Şimdi Ara

.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr_rookie_ -- 9 Nisan 2021; 2:49:5 >



  • Seni anlayan seven bir öğretmenin var mı ailenle görüşsün. Ya da okumayacagım de , ya benim istediğim okul ya sanayi de. Yani düşünüyorum üniversitenin yanında , evleneceğimiz insanı seçmenin yanında lise tercihi hiçbir şey. Buna bile bu kadar diretiyorlarsa sen ne istediğin şehire ve bölüme gidersin , ne sevdiğinle evlenirsin... Ya şimdi dur de ya da kararı her zaman onlara bırak çünkü öyle olacak...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr_rookie_ -- 9 Nisan 2021; 2:49:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tr_rookie_

    .
    Şimdi 8. Sınıf mısın ? Ben sizin tercihler nasıl oluyor bilmiyorum yazın değil mi sınavınız ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr_rookie_ -- 9 Nisan 2021; 2:53:27 >
  • Babanın halden anladığını yazmışsın. Konuyu güzelce kafanda toplayıp, uygun bir zamanda baba seninle çok önemli bir konu konuşacağım deyip derdini anlatabilirsin. Konuşman sırasında imam hatip te okumayı hiç istemediğini, gelecek yasantinda bu okulun sana hiç yararı olmayacağını söylersin. Eğer hala halden anlamıyor ise. Çok uzatma. Babanın fikirlerine önem verdiği birine açıl onu araya sok.
    Olmadı. Okulundaki rehber öğretmenine veya okul müdürüne derdini anlat babanla onlar konuşsun.
    Ama sevmediğin bir okula gitme.
    Bu arada istemediğin için ihl ye gitme diyorum. Kötüledigim için değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr_rookie_ -- 9 Nisan 2021; 2:49:39 >
  • Zorla olmaz o işler. Zamanında anadolu liseleri sınavı vardı öyle şimdiki gibi her okul anadolu lisesi değildi o okullarda eğitim bile yabancı dildi.

    Ben kazandım diye zorla kolumdan tutup okula yazdırdılar. Oysa meslek lisesinde veya başka okulda başarılı olabilirdim. İte kaka bitirdim üniversitede kazanamadım. Yıllar sonra kazandık iş işten geçmişti.

  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr_rookie_ -- 9 Nisan 2021; 2:49:47 >
  • bak dostum ben bizzat imam hatip mezunuyum inan bana sana hayat kurtaracak derecede önemli bir tavsiye veriyorum. ben kendi isteğimle gitmiştim ona rağmen çok pişmanım senin yerinde olsam iyi bir anadolu lisesine geçmeye çalışırım eğer olmuyorsa kesinlikle açık liseye geçmeni öneririm. hocalara 12.sınıf olunca üniversite zina yeri diyip gitmemen için çabalayacaklar resmen inan bana gelecekte çok pişman olacaksın. açık liseye geç derslerine dikkat et 3 yılda bitirebilirsin liseyi senin yerinde olsam böyle yapardım açık lise çok kolay ama bitirdikten sonra geri kalan herşey senin sorumluluğunda olacak.

  • 2 yıl sonra ateist veya deist olacaksın. Kendin para kazanmadiğın sürece söyleme ailene.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anormal zirve kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr_rookie_ -- 9 Nisan 2021; 2:50:1 >
  • YuruyenMntk Y kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr_rookie_ -- 9 Nisan 2021; 2:50:12 >
  • Anormal zirve kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr_rookie_ -- 9 Nisan 2021; 2:50:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YuruyenMntk

    bak dostum ben bizzat imam hatip mezunuyum inan bana sana hayat kurtaracak derecede önemli bir tavsiye veriyorum. ben kendi isteğimle gitmiştim ona rağmen çok pişmanım senin yerinde olsam iyi bir anadolu lisesine geçmeye çalışırım eğer olmuyorsa kesinlikle açık liseye geçmeni öneririm. hocalara 12.sınıf olunca üniversite zina yeri diyip gitmemen için çabalayacaklar resmen inan bana gelecekte çok pişman olacaksın. açık liseye geç derslerine dikkat et 3 yılda bitirebilirsin liseyi senin yerinde olsam böyle yapardım açık lise çok kolay ama bitirdikten sonra geri kalan herşey senin sorumluluğunda olacak.

    Hocalar peki kendileri niye gitmiş? Üniversiteye gidip memur olup devletten maaş alırken iyi. Gitme dediği adama ne vaatleri var? Bu adam ne iş yapacak neyle geçinecek diye sorunca cevap verebilecekler mi?


    Öyle kuru kuru din olmuyor. Zamanında türlü türlü cemaatçisini, dindarını, dinle ilgisi olmayanları tanıdım. Ortak noktaları hepsi paralı ve güçlü insan seviyor. Çok dindar ama mesleği parası olmayanı kimse takmıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anormal zirve

    2 yıl sonra ateist veya deist olacaksın. Kendin para kazanmadiğın sürece söyleme ailene.

    aynı noktaya bende geldim ne kadar zorluk yaşadığını tahmin edebiliyorum

  • Merhaba, ben de tam 15 sene önce seni yaşadığına benzer bir şey yaşadım. İstanbul'da yaşıyorum, o zamanki adıyla OKS'de 4k'ya girmiştim ve Kabataş Erkek Lisesi olmadı, ben de ona taban puan açısından en yakın okul olan yine Beşiktaş'ta bir anadolu lisesine gitmek istedim. Babam ise Nişantaşı'nda bir özel okula gitmemi istedi, oradaki zengin arkadaşlarımın ileride bana çok faydası olacakmış, üstelik de Ingilizce ogrenecekmisim.

    Ben kesinlikle istemedim ve başta kabul etmedim, çünkü hassas bir yapım var, üstüne ne yazık ki daha o zaman bile birkaç senedir ailem yok gibiydi benim için, dolayısıyla ergenliğin en hassas dönemindeyim ve arkadaş çevrem benim için çok önemli. Özel okuldaki insanlarla mutlu olamayacağımı düşündüm.

    Neyse sonra kayıtların bitmesine yakın babamla Osmanbey metronun orda buluştuk. Kendi babam istediğini yapmazsam beni bundan sonra bana destek olmamakla tehdit etti, 14 yaşındaki oğlunu. Ben yine vazgecmeyecektim de, tam o istediğim anadolu lisesine kayda giderken annem, babamın istediğini yapmamı, o zaman da istediğim kadar bilgisayar&ps2 oynayabileceğimi söyleyince artık ben de koyverdim ve onların istediğini yaptım.

    Ne kadar mutsuz olduğunu anlatmaya burada kullanacağım kelimeler yetmez. Korktuğum her şey başıma geldi, saatlerce günlerce ağladım, hala duşta sıcak suyun altına girince bir hatırlarım o üzüntülerimi. 5 senem öyle kötü geçti ki.

    Kısaca gençler sakın ama sakın kendi dogrularinizdan vazgeçmeyin. Ne olursa olsun anne babanızın zorbalığına boyun eğmeyin. Bizim Türk aile yapısında, maalesef ebeveynler çocuklarından çok kendilerini düşünen zehirli bireyler. Ve bunu sanki onlar bizim iyiliğimizi istiyormuş gibi bize yediriyorlar. Halbuki asıl düşündükleri varsa yoksa kendi mutlulukları.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr_rookie_ -- 9 Nisan 2021; 2:50:42 >
  • tr_rookie_ kullanıcısına yanıt
    Valla bir 10-11 yıl toparlayamadim orda yaşadığım travmayla. Iyiyim Allah'a şükür ama onlar belki de en güzel yıllarımdı, yitip gitti. Insanın kendi kararlarını vermesi gerekiyor daha küçük bir çocukken bile. Ki liseye gidecek adam artık kocaman bir yetişkin. Çünkü sonrasında bir yanlış olsa bile benim yanlışım diyorsun, gerekirse düzeltmek için çaba sarf ediyorsun. Ama bir başkası senin hayatına müdahale ettiği zaman, o yüzden acı çekince, o çok koyuyor insana. Affedemiyorsun da bir ömür. Hayırlısı. Canını sıkan bir şey olursa yaz ama dogrularindan vazgeçme.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam 🙏🙂
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.