Şimdi Ara

Android 12'nin ikinci beta sürümü yayınlandı: İşte yenilikler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • android 12 beta 1 ile beta 2 arasındaki değişiklikler farkı,ios 6 ve ios 15 arasındaki fark kadardır,stabilite bozulmasın diye değişiklik yapmayan ios görsün donma takılma oluyormu android te bu kadar değişiklige ragmen sistem ne kadar kolay düzeltiliyormuş görsünler kimi kandırıyorsun apple. yemezler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • thestell kullanıcısına yanıt
    Araba parası vererek almadim iki cihaz kullanıyorum sadece kötüye kötü demeyi biliyorum kardeşim objektif olun ben Apple kopyalamıyor demiyorum mi9t proda var suan ama yıllardır gelisemeyen yavaş çalışan 2 ayda bir şişen androidi kullanmayı sevmiyorum isteyen istediğini diyebilir zaten android eski bildiğiniz gibi değil vs gibi yorumlar yıllardır yapılıyor ama kullandığım icin gerçeğini biliyorum iOS ta güncelleme aldıkça hantallaştı ama gel gör ki hala androidin karşısında uçak kalıyor. O yüzden yok o parayı versem bende savunurum filan derken önce bi düşünün :) babadan oğula nesil olanlar tam tersine widgetle RAM dusmani buglarla dolu androidi hala sorunlarını görmezden gelerek övenler bence

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben bu güncellemelerde neyi kaçırıyorum da millet ölüp bitiyor bu yeni versiyonlar için.

    Yani 2 kere 3 kere bakıyorum.

    *wifi yerine internet yazacak
    *ikon üstten aşağıya geldi
    *artık kapama tuşu şurada da çıkıyor
    *ses ikonu inceldi
    *bilmemne sağdan sola geldi
    *ikonu değişti
    *rengi değişti
    *yukardan aşağı geldi
    *küçük a yerine büyük A yazacak

    Yani oluyor tabi arada işe yarar özellikler ama genelde %80 tasarımsal değişiklikler olmuyor mu? 2 versiyon sonra ses butonu kalınlaşırsa tekrar, ona da vaov mu diyeceğiz?

    Yanlış anlaşılır diye belirteyim, iphone bedava verseler kullanmam. Hep samsung kullandım ve kullanmaya devam ederim. Sadece güncellemeler bazen biraz fazla abartılıyor gibi geliyor.

  • Özelleştirme seçenekleri zaten Android'in güçlü olduğu alan ancak güvenlik ve gizlilik kısımlarında Apple'ın ataklarından sonra kendilerini "zorunda" hissetmiş olmalılar ki nihayet tenzzül edip bir şeyler yapabilmişler. Artık Android piyasasının çoğuna 2030 gibi gelir bu özellikler :)


    "Pano okuma bildirimi" ve "Mikrofon ve kamera anahtarları ve göstergeleri" zaten direkt iOS'tan alınma; "Gizlilik panosu" özelliği de iyi olmuş ama yetmez. Güvenlik konusundaki diğer çabalarını da artırmalılar. Mesela artık root yapılmış cihazlar harici market harici uygulama yüklemesinin engellenmesi şart. Uygulamaların saçma sapan izinler istemesi ve vermeyince topyekün çalışmaması işine de mutlaka el atmalılar. Sonra eleştirince de eleştirdi diyorsunuz ama flash ışığı ve ekranlar ışın kılıcı etkisi yaratan uygulama rehbere erişim vermeyince komple çalışmıyor, bu tip saçmalıkların engellenmesi lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 13 Haziran 2021; 1:39:38 >




  • Gravaze kullanıcısına yanıt

    Hocam gizlilik Android’in prensibine ters, zira orijinal amacı mobil kullanıcı verisi olan bir platform. Böyle güncellemelerle ancak kendi kitlesini kandırırlar. Böyle net konuşmamın nedeni şu: Google. Biz artık sizi takip etmeden reklam göstermek istiyoruz deyip yeni çıkardığı protokol (FLOC) ile aynı kapsamda takip eden bir şirket.


    Uygulamalarla ilgili iki sorun var, ilki, Play Store %80 çöp uygulamalardan oluşuyor, platformda ciddiyet yok. Apple uygulamaları bir iki gün kontrol edip onaylarken Google’de bu süre birkaç saat. Yani düzeltmek Google’nin elinde olan bir şey ama düzeltmiyor. İkincisi dışarıdan APK yüklemek. Aslında çok çok büyük bir güvenlik açığı mı, evet ama çok da kullanışlı olan bir özellik zira mesela sadece açık kaynak uygulamaların olduğu marketler geliştirilebiliyior, Google (veya Apple)nin asla izin vermeyeceği uygulamalar tek tıkla yüklenebiliyor (Askında iOS’da da var bu olay ama çok daha uğraştırıcı). Ve tabii ki “hileli apk indir” pazarını da yok sayamayız.

    Android’in tek amacı daha fazla yayılmak olduğu için bahsettiğiniz güvenlik ve gizlilik güncellemelerinin geleceğini düşünmüyorum (tabi google en ücra köşeye beni 1 haftalığına takip etme gibisinden bir anahtar koyabilir, ben ondan bahsetmiyorum).


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Google'ı ben artık zaten çok farklı bir yerde görüyorum, gmail'i ve google takvim'i ana işlerim için kullanmayı bıraktım. Daha doğrusu şirketlere yaydım, böylelikle tüm yumurtaları aynı sepete koymamış oluyorum; kendimce bir önlem. Proton mail, yahoo ve ms exchange ile takvimi ve tabii ki icloud-onedrive-gdrive kullanıyorum. Tarayıcı olarak maalesef Chrome'un alternatifini bulamadım ama safari-chrome idare ediyorum şimdilik. Google tek amacı veri toplamak olan bir şirket, konum servisleri kapatılmış bir cihazda bile konum servisi topluyorlar.


    Android'in görece "özgürlük" adı altında pazarlanıyor ama dışarıdan sisteme apk yüklemek, uygulamaların diğer dosyalara erişmesi ve gereksiz izinler gerçekten sıkıntılı konular. Bunların mutlaka ve mutlaka düzeltilmesi lazım. Özellikle Apk yüklemek cidden büyük kumar. Bilgili, ne yaptığının farkında olan kullanıcı zaten cihazın bootloader kilidini açıp root yetkisi alarak bunu yapabilir, buna bir itirazım yok. Ama bu sistemi kullananların %95'i zaten bundan bihaber, düz kullanıcı. Özellikle gençler ve çocuklar direkt hedef. Pubg-hile.apk, whatsapp++.apk gibi saçmalıklara kanıyorlar, bunların engellenmesi, marketin düzgün denetlenmesi ve sistemin toplanması lazım, bu kadar açıklık bilinçsiz kişiler için tehlike. Güncelleme süresinin kısıtlılığı da cabası.





  • Gravaze kullanıcısına yanıt

    Bende Safari-Firefox-Chrome yüklü, Mac’e geçtiğimden beri Chrome kullanmıyorum, çok nadir siteleri test etmek için girip çıkıyorum. Onun dışında Firefox’tan çok memnunum, denediniz mi bilmiyorum ama öneririm, özellikle eklenti olarak Safari’ye göre çok kuvvetli.


    Sırf dışarıdan APK yüklenebildiği için Android kullananlar var, şu zamandan sonra o APK kilidinin gelmesi çok çok zor hocam. Apple bile buna izin vermediği için çok eleştiriliyor (donanıma para verip istediğin yazılımı yükleyememek). Bildiğim kadarıyla Android dışarıdan apk yüklenmesine karşı gelmeye çalışıyor, birkaç kere uyarıyor ama maalesef birkaç saniye içinde aşılabilen şeyler. Apple’de olduğu gibi bir imza sistemi getirmeleri Android’in pazar payında ciddi küçülme getirir, bu da Google’nin asla istemediği bir şey.


    Aslında trajik olan şey bu tarz zararlı uygulamaların sadece dışarıda değil Google Play’in kendisinde de olması. Bunun en basit örneği konum, dosya sistemi, rehber izni isteyen flaş uygulaması. Mesela Apple, geliştiricilerden kullanmak istedikleri her izin için açıklama istiyor.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.