    Ben de Avr atmos destekli olduğu için linkteki hoparlöre benzer hoparlörleri tavana monte ettim. Avr’den de hoparlör dizilimini buna göre seçtim.
    Fakat sizin Avr daha eski bir model olduğundan atmos desteği yok ama yine de ön üste front height olarak bağlama imkanınız var.
    Belki bu şekilde değerlendirilebilir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Evet dediğiniz gibi atmış olduğunuz linkteki hoparlörün aynısı. Dün akşam birisini çağırdım sistemi bağlamak için ama hiç bir şekilde ses alamadık. Prpjeksiyondan görüntü aldık ses alamadık dsmartı bağladı görüntü var ses alamadık bilgisayarı bağladı görüntü var ses alamadık 😂 sanırım biz yapamadık. Avr nin radyosunu açtık o işaretlediğiniz yerlerin hepsine hoparlörin kablosunu taktık ama ses hiç alamadık telefonu bağladık öndeki rca ları denedik oradanda ses alamadık acaba çıkışlarında bir sorun olabilirmi? Ben istanbulda yaşıyorum buralarda bu avr yi test ettirecek birileri varmıdır acaba bilginiz varmı bu konu hakkında yada tamirini yapıcak ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eraykonur E kullanıcısına yanıt
    Ses alamamamınızın bir çok sebebi olabilir.

    Öncelikle hoparlör bağlantılarının doğru olduğundan emin misiniz?
    Misal sağ ön hoparlörü resimde sarı ile işaretlediğim kısımda kırmızı yuvaya + kutbu, hemen altındaki siyah yuvaya da - kutbu bağlayacaksınız.

    Eğer bu bağlantılar doğruysa, laptop vs kaynak bağlamadan amfinin çıkışlarının sağlam olup olmadığını kalibrasyon yaparak anlayabilirsiniz.
    Avr ile birlikte ince uzun kablolu bir kalibrasyon mikrofonu olmalıdır.

    Avr bu mikrofon ile hoparlör yerleşimini ve bağlantılarını yaptıktan sonra hoparlör ses seviyesi, crossover vs gibi ayarları tek tek hoparlörlerden ses verip ölçerek otomatik olarak yapar. Örneğin bir hoparlör daha uzaktaysa onun ses yüksekliğini arttırarak sesi dengelemeye çalışır.


    Eğer hoparlörlerin bağlantılarının doğru ise ve bu kalibrasyon aşamasında hoparlörlerden ses alırsanız amfide bir sorun yok demektir.

    Amfide bir sorun yoksa o zaman Avr’nin giriş ayarlarının yapıldığı menüde yanlış bir şeyler olabilir.

    Altta amfinizin İngilizce manuelini görebilirsiniz. 25.sayfada hangi girişin ne şekilde sinyal kabul edeceğini ayarlanması gösteriyor.
    Eğer o kısım analog olarak ayarlıysa, siz Hdmi ile bağlasanız bile Avr ses sinyalini analog girişlerden beklediği için ses vermiyor olabilir.

    https://www.marantz.com/-/media/files/documentmaster/marantzna/us/sr6004-5004_u_en.pdf

    Bunun dışında dsmart ve laptopta ses çıkış aygıtını Hdmi olarak seçtiniz mi?
    Eğer bu yapılmamışsa da görüntü Avr’ye iletilirken, ses başka şekilde iletilmeye çalışılıyor olabilir



    Marantz AVR Kurulumu Lütfen Yardım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Tekrardan merhabalar. Evet sistemi bağlaması için bu işlerden anlayan birisini daha çağırdım ne yazıkki oda yapamadı. Sanırım çıkışlarında bir problem varmış. Ben zaten diyorum bende bedevilik var diye :)

    şimdi sizden başka bir ricam var yardımcı olabilirseniz lütfen

    Marantz AVR amfi için istanbul içinde bunun tamirini yaptırabileceğim bir yer varmıdır. Fazla pahalı olmuyacak malüm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eraykonur E kullanıcısına yanıt
    Yukarıda linkini paylaştığım manuelin 78.sayfasında General Trouble Shooting (genel hata tespiti) kısmında en altta hiç ses gelmemesi ile alakalı 2 madde var.

    İlkinde stand by ışığı saniyede 2 kere yanıp sönüyorsa bağlantılarda hata olabilir vs demiş.

    Diğerinde stand by ışığı saniyede 8 kere yanıp sönüyorsa üründe ciddi bir sorun olabilir, hemen elektriği kesin ve tamirciye götürün vs demiş.

    Sizin stand by ışığı bu şekilde yanıp sönüyor mu?
    Ayrıca size öncesinde bahsettiğim giriş ve ses ayarları kısmını kontrol ettiniz mi?



    Marantz AVR Kurulumu Lütfen Yardım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Şuan sistemin yanında değilim iş için şehir dışına çıktım. Ama gözlemlerime göre sanırım sabit yanıyordu. Ayrıca gerçekten ilgilendiğiniz için çok mutlu oldum. Şuan yazmaya bile çekiniyorum sanki bana şöyle diceksiniz gibi geliyor. Ya yine geldi bu bişeyden anlamıyor diye 😀 en iyisi göstermek sanırım. Bide bu sistemin kumandasını marantz sr5004 ün nerden bulabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar merhaba. Sistemi tandık bir tamirciye götürdüm korkulan olmadı. Sistem kendini korumaya almış ve dediğiniz standby ışığı hiç yanmıyor. Bu sistemi devreye almak için kumandası gerekiyor önemli olan şey Marantz Sr5004 ün kumandasını nereden temin edebilirim acaba acil bana yardım edebilirmisiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eraykonur E kullanıcısına yanıt
    Cihaz nispeten eski bir model olduğu için kumandasını bulmamız zor olabilir. Avrupa distribütörü ile görüşmek lazım diye düşünüyorum.
    Kumandanın kodu RC008SR diye geçiyor

    Eğer orijinal kumandayı bulamazsanız 2.el harmony remote 350 yada 650 gibi bilgisayar üzerinden birebir programlanabilen akıllı kumanda alın.
    Bende 350 olan model var ve Avr, stereo amfi, tv ve medya oynatıcının modellerini direkt veri tabanından kumandaya yüklüyorsunuz. Bu sayede tek kumanda ile tüm cihazlarınızı kullanabiliyorsunuz.

    Orijinal kumandayı bulamazsanız çözümünüz bu olabilir diye düşünüyorum

    https://support.myharmony.com/en-us/350

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.