Şimdi Ara

Ne olacak bu Z kuşağının hali?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 21 yaşını devirmiş bir genç olarak yazıyorum bunları. Ülkenin durumu her geçen gün ağırlaşıyor. Sektörler bir bir batıyor. Eskiye oranla artması gereken iş arzı azalıyor. Herkes minimum işçiyle çarkı döndürmeye çalışıyor. Ben hayatımı okumaya adadım. Elimden geleni yapıp bir şekilde mühendislik öğrencisi oldum ve bir yıl sonra okulu bitiriyorum. Çevre edinelim, iş öğrenelim, kendimizi geliştirelim dedik pandemi belası çıktı ortaya. 1.5 yıldır okula gidemiyoruz. Bu gidişle seneye de okula gidemeyeceğiz. Staj arıyoruz, zaten kısıtlı olan staj imkanı pandemi ile dibe vurdu. Elimde olan ufacık imkanlar da uçup gitti. Hadi mezun olduk, gençliğimiz kuru geçti, bundan sonraki hayatımızı dizayn edelim diyoruz ülkede ne iş var ne aş var. Özellikle Z kuşağı ne yaşadığını anlamadan gençliğini yitirdi ve iş bulma evresine geldi. Yahu arkadaş ben bunaldım her gün bunları düşünmekten, kendimize acımaktan. Yurt dışı diyoruz ama ülke gençliğinde o vasıf sadece %1 lik bir kesimde var ki onlar geçmişten bugüne hep başarılı olup gitti. Değişen bir şey yok. 2000 sonrası doğan çocuklar büyük bir yığın halinde bugünlere geldi. Ne dünü güzel geçirdi ne de yarını parlak. Bugünü ise ağlayarak geçiriyor.


    Vallahi gençliğimi yaşayamadım diye üzülmüyorum, bu ülkede kim gençliğini doya doya yaşadı sanki bugüne kadar. Ama geleceğimizin karanlık olması korkutucu. Bu yaştan sonra baba ocağında kalmak ağır geliyor. Emeğimin karşılığını bulamayacağımı düşünüyorum ki öyle olacak. Yani arkadaş ne yapayım lütfen bana bir akıl verin. Kendini geliştir, yazılım öğren, fabrika görmeden işi işverenden iyi bil demeyen lütfen bunlar kuru laf. Gün geçtikçe düşüncelerim kararıyor, korkuyorum. Beni bu dünyaya getirdiği için babamı suçluyorum artık neden böyle bir devirde çocuk yaparsın ki diye. Acı çekiyoruz ve bir gram abartı yok bu yazdıklarımda. Ne olacak halimiz abilerim siz bir akıl verin ben dayanamıyorum artık her gün bunları düşünmekten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 21 yıl önce ailen bugünü tahmin edemezdi. O yüzden onları suçlamak saçma. Maalesef yapabileceğin bir şey yok çünkü sana bağlı bir durum değil. LinkedIn hesabı açıp önüne gelen işlere başvuru yap. Şansın yaver giderse işe girersin ama inan bana o zamanda maaşından, şartlardan memnun olmayacaksın. Kendini yıpratma. Ruh sağlığını korumak için kısa dönemli planlar yap. Baba evinden kalmaktan da utanma çünkü senin de söylediğin gibi pandemi var. Mecbur çoğu kişi böyle yaşıyor.

  • scientia kullanıcısına yanıt

    Tabii hocam sen de haklısın bir noktada. Son zamanlardaki psikolojim sağlıklı düşünmeme engel oluyor. Emin olun bir çok yolu deniyorum. El verdikçe uzaktan eğitim ile sertifika topluyorum, cv hazırlıyorum bir nevi kendimi pazarlamaya çalışıyorum ama benim durumumda olan yüzbinler var. Baba evinde durmak şu an için elbette ağır gelmiyor ama bu sonsuza dek böyle sürmeyecek. Ailen kabullense bile sana ağır geliyor bu durum, kaldıramıyorsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z kuşağı 2023te geleceğini tayin edecek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hay sccm z kusagina da bu konulara da yeter la

  • Ya öne çıkıp rakiplerinden sıyrılacaksın ya da batacaksın

  • Biz Y kuşağının zamanında ülke güllük gülistanlıktı.Herkesin evi arabası yazlığı vardı.Şaka la şaka bu ülkede yaşam hiçbir zaman kolay olmadı.Sen kendini kurtarmaya bakacaksın.

    Ha bizim sizden ne avantajımız oldu.90 larda çocuk olmak daha eğlenceliydi.Hayat 1 tık daha iyiydi.Bu ülkede her zaman herşeyi yapmak zordu sonuç olarak.Ezik olursan hayat daha çekinilmez olur.İstersen Uzaylı kuşağı ol



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 3 Mayıs 2021; 4:5:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakın ha evlenme, çoluğa çocuğa karışma aylık en az 8 bin maaş alıyorsan evlen. Duvarları kemirirsiniz, benden söylemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 3 Mayıs 2021; 3:18:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle daha bu işin başındasın mezun olduktan sonra sana direkt iş imkanı sağlayan bir çevren yoksa çok sıkıntılı bir süreç olacak önünde. Yaşam da bitcoin madenciliği gibi giderek zorlaşıyor ama umutsuzluğa kapılacak bir durumda değilsin. Yurtdışı için paran varsa çok rahat gidip orda iş bulma şansın var öyle gidenler yüzde 1lik kesim falan değil kesinlikle imkanın varsa git bir danışmanlık şirketine anlarsın durumu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben çoktan saldım senden biraz daha büyüğüm ne üni hayalim var ne de gelişme gibi

    az buz bir işim var part time türü




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 3 Mayıs 2021; 11:58:18 >
  • Ben de 22 yaşındayım okul bitsin ilk hedefim Avrupa'ya geri dönmeye çalışmak olacak. Tabi ülkede ufakta olsa bir ümit ışığı görürsem kalmayı düşünebilirim.  

  • Çok açık söyleyeyim bizi bizden başka kimse kurtaramaz siyasilerden medet ummanın hiç bir anlamı yok. Bu ülkeye dünyanın en doğru en mükemmel en muazzam iktidarı da gelse yine kendimizden mesulüz. Yani bu ülkeye çok harika bir iktidar gelince oo genç adam al bakalım şu 10.000tl'yi her ay sana harçlık olsun falan demeyecek veya gel bakalım seni bu ülkenin en iyi üniversitesine yerleştirelim falan demeyecek.
    Her zaman verdiğimiz emeğin karşılığını alacağız ha tabi bu iktidar döneminde karşılığını aldın miktar ile diğer iktidarlar döneminde karşılığını aldığın miktar farklı olacaktır.

    Kısacası kurtarıcı beklemeyin. Bu tür şeylerle de vakit kaybetmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • booleanalgebra B kullanıcısına yanıt

    Ah be hocam para olsa buralara konu açıp dert yanar mıyım? Bahsettiğim o küçük kesim vasfı olup yurt dışına yeteneği ile gidenler idi. Ama ne olduğu belirsiz üniversitelerin saçma sapan bölümlerinden mezun olan adamlar bile yurt dışına gitmek istiyor. Değinmek istediğim nokta buydu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baban böyle olacağını düşünseydi emin ol sen olmazdın :) Babanı suçlama. . Gelecek için umudum var ama bu iktidar değişirse yani. Ne olursa olsun çalışmaya devam et. Ülkedeki her z kuşağı insanda umutsuzluk var zaten. İleri dönemlerde ne olacağı hiç belli değil. Mezun olmaya odaklan derim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.