Şimdi Ara

Tıp okuyorum ama okumak saçma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
3.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tıp okumak saçma demiyorum. Okul okumak saçma. Ortaokul, lise, üniversite... Oku oku bitmiyor. Her seferinde okul bitse de rahatlasak kafası, üniversite bitince 25 uzmanlık bitince 30 yaşımda olacaksam seveyim* böyle hayatı. Tıpı isteyerek yazmadım sanılmasın aslında çocukluğumdan beri doktor olucam derdim ama tercih dönemi kafam Mühendisliğe kaymıştı biraz. Çünkü okumaktan bıkmıştım 6 yıl okuyacağıma 4 yıl okuyayım diye düşündüm tus fln var bi de.. Ama sonuç olarak şu an tıp okuyorum, mühendislik okusam da aynı şekilde düşünürdüm büyük ihtimallle.


    Her insanın yapısı okulda eğitim almaya uygun değil bence. Mesela benim yapım ders çalışmaya uygun değil; ilgim olan konularda bir şeyler öğrenmek istiyorum, hayal gücüme güveniyorum senaryolarım var ama sinema televizyon okusam belki olurdu hayatımın ipleri benim elimde değil. Gerçi o bölümde okuyan çoğu arkadaş da şikayetçi okumayı gereksiz görüyorlar.


    Gençliğim boşa gidiyor yapmak istediklerimi yapamıyorum ailem için okumam para kazanmam gerek ama kendi hayatımdan vazgeçiyorum böyle de. Okuyup adam olmak diye bir şey varsa o okumak bu okumak değil kesinlikle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ben de tıbbı isteyerek yazdım. 4. Sınıfa kadar mutlu mesut okudum. Şu an 5. Sınıfım. Arkadaşlarım kimisi staj yapıyor kimisi çalışıyor. Önümüzde daha intörnlük, tus, asistanlık gibi uzun bir süreç var. Stajlardaki asistan abla abilerimiz periferde yaşadıklarını anlattıkça içim kararıyor. Bu sene b*k vardı tıp yazdık modundayım. Pc müh olup kod yazaydım diye düşünüyorum. Umarım emeklerimize değer. Başka da diyecek bir şey yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Okurken insan çok zorlanıyor, daha az olsa keşke diyor ama en başından sonuna kadar verilen her ders görülmesi gereken dersler.

    Okuması gerçekten zor; öğrenmek sancılı bir süreç ama her şeyi öğrendikten, okulu bitirdikten sonra artık kolaylaşıyor.
    Sabredin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne de olsa birileri bu işi yapmak zorunda ve sen de bu alanda kendini 5 yıl geliştirmişsin.TUS sınavı sonrası birsürü branş var mutlaka ilgili olduğun vardır veya yurtdışı düşünebilirsin.Hem ona bakarsan mühendislikte 5 sene okudun +2 yüksek lisans = 7 3-5 sene de tecrübe kazanmakla geçer aşağı yukarı tıpla aynı süreye denk geliyor aslında bir fark yok.Ben de bu sene başladım.Pandeminin getirdiği hapis hayatıyla bunalımda olmama rağmen bir şekilde kendimi motive etmeyi başarıyorum.Bence sen de başarabilirsin.

  • yharf Y kullanıcısına yanıt

    hocam 1.sınıf dersleri (biyokimya mikrobiyoloji özellikle) çok fazla ezber ve gereksiz gibi duruyor.Komiteye kadar ezberleyip unutuyorum.Unutmasam bile mesela ilerde kalp-damar cerrahisinde bu bilgiler bana lazım olacak mı ? olursa zaten unutmuş olacağım o zaman tekrar etmem gerekecek.Bunları o zaman öğrenmem gerekecekse şimdi niye ezberleyip unutuyorum ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bekle beni -- 7 Nisan 2021; 14:45:58 >
  • Ben de çok mutsuzum zaten bu yüzden okulum da uzadı.gerçekten de bitecek gibi değil.iş garantisi var şu anlık ama düşük maaş ve türkiye şartlarında çok zor bir meslek.ben uygun değilim zaten.sürekli başarılı insanların kariyerlerini dinliyorum dinledikçe kendimden daha çok nefret ediyorum.sürekli mühendislik özellikle yazılım derslerini araştırıyorum ve yaptıkları iş o kadar büyüleyici geliyor ki bana bilmiyorum belki davulun sesi uzaktan hoş geliyordur ama günümüz dünyasında en önemli sektör bence.çok kötü tükendim gerçekten.bu arada tıbba çok büyük saygım var ama bana göre değil işte bunu acı dolu geçen yıllarımda çok iyi anladım ve anlıyorum.çok yoğun bir gelecek kaygısı var bende çok berbat bir şey.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bilgilerin hepsi birikiyor ve öğrendikten sonra artık kolay geliyor.


    Mesela herhangi bir tıp kitabını okuduğunda sana anlaşılır gelir. Ama herhangi birisine göstersen anlamaz. Sadece o kelimelere aşinalık, belli başlı şeyleri bilmek bile sana lazım oluyor. Her dersin birbiriyle bağlantısı var. Okurken hepimiz yaşlanıyoruz desek yalan olmaz, beni en az 10 yaş yaşlandırmıştır okumak. Ama koskoca tıpı öğrenmek de kolay değil...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bekle beni

    hocam 1.sınıf dersleri (biyokimya mikrobiyoloji özellikle) çok fazla ezber ve gereksiz gibi duruyor.Komiteye kadar ezberleyip unutuyorum.Unutmasam bile mesela ilerde kalp-damar cerrahisinde bu bilgiler bana lazım olacak mı ? olursa zaten unutmuş olacağım o zaman tekrar etmem gerekecek.Bunları o zaman öğrenmem gerekecekse şimdi niye ezberleyip unutuyorum ?

    unutacaksın hepsini doğal olarak. tusa çalışırken tekrar hatırlayacaksın. sonra tekrar unutacaksın. ama tekrar hatırladıkça daha kalıcı oluyor o yüzden boşa öğreniyor sayılmazsın.

  • Bu arada okurken ben de çok fazla okulu bırakmayı düşündüm. Uzmanlığı nasıl kazanıcam diye kendimi yerdim. Gündr 4 saat düzenli çalıştığım halde konularım yetişmiyordu. Günü gününe çalışsam dahi bi yerden sonra ip kopuyordu. Ama nasıl oldu bilmiyorum hepsini atlattık bitti gitti.

    Kısacası dışarda yazılım vs okuyanları düşünüp kendinizi yemeyin. Sizin mesleğiniz her zaman en kutsal meslek olarak kalacak.


    Maddi konuda da; yaklaşık 4-5 sene önce doktor maaşı asgari ücretin 7-9 katı civarlarından başlardı. Malesef ama malesef doktorluğu yerden yere vurdular. Ama umuyorum ki her şey düzelecek herkes hakkettiği parayı alacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok özel ilgin yoksa tıp türkiye şartlarında okunması en saçma bölüm . Kıytırık hiç bir işe yaramayan bölümler bile daha mantıklı en azından hayata erken başlıyorsun.

  • yharf Y kullanıcısına yanıt

    hocam peki yurtdışı konusunda neler düşünüyorsunuz ? ben usmle süreçlerine baktım biraz . sınav kısmı halledilir gibi ama öğrenci birisi için maddi külfeti biraz fazla ve sınavlara ek bazı faktörler var (aktiviteler, abd'de yapılmış stajlar,ingilizce iletişim becerisi,...) . TUS daha zor bir sınav ancak bu usmle işi bana daha yıpratıcı gibi geldi. sizce uğraşmaya değer mi ? bir de cerrahi branşlar Türkiye'de 5 para etmezken kimse tercih etmiyorken abd'de bu branşlar competitive sınıfında yani çok fazla talep büyük bir yarış var bu branşlar için.bu da ilginç bir nokta bence ve olması gereken de abd'deki bence.

  • bence de tıp okunacak şey, doktorluk yapılacak iş değil. Ama yapabilen ve sevebilen için çok büyük tatminler sağlıyordur. Düşünsene . çok zor durumda olan bir çocuğu basit bir müdahaleyle iyi edebiliyorsun. ya da ölüm eşiğindeki bir kişinin bir süreliğine de olsa yaşama dönmesine vesile oluyorsun. Bu, müthiş bir şey. Tabi bu tarz bir doktor olmak da hem çok zor hem herkesin harcı değil.

  • Verebileceğim en büyük tavsiye tus yerine mutlaka yabancı dil çalışıp yurt dışında mesleğe devam etmek olacak en azından verdiğiniz emeğin karşılığını alabilirsiniz oralarda

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yurtdışı konusunu hiç bilmiyorum o yüzden yalan yanlış konuşmak istemem.


    Cerrahide; zaten zorlu bir lisans sürecinden çıkan doktor daha fazla yıpranmak istemiyor. Cerrahinin nöbetleri, eğitim süreci, mobbingi, hastası şusu busu herkesi soğuttular.


    Hakettiği değeri verseler burda da 1. sıraya yerleşir ama verirler mi sanmıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 5. sınıfım. şuan tıpa katlanmamın tek motivasyonu orta şekerli bir asistanlığa kapağı atıp bir yandan iş öğrenirken bir yandan da danışmanlık ve dil kurslarını karşılayabilecek para kazanıp 1.5 2 yılda isveçceyi halledip isveçte tekrar asistanlık programına başlama planı. eğer arkamda varlıklı bir ailem olsa tusa hiç başlamazdım bile. stajlarımı geçer dil çalışırdım. mezun olur olmaz da isveçteki sınavlara girerdim. kazanamazsam evde otururu tekrar tekrar denerdim. ailemden şikayetçi değilim sadece düşüncemi söylemek istedim. ki bu stratejiyi uygulayan çok insan var. ben kendi adıma beceremeyecek olsam bile deneyeceğim. 2012 türkiyesi olsa mesela gayet de güle oynaya yaşardım bu ülkede. avrupadan yine fakirdik ama yine de alım gücümüz vardı. şimdi bitiğiz ve her geçen gün daha da kötüleşiyoruz. gidin arkadaşlar. dünyanın her yerinde geçerli bir mesleğimiz var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: eskikarateci

    ben 5. sınıfım. şuan tıpa katlanmamın tek motivasyonu orta şekerli bir asistanlığa kapağı atıp bir yandan iş öğrenirken bir yandan da danışmanlık ve dil kurslarını karşılayabilecek para kazanıp 1.5 2 yılda isveçceyi halledip isveçte tekrar asistanlık programına başlama planı. eğer arkamda varlıklı bir ailem olsa tusa hiç başlamazdım bile. stajlarımı geçer dil çalışırdım. mezun olur olmaz da isveçteki sınavlara girerdim. kazanamazsam evde otururu tekrar tekrar denerdim. ailemden şikayetçi değilim sadece düşüncemi söylemek istedim. ki bu stratejiyi uygulayan çok insan var. ben kendi adıma beceremeyecek olsam bile deneyeceğim. 2012 türkiyesi olsa mesela gayet de güle oynaya yaşardım bu ülkede. avrupadan yine fakirdik ama yine de alım gücümüz vardı. şimdi bitiğiz ve her geçen gün daha da kötüleşiyoruz. gidin arkadaşlar. dünyanın her yerinde geçerli bir mesleğimiz var.

    Ömürden ömür yiyen bi yol..





  • Syronwar kullanıcısına yanıt

    en azından hayatımız olur. türkiyede köleyiz. çalışıyoruz çabalıyoruz doymaktan fazlasını lüks sayıyorlar isteyene hakkını arayana terörist diyorlar.

  • Tıp okumak başlı başına zor. Ama meslek hayatında da çok daha başka sorunlarla karşılacaksın. Kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama bazı öğrenciler kliniğe geçtiğinde bölümlerine daha fazla ısınabiliyorlar. Sürekli tıp kitapları arasında boğuşmak zordur eminim.

    Üstelik mühendislik okuyanlar da okurken bin pişman. :) EE okuyan arkadaşımın çektiği çileye birebir şahidim :)

  • Yapın ders çalışmaya uygun bence dostum yoksa tıp kazanamazdın. Türkiyedeki sistemle çalışmadan olmuyor. Bence coronadan kaynaklı bunalmışsın, normal.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.