Şimdi Ara

Baykar Savunma, Muharip İnsansız Uçak Sistemi'nin ilk görsellerini paylaştı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
4.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arthur_Morgan

    ben ak partili degilim ama bu adam torpilli de degil. hakederek gelmis biri kendisi. okudugu ve egitim aldigi yerlere bakarsaniz nasil ust duzey bir muhendis oldugunu anlarsiniz. daha dogrusu iyi bir muhendis oldugu icin damat olmus olabilir :D

    Aslında adamın Babası AK Parti'yi karşısına almıştı ama AKP'li olabilir. Babası Özdemir Bayraktar şirketi kurmuştu. Milli görüşcü idi, zamanında Refah partisinde görev almıştı o yüzden alanı geniş idi. Erbakan'ın desteği var, onu tanıyordu.


    Eski Refah partililer genelde Özal'ın Anavatan partisinden gelmişti, şuan çoğu AKP'de.


    Zaten Selçuk Bayraktar'ın kendisi, Robert Kolejinde okumuş, Pensilvanya Üniversitesi ve MIT'te okumuş. Hani imkanlar çok, baban da herkesi tanıyınca işler geliyor. Devlet desteği de geliyor tabi.


    Türkiye'de çok sağlam projesi olupta, tanıdık vs. olmayan ve batan bir çok mühendis ve ekipleri var. Mesela EVT otomobil ve ETOX otomobil gibi. Daha böyle sayabilirim.


    He tab, sonunda ilişkilerin gerçekten iyi yerde kullanması gayet iyi, bütün sektörler de tanıdıklar varsa her zaman sıfırdan gelenlerden daha hızlı yükselirsin. Adam da bunun avantajını kullanmış. Bir nevi torpil ama bu iş böyle.


    İşin sonunda adam bu kadar imkanı kullanıp, paraları cukkalamamış. O yüzden bu adamı iyi niyetli buluyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 21 Temmuz 2021; 16:39:18 >




  • Türkiye'de her görüşten insanın destek vermesi gereken bir kişi. Boş laflar konuştuğunu da görmedim. İktidar değiştiğinde verilen destek azalmaz umarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Adam damat olduğundan Selçuk Bayraktar değil. Selçuk Bayraktar olduğundan dolayı damattır diyebilirim.

    Adamın babası da mühendis imiş. Yani aileden gelmiş bu destek.

    Yıllarca Güneydoğu illerinde çalışmış küçücük bir odada...

    Onca imkanlar verilmiş gerçekten de ;) O yüzden başarmış :)

  • Wi Fi kullanıcısına yanıt
    Bu ne kadar saçma bir mesajdır ya? Tüp kuyruğu, yap kuyruğu zırvalıklarını kimse artık yemeyince ne yazacağınızı şaşırdınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şey icat ettik diye havalara girmek savaş alanında savaşı kaybetmektir. Bakınız amerika rusya. İcat üstüne icat yahut geliştirme olmaz ise tarih olursunuz. Rusya duraksadı ve geçildi. O yüzden bunlar güzel şeyler fakat süreklilik en önemlisi. Umarım yeni nesil gençler bu sürekliliği sağlayacak ve icatların hikayesini nesiller boyu yazacak. Ama biz ürettik ya, dünya deviyiz havasına girerseniz olaya taraflı bakarsanız bugünler hiç yaşanmamış olacak. Bu olayın sağı solu yok mühendisleri var. Mühendis içinde eğitim şart. Uçağa gelinceye kadar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1ses1

    Hayret demiyorlar artık vidası, motoru ,Türk malı değil yada başaramazlar yapamazlar milleti kandırıyorlar diye. İha ve siha lardan sonra sesler kesildi sanırım.
    Aslanım türk olan neyi var say bakalım?

    Aktrollük yapmanın anlamı yok. Selçuk byraktarı desteklerim adam başarıyor bu işi kayınpederi den aldığı destekle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun gerçeğini değil heykelini yapması,
    Resmen israf..
    Ne gerek var gerçeğine heykeli daha masrafsız olur, yakıt yakmaz bakım istemez masrafsız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel alet hayırlı olsun. Ama fayda etmez sen bunları yapıyorsun diye ampüle atacak kadar kör değiliz. Bu senin başarın ampülün değil.

    Neyse ampül gidici yazarak noktalayayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah Kendine Allah diyenlerden Muhafaza eylesin! Zaten kendinde guc bulup yaratmak ibaret zannederse Allahi iste ahmagin en bedisidir. Allah sadece yaratmaz. Allah azap vermez. Allah sadece karsilik verir. Allah sadece firavun, nemrut ve peygamberlere haddi asip zulmde kainati hiddetlendirenleri cezalandirir. Onlar bazi seylerin ihtimal ki cogu seylerin farkinda olup israrla kendilerini zanlarda gaflet icinde bogdurup hayatini olduruyorlar.

    eger islam sadece namaz kilmaz oruc tutmak zekat vermekten ibaret olsaydi ki bu inanmayaninda mumin dairede yasayipta farkinda olmayanlarin yaptiklari bu!

    eget islami anlamak istiyorsan ilk once peygamer a.s.m sevmeyi sevidikten sonra o neden bu kadar islami istemis baskalarina istemis! aslida su anda cok bitik bir vaziyetteyim onun hayatini ornek aliyorum. Edison tarihce-i hayati ornek olabilir fakat su peygamberin imkansiz denilenecek o sartlarda imkansizi basarmasi benim icin inanilmaz bir nasihat! Yani o sadece mucize gostermedi. o mucizeler benim alakadar etmez beni orada allahtan yardim gelmedi anlar oldugunda umidini asla yitirmemis olusu! Yani ibadet etmesende ilk once peygambere adaveti hasimligi birakmak lazim ilk once.





  • yapılan her proje ülkeye birşeyler katar illaki türk olan ülkesini seven herkesde destekler yanlışlarınıda eleştirir doğrulara yöneltmek bulmak adına buraya kadar herşey iyide.


    Şu parti yalaması yapan hangi parti olursa olsun fark etmez. Çıkarınız ne ? babanızın oğlumu futbol takımımı ? oyun mu ? din mi dil mi ? hiç biri değil. Babasının hayrına kim iş yapıyor kimse hepsi yapıtığı birse 1000 alıyor alıyor diyorum kibar dille hepside aynı. Kimse birşey yaparak iyilik yapmıyor yada kendi cebinden yapmıyor.Ülkenin parasıyla yapılmak zorunda olunan şeyler yapılıyor.Bazı dar kafalılar hala eskiden şöyle eskiden böyleydi diyor.Eskiden kaçınızın evinde internet vardı cep telefonu vardı televizyon bile yoktu bunları partiler yada buradaki kişilerin hiç biri icat etmedi yada getirmedi küresel teknolojik gelişimin ve iş gücünün artması sonucu bunlar küçüklü büyüklü şuan bütün dünyada kullanılıyor zaten.Artık eskisi gibi değil herkesin her konuda öğrenmek isterse bilgisi olabilir yeterki gerçek ne öğrenmeye çalışsın araştırsın.Siz nasıl işinizi yaparsanız paranızı alıyorsanız yapmak zorundaysanız gerekliliğini onlarda yapmak zorundalar sizin gibi orası iş yapma makamı laf değil kimse babasının hayrına durur nede cebinden yapar.


    Şimdi en kritik soruyu soracağım size türkseniz eğer memleketi madem gerçekten bu kadar seviyor düşünüyorsunuz delikanlı gibi cevap verin elinizi vicdanınıza koyun.


    Ülkeye sokulan milyonlarca insan varken bunların bariz bilinçli bir şekilde ülkeye alınırken gerçekten ülkenizi ailenizi şehitlerimizi tarihimizi ve kültürümüzü dilimizi ve milletimizi düşünüyormusunuz bu parti yalaması yapanlara soruyorum gerçekten ülkenin en büyük sorunu bu iken birşeyin yapılması önemli olsada bu sorunun olan herşeyi gelecekte yıkabilecek birşeyken sizi yataklarınızda rahat uyutuyor mu bunların suç oranı ve sayıları günden güne artıyor ülkemizin ve bizim paramızla bizim ülkemizin içten göz göre göre bozmaya çalışanlara karşı vicdanınız rahatmı ? kendi ülkesini batırıp bizim paralarımızla ülkede umarsızca yaşayıp bizim hergün şehidimiz varken bunlar burada rahat rahat çoğalırken ülkesini bile umursamazken bunlar bizim ülkemizimi bizimi ailenizi mi bayrağımızı mı dilimizimi kültürümüzümü tarihimizi örf adetimizi mi soyumuzumu emeklerimizi mi düşünür ? elinizi vicdanınıza koyun düşünün.


    Parayla ilgili herşey doğru planlamayla düzelir ya ülkenizi işgalden nasıl kurtaracaksınız herşey hallolur ama geç olunca bunu nasıl çözeceksiniz türkseniz elinizi vicdanınıza koyun bu ülkenin en büyük sorununa susmayın gerçekten vatanı seviyorsunuz bu kadar madem müslümansınız madem şehitlik diye birşey varken ve bizim şehitlerimiz olurken olmuşken vatanları için şehit olamayacak kadar kendi zevklerine düşkün terk derdi para ve namuzsuzluk olan bu ülkeye gelen namuzsuzlarımı savunacaksınız oturun düşünün buna göz yumup bunların kalmasına ülkenin milletin onca emeğin geleceğini şehitlerin kanlarını bunların tekrar kalmasına yardımcı olarak mı kullanacaksınız ? üstelik bu alınanların terorist mi hırsız mı tacizcimi tecavüzcümü ajan mı bölücümü olduğunu bilmeden sırf oy için vatandaşlık verildiğini bile bile.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torres1903 -- 22 Temmuz 2021; 5:33:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkcombil

    Messerschmitt Me 262 ile modern anlamda ilk nesil savaş uçağıyla başladı bu iş.Almanların şansızlığı bu uçağı ancak savaşın sonlarına doğru hizmete sokabilmiş olmalarıydı.Savaşın karada kaybedilmesiye bu işi büyük galipler Amerikalılar ve Sovyetler devraldı.O zamandan bu zamana geliştire geliştire bu günlere geldiler.Yani 80 senedir bu işlerle uğraşıyorlar.Bereket ki günümüzün teknolojik imkanlarıyla adamların 1945 - 65 arası katettiği mesafeyi almak için 20 yıl beklemene gerek kalmıyor.Ama son 20 yıldaki yaptıklarını da 2 yılda yaparız hatta daha da iyisini yaparız dedin mi iş cıvıklaşıyor.Hasbelkader Avusturya motoru Kanada kamerasıyla birkaç vidayı teknisyene sıktırıp mühendise test ettirerek bu günlere geldin.Daha da ileri gitmek istiyorsan öncelikle gerçekci olacaksın.Potansiyelin ne ise onu kabul edip planlamanı da ona göre yapacaksın.Yoksa herkes ister yüksek teknoloji ürünü araçların kendi ülkesince üretilmesini.Ama işi gerçek bağlamından da koparmayacaksın.Yoksa ben halepte 70 arşın atlıyorum,diyenden ne farkın kalır?

    Hasbelkader avusturya motoru Kanada kamerasıyla birkaç vidayı teknisyene sıktırıp mühendise test ettirerek bu günlere geldin.


    Bu iş bu kadar basit mi? Şu cümleyi yazmaya iten motivasyonunu cidden merak ediyorum. Cidden derdin ne yazar mısın ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    2023 dedikleri zaman bütün büyüsünü kaybediyor.

    Neden?


    2023 çok önemli bir tarih değil mi?

    Bu milletin küllerinden yeniden doğup , Türk'ün Vatansız yasayamayacagini tum dünyaya tekraren gösterdiği bir tarih değil mi?

    Ya İstiklal Ya Ölüm diyerek atalarımızın kanlarıyla kurduğu ülkemizin 100. kuruluş yılı değil mi?

    Atatürk'ün Samsundan başlayıp tüm Anadolu'ya yaydığı Milli Mücadele ruhunun taclandigi tarihin 100. Yılı değil mi?


    Peki böylesi bir yıl dönümünde bu ülke için böylesi güzel gelişmelerin hazırlanması planlanması kötü bir şey mi?


    Gerçekten niye rahatsız oldunuz anlamadim. Neden büyüsünü kaybetsin? Tam tersine böylesi bir yıl dönümünde ilk prototipini görecek olmamiz ne kadar anlamlı bir durum olmaz mi?

    Sadece bu değil. Farklı farklı bir suru proje var ve 2023 için yetiştirilmeye çalışılıyor.


    K.bakmayin ama sizin sorununuz tamamen ideolojik. Canınızı sıkmayın. 2023 için birileri kocaaaaaaa bir heykel diker. Büyük ihtimal sizin için daha anlamlı olacaktır.  


    Sizde ona sevinin saygı duyarım sorun yok ama bırakın biz de bu milletin küllerinden doğup kurduğu bu cumhuriyetin 100. yılında böylesi projelerin mujdelerine sevinelim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    EVT projesinin içerdiği teknolojiler çok başarılıydı ama spor araba yaparak baştan ölü bir işe giriştiler. 5 kapılı sedan veya Doblo benzeri bir araç olsaydı halktan rağbet görürdü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selçuk Bayraktar ne kadar mantıklı, tutarlı, bilimsel konuşuyor ama yorumlarda onu savunanlar 7 ceddi sayıp kainattan girip dış mihraklara bağlıyorlar...

  • Baykar Technologiesyoutube
    Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın gece ve gündüz ihtiyacı olan yakın menzil keşif, gözetleme, hedef tespit faaliyetlerini gerçekleştirmesi maksadıyla 2005 yılında Mini İnsansız Hava Aracı Geliştirme Projesi başlatılmıştır. Bu tipte bir hava aracı ile askerimizin kendi hayatını riske atmadan, bulunduğu bölgenin etrafının gözlemlenmesine imkân sağlayacak, sırtta taşınabilen, ihtiyaç duyulduğunda kolayca monte edilip uçurulabilen bir sistem geliştirilmesi hedeflenmiştir. Katılımcı yerli firmalardan kendi prototip sistemlerini uçuş gösterimleri ile tanıtılması istenmiştir. Bu kapsamda Baykar bünyesinde gövdesinden elektronik kontrol sistemlerine kadar milli ve özgün olarak prototip mini iha geliştirilmiştir. Halen Baykar'da teknik müdür olarak görev yapan Selçuk Bayraktar o dönemde Amerika'nın en prestijli mühendislik okullarından olan MIT'de (Massachusetts Institute of Technology) doktora çalışması kapsamında agresif manevra kabiliyetine sahip helikopterlerin uçuş kontrol sistemlerini geliştirmekteydi. 2005 Ekim ayında TAI tesislerinde gerçekleştirilen mini iha uçuş gösterimi için Türkiye'de bulunan Selçuk Bayraktar başarıyla tamamlanan uçuşların hemen akabinde bu duygusal konuşmayı gerçekleştirmiştir. Bu demo sonrasında 2006 Ekim tarihinde Baykar firmasından 19 Sistem Mini İHA (76 Uçak ve 38 YKİ) sipariş verilmiştir. Bu proje kapsamında geliştirilen yeni tip Bayraktar Mini İHA Sistemleri ilk olarak 2007 Aralık ayında başarılı geçen kabuller sonrasında aktif operasyonel kullanıma girmiştir. Bayraktar Mini İHA https://tr.wikipedia.org/wiki/Bayraktar_Mini_%C4%B0HA
    https://www.youtube.com/watch?v=FlEyq2DRdP4
  • Damat var damat var. Ülkemin yararına çalışan kim olursa olsun desteklerim. Yaptıkları işler dünya basınında geniş yer alıyor. Allah hepsinden razı olsun, emeklerini zayi etmesin inşallah.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne işe yarıyor pardon bunlar bilen var mı ? :))) Ülke terör yuvası dünyanın merkezi oldu :))

  • Adam zeki ekip sağlam hayal ettiklerini gerçekleştiriyor redalert,starcraft oynayan nesilden.

  • Selçuk Bey'e helal olsun, bi diğer damada bak memleketi ne hale soktu bi de bu damada bak. Hükumet değişse de bu milletin gözünde senin gibi insanlar kıymetli, için rahat olsun.


    Taş üstüne taş koyanın başımızın üstünde yeri var ama koyulmuş taşı yok pahasına satanın, vatana ihanet edenlerle iş tutup her kuruma sokanın, 20 yılda devletin hazinesinde bir kuruş para bırakmayanın, ihaleleri tanıdıklara verip vergileri peşkeş çekenlerin hepsi korksun, gece uyuyamasın çünkü korkmakta haklılar...

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.