Şimdi Ara

Araba Almak İstiyorum Ama Korkuyorum Sanırım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
0
Favori
3.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tavsiyem almaniz olacaktir. Ayni durumda sayiliriz, o 500lirada baska masraflari cikar evet ama araba almayida ertelerseniz araba fiyatlari artacak hemde birsey sahibi olamayacaksiniz. Zorda kalirsaniz arabayi satarsiniz. Almayin diyenler aldanmayin. Gonlunuzden geceni yapin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500tl ıle asla olmaz... hasta olursun masraf, araba arıza yapar masraf göz onunda bulundur kasko mtv sıgorta olmaz

  • sevgili arkadaşım ben 47 yaşındayım bir önceki bmw aracımı değeri 130 bindi 20 bin peşinle aldım..


    gerisi hep kredi..( hemde 2.1 di sanırım faizi..


    ama ne oldu bmw ye de bindim otomatik arac keyfi sürdüm..


    onu sattım üstüne para koydum daha yeni model ve otomatik başka aldım..


    benim arabam sermaye olarak şuan 300 binlira para biriktirmeye kalksaydım 300 bin yapamazdım hadi yaptım diyelim geçen zamandaki


    aldığın sürdüğün keyif ve kazandığın keyif ve konfor tarif edilemez..


    başka bir zaman diliminde olsa alma derdim sana ama


    ben yukarıdaki tüm mesajlara aksi yönde al diyorum çünkü paran habire erirken araç değeri artıyor ve senin keyif alacağın zamandan çalıyor..


    bence almalısın ben olsam alırdım..

  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lervolerto -- 13 Haziran 2021; 17:34:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok net söyleyim evdeki hesap asla çarşıya uymaz
    Atıyorum 2 kira 1 faturalar 1 mutfak 1 de kredi öderim diye yola çıkarsın ekstra masraflar canına okur bi ay arabanın tekeri patlar bidaha hesabın tutmaz ayın ortasında paran biter aybaşına kadar kartla yaşarsın aybaşında tüm maaşını karta yatırırsın bu iş maleaef böyle dostum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size basit 3 hesap yapayım;


    1- 2003 Ağustos ayında evlendim, 133 tane çeyrek altın takıldı. Bozdurdum, hanımın KYK kredi borcunu ödedim kalan parayı da faizli TL yatırdım, 3-5 ayda yedik gitti. Bugün 133 tane çeyrek 115.000,00 TL yapıyor, öyle KYK kredisi ödemeyle, 3-5 ay yemeyle bitecek para değil.


    2- 2012 Kasım ayında Ev aldım, 120.000,00 TL ödedim + Kredi faizi ile 150.000,00 TL diyelim. Bugün ev 300.000,00 ediyor, o tarihte gr altın 100 lira dan 1.500 gr alsaydım, bugün 780.000,00 TL ederdi.


    3- 2017 Mart ayında 40.000,00 TL ile 2010 fiesta otm aldım, bugünkü değeri ort. 115.000,00 TL. 2017 mart gr altın 145 tl, 276 gr altın alsaydım bugünkü değeri yaklaşık 145.000,00 TL.


    Sonuç itibariyle (Hadi coin kısmını es geçtim, orayı karıştırmıyorum bile) Altın gibi yatırım yok bu ülkede, paranızı altına yatırın her ay, birikim olunca istediğinizi tık para alırsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 10 Haziran 2021; 10:42:34 >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Altının mantıklı bir yatırım aracı olduğunu fikrine bende katılıyorum. Ancak şöyle bir şey var bir ara bitcoine sardım 50 bin dolar civarındayken dedim ki daha ne kadar çıkacak. Ardından 65 leri gördü. Aynı şekilde altında da öyle. Daha ne kadar çıkabilir diyorum hep. Çünkü bu ülkede dolar altın gibi yatırım araçları yükselince her şeyin fiyatı yükselirken düşünce diğer altın dolar euro bazındaki ürünlerin düştüğünü görmedim. Ama en mantıklısı senin ve diğer arkadaşların da dediği gibi altın alıp beklemek sanırım.

  • Hocam hesabınızda yakıt gideri var mı onu da dahil ederseniz iyi olur. Mtv kasko trafik sigortası ve bakımları diğer arkadaşlar da söylemişler. Rahatla gezemeyecek olunca araba almanın bir anlamı var mı bilmiyorum.

  • 26 27 yaşlarında iken aynı senin gibi idim borcum var araba alacak durumum yoktu ama çok büyük hevesim vardı, üstüne birde "babasının arabası ile fiyaka satıp, sana cahil muamelesi çekenler" olunca çekilmez bir hal alıyordu. 1 yıl sonra evlenecektim ve araba çok ama çok lazım olacaktı. Ayrıca çok hevesliydim ancak ülkemizde "öğretememe" özrü diye bir şey vardı, kimin yanında otursam 2. Seferden dalga geçmeye yada burun kıvırmaya başlıyordu, az çok hareket ettirmeyi biliyordum, vites atıyordum ama tecrübem yoktu işte. Ve canıma tak ettiği bir anda kredi çekip 20 bin liraya küçük bir fabia aldım, hemde tek başıma arabadan zerre anlamadan il dışından gittim aldım ve geldim, ne şehir içi tecrübem vardı nede şehirler arası ama öylesine yormuştu ki bu konu beni dayanamadım. O fabia ya 14 ay 33 bin km bindim, hem kendimi geliştirdim hem de malım oldu ve yıl yıl arabayı büyüterek geldim bu güne.
    Şimdi geriye bakınca hiç pişman değilim yine olsa yine yaparım. Maalesef ülkemizde elin şeyi ile gerdeğe girilmiyor. Tırnağın var ise başını kaşıyacaksın, hele birde babasız, kimsesiz isen önünde sana kol kanat gerecek kimsen yoksa:(
    O arabayı alınca insanların hayret dolu bakışları, yaa sen baya iyi kullanıyorsun neden daha önce almadın demeleri, hepsinden önemlisi silik, sönük halinden eser kalmaması kendine olan saygın ve güvenin gelmesi yetiyor. Sana tavsiyem borçla da olsa al, hakkında hayırlısı olsun kardeşim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • MuammA_ kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim değerli yorumun için. Benim için aydınlatıcı oldu gerçekten. Ve evet şu an araba konusunda resmen özgüvensizim. Bir cesaret bir kıvılcım ile gidip alacağım arabayı sonunda :)

  • enflasyonu bu seviyede olan ülkede para biriktirilmez. biriktirilmemelidir. herkes 2 sene biriktir demiş. hatta çocuğunuzun kumbarası varsa ve içinde türk lirası varsa hemen gidip onu kırın ve harcayın. istediği şeyi alın. yarın alamayabilirsiniz.


    para japonya da amerikada , enflasyonun 1-2 puan oldugu yerlerde biriktirilir. bugun 100 yen e 1 kilo elma alabiliyorsanız japonyada 20 yıl önce de alabiliyordunuz..


    sorunuza gelince o paraya ben de araba işine girmezdim. allah korusun ekstra bir kaza masraf çıkarsa yandı gülüm keten helva.


    lanet olsun deyip yaşamaya devam edeceksiniz.

  • merkep kullanıcısına yanıt

    Japonya'da 25 yılın ardından ürünlerine ilk kez 10 yen yani 78 kuruş zam yapan firma, tüm ülkeden bu video ile özür diliyor.


  • Ben aylık 25 bin tl kazanıyorum ben cesaret edemiyorum bu halde nasıl yapacaksınız ya

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İhtiyacın olmayanları alırsan ihtiyacın olanları satmak zorunda kalırsın.

  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    Cevabınızda geçen "konunun en düşük zekalı ve acınası kısmı" diye bahsettiğiniz benim yorum benimki ise gerçekten üzücü bir durum, neler yaşadığımı nasıl bir hayatım olduğunu bilmiyorsun kaldı ki arkadaşa al hava at tarzında bir tavsiyede bulunmadım, zaten yorumda bahsettiğim gibi öyle hava atılacak bir araçta almadım amacım ayağımı yerden kessin kimseye muhtaç olmadan yaşamaktı. hiç bir zaman dünya malı ile de hava atacak bir insan olmadım. 36 yaşındayım Allah'a şükür kendi halimde yaşayıp gidiyorum. Ben o zaman tek başına idim ve bir risk almak zorundaydım, değdi. Belki arkadas deneyecek olmayacak bunu bilemeyiz. Ama her durum her koşul farklı kişilerde aynı sonucu doğurmak zorunda değildir. Zaten farklılıklarımız da buradan gelmektedir.

    Neyse forumda fazla polemiğe giren biriside değilim sadece yaşadığım sıkıntıyı dile getirirken samimi duygularımı yazdım, size göre salakça olan şeyler benim kaderimdi yaşadım. Bende isterdim babamın arabası olsaydı 18 yaşıma gelir gelmez öğrenseydim ama yoktu...
    Not: 1 milyonluk arabanız varmış bahane ile dile getirmiş oldunuz güle güle binin...
    İyi forumlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Bu ülkede araba tamamen lüks oldu. Almanyada bisiklet fiyatına araba alıyorlar bu ülke o moddan çıktı 10 yıldır. 10 yıldır döviz uçtu gitti + vergide tam 2 katına çıktı yani 1 araba alırken 1 tane de devlete alıyorsun.


    Bir şeylerin düzelmesini beklemek lazım ne kadar beklenir Allah bilir.


    10.000 euroluk arabalara 200.000 TL veriliyor ülkede çok sıkıntılı bir süreç.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 10 Haziran 2021; 16:55:45 >
  • zortak Z kullanıcısına yanıt

    Sen ne cüretle benimle böyle konuşma cesaretini gösterebilirsin ki? Kim verdi sana bu izni? Altındaki araba da kazandığın para da umrumda değil. Burda gelmişsin artislik yapıyorsun. Hiçbir şey yazmak zorunda değildin. Bu uslubun bile beni benden aldı. Ama yine de ben beyefendi tavrımdan ödün vermeden teşekkür edip yoluma seviyesiz insanlardan arınmış bir şekilde devam etmek istiyorum.

  • MuammA_ kullanıcısına yanıt

    O arkadaşa ben ilk ve son kez bir cevap yazdım. Umarım şu konunun altında bir daha bir yazısını görmem. Yazabilir tabikide sonuçta burda kimseyi kısıtlayamam ama görmezden gelebilirim.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.