Şimdi Ara

Şenay Aybüke Yalçın'ın şehit edilişinin 4. yılı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LaciRomantik

    Okudum zaten varmak istediğin yer mantıklı ama öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayırmak mantıksız. Kuranda açık bir şekilde şehit kimdir kime denir açıkça belirtiliyor, cahillikle savaştı öğretmenler şehit sayılır diye bir durum yok ne yazık ki.

    O zaman Allah yolunda ölenler şehit sayılır diyorsun, günümüzde hiç bir savaş Allah yolunda dini amaçlarla yapılmıyor, ölenler şehit sayılmayacak sana göre


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neilblack kullanıcısına yanıt

    Canımın içi bak ben demiyorum ben kimim ki. Kuran-ı Kerim böyle diyor bana laf etme burda, eğer buna karşı geliyorsan müslüman değilsin demektir.


    وَلَا تَقُولُوا لِمَنْ يُقْتَلُ ف۪ي سَب۪يلِ اللّٰهِ اَمْوَاتٌۜ بَلْ اَحْيَٓاءٌ وَلٰكِنْ لَا تَشْعُرُونَ ﴿١٥٤﴾


    Bakara 154 Allah yolunda öldürülenler için “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz.


    Yani şehit olmak için allah yolunda, allah için savaşırken, cihat ederken ölmek gerekiyor.

  • İktidarın 15 temmuz sonrası pkk ile giriştiği mücadeleyi takdir ediyorum. Hep eleştirecek değiliz. Oncesi şuydu buydu cok yazdik çizdik ama son yıllardaki başarı surdurulmelidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 13 Haziran 2021; 12:34:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jocker35

    İktidarın 15 temmuz sonrası pkk ile giriştiği mücadeleyi takdir ediyorum. Hep eleştirecek değiliz. Oncesi şuydu buydu cok yazdik çizdik ama son yıllardaki başarı surdurulmelidir.
    Süleyman Soyluya boşuna savaş açmadılar göz açtırmıyor kafir teröristlere.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • retro61 R kullanıcısına yanıt

    Herhangi bir şahsi öne çıkarmiyorum

    Soylunun oteki olayları beni ilgilendirmez .Kendi ve partisinin meselesi. Devletin son yıllardaki mücadelesini takdir ediyorum ben detaylara inmeyi sevmem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt
    Sözlük tanımını söylemedim ben. İslam için şehit nedir kime denir cevabını verdim yukarda. Müslüman değilim Kur'an-ı Kerim beni bağlamaz diyorsan haklısın. Doğruyu söylüyorum, ayet gösteriyorum ama cahil olarak tanımlıyorsun. Sen beni değil Allah'ın kelamını inkar ediyorsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet beni bağlamıyor. Dünyanın %80 ini de bağlamıyor. Yani mutlak doğru değil.


    Kimsenin görmediği bir varlığı kanıt olarak sunup, bana da o kanıta inanmadığım için cahil dersen, ben de insanlığın ortak değerleri üzerinde hem fikir olunan tanımı bilmediğin için sana cahil diyebilirim heralde.


    Kaldı ki ben Kuran ve islamiyet cahili de sayılmam aslında. Buradaki "iddialı" müslüman popülasyonun söylediklerini 20 sene önce ben de iddia ederdim. Sonrasında kuranı okudum az çok. Farklı kaynaklar da okudum. Kendi çapımda popüler bilim de okurum.


    Çok şükür bunları tarafsız gözle değerlendirebilecek kültüre de sahip olduğumu düşünüyorum, çoğu inananın aksine. Aslında en zor kısım da bu.


    Seni tanımasam da biraz tahmin yürütüyorum. Yanılıyor da olabilirim ama gerçek hayatta her düşünceden çok sayıda insan tanıdım. En azından şunu kesin olarak söyleyebilirim. "Allahın kelamı kanıttır" iddiası mantık dışı. "Poseidon kızdığı için fırtına çıktı" iddiasından tek farkı inanan sayısının şu yıllarda daha fazla olması ki bu hiç birşey ifade etmez.


    Sağlıcakla...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam boşuna tartışmışız ben sizi gerici bir müslüman sanıyordum. Bazen böyle konularda fikir sahibi olduğunu zanneden müslümanlar bilgisiz olduğu için kendimce onlara cevap veriyorum. Daha kendi dinlerini bilmeden ahkam kesiyorlar. Ben de aynı şekilde çok fazla farklı kitap okudum ve kendimce gerçeği tanımladıktan sonra Müslümanlıktan soğudum şuan agnostiğim diyebilirim. Neyse Türkiye'de adalet olmadığı için yapabileceğimiz tek şey ölenlerin ardından yas tutmak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.