Şimdi Ara

FRANSA'DA OKUL YEMEKLERİNDEN KIRMIZI ET CİKARİLİYOR. SJW BİR MEVZİ DAHA KAZANDİ (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
6.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • eti beğenmiyorsun ve kötülüyorsun. peki neden yapayını yaparak, tavsiye ediyor ve övüyorsun? hiç yeme.. yemediğin şeyi de besleme ne gerek var? var olana da soy kırım mı uygulayacaklar? bu durum bile ortada bir tuhaflığın olduğunu gösteriyor.


    bir markete girip reyonlara baktığımızda, ürünlerin tamamında bir doğallık söz konusu değil. raf ömürleri uzun olsun diye hepsinde artık katkı maddelerinin olduğunu bilmeyen kalmadı. yeminle dolabımda yoğurt var yarısı yenmiş vaziyette ve iki ay olmak üzere sanıyorum, hala bozulmadı. atmaya da üşendim. bu mümkün değil. bu bilinçli yaptığım ikinci bir deneme sayılır. ilkinde tesadüfen dolapta kalmış ve yine çok uzun süre beklemesine rağmen bozulmuştu. halbuki süt ve yoğurt çabuk bakteri üretir. çok tehlikeli bir güruh, insan lehine olan her şeyi adeta bozmaya karar vermiş. bunu genç nesilin tecrübe edinebilmesi için orjinali ile kıyaslamasını yapabiliyor olması gerekir. ağız tadı bırakmadılar ya. yumurtaya bile kolestrolü artırıyor diye karaladılar. halbuki bıldırcın yumurtasını bilen bilir.


    hastalıklara davetiye çıkaran insan, hayvan değil. envayi çeşitde abur cubur var marketlerde. doğal beslenme kalmadı gibi bir şey. insan ömrü uzamış olsa da ya mangalda et yapılmaz mı be mübarek insan  



    bizde hem üretici hem de tüketici ağlıyor kırmızı et için. geçenlerde bir konu bile açılmıştı. şu zamanda mı et daha pahalı yoksa bu zamanda mı diye.. ya bu hayvanların nüfusu mu daha çok zarar veriyor? yoksa spacex'in yaptığı denemelerden yeryüzüne yayılan gazlar mı? yer altı ve yer üstü yapılan nükleer denemeler mi? hepsini geç genetik kodlar ile oynayıp var olanı bozmak mı? aktif bir volkan'dan yer yüzüne yayılan gazların miktarını tespit edemiyorsun sen daha, sığırların yer yüzüne saldığı gazın kaç mküp olduğunu nasıl hesaplıyorsun? ayıp ya, bu gerçekleri gördüğü halde bilinçli olan ret eden, kasıtlı olarak hareket ediyor olmalı.

  • SJW dedikleriniz sizi yönetecek ileride, ya ağlamaya devam edin ya da alışın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yutto kullanıcısına yanıt

    Geleceğin nasıl şekilleneceğini kimse bilemez. Sonuçta söylediğinin gerçekleşmemesi için çalışan insanlar olacaktır ve olmalıdır. Tersi olduğu gibi.

  • bak şimdi elon nasa'ya iş yapıyor ama bir yandan da bitcoin'e yatırım yapıyor. dolar'a pek güvenmiyor galiba? aslında şu soru bile sorulabilir: bu kişi amerikalı mı yoksa uzak doğulu olabilir mi? gelecek planlarını çok uzun vadeli yapanlar var evet. itiraz edenler de gereğini yapıyor. bazı gerçeklere göz yumuyor olmak doğru değil. bu konuda kimse kıvırmasın. herkes gerçekleri görüyor ama sorgulamasını iyi yapmıyor ya da buna vakit ayırmıyor. önemsiz görüyor. hiç insan, elinde bir kavanozla konferans düzenleyip, zibilyon tane virüs var der mi? eti terk edin, yapay et yiyin der mi? ya senin günlük aldığın kalori miktarı örneğin 1500 kalori olsun. 500 kalorilik küçük haplar var. üç tane içtin mi sayısal olarak 1500 kalori yapıyor. ihtiyacın olan ise bir bardak su. şimdi normal beslenme ile bu üç tane küçük hapı bir bardak su ile içerek günlük kalori ihtiyacını karşılamak birbiri ile aynı olabilir mi? insan anatomisi var. bağırsakların çalışmak zorunda kardeş.. kalori hapı kurtarmaz.  

  • Biz marketten peynir alamıyoruz, millet Fransa'nın derdine düşmüş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen öyle

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Bu kabul edilemez önyargılı bir bilgisizlik...

    İnsan, kaninler dediğimiz köpeklerden daha uzun takip avcılığı yapabilen canlıdır. İnsan, koşarken yorulmaz. Diğer memeli türlerini bu şekilde avlayarak bu günlere gelebilmiştir. Dayanıklılıkta karadaki hiçbir canlı insandan üstün değildir.

    Etobur dişlerine sahip değildir, çünkü pişirerek yiyen canlıdır. İnsan soyunun geldiği maymunlar da et yer. İneklerden gelmiyorsunuz.

    "Et yemesi gerekmiyor" demek nasıl bir bilgisizlik hakikaten aklım almıyor.

    Makrobesin, mikrobesin ayrımı yapamayan insan ne bilecek etin hangi besleyici unsurları taşıdığını? Ette başlıca besin unsuru protein değildir. Hayvanlar 20 aminoasiti sentezleyemez, bitkiler sentezler. Et bizzat sindirimi güç protein taşır. Çiğ yiyemezsiniz. Yerseniz ne olacağınızı biliyor musunuz? - Bir soru.

    Ette kolesterol bulunur. Karaciğeriniz, ihtiyacı olan kolesterolü üretemezse karaciğer yetmezliğine girersiniz.

    Ette demir bulunur, 3 yaşına kadar yeterince almadığınız zaman zeka seviyeniz kalıcı düşer çünkü beyninizin gelişimi için kan yapamazsınız.

    Ette, B12 bulunur. Başka kaynaktan alamazsınız. Önceki sorumla ilişkili - eti niye çiğ yiyemeyeceğinizi bilmiyorsanız, bu soruyu da anlamazsınız.

    Bu dediklerim makrobesinler değil, mikrobesinler. Yani eser miktarda almanızın gerektiği, almazsanız hasta olacağınız besin unsurları.

    Sizi yönetici yapmakla DH kendi ayaklarına sıkıyor diye tekrar söylemeliyim. SJW'lik, gerçekdışı bir akıl tutulmasıdır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yutto kullanıcısına yanıt
    SJW'leri bizzat tanısaydın, söylediklerinin tam tersi bir yaşam sürdüklerini bilirdin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açık bir şekilde söyleyim, Üniv mezunuyum hayatım da 1 kere bile İlk Okul,Orta Okul,Lise,Üniverste'de et yemeği yemedim. Et yemeğini geç tavuk,balık da yemedim.

    Lahmacun,döner,pide hariç bunlar yemek olarak değil fast food olarak değerlendirilir.

    Biz önce kendimize bakalım özel okullar harici yemek muhabbeti zaten yok olan da öyle kırmızı et vs çok nadir.

  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt

    Yani SJW demek samimiyetsiz, poz kesen solcu geçinip kapitalizme tapan demekse doğru ama hakikaten söylediği gibi yaşayan her alanda haksızlıklara karşı gelen onurlu insanlar da var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yutto kullanıcısına yanıt
    Onlara 'omurgalı' diyoruz.

    Duyar kasıcılar, etliyle sütlüyle işleri olmadığından zaten boyundan büyük laf sarf eden süt çocuğu muamelesi görürler. Bunları tanısan, iğrenirsin. Hepsi marksist güç delileri. Savundukları değerlerin içini boşaltıyorlar. Yerlilerinin hangi partiye mensup olduğunu sen benden iyi bilirsin. İki lafın birinde beylik söz kullanmadan konuşamayan insanlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 25 Şubat 2021; 18:55:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ette sadece protein olduğunu zannedenlere bir son düzeltme daha yapayım, yumurta örneğinden yola çıkarak;
    Etin kas yapıcılığının "protein içeriğinden kaynaklı olmasının" 2 kat güçlü şekilde kolesterol besleyiciliğinden geldiği görülüyor. Yumurta sadece beyazıyla %17, sarısıyla ise 48-17=%30 etkili, tüm yumurta %48 oranında ağırlığınca doku yapıyor. Tek başına bir yumurta sarısı almakla iki yumurta beyazı yemek aynı şey, çünkü kolesterol doku yapımında rol alan hormon alıcılarının hücre zarında bir araya getirilmesinde rol oynuyor.
    Tekrar edeyim, kolesterolsüz yaşayamazsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.