Şimdi Ara

katlanır ayna çok önemli mi? FORD içerir biraz da VW

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ford puma hoşuma gitti style paket ama bakıyorum listesine katlanır ayna yok. 230 binin üzerinde araba. şerit takip çarpışma önleyici var ayna katlanmıyor. enteresan. forda vw gibi sonradan paket eklenebiliyor mu?




  • Yazacaklarımı konudan bağımsız olarak yazıyorum,


    Katlanır ayna, Hız sabitleyici, koltuk ısıtma v.s. v.s. gibi donanımlar yokken gereksiz gelir insana ama varken kullanırsınız. Önceki aracımda hız sabitleyici yoktu, gereksiz yeaaa diyordum, şimdikinde var, uzun yolda çok sık kullanıyorum.


    Katlanır ayna yok şu an, düşünüyorum "3 yılda aynayı 2 kez katlamışımdır, demekki gereksiz" diyorum ama olsa onu da kullanırım. Sahip olmayana gereksiz geliyor ama olsa kullanılır.

  • Değil.
    A6 Kışları zor açılıyor. Elimle açmak durumunda kalıyorum. Kapattım ayarlardan, açık geziyorum.
    Absürt bir yere koyunca kapatıyorum aynaları, ayda yılda bir.
  • Bence gereksiz. Neden katlanmasina ihtiyaç duyayim ki. Ayna katlanacak yere zaten park etmem kapi açılacak mesafe olmali iki taraf içinde. Üstüne aynama surten bi çok sürücü motorcu oldu mekanizma bozulsa al sana bi ton dert. Şuana kadar aradığım elzem donanım cc ve bluetooth telefon görüşmesi. Başka hiç bir donanıma ihtiyacım yok birde bodrum dönüşünde cok fazla adaptif led far istemiştim zifiri karanlikta zorlanmistim cok. Geri kalan hic bir donanimi istemem araç bir ust segment olsun daha konforlu olsun daha sessiz olsun daha güçlü olsun ayna kapanmasin frene ben basayim anahtarı ben cevireyim kilide ben basayim
  • Garip mi olağan mı yoksa otomobil firmaları arası rekabet mi bilmiyorum ama bakıyorsunuz bir donanım o markada standart ise başka markada opsiyonel daha başka markada ise listede bile yok maalesef.


    Bu durum en basit otomobil üreticisinden en lüks otomobil üreticisine kadar aynı ..!


    İnsanlar markaya mı yoksa donanım özelliklerine bakarak mı otomobil alacaklarında üstelikte yüksek fiyatlarda satılırken karar vermekte zorlanmaktalar.

  • O şerit takip , çarpışma önleyici vs her markada iş yapmıyor , Volvo Mercedes vs premium ve E segment üstü araçlarda işe yarıyor yoksa Fiat markasındada gördüm sadece iğrenç bir dıt dıt ses çıkarıyor şeritten çıkınca oda sen sağ sola şeride geçerkende oluyor

  • Ayna katlama olan araç sahibi olarak şunu söyleyim. Karda kışta dışarda - lerin görüldüğü, don olaylarının olduğu havada yani çetin kış şartlarının geçtiği aylarda ayna katlamıyorum asla. Ayarlardan ayna kapatma fonksiyonunu kapatıyorum ve kışı öyle geçiriyorum. Elle kendiniz müdahele etmeniz çok zararlı olduğu için ayna katlıyken o kış ayında unutup kontağı açtığınızda aynalar eziyet çeke çeke açılacaktır ve bu çok tekrar ederse mekanizması için baya zararlı olur.

    Kapalı otoparkınız veya binanın bahçesinde açık apartmana ait olan bi otopark varsa gene gerek yok.

    Tek göreceğiniz avantajı avm otoparkları olur. Ve işlek bir caddenin ara sokaklarında işe yarar. Atıyorum bağdat caddesine bağlanan sokaklardan birine park ederseniz avantajını görürsünüz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 29 Mart 2021; 1:33:17 >
  • Aracımda var. Son derece gereksiz bir detay. Sadece uzaktan kapıların kilitli olduğuna emin oluyorum katlanmış olduğunda.
    Yerine
    Koltuk ısıtma
    Direksiyon ısıtma
    Geri viteste arka tekeri gösteren ayna olsa daha faydalı olurdu.
  • Sitenin ve işyerimin otoparkına parkederken hep lazım oluyor. Gerekli bence.

  • İhtiyaç denecek bir özellik değil. Bir aracımda var diğerinde yok. İhtiyaç olan değil de , süs olan özelliklerden bence
    Çok istisnai ihtiyacın olunca zaten el ile kapatabiliyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aserkang -- 29 Mart 2021; 19:7:28 >
  • İşyeri aracım da açılır kapanır ayna var, özel aracım da yok, en çok istediğim özellik bence, çok pratik, kendi aracım da olmasını çok isterdim. İzmir de yaşadığım için donma vb tehlike de yok. Keşke sonradan yaptırılabilse.

  • Trafikte aralardan gecerken aynalar surmesin diye ac kapa yapmak disinda ben bir faydasini goremedim. Havali olmasi disinda faydasi nedir anlayamadim. Bir de elektrikli aynami en az 10 kez elle acilip kapanmistir. 2 kez de sirket araci carpip terse buktu bir sey olmamisti. Ama her seferinde ya motoru bozulursa demistim, bozulmadi
  • işime yarıyor,son 2 aracımda da vardı..

  • hayatımda en son ne zaman ayna kapattım hatırlamıyorum. çok takılmayın böyle ufak detaylara, siz aynayı kapatırsınız adam kapıyı komple götürür :D

  • bana çok elzem bir ihtiyaç gibi gelmiyor. bunun yanında öküzün biri çarpıp kaçarsa maliyet de artmış oluyor. arabayı dar yere parketsem de aynaları kapatmam. arabaya çarpacağına aynaya çarpsın. açık olunca daha çok dikkat ediyor sürücüler.

  • Şov amaçlı bir şey genelde. Zaten kapadığında 2-3 santim bir şey kısalıyordur aracın genişliği. O kadar dar ise park ettiğin yer 2-3 kişi sorunsuz geçer, bir sonraki kesin sürter.


    Aynanın başına bir iş gelse fiyatı iki üç katına çıkıyor yok motoru bozuldu cart curt.

  • Devamlı dar yerlere park etmiyorsan çok gereksiz bir donanım.


    Arabanı ayda yılda dar bir yere park ettiğinde aynayı gider elinde kapatırsın. Öyle bir yere zaten yılda 3 veya 5 defa park edersin.

  • kışın karda-buzda motoru soğuktan buzlanıyor, kapıları açıncada ayna motoru zorlanıyor ve çabuk bozuluyor. bencede çok elzem bişey değil, kışın bozulup masraf çıkarma ihtimali fazla.
  • hahaha hocam kusura bakmayın çok illet olduğum bi durum


    2014 model fiesta bakıyorum arka camlar hala çevirmeli yahu bu araba 2014 model bu kadar zor mu bunları yapmak


    ne yahu bunların maliyeti240 bın verıp araba alıyosun boyle seyler yok yazık valla yazık gidin o paraya 2.el bmw falan bakın modeli düşük olur ama donanımı yerınde olur

  • Hayati bir donanım değil ama gayet yararlı. Dar yerlere çoğumuz sıklıkla park ediyoruzdur ama bu sadece onunla ilgili değil bence. Açık ayna darbelere de açık olabiliyor, bir düğme ile ya da kontak ile kapatmak kolaylık. Normal yere park ederken de kapatıyorum.
    Dar sokaktan iki araç karşılıklı geçerken de lazım oluyor.
    Plastiği sert diye begenilmeyen jazz'da 10 sene önce bulunan özellik. 2012 civic'te de vardı benim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.