Şimdi Ara

Pandemiyle Dondurulan THY Pilot Yetiştirme Programı Tekrar Açılacak Mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
6.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Pandemiyle beraber thy yaklaşık 1.5 sene önce thy akademi mülakatlarını durdurmuştu. Ben de sürecin tam ortasında idim. Sonrasında ise herhangi bir haber alamamıştık, sadece süreç donduruldu maili gelmişti.


    Şimdi ise pandemi bitti sayılır, herkes az çok normale döndü. Millet tatillerde, yurt dışı seyahatlerinde. Acaba cadet programları tekrar açılacak mı? Bu konular ile alakalı bilgisi olan var mıdır?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Çok fazla faktör var.Evet pandemi düzeliyor ama maaşlar hala kesintili halde devam ediyor.Bildiğim kadariyla cadet eğitimi alanlar var ve onlarinda eritilmesi gerek.Tahminen en kötü 1 sene içinde program tekrardan açılır gibi.(Eğer turizm sezonu bitince vakalar yine artarsa ve tam kapanma olursa 2-2.5 seneye uzar ama)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thegates1 T kullanıcısına yanıt

    1 sene erken değil mi hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mesajı temmuzda yazdığımda vakaların düşeceğini düşünmüştüm ama yanılmışım.Vakalar hala 30bin civarında geziyor.Dediğiniz gibi artık 1 seneye açmazlar gibime geliyor.Duyduğum kadariyla Thy parayla uçuş okuluna öğrenci almaya başlamış ama akademi hakkinda hala 1 bilgi bile yok.Bu gidişatla 1 veya 2 sene daha bekleyeceğiz gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thegates1 T kullanıcısına yanıt

    Ben zaten thy değil de pgs istiyordum ama onlar da yaş sınırını 27 koymuş

    96 temmuz doğumluyum

    bittim ben

    itim ben it

    ne olurdu bi kaç sene daha erken yada geç doğsaydım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin adınıza üzüldüm hocam.Önceden yaş sınırını 35'e kadar getirmişlerdi.(THY olması lazımdı, eğer açılırsa yaşınızın tuttuğunu düşünüyorum) Şimdi ise hem işsiz pilot çok hem de mezun olup 2 sene pandemi yüzünden açıkta kalan var. Bundan dolayı kriterleri çok filtreliyeceklerdir gibi gözüküyor.(Bildiğim kadarıyla diğer hava yolları 2. pilot alımına başlamış ama bizimkilerden ses seda yok nedense)

  • Abi forum airporthaber kapandıktan sonra biz nerede bilgi alisverisi yapacagiz, surecleri takip edecegiz ya? Ne oluyor kimseden gık çıkmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözlük Sevdalısı kullanıcısına yanıt

    +1

  • Eskiden dh havacılar whatsapp grubu vardı. Grup hala duruyor mu bilgisi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şarapçı Orhan kullanıcısına yanıt

    Duruyorsa davet isterim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theblackside T kullanıcısına yanıt

    İyi olur aslında


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tip eğitimleri başlamış yarım kalanların, 2 yıldır bekliyorlardı. Acaba cadet ilanı da gelir mi ki? Sınavların ve mülakatların üzerinden 2 yıl geçtiği için tüm sürece baştan başlayacağız ama yine de girerim hepsine teker teker. Yeter ki açılsın. Var mıdır bilgi alışverişi yapıldığı bir ortam, grup vs. ? forum.airporthaber gibi bir kaynak yok oldu resmen...

  • Ben de oyle dusunuyorum. Suan en erkwn 2023 falan diyenler de 1 aya acilir diyenler de sallamis olur. Cok dinamik bir surec. Covid artik cok sallanmiyor havacilik tekrar hareketlenmeue baslandi. DediginI gibi tipler baslamis. Egitimi yarida kalanlar da baslar yakinda. Youtubeda izledigim bir cadet egitimi aksayan bi 300-400 kisi oldugunu soyledi. Tafanin islnsta hesabi da egitim surecini kisaltip hizlandirdik diye post atmis. 2019 80 2021 135 kisi mezun etmisler. Eminim bir an once onlari surece dahil edip yeni ilan acacaklar cunku bir ilana basvurudur surectir kac ay suruyor.


    not: kesinlikle bir tanidigim veya duyumum yok. Sadece piyqsayi izleyip tahminde bulunuyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kur artışı, yeni havalimanına geçişle artan %30 maliyet, b737-max'lerin yere çekilmesi, pandemi... Bizim döneme denk gelenlere bak ya.

    2019'daki gibi tek ilanın Haziran ayında açılacağını düşünüyorum ben de ama hangi yılın haziranı bilemem tabii. Bu yılın Haziran ayı olacağına hiç ihtimal vermiyorum. En geç 2024'te açarlarsa tam 30 yaşında olacağım. O vakte kadar umarım açılır..

  • AmatVictoriaCuram A kullanıcısına yanıt

    Sizin durum yine iyi ben 32 yasindayim. Ekimde 33 olacagim. Yillardir basvuramamamin nedeni yabanci uyruku olmamdi. Maalesef yeni aldim kimligimi. 2014ten beri bu isin pesindeyim. Ilan acilir da ben yas sinirina takilirik muhtemel. Daha once 35 yasa kadar ilanlar olmasi tek umut motivasyon kaynagim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @arazis_med Sizinki daha da kötüymüş evet. Geçmişte de ilanlar böyleydi evet. Hatta kendi imkanlarıyla uçuş eğitimi almış ama tecrübesi olmayan pilotlar için açtıkları ilanlarda da 45 yaşına kadar sarkıtıyorlardı(https://www.airporthaber.com/thy-haberleri/thy-tecrubesiz-ikinci-pilot-alimi-yapacak.html). Bir arkadaşımın ağabeyi bu ilanlardan biriyle pilot oldu THY'de. 30 bin dolar(Başvurduğu zaman Dolar, 2.5 TL gibi bir şeydi) ile Macaristan'da eğitim aldı. THY tecrübesiz ilanına başvurdu. DLR sınavını çok iyi bildiğim için taktiklerini bile ben vermiştim, joystick olaylarını falan :) Şu an uçuyor yani :)


    İhtiyaca göre aslında esnetip, daraltıyorlar filtreyi.

    Ben de bir yandan para mı biriktirsem diyorum. Yazılımcıyım aslında. Dolarla da freelance iş yapsam yeterli miktarı toplasam 3-4 yılda, kendimi çok sıksam çok çalışsam. Muhtemelen 10 yıl sonraki yazılımcı halim pilot olmuş halimden daha çok kazanacak. Ama benimki kendini gerçekleştirmek. Çocukluk apoletlerim, uçak maketlerim bile durur vitrinde. Geçmişteki bana verdiğim sözümü tutmalıyım. Harbiyeli olamadık belki göz bozukluğundan ama Harbiyeli de olsak 2. durağımız sivil havacılık olacaktı... İkimiz için de hayırlısı olsun hocam. Umarım 35'e kadar esnetirler yaş sınırını...

  • AmatVictoriaCuram A kullanıcısına yanıt

    Cok guzel yasmissiniz ben de benzer duygular icindeyim. Doktor oldum hatta 1.5 sene sonra uzmanligimi alacagim ama bu tutku baska birseye benzemez. Hayat bizi bu noktaya getirdi ancak o hayal hep orada gerceklestirilmeyi bekliyor. Ben de buradan yararlanamazsam uzmanlikta yavastan halletmeye calisacagim. Sonrasi hayirlisi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halihazırda çok fazla uçuş eğitimini bitirip tip eğitimi bekleyen var. Bunlara ek olarak eğitimi devam eden, hatta eğitime yeni başlamış (henüz başlamamış olanlar olması da muhtemel) kişi sayısı da kesinlikle az değil.


    Şirketin tecrübesiz pilot ihtiyacını uzun süre karşılayabileceği bir kaynak mevcut diyebiliriz özetle. Tabi mevcut koşullar dahilinde konuşuyorum.


    Ülke genelinde de hem pandemi ile birlikte hem de ona yakın dönemde pek tecrübesiz pilot ilanı açılmamıştı. Ciddi sayıda tecrübesiz pilot vardı ve bu dönemde bu sayıya mezun olan yeni pilotlar eklendi.


    Yani şirketin elindeki ihtiyacını uzun süre karşılayabileceği kaynağa ek olarak, olur da daha fazlasına ihtiyaç duyarsa hızlı bir şekilde işe alıp tip eğitimi sonrası operasyona dahil edebileceği çok sayıda mezun pilot da var.


    Zaten takip edenler fark etmiştir, tecrübeli ilanı açıldı yakın zamanda. Bir süre tüm dünya genelinde tecrübeli pilot arayışı olması muhtemel.


    Tüm bunlara rağmen kısa sürede ilan açılabilir mi? Elbette; ama işe biraz objektif yaklaşınca bunun pek mümkün olmadığı da aşikar.


    Tavsiyem, kariyer planınıza bu ilanın yakın zamanda açılma ihtimalini dahil etmemeniz olur.


    Yine de ilanın en kısa zamanda açılmasını umuyorum.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.