Şimdi Ara

ENGELLİ Mİ olalım.. (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
5.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dreamerrrr D kullanıcısına yanıt
    Oncesinde vsr olan bir durumu sifirdan abslamislar hocam 2 defa ama sifirdan .biz malesef 100yillik devlet tarihimizde oldugumuz yerin etrsfinda tavaf etmisiz haklisin dicek seyler cokaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet3976

    Abartmışsın 500 binlik araba alınamıyor. Üst limit 330 bin onu da 184 bine alıyorlar. Devlet böyle bir imkan vermiş fahiş vergilerin yanında engelli yakını olana böyle bir güzellik var bu mu zorunuza gidiyor?

    Asıl zorunuza gitmesi gereken nokta ÖTV neden var ? Neden bu kadar yüksek bunlara itiraz edin.

    Sıkıntı şu ki yalan dolan yollarla engelli raporu alan insanlar var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fiat2001brava

    Olayı kişiselleştirmek yerine suistimali önlemek adina otoriteye önerilerde bulunmak bence yerinde olacaktir.

    Mesela benim aklima gelenler şunlar;

    1. Mesela sadece yerli üretim araçlar içerisinden ötv siz alım imkanı verilebilir .
    2. Yada sadece zaten ötv si düşük ticari araclardan almaları sağlanabilir.
    3. Plakalarda eskiden oldugu gibi engelli plaka uygulaması geri getirilebilir.
    4. Kişinin bizzat kendi kullanabilecek ise ona göre modifiye edilmis sıfır ötv li hatta kdv de sifirlanabilir araç alabilmeli.
    5. Belki de yıllık MTV nin belli kısmını ödemeleri de istenebilir.
    Sonuçta hepimiz engelli adayıyız yapilan bu tip uygulamalar asla kalkmamali ,ama suistimal edilmesi de cidden zor zamanlardan geçen insanları rahatsız ediyor bu kısmı da gözden kacirilmamali.

    Bu yazdiklarim sadece üstün körü aklima gelen onerilwrdir, kesinlikle doğrudur demiyorum.

    Ayrıca taksicilerde ötv siz araç alabiliyor diye biliyorum dogru mu?

    Hocam her şeyi geçtim, bizzat ben de 2019 da eniştemlere raporla 5008 aldım, 155.500 ₺ ye aldım, sahibindene bakıyorum, aynı zamanda alınmış 5008 i engelliden engelliye 350.000 ₺ ye satıyor adam. Bunlar yakınlarının üstüne alıp kar etmek için satanlar işte. Bende araç sahibiyim, ihtiyacım var zaten. Bunlar alıyor 150 ye veriyor 350 ye. Bunu takip etmeliler bence. Burdan ulaşırlar suistimal edenlere.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım kimse burda hakkı ile raporunu kullananlara laf etmiyor. Bu sebeple suistimal yaratıp (özelikle doğu bölgelerde) amaç dışı kullanımlar eleştiriliyor. Kimsenin sağlığı parayla, mal-mulkle zaten ölçülemez. Devlet başka alanlarda olduğu gibi denetimsizlikle mücadele etmiyor ya da etmesi gerektiği yerlerde edemiyor. Fahiş ÖTV vergiler de milletin canını yakıyor. Madalyonun ayrı bir yüzü...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asıl mesele engelli araçlarındaki limit veya suistimal değil.

    Asıl mesele MAKAM ARACLARİNDA neden hiçbir limit getirilmediği ?

    Engelliye limit getirildi suistimal var diye, peki makam araçlarındaki suistimal için neden bir limit getirilmedi ?

    Bence asıl konuşmamiz gereken bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Aga siz niye kişisel algıladınız ki ? Böyle daha üst gördüğünüz sorunlarla kıyaslayarak hiçbir şeyi çözemezsiniz .
    Ben mesela derim ki mesela ösym sınav ücretleri pahalı sen dersin ki otoyol ücretleri pahalı adam der ki engelli aracı suistimal ediyorlar herkesin yakındığı şey aynı olmak zorunda mı ?
    Ya da bundan daha büyük sorun olması bunun çözülmemesi gerektiğini mi ifade ediyor ?
    Kaldı ki adam güzel bir şey demiş . Mesela çocuğu engelli olan bir bireyin bu haktan yararlanması çok güzel bir şey . Harika bir uygulama . Ama etrafta bunu aşırı suistimal edip kazanç sağlayan insan da var .
  • Asil sağlam kisileredeki şu gereksiz otv saçmalığına bir tepki koyalım diycem de su an bayilerde arac yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntı engellinin vergisiz araç alması değil de, haksız şekilde engelli raporu alanlar. Her şey de olduğu gibi bunda da büyük rant var diye haksız yoldan bu raporu temin eden çok insan oldu. Yine her şey de olduğu gibi bu konuda da namussuzluk yapan, rüşvetler alan, raporlar dağıtanlar oldu. Yakınen tanıdığım rüşvetle engelli raporu alıp böyle araçtan faydalanan var, hatta ailecek maaş olsun, fırsatlar olsun diye diğer aile üyelerine de sabahtan akşama şeker yedirip, tuz yedirip, tansiyon, şeker çıkartıp sürekli doktorlara gidiyorlar, ileriye engel yatırımı yapıyorlar. Engelli demeye bin şahit ister. Diğer yandan bakıyorsun gerçekten ciddi engelli var çok düşük yüzdeyle ancak rapor alabilmiş, hiç bir işine yaramıyor.


    Arkadaşın yakındığı muhtemelen bununla alakalı. Yoksa zaten raporu olanların gerçekten engellilikleri araştırılsa Tr'de engelli sayısı %50 düşer adım gibi eminim. Birazda tiniyet meselesi. Mesela benim eşim de başvursa engelli raporu alabilir. Ama bakıyoruz, çok şükür eli ayağı tutuyor. Ben bu durumda eşimin engelli/özürlü kartı olmasını istemem. Çocuğumun, annem engelli diye düşünmesini istemem. Hani olabildiğince normalde alınmamaya çalışılması gereken bir şey iken, biz de senden benden sağlıklı insan bunu almaya uğraşıyor. Hiç gocunmuyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cricet

    Sıkıntı şu ki yalan dolan yollarla engelli raporu alan insanlar var.



    Alıntıları Göster

    Yalan,dolan, yolsuzluk ülkenin her yerinde her kademesinde var maalesef. Yalanla dolanla alana doğru yapıyor demiyorum ama insanlar bazı şeylere bu kadar zor ulaşmamalı insanları zor duruma düşüren de hükümetin kendisi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam engellilere bir laf soylememis, gercekten engelli 1. Derece akrabasi olup onu bir yerden bir yere goturene de birsey dememis. Adamin dikkat cektigi konu didisinin didisi uzerine engelini kullanarak arac alip hatta ve hatta engelli akrabasi ile farkli sehirlerde yasayan kisilere dikkat cekmis. Bu uygulama bence de dogru ama diger hersey gibi istismar ediliyor.
  • Amcam yüzde 88 engelli araba alamıyorum onun üstüne

  • Konu sahibi arkadaşa katılıyorum. Gerçekten engelli bireylerin veya yakınlarının bu sistemi kullanmalarını tabiki sonuna kadar destekliyorum ama nasıl suistimal edildiğini birinci şahıslar tarafından dinledi bu kulaklar. O yüzden konu sahibini boşuna linç etmeyin. Gidin firmalara satış temsilcilerine sorun sizlere nasıl suistimal edilebileceğini bire bir anlatsın. Bu arada taksicilerin de ötv den muaf olmasına da gıcığım. Taksiciler vergi veriyorsa bizlerde daha maaşı almadan veriyoruz, eğer halen devam ediyorsa devletin bu çifte uygulamayı derhal sonlandırmasını dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zygoma -- 20 Nisan 2021; 21:54:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gözden çakma rapor alıp sonra ucuza araba alıp üstüne belediyeye başvurup kapısının önüne engelli park alanı koydurtan dolu sadece 2 tanesi bizim apartmandan, tanıdık engelli akrabasına 3-5 bin verip kendisine araç aldıranları saymıyorum bile, gerçekten ihtiyacı olan engellilerse genelde gariban.

  • Konu Üniversite sınavlarında Türkçe netlerinin neden bu kadar az olduğunun sağlaması olmuş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraycan -- 20 Nisan 2021; 22:14:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cricet C kullanıcısına yanıt

    Salonun ortasında kocaman bir fil duruyor ve sizin odaklandığınzı saçmalığa bakın. Kimler benim cebimdeki parayı değersizleştirdi ve bu haksız vergileri koyuyor demek yerine "Ben istediğimi alamıyorum, başkaları da kendi yollarını bulup alamasın, benim gibi sürünsünler", diyorsunuz bir resmen. Anlık bir sinir/kıskançlıkla durumu hiç sorgulamadan bu konuyu açtığınız o kadar belli ki...


    Önce kendinize bu para birimini kim 10 kat değersizleştirdi, kim gıda ürünlerinden ÖTV alıyor, verginin vergisini kim kesiyor diye sorun ve sorgulayın lütfen. Köle zihniyetli insanlar hakkını aramaktan yoksun olduğu için verginin vergisi alınıyor, haksızlığın haksızlığı yapılıyor; insanlar da fırsat buldukça değerlendiriyor bunun etik olup olmadığına bakmadan ki bu oldukça normal. Burada "Ben kesinlikle böyle bir şey yapmazdım bla bla" diye babadan zengin olamdığı halde konuşacak bir arkadaş var ise net bir şekilde boş atmış olur.

  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt

    Keşke raporumuz olmasaydida hicbirseyimiz olmasaydi kuru soğan ekmek yeseydik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olun lan olun bir araba için kulağınızı, bacağınızı bırakın . Ananız babanız, çocuğunuz hiç olsun. siz de araba alın keyifle sürün! zihniyetinizi seveyim sizin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zygoma

    Konu sahibi arkadaşa katılıyorum. Gerçekten engelli bireylerin veya yakınlarının bu sistemi kullanmalarını tabiki sonuna kadar destekliyorum ama nasıl suistimal edildiğini birinci şahıslar tarafından dinledi bu kulaklar. O yüzden konu sahibini boşuna linç etmeyin. Gidin firmalara satış temsilcilerine sorun sizlere nasıl suistimal edilebileceğini bire bir anlatsın. Bu arada taksicilerin de ötv den muaf olmasına da gıcığım. Taksiciler vergi veriyorsa bizlerde daha maaşı almadan veriyoruz, eğer halen devam ediyorsa devletin bu çifte uygulamayı derhal sonlandırmasını dilerim.

    Kardeşim varsa suistimal gidin şikayet edin. Hayret bişey sürekli böyle konu açmanın anlamı nedir?

    Sen engelli olmanın ne demek olduğunu biliyor musun? konu sahibi biliyor mu? Yıllardır eziliyorum, eziliyorum, eziliyorum. Kimse duyuyor mu? Tapuya gidiyorum okuma yazma biliyor musun diyor, notere gidiyorum akli yeterlilik için rapor al diyor. Yan sokakta tarım ilde mühendisim. Kimlik gösteriyorum karı yine bildiğini okuyor. başınız ağrısa kıyamet kopartırsınız engelli ve yakınlarına ders veriyorsunuz. Engelli raporu öyle kolay alınmıyor arkadaşlar. Hatta engelli olduğum halde ben alamıyorum.


    Etrafınızda suistimal ettiğini bildiğiniz herkesi şikayet edin. Ben %100 işitme engelliyim, ellerimde 5/4 kayıp var normalde fizikçi raporuyla ehliyet almam lazım vermediler. 5 ay uğraştırdılar, virüsün ortasında canımı tehlikeye atıp hastane hastane gezdim. 3 kere heyete çıktım. Ehliyet için hastasın diyorlar, indirim için sağlamsın diyorlar :) 5 aylık streste beynimdeki ur 1 cm büyüdü, reflü oldum, 42 kiloya düştüm. Konu sahibi de , bu doktorlar da, milletin bu ruhsuz,cahil kesimi de sektörüp gidebilir.


    Böyle konular yüzünden engelliye, engelli yakınına bakış değişiyor. Zaten insan yerine koyan az, bir de adam araba almış diye düşman kesiliyorlar. Siz ne yaptığınızın farkında değilsiniz! Haksızlık diyorsanız meclis orada. Ötvleri düşürtün kimse ötv ödemesin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotifoti -- 21 Nisan 2021; 0:39:10 >
  • Engelli olan vatandas , istediği arabayı alsın helal hoş olsun . hakkıdır nokta.

    Fakat engelli, akrabasını kullanıp veya bir rüşvetle engelli raparu çıkaran kişiler var malesef. ve o akrabası o arabayı kullanmıyor faydalanamıyor bile ,ama köpek gibi lüks araba ile gezenleri biliyorum .sırf engelli bir insanın hakkını kendine hak sayan, insan bile demek istemiyorum bu şahıslara.

    bildiğiniz hak yiyor . bu yapılan engellilere haksızlık .

    kesinlikle devlet bu sahtekar ları engellemeli . gerçekten engelliler faydalanabilmeli bu haktan .

    en sonunda bu kişilik yoksunları arabayı kullanip hasadini cikarip 2 katına sanki hakkıymış gibi satıyor ,.üstune birde kar elde ediyor,

    Íşte devlet bu noktada yakalamalı bu kişileri ve vergisini komple söküp almalı ciğerlerinden .bedavaya bu hakkı sömürmemeli .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 21 Nisan 2021; 4:33:43 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.