Şimdi Ara

i9 9900k kontrol edilemeyen sıcaklık (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benim i7 6700 bile 85 derece gördü kurduğum ilk gün öyle 1500 liraya sıvı soğutma almana gerek yok kule tipi iyi bir soğutucu direk 30 derece ısı düşürür şaşırır kalırsın suan intel stok soğutucuları hakkında bilgim yok ama benimki yetmiyordu hyper 212 evo aldım 5 yıldır teklemeden calısıyo

  • !Pardon!


    stok soğutucu o işlemciye yetmezmişmiş intelin mühendisleri yetip yetmeyeceğini düşünmeden kutuya koymaz, o/c yapmıyorsan o soğutucu illa yetmesi gerekir ama daha iyi bir soğutucuya geçmeden önce soruna odaklan 8 çekirdekli i9 işlemci neden bu kadar ısınıyor? soruna odaklan.


    edit:farklı bir stok fanmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 5 Mayıs 2021; 3:2:15 >
  • hayati54 kullanıcısına yanıt

    9900k kutusunun içerisinden sogutucu çikmiyor. kendisi belirtmiş zaten eldeki stock fani kullandim diye.


    9900k çok isinan ve çok güç tüketen bir işlemci stock fanla sogutmak zaten imkansiz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: crow in cornfield

    şeker kardeşim adam para bolsa şunu al demiş . bizde bol değil malsef demişiz . nedir bu atar gider merakı ? be nseni engelleyeyim de sen uğraşma en iyisi . hadi bakalım. yazma sen benim konularıma.

    Otomobil gibi düşünün. S90 almışsınız ve foruma orjinal yağ kullanmasam bir şey olur mu veya bu kış çıkma petlas taksam tarzı bir şey soruyorsunuz. Tabi işlemci dediğin arabayla bir değil ama i9 da pahalı bir model. Üst seviye işlemcilerin stok soğutucularla tam verimli olmadığı senelerdir bilinen bir şey. Maalesef en pahalı işlemciyi alıp stok soğutucuyla kullanma işi çok eskilerde kaldı.

  • işlemci çok ısınırsa throttle yapar..


    Cpu soğutucu şart sana.

  • Kutu içinden çıktıysa diye yazdım yoksa farklı bir işlemcinin stok fanı elbette sorun yaratabilir 3.500tl bu işlemciye veriliyorsa 200tl bakır fana verilsin bir zahmet.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: onder.t

    İnsanlar yardımcı olmaya çalışıyor, beyefendinin verdiği cevaplara bak. Yük altında 200 wattları geçen işlemci almışsın Intel’in en kıytırık soğutucu tabii işe yaramaz. O işlemciyi 240 mm sıvı soğutma ya da noctua’nin falan adam gibi bir kule tipi soğutucusu olmadan zaptedemezsin dediğin gibi tam güçte çalışsın istiyorsan.

    +1.

    Bu arkadaşa celeron bile fazla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slim Charles kullanıcısına yanıt

    Noctua NH-D15 aldım bakalım. umarım işimi görür. snowman çok övülüyordu 150 tl di . işe yarar mı yaramaz mı bilemedim.kargolar sorun git gel uğraşmayayım diye aldık bakalım. kasa sıvı soğutmaya uygun değil. o yüzden mecbur hava soğutmalı bişey alacağım.

  • Rindaman kullanıcısına yanıt

    tam yükte çalışırsa ufaktan yapıyor Noctua NH-D15 aldık bakalım.

  • hayati54 kullanıcısına yanıt

    intelin stok fanı fanı vardı evde onu kullandım. i5 kutusundan çıkandı yanılmıyorsam. konuya 2-3 kalitesiz dadandı hem ileri geri konuşuyor hemde yalan yanlış bi şeyler zıçıyorlar. günlük kullanımda sorun çıkarmıyor ama tam yüke binmeye( %90 gibi )başlayınca sorun çıkıyor. kasa sıvı soğutmaya müsait değil o yüzden mecbur hava soğutma kullanacağım. snowman x6 ve Noctua NH-D15 çok övülüyor piyasada hangisi şe yarar bilemedim .Noctua NH-D15 aldım ama snowman iyi diyen olursa ona da dönerim sıkıntı olmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 5 Mayıs 2021; 9:14:1 >




  • snowman x6 yı çok övüyorlar hiç duydunuz mu ? nette bir iki yabancı alibabadan aldık ucuz ama denyeceğiz diye video çekmiş. dünyada çok tanınan bişey değil.

    şimdilik Noctua NH-D15 aldım .daha iyisi şudur denirse değiştiririm daha teslim olmadı 3 güne gelecek.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    para yok değil sıvı soğutmaya müsait değil kasa .mecbur hava soğutma alacağım. 2-3 trol dadanıp manüple etti. mesajların bir kısmı silinince böyle birşey olmuş olabilir ama değil . Noctua NH-D15 aldım. umarım işe yarar,bayağı övülmüş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: crow in cornfield

    para yok değil sıvı soğutmaya müsait değil kasa .mecbur hava soğutma alacağım. 2-3 trol dadanıp manüple etti. mesajların bir kısmı silinince böyle birşey olmuş olabilir ama değil . Noctua NH-D15 aldım. umarım işe yarar,bayağı övülmüş.

    Ben NH-D14 kullanıyorum. İşe yarar o kesinlikle. Benim E5-2699 v3 işlemciyi 60 derece altında tutuyor (9900k ile aynı derece enerji kullanıyor, 18 çekirdek işlemci ama).





  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    tam yükte sanırım değilmi ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: crow in cornfield

    tam yükte sanırım değilmi ?

    Evet bütün çekirdekler 2.88 olunca.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    işlemciyi yamultuyor muhabbeti duydum o nasıl bişey ? işlemci yamulan bi'şey mi ya .

  • Arabama ayçiçek yağı kullansam bir şey olur mu diyen biri vardı. Onun pc versiyonu olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, size bir şey sormak istiyorum. Buraya insanları trollemeye mi geldiniz yoksa hakikaten sorunuza cevap mı arıyorsunuz? i9 9900K sahibisiniz ancak soğutucuya verecek param yok diyorsunuz, daha sonra NH-D15 alıyorsunuz. Eğer insanları trollemek için buradaysanız yaptığınız hiç hoş değil, lütfen konu dışı alt forumuna geçin. Forumu bilgisayarlar ile ilgili kullanan az kişi kaldı, lütfen onları rahat bırakın. Eğer ki söylediklerinizde ciddiyseniz, çok kaba birisiniz ve bu kadar mesajı olan bir üye olarak söyledikleriniz size hiç yakışmıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.