Şimdi Ara

Asus X553M donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, Asus X553M model laptop Pentium N3540 işlemci 4GB RAM 120 GB SSD var. SSD'yi sıfır aldım tertemiz. RAM testi yaptım problem çıkmadı. Laptopun içi de termal macun dahil temiz durumda. UEFI şeklinde Windows 10 yüklü. Fakat işletim sistemi farketmeksizin donma kilitlenme sorunu var. Ne zaman olacağı belli olmuyor. Nette gezinirken veya boştayken masaüstünde veya bir müddet işlem yapılmadığı zaman bir anda ekran donuyor. Güç düğmesiyle kapatıp açmak gerekiyor tekrar. Isınma kaynaklı değil durum. Laptopun soğutması kötü ama ısınma kaynaklı olmadığını düşünüyorum. İşlemci mobil işlemci ve aygıt yöneticisinde Intel HD Graphics olarak driver ı yüklü. Acaba driver kaynaklı mı? Nette araştırdığımda bu modelde yine donma sorunu yaşayanlar varmış kronik belli ki. Çözümü nedir veya nasıl tespit edebiliriz kaynağını? Satmayı düşünüyordum fakat elim kolum bağlandı. Birde Trusted Execution Engine tüm driverlar kurulu olmasına rağmen bu ünlem veriyor. Kurulmuyor bir türlü. Trusted'ın olayı nedir tam olarak?








  • Trusted Execution'u başarılı bir şekilde Intel'in kendi sitesinden kurdum.

  • Merhaba aynı laptop’un 2 gb’lı versiyonuna sahibim bende 8 gb kingston ram almayı düşünüyorum ama donma olayı neyden kaynaklanıyor bulabildiniz mi?
    Bu arada adata 120 gb ssd’im var içerisinde ama bi anda donuyor dediğiniz gibi güç düğmesiyle kapatıp açmak gerekiyor cihazı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.