Şimdi Ara

Home Assistant ile Tuya destekli priz kullanımı (Homekit)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba herkese,

    Benim şuan elimde Raspberry Pi 4 (2Gb), S-link SL-05 akıllı priz (tuya destekli) mevcut.

    Raspberry pi cihazına Home Assistant kurdum ve server olarak çalıştırdım. Ardından Home Assistant arayuzu kurulumundan sonra Tuya Web konfigürasyonlarını yaptım, sonrasında ise Homekit plugin kurarak bu akıllı prizi Apple Homekit destekli hale getirip Ev uygulamasına taşıdım.

    Fakat şöyle bir sorun ile karşılaştım; bizim ev çift katlı ve yukarıda ki Wifi dan aşağıya kablo yolu ile bir başka router kullanarak aşağı için bir modem yukarısı için ayrı bir modem şeklinde kullanıyorum. Bu yüzden odam da iken ve Raspberry pi cihazının bağlı olduğu Wifi alıcısına bağlı iken akıllı prizi kullanabiliyorum fakat, oda dışına çıktığımda yada Raspberry pi ile aynı olan Wifi dışında ki bir Wifi ya bağlantıgim da (yada mobil veri) bu sefer ev uygulaması akıllı prizi görmüyor.

    Ayrıca tuya smart uygulaması üzerinden cihazı kullanırken hiç bir sorun olmamasına rağmen (mobil veri ile bir sorun yok) ama ev uygulamasına geldiğimizde durum anlattığım gibi.

    Biraz uzun oldu kusura bakmayın, vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.







  • TofixGX kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Farklı bir ağda iken veya mobil veri ile apple home kullanmak istiyorsanız evinizde apple tv, homepod veya ipad olması gerekiyor bunlardan biri varsa elinizde ana hub olarak ayarlamalısınız.
  • By.MaMBoS B kullanıcısına yanıt
    O zaman uzaktan kontrol edebilir miyim?
  • TofixGX kullanıcısına yanıt
    Tabiki ben evimde öyle kullanıyorum. Evdeki ipad i ana hub olarak ayarladım apple home ile istediğim yerden kullanabiliyorum.
  • Home-assistant üzerinde S-link SL-05 akıllı prizi entegre ettiğin zaman tüketim değerlerini home-assistant üzerinden görebiliyormusun?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.