Şimdi Ara

Microsoft Edge, Firefox'u geçerek en popüler üçüncü tarayıcı oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft Edge, Firefox'u geçerek en popüler üçüncü tarayıcı oldu



    StatCounter araştırma şirketi masaüstü tarayıcıların kullanım oranlarıyla ilgili son istatistikleri paylaştı. Yayınlanan veriler Microsoft'un Chromium tabanlı Edge tarayıcısının atağa kalkarak Firefox'u geride bıraktığını gösteriyor.



    Ayrıca Bkz.Mobil bölümünü kapatacağını açıklayan LG'nin son kurşunu V70 olabilir: İşte görüntüsü



    2021'in Mart ayı itibarıyla masaüstü ve dizüstü bilgisayar kullanıcılarının %8.04'lük kısmı Microsoft Edge'i seçti. Geçen yılın Mart ayında bu rakam %0.57 seviyesindeydi. Yani tarayıcının büyüme oranı son derece etkileyici.



    Microsoft Edge, Firefox'u geçerek en popüler üçüncü tarayıcı oldu



    Chrome zirveye alıştı



    Edge şu anda en popüler üçüncü masaüstü tarayıcısı konumunda. Koltuğunu Microsoft'un tarayıcısına kaptıran Firefox ise %7.97'lik payla dördüncülüğe geriledi. İkinci sırada %10.13 kullanım oranına sahip Safari yer alıyor.



    Edge bu ivmeyi devam ettirmesi durumunda yakında Safari'yi de geride bırakabilir. Google Chrome'un %67.09 payla liderliğini sürdürdüğünü görüyoruz. Tarayıcının yakın gelecekte de birinciliği kaptırması pek mümkün görünmüyor.




    Kaynak:https://gs.statcounter.com/browser-market-share/desktop/worldwide







  • Şaşırtmadı, daha da yükselecektir. İşletim sistemi kime aitse onun tarayıcısını kullanma taraftarıyım. Başarısız olsa kullanmam tabi ama bu edge taa canary & beta sürümlerinden beri olmuş dedirtiyordu. Firefox benim de gönlümün efendisi ama reklamını iyi yapamadılar, büyük çoğunluk unuttu gitti. Oysaki fırsatlar vardı, bir sürü şirketin veri skandalları patlak vermişken borç harç bir şekilde para toplayıp çeşitli platformlara reklam basmaları lazımdı bence. Çünkü average joe privacy özelliklerini falan dinlemez. Basitçe biz verilerinizi Google Chrome, Opera tarayıcısı gibi toplamıyoruz, satmıyoruz, vs. diye anlatmaları lazım.


    Bilmeyenler varsa belirtmiş olayım. Öncelikle ram tüketimi saçmalığı. Arkadaşlar ram zaten tüketilmesi için var. Eğer benim cihazımda yeterli ram yok, bu tarayıcıyı kaldıramıyor diyorsanız bir şey diyemem tabi. Arayüz hepsinde basit zaten, önemli olan bir süre kullanıp alışmak. Brave dahil tarayıcıların dahili reklam engelleme özellikleri ublock origin veya adguard eklentisinin yerini tutmuyor/tutamaz, bu göreceli bir şey dahi değil. Tarayıcıdan açılıyorsa ona VPN denmez, proxy denir. İstedikleri kadar VPN diye zorlasınlar, onlar VPN değil. Üstelik bütün girdiğiniz siteleri kayıt altına alıyorlar, yani çeşitli günlükler tutuyorlar ve satıyorlar. Kimse hayrına bunun için ekstra sunucu çalıştırmaz, masraf yapmaz.

  • millet kendini google'a düdüklettirmeye meraklı demek. tercih meselesi.

  • Google %67 tuhaf...

  • Yazıda virgül yok bişey yok. Anlamak zor kim birinci kim ikinci kim kimi geçmiş
  • İşletim sisteminin içinde kurulu gelirse geçer tabi.Diğeri de android'din default tarayıcısı, safari desen zaten ios'un.Firefox sadece distrolarda kurulu halde geliyor onların da kullanıcı sayısı çok az zaten.

  • "Microsoft Edge, Firefox'u geçerek en popüler üçüncü tarayıcı oldu.
    Firefox'u geçerek en popüler ikinci masaüstü tarayıcısı olan Edge yakında Safari'yi de sollayabilir." demiş haber başlığı. Alakası yok ama editör; bir yarışta 2.yi geçerse kaçıncı olacağına inanıyor merak ettim

  • Firefox en güzel tarayıcı bence. Chrome, Edge, Opera kullandım ama en verimli, kullanması kolay Firefox...

  • Uzun süre Google Chrome kullandıktan sonra son 1 senedir Firefox'a geçtim tekrardan. Öyle rahatlamış hissediyorum ki anlatamam.

    Chrome cidden yavaş ve kasan bir tarayıcıymış. 15-20 önemli eklentiyi kurdum, 1 saniye sürüyor sürmüyor açılması.

    Hele şu video pop-up özelliği efsane.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snowtger -- 6 Nisan 2021; 12:40:40 >
  • Firefox hala gönüllerin efendisi olsa da Chromium Edge in Google Chrome dan çok daha iyi bir tarayıcı olduğu da bir gerçek. Ön yargılarınızı bırakın, biraz deneyimleyin. Beğeneceksiniz eminim.

  • Holk kullanıcısına yanıt
    Bence tek kötü yani Chrome gibi anında çeviri yapamaması onun dışında her şeyi süper.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • teknomani39 T kullanıcısına yanıt
    Bu gayet normal Microsoft ınternet Explorer 6 zamanında 100'de 85 lere varan bir oran yakalamıştı dünya pazar payında. Ondan sonra googlecular, applecılar falan hoplayıp zıplayıp tekellikti, şuydu buydu gidip davalar açtılar bir şeyler yaptılar yeni bilgisayarlardan kaldırdılar, ön yüklü olarak gelmesin engellediler. şimdi ne olduysa bu ön yüklü sorunu ortadan kalktı galiba şu anda edge ön yüklü olarak geliyor artık, O yüzden tekrar pazar payı artıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Firefoxun ceosu olsam oturur ağlardım edgeye geçilmek ne

  • isakoc kullanıcısına yanıt
    Eklentiler var onun için

  • Firefox en iyi tarayıcıdır.

  • Cogunu kullandim, bilgisayarimda genelde tek tarayici olmuyor. Genel olarak fikirlerim su sekilde.

    Chrome: Eklentiler(+), Google uyumlulugu ve senkronizasyon (+), basit arayüz (+), ram tüketimi (-), çökmeler ve takilmalar(-), translate (+)

    Opera: kenar cubugu (+), guzel kullanici dostu ek ozellikler (+), PIP Video oynatma (+), dahili VPN(+), dahili reklam engelleme (+)

    Edge: hız (+), arayüz(-)
  • O kadar baskıya normal.
  • Bende sadece firefox yüklü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni tarayıcılarda biraz ön plana çıksa aralarında güzel olanlarda var

  • En iyisi firefox , adamlar 86. sürümde çerezler bile ayırdılar. Siteler başka sitenin çerezlerine ulaşamıyor. kişisel gizlilik hesabı.


    Reklam şirketi google ın tarayıcısını kullananlara kolay gelsin.


    Microsoft Edge, Firefox'u geçerek en popüler üçüncü tarayıcı oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E27222C63 -- 6 Nisan 2021; 14:50:52 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.