Şimdi Ara

1 TB HDD Yanlışlıkla Formattan Gitti, Ne Yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Dün 1 TB'lik arşiv harici HDD'm bilgisayara bağlı şekilde, Windows'un Storage Spaces adlı ayarında geziniyordum. İnsan beşer, kuldur şaşardan hareketle, büyük pişmanlıkla o "create" seçeneğine bastım. Devamında seçeneklerin geleceğini biliyordum, ama o düğmeye basar basmaz HDD'm formatlandı. Sanırım quick formattı, 5 saniyeyi geçmedi. HDD'm artık pool içerisinde dedi, ben hemen oradan çıkardım (yine saniyeler içerisinde halloldu) ve artık HDD sürücüsü tekrar görünüyor ama bomboştu.


    İlk başta Recuva tarzı şeylerle taratır, dosyaları tekrar alabilirim diye düşündüm. Tarama yaptım ama sadece sistem (System Volume Info vb.) dosyaları çıktı (advanced scan de denedim). Farklı bir forumda bununla ilgili soru sordum, benim hemen durmamı, HDD'nin imaj dosyasını çıkarmamı ve o imaj üzerinden Testdisk ile taramam için yönlendirdiler. Olay dün gerçekleşti, başka bir HDD bul boşalt falan derken şu anda GetDataBack programı üzerinden imaj dosyasını başka bir HDD üzerine çıkarıyorum.


    HDD formatlandıktan sonra hiç veri yazmadım, sürekli işlemlerimden önce sürücünün doğru olup olmadığını kontrol ettim ve ara ara Task Manager üzerinden bunu doğrulamak üzere veri yazmanın olmadığını gözlemledim. Verilerin hala orada olduğunu düşünüyorum.


    Hala HDD'den verilerime tekrar kavuşabilmek için ümidimi saklamalı mıyım? Tavsiye edebileceğiniz başka bir şey var mı? İçerisinde birkaç yıllık fotoğraf arşivim bulunuyor.


    Backup yapayım derken orijinalinden oldum  








  • recuva ile derin tarama yapın uzun sürer ama dosya kurtaracaktır tabi ayarlardan aranacak uzantıları seçmeyi unutmayın

  • bir kaç farklı data recovery programını denemeni tavsiye ederim, çünkü bu tarz programları satın almadığın sürece bulmuyor eski dosyaları. ben de zamanında bu tarz bir problemle boğuşurken bir çok program denemiştim, en sonunda r-studio diye bir programla devayı bulmuştum. onu da deneyebilirsin

  • sno kullanıcısına yanıt
    ilaçlı denese

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @armagan_60 Ben derin taramayı denedim, gerçi yaklaşık 2 saatlik taramanın yarısında onu kesmiştim çünkü hiçbir şey bulamamıştı. Başta direk "All files" seçmiştim ama olmadı, imaj dosyası oluşturulduktan sonra tekrar bir Recuva derin taramasını yapayım.


    @sno Dün ve bugün Recuva, EaseUS Data Recovery, GetDataBack denedim ama hiçbiri sonuç vermedi  R-Studio'yu da yakın zamanda deneyeyim. Birkaç saniyelik formattan sonra hiçbir veri bulamaması gerçekten beni şaşırttı. HDD yepyeni, bad sector vb. olamaz.


    Yardımlarınız için teşekkür ederim.

  • Diskteki bütün partitionları kaldırıp direk partititon recovery programları ile partititon u komple kurtarabilirsin. İnternette partition recovery diye araştır bi bak derim.

  • hipnoa H kullanıcısına yanıt

    Bu dediğiniz bana biraz mantıklı geldi de şimdi partitionları kaldırınca üstüne veri vb. yazılır diye korkuyorum. Ama gayet mantıklı bir çözüm gibi duruyor. Ben bir deneyeyim, yakın zamanda bir güncelleme yazayım.

  • Güncelleme: Partitionları kaldırdım, şu anda Hetman Partition Recovery ile full scan yapıyorum. İlk dakikalarda şimdiye dek 14 klasör, 32 dosya bulundu diyor, işlemin 3 saat süreceği yazıyor. Bunların sistem dosyaları olmasından şüphelenerek şimdiden heyecanlanmayayım. İşlem bittiğinde yine güncelleyeyim.

  • Sonuç olarak recovery işlemi başarısız olduğunu söyleyebilirim. Son yazımda bahsettiğim dosyalar sistem dosyaları, sadece o kadarı çıktı. Muhtemelen partition tablosu uçmuş. Son olarak Disk Drill deniyorum, birkaç saat daha sürecek ama büyük olasılıkla bir şey çıkmayacak  


    Ne olur ne edin, önemli bilgileriniz varsa yedeğini çıkarın, formattan sonra recovery'nin mümkün olmayacağı aklıma gelmezdi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bob The Sponge -- 25 Mart 2021; 20:23:15 >
  • ssd mi kullanıyorsunuz . Hard diskte hızlı biçimlendirmede kurtarabilmeniz gerekirdi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.