Şimdi Ara

16 milyonluk Ferrari'yi 6 milyon 800 bin TL'ye aldı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
0
Favori
9.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
121 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu garajına yeni bir lüks araç ekledi. Yurt dışında ortalama fiyatı 680 bin Euro (6 milyon 800 bin lira) olan Ferrari marka aracı Sofuoğlu’nun eşi Julia Looman Sofuoğlu üzerine aldığı öğrenildi. Sofuoğlu'nun lüks aracına ÖTV ve MTV ödememek için bu yöntemi izlediği belirtiliyor. Aracın Türkiye fiyatı vergiler dahil 16 milyon lira civarında.


    Sözcü'nün haberine göre, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Sakarya Milletvekili ve eski Dünya Supersport şampiyonu Kenan Sofuoğlu, dünyanın en hızlı olarak bilinen SF90 model Ferrari marka araç satın aldı. Yurt dışında ortalama fiyatı 680 bin Euro (6 milyon 800 bin lira) olan Ferrari marka aracı Sofuoğlu’nun eşi Julia Looman Sofuoğlu üzerine aldığı öğrenildi.


    Lüks araç ‘MA-MZ harf grubuna' tescil edildi yani misafir araç statüsünde… Sofuoğlu'nun lüks aracına ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ve MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ödememek için bu yöntemi izlediği belirtiliyor. Bu sayede milyonlarca lira vergi ödemekten de kurtulan AKP’li Sofuoğlu’ndan satın aldığı 2021 model Ferrari SF90 Stradale aracın Türkiye fiyatı vergiler dahil 16 milyon lira civarında.


    YABANCIDAN YABANCIYA SATIŞ


    Ferrari F90 Stradale’de 4.0 litrelik çift turbolu bir V8 motor ile 3 adet elektrik motoru bulunuyor ve bu motor sistemi toplamda 1000 beygir güç ile 800 Nm tork üretiyor. Aracın 0-100 km/s hızlanma değerinin 2.5 saniye, maksimum hız değerinin ise 340 km/s olduğu da belirtiliyor.


    1983 yılında Sakarya Akyazı’da dünyaya gelen Kenan Sofuoğlu, 12 Mayıs 2018’de İtalya’daki Imola Pisti’nde düzenlenen Dünya Supersport Şampiyonası'nda aktif sporculuk kariyerini sonlandırdı.


    Beş kez dünya şampiyonu olan ve 24 Haziran 2018 yılında AKP Sakarya Milletvekili seçilen Kenan Sofuoğlu, mazbata almaya Lamborghini Aventador otomobili ile TBMM’ye gitmişti. Sofuoğlu’nun aracının ‘misafir araç’ plakalı olması dikkat çekmişti. Sofuoğlu, lüks otomobilin eşi Julia Looman Sofuoğlu üzerine kayıtlı olduğunu açıklamıştı.


    Kenan Sofuoğlu’nun, Lamborghini Aventador model otomobili, Düzce’de motosiklet satışı yapan arkadaşına ait bir firma tarafından 385 bin euroya satışa çıkarmıştı. İlanda otomobilin plakası kapatılırken, ‘Yabancıdan yabancıya’ satışın yapılacağı bildirildi.


    SADECE BİR KANUN TEKLİFİNDE İMZASI VAR


    AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu’nun Meclis’teki ‘performansı’ ise dikkat çekici… 2018 yılından bu yana TBMM Genel Kurulu’nda kürsüye sadece iki kez çıkan Sofuoğlu birinde yemin etmiş yine aynı yıl 2019 yılı bütçe görüşmelerinde söz almıştı.


    O tarihten bu yana Meclis’te hiç konuşmayan Sofuoğlu’nun bugüne kadar da sadece bir tek kanun teklifinde imzası bulunuyor. 30 Haziran 2020’de gündeme gelen Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde imzası yer alan Sofuoğlu, hiç genel görüşme önergesinde bulunmadı.

    Meclis’te sadece Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görev alan Sofuoğlu, orada da tek bir kez konuştu ve özgeçmişinden bahsetti.


    16 milyonluk Ferrari'yi 6 milyon 800 bin TL'ye aldı
    16 milyonluk Ferrari'yi 6 milyon 800 bin TL'ye aldı
    16 milyonluk Ferrari'yi 6 milyon 800 bin TL'ye aldı
    16 milyonluk Ferrari'yi 6 milyon 800 bin TL'ye aldı

    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/mobi/istanbulun-gobegindeki-tarihi-yapiyi-talan-ettiler-balyozla-duvarlari-kirildi-uc-kurus-icin-demirleri-sokuldu-452684h.htm


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu ulkede vergi veren acik ve net enayinin önde gidenidir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bİ DE BUNU ÖVÜP DURUYORLARDI. AL İŞTE VATANINI MİLLETİNİ BÖYLE SEVİYORMUŞ..

  • önceki araçları da hep M plaka idi ilk defamı öğrendiniz bunu M plaka Misafir araç..


    sarı sitede yazar genelde yabancıdan yabancıya diye

  • Ya ne olacaktı, biz fakirler gibi Sümbüle mi binecekti 16 milyonluk Ferrari'yi 6 milyon 800 bin TL'ye aldı 

    Adam milletvekili, halkın sorunlarına yerinde müdahele için Hızır gibi yetişmesi lazım 16 milyonluk Ferrari'yi 6 milyon 800 bin TL'ye aldı 

  • hepsinin sonu hakan şükür gibi olacak.

  • Sıfatda hayır yok.Benim pitbullara benziyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi gelir iktidar köpekleri "esnaf vergi vermediği için yardım alamıyor ama yaaaaaa" demeye.Köpeği olduğunuz milletvekili vergi kaçırdıktan sonra aylık kazancı 5-10 bin olan esnaftan hiç vergi beklemeyin siz.

  • Ulan biz en kotu arabada bile yüzde 50 +18 kdv veriyoz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • motosiklet yarışçılığında deli para var akepeli olmayan bilemez

  • adamlar vatan sevdalısı ondan vergi vermekten kaçıyorlar

  • Milletvekili ki iktidardan bir milletvekili, iktidarın koyduğu vergilerden sıyrılıyor. Sıyrılamayanlarda eziliyor vergiler altında.

  • Adamın birikimi milletvekilliği ile olmamış. Bu adamın şampiyonlukları, yarışları vs var. Ayrıca hak tanınmış. Niye bunu yurt dışında yaşayan insanlara da belirtmiyorsunuz? Ben tanınan hakkın kullanılmasından yanayım. Eleştireceksek objektif eleştirelim.


    Ekleme: Bu arada ülkedeki faiş vergilere karşıyım. Otomobilden bu kadar vergi alınmasından ve kurdan dolayı iyi bir araca binememekten dolayı ben de üzgünüm. Ama o başka konu bu başka konu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxacoricofallapatorian -- 20 Mayıs 2021; 16:51:7 >
  • akp lilerin gördüğü


    16 milyonluk Ferrari'yi 6 milyon 800 bin TL'ye aldı
  • Eh be gurban, biraz vergi verde ülkeni geçtim bari yalandığın hükümete yararın dokunsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BalkanGöçmeniBirBey

    akp lilerin gördüğü


    Ne farkı var.


    16 milyonluk Ferrari'yi 6 milyon 800 bin TL'ye aldı
  • Bildiğim kadarıyla milletvekilliği maaşını bağışlıyor ayrıca diğer aracı tr plakalı eşinden dolayı hakkı var ve kullanıyor böyle bir şansı olsa herkes kullanır şahsen bende kullanırım böyle bir hakkım var çünkü ve yasal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya kardeşim, hanginizin yabancı karısı olsa aynını yapar. Boşa algı kasmayın, boş yapıyosunuz. Particiliğe bağlanmış yine olay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt
    Büyüklerinden gördüğünü yapıyor. Din ticaretinde iyi para var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim. Ak partimizi kıskanan dış mührakların elemanları eleştiriyor sadece.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.