Şimdi Ara

Mars'a iniş yapan Ingenuity helikopterinden ilk sinyal geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mars'a iniş yapan Ingenuity helikopterinden ilk sinyal geldi



    Mars'a iniş yapan ilk helikopter Ingenuity, Dünya'ya ilk sinyalini gönderdi. Konuyla ilgili açıklamalar yapan NASA'lı bilim insanları, Kızıl Gezegen'in yüzeyinde Perseverance'a bağlı şekilde bulunan Ingenuity'nin sağlık durumunun çok iyi olduğunu ve ilk uçuş denemesi için hazırlıklara başlandığını duyurdu.



    Ingenuity ilk sinyalini yörüngedeki Mars Reconnaissance Orbiter isimli uydu üzerinden göndermiş. Helikopterin operasyon lideri Tim Canham,"Hem Perseverance hem de Ingenuity tarafında her şey sorunsuz görünüyor. Yarın helikopterin bataryalarını sarj etmeye başlayacağız." ifadelerini kullandı.



    Ayrıca Bkz.Perseverance'ın Mars'a iniş anları uzaydan görüntülendi: İşte inanılmaz görseller



    Güneş hücrelerinden enerjisini alan Ingenuity ilk aşamada bataryalarını %30 seviyesinde dolduracak. NASA'lı araştırmacılar daha sonra gelen sinyallere göre analizler gerçekleştirerek ilerleyen sarj doldurma işlemlerine geçiş yapacak. Araştırmacıların hedefi, ilk uçuşa kadar Ingenuity'nin sıcak kalabilmesini sağlamak.



    Ingenuity'nin ilk uçuşunun Mart veya Nisan ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamalar yapan NASA,"Ingenuity, sıcaklığın -90 santigrat derecelere ulaştığı ilk Mars gecelerini sorunsuz bir şekilde atlabilirse, ekibimiz başka bir dünyadaki ilk uçuş denemesine start verecek. Ingenuity'nin sadece havalanmayı başarması projedeki amaçlarımızın %90'ının tamamlanması anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.



    Sadece 1,8 kilogram ağırlığında olan Ingenuity, Mars'taki inanılmaz ince atmosfer nedeniyle pervanelerini dünyadaki bir helikopterden 10 kat daha hızlı çevirmek zorunda (2400 RPM). Ingenuity'yi sadece bir ilk adım olarak değerlendiren NASA, bu görevde başarılı olunması halinde Mars'ın keşif sürecinin müthiş hızlanacağını düşünüyor. Gelecekte Mars'ta, Ingenuity'de kullanılan teknolojileri temel alan onlarca helikopterin uçarak keşif yaptığı görebiliriz. 







  • Çok önceki çağlarda. Medeniyerde kışın domates yetişir miydi? Veya çölde domates yetişir miydi? Şuan sera ile 4 mevsim istediğin yerde yetiştirebilirsin.

    Pekiii şimdi bundan yüzyıllar önce ben bir yöntem ile çölde domates yetiştireceğim diyen adama biri gelip;

    “bu adamların çöl merakını anlamıyorum. Bir tarafını yırtsan domates yetişmeyecek ortama gitme sebepleri nedir acaba bu insanlığın?

    Deseydi. Ve o adamı dinleselerdi Ne olurdu? Çölde domates yetişmezdi.

    Allahtan nasa çalişanları seni dinlemeyecek !!
  • ucmaya basladiginda harika manzara fotolari gonderecektir. daha once hic cekilmemis gorsellikde. keza uydular cok yuksekden foto cektikleri icin ayni detaylar olmuyor.

  • Fotoğrafları merakla bekliyoruz
  • Fotoğrafları sabırsızlıkla beklyoruz

  • Sabırsızlıkla bekliyoruz
  • Türkiye’de -10 derecede araba çalışmıyor. Marsa özel bir yakıt çıkarsınlar bari de evimizi taşıyalım 😀
  • 1-2 ay sonra çok güzel fotoğraf ve videolar bekliyoruz

  • Bu adamlarin mars merakini anlamıyorum.Bir tarafini yirtsan yaşam olmayacak ortama gitme sebepleri nedir acaba bu insanlığın?Sen mis gibi dünyanın çivisini sok sonra marsa yaşam goturecegim diye uğraş.
  • rasterx kullanıcısına yanıt
    Hangi yaşam olan gezegene gitsinler dostum fikrin var mı ? İnsanoğlu meraklıdır, yaşam olmasa bile bir çok şey keşfedilebilecek belki.
  • rasterx kullanıcısına yanıt
    Hayatımda okuduğum en vizyonsuz yorumlardan birisi
  • rasterx kullanıcısına yanıt
    Çok önceki çağlarda. Medeniyerde kışın domates yetişir miydi? Veya çölde domates yetişir miydi? Şuan sera ile 4 mevsim istediğin yerde yetiştirebilirsin.

    Pekiii şimdi bundan yüzyıllar önce ben bir yöntem ile çölde domates yetiştireceğim diyen adama biri gelip;

    “bu adamların çöl merakını anlamıyorum. Bir tarafını yırtsan domates yetişmeyecek ortama gitme sebepleri nedir acaba bu insanlığın?

    Deseydi. Ve o adamı dinleselerdi Ne olurdu? Çölde domates yetişmezdi.

    Allahtan nasa çalişanları seni dinlemeyecek !!
  • sana göre kardeşim.Vizyon ne demek sahiden soruyorum.
  • OturanKuş kullanıcısına yanıt
    Çölde domates zaten yetişmez.Yoruma cevap verirken lutfen elma-elma olsun.
  • Dünya boyut olarak değil gezegenlerden sadece birisi olarak bile okyanustaki bir toplu iğne kadar gözüküyor ve bu sadece teknolojimizin elverdiği kadarı ama hala insanlık kendini en zeki varlık sanıyor.(Bunun dışında sadece dünyadaki canlı sayısını düşünün ve onlarda hiçbir canlı olmadığını gerçekten iddia edebilir misiniz!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 22 Şubat 2021; 16:3:50 >
  • rasterx kullanıcısına yanıt
    Sana kötü bir haberim var. Yetişiyormuş..

    YAZIK KAFANA!!

    https://www.ulmaagricola.com/tr/haberler/ulma-agricola-colde-sera-kurdu/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rasterx

    Bu adamlarin mars merakini anlamıyorum.Bir tarafini yirtsan yaşam olmayacak ortama gitme sebepleri nedir acaba bu insanlığın?Sen mis gibi dünyanın çivisini sok sonra marsa yaşam goturecegim diye uğraş.

    Tüm insanlık senin kafada olsaydı şuan taşları birbirine vurur ateş yakıyor olurduk.


    Mars sadece bir basamak, insan aklı, teknoloji,bilim sürekli gelişiyor. mars'tan sonra kim bilir belki yaşanabilir bir gezegen bulunur. Marstaki kaynaklarla başka gezegenlere gitmek mümkün hale gelebilir.

    Hani bu 5-10 senede olacak iş değil. bir kaç yüzyıl geçebilir. Eğer insanlık tarihine bakarsak nekadar uzun süreç sonra bu hale geldiğimizi gayet özetliyor aslında durumu.

  • rasterx kullanıcısına yanıt
    Beyninizin içinde kara delik mi var?
  • Morichannn M kullanıcısına yanıt
    Kendiniz gibi düşünmeyen insanlara önyargılı yaklaşmayın.
  • McSlaty M kullanıcısına yanıt
    Bakın yaşam olan yerde basamak atlamaktan bahsediyorsuniz,ben de diyorum ki yaşamı bırak belirtisi bile OLMAYAN yerde birseyleri mümkün kilmaya çalışmak çabası beyhudedir diyorum.Tasla ateş yakma yaklaşımı olmadi yahu.
  • Marsa neden yatırım yapıyorlar ki? Ay varken gereksiz geliyor. Aya maden ocağı açmayı dene... Daha fazla trolluk yapamıyorum. Birazdan bunu tamamlayacak kişiler gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.