Şimdi Ara

KENDİNİ GELİŞTİR YAZILIM 2. 3. DİL ÖĞREN FALAN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
2.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • KENDİNİ GELİŞTİR YAZILIM 2. 3. DİL ÖĞREN FALAN

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki Jeff Bezos nasıl zengin oldu? Onun babasının elmas madenleri yoktu, hatta kendisi bir zamanlar Mc Donalds'ta çalıştı. Bakın bu bahsettiğimiz kişiler işlerinde bir ilki başarmış kişilerdir. Sen şimdi bir e-ticaret sitesi açsan telefon kılıfından başka bir şey satamazsın. Her zaman yeniliklere açık olmanız lazım. Girişimcilik, herkesin yaptığını yapmak değil kimsenin yapmadığını yapmaktır. Şuan kimsenin aklına gelmeyecek bir şeyi yapmak gerekiyor ki o işte ilk ol ve zengin ol. Tabii ki işinin tutmama ihtimali de var ama satış stratejini ve reklamını da iyi yapmanız gerekiyor. Ona da bir örnek vereyim. Redbull, piyasaya ilk giriş yaptığında büyük bir rekabetin içerisinde olduğunu biliyordu. Şu an bilr çoğu kişinin aklına gelmeyecek bir reklam stratejisi geliştirdiler ve şehirdeki bütün çöp kutularının içini boş Redbull şişeleriyle doldurdular. Bu da insanlarda Redbull'a büyük bir talep varmış hissi uyandırdı. Dil öğren, yazılım öğren işlerini geçin. Ünlü girişimcilerin hikayelerini ve başarısızlıklarını okuyun ki ders çıkarın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dostum kendimi geliştirmezsem, aldığım maaşa tamah (doğru mu yazdım bilmiyorum ) edersem ne anlamı var yaşamanın. İstediğim arabaya binemeyeceksem, onu istediğim gibi modifiye edemeyeceksem, bahçesi ve garajı olan evde oturamayacaksam niye çalışıyorum ki.

    Çalış, kız bul evlen, geçinmeye çalış. Böyle yaşamanın ne anlamı var. Dil öğrenmek, yazılım öğrenmek, ilgilendiğim alanla ilgili bir şey öğrenmek bana ne zararı olacak. Hafta sonu boş boş video izleyeceğime yeni proje geliştiriyorum. Satamazsam kaybım yok, yeni bir şeyler öğrenmiş olurum. Başka proje denerim. 10 kere denerim 1i elbet başarılı olur.

    Kendin otur düşün boş zamanlarımda ne yapıyorum diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 22 Şubat 2021; 22:1:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izayoi kullanıcısına yanıt

    bence çoğuna yol verildi, ama mesele yol verilebilecek birşeyler üretebilmek.



    nüfuz fazla, her sene mezun olan sayısı belli, sistem belli.



    tırmalayacaksın, koşturucaksın, başka yapabileceğin birşey yok.

  • Şimdi bu kendini geliştir lafları aslında boşa değil; ama istikameti genele hitap eder hale geldi. İşin burası yanlış ve mümkün değil.


    Finlandiya'da da olsan birilerinin çöpçü, birilerinin inşaat ustası, birilerinin ekmek fırını çalışanı olması lazım. Herkesin bu kafada olması mümkün olmadığı gibi, herkes bu kafada olsa bu kafada olan milyonlarca insan potansiyelinin çok altında işlerde çalışır ve nihayetinde mutsuz olur.


    Kendini geliştir muhabbetleri belli bir kitlenin muhabbetidir. Bunun genele yayılması ve özellikle internette, herkesin koşullarının, geçmişinin, imkanlarının, kapasitesinin kendininki ile aynı olduğunu varsayması hastalığı mevzuları...


    Çemişkezek mezunu, etrafında ilk defa üniversite okumuş, onu da tabela üniversitesinde okumuş bir gençten zıplayıp atlamasını bekleyemezsiniz. Ama İngilizce öğrense, dengi insanlardan bir tık daha tercih edilebilir olur. Ha bu ona hayatının fırsatını sunar mı? Sunmaz. Ama akmasa da damlar. Mucize beklemeyin yani... Eşek gibi çalışırsan ve şanslı isen, bir düzen tuttursun ama. O da net. Herkes kendince kendini geliştirmeli desek ve hayal alemine kapılmasa desek, sanırım daha doğru olacak.


    3'üncü, dördüncü nesil üniversite mezunu, belli imkanlarla yetişmiş, belli bir hayat algısı olan, yeniyi kavrayan veya ihtiyaçları doğru belirleme potansiyeli olan (bir ileriki adımı da ihtiyaçları kendi yaratma potansiyeli olması) küçük bir kitle var. Bu kitle için kendini geliştirme hayati bir önem arz ediyor. Bu kitle profesyonel hayatı seçse, zamanla zaten maaşı yaşı 40 olmadan 15.000 liraları buluyor. Ama başka yoldan gitsen, voleyi de vurabiliyor. Ama o başka yol için işte biraz kendini geliştirmiş olmak gerekiyor.


    Özetle, bu mesele herkes için aynı şekilde geçerli bir mesele değildir. Bir inşaat işçisi için kendini geliştirme "tesisatçılığı öğrenmek" olabilir mesela. Veya adam gütmeyi öğrenmek ve taşeron olmaya çalışmak olabilir. Autocad bilen bir tekniker için ikinci bir çizim programına da iyi derecede hakim olmak olabilir. Ne bileyim, sahada çalışan bir tekniker için kendini geliştirmek belki de yurtdışı tecrübesi edinmek olabilir. Grozni'de elinde keleşle bekleyen kızıl sakallı Çeçen'lerin içinde karma milletten bir işçi grubunu gütmek olabilir mesela.


    Gerçekçi olun yani. Ayağınız yere bassın. Hayal kurmak iyidir. Planlanabilir ve gerçekleştirilebilir ise iyidir. Yoksa sadece hayalgücünü dinç tutmaya yarar hayal. Belli de olmaz. Gün gelir, o hayalgücü sana vole de vurdurabilir de, büyük ihtimalle, çok şanslı değilsen, vurdurmaz yani. O yüzden hayal kurup da o hayale inanmamak lazım. Gerçekleşmeyince üzülürsün. KENDİNİ GELİŞTİR YAZILIM 2. 3. DİL ÖĞREN FALAN 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 24 Şubat 2021; 0:17:22 >




  • Bu arada herkese "yazılım öğren" demek de yani, herkese "mantık öğren, matematik öğren ulan!" demek gibi bir şey yani. KENDİNİ GELİŞTİR YAZILIM 2. 3. DİL ÖĞREN FALAN 


    Anlamadığınız şöyle de bir şey var: Herkes yazılımcı olursa bu işin bir değeri kalmaz. KENDİNİ GELİŞTİR YAZILIM 2. 3. DİL ÖĞREN FALAN 

  • Bakın bunlar kan emici kapitalistlerin insanları sizi sömürüp hayal satmak için söyledikleri umut taciri sözler

    "gerçekçi ol imkansızı iste" ernesto che guavera

    "bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz" pablo neruda


    Sürekli kendinizi geliştirin olabileceğiniz en iyi versiyona evrilin, güdük kalmanızı isteyenleri sallamayın.

  • Evet biraz sinir bozucu bir söylem ama bu devirde kendini geliştirmeyene ekmek yok. Siz bilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçinde içindekini hisset. O senin içinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet mantıklı öneriler. Her zenginin babası da zengin değildi. Elon Musk olamayacağım yerinde saymak ahmaklık. Dünya adaletsiz ama ortalama olarak kendini geliştiren adam geliştirmeyenden daha çok para kazanır. Survivor bias ile bir kaç zengin cahilden çıkarım yapmamak lazım. Cahilin fakiri eğitimlinin fakirinden daha da fakir.

    İngilizce yetmez lafına katılmıyorum. Gayet yeter ama İngilizce bilmek fakat iyi bilmek, ingilizce araştırma yapmak lazım.
  • Sanki kötü bir şey öneriyorlar abi, git vaktini oyunlarla dizilerle harcamaya devam et sen.

  • söylediklerine katılıyorum bir anlamda en iyi üniversiteden mezun ol istersen 3 dil bil işler öyle olmuyor. referans adı altında torpillerle işler yürüyor seni de iş rahatında düşük ücrete çalıştırıp köle gibi kullanıyırlar. Kölelik oldu ama modern kölelik halen devam ediyor. Katılmadığım yer ise iş kişide bitiyor yine mesela ronaldo çok fakir bir ailenin çocuğuyken şimdi milyoner mesut özil'de yine aynı şekilde işçi bir ailenin çocuğuinsan emek verip çabalarda bir şeyler oluyor yine de




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FBI open dı door -- 24 Şubat 2021; 14:24:15 >
  • Kendini işin için geliştir tabii ki, insanlara daha iyi hizmet etmek için geliştir veya bunun seni mutlu edeceğini düşünüyorsan geliştir, amaçsızca kendini geliştir demek gereksiz zaten.


    Ama insanların kaçırdığı birçok nokta var, birinin neden başarılı olduğu veya birinin neden başarısız olduğu hakkında kesin yargılar yapmak zordur. Elon Musk kadar parası olup bu parayı sadece yiyen insanlar da var, olaya hep tek bir gözlükten bakmayın. "Yaaa adam zenginmiş bak işte" diyip noktayı koymayın. Nokta koymaya çalışıyor herkes bu tür laflarla.


    Bence birinin kendini geliştirmesi tamamen kişiye bağlı bir gereklilik konusudur, eğer boktan bir hayatınız varsa ve değiştirmiyorsanız, kendinizi geliştirmeniz "bana göre" bir gerekliliktir. Kendini geliştirmek illa ki uzaya roket yollamak değil, hayatını iyileştirmek, kendini sorgulamaktır aynı zamanda.

  • evet

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Solstafir17

    Sanki kötü bir şey öneriyorlar abi, git vaktini oyunlarla dizilerle harcamaya devam et sen.

    hocam mantıgı anlamadınız. ben burada kötü şeyler öneriyorlar demedim elbette dil öğrenmek yazılım öğrenmek iyi şeyler. ancak sektörde sosyal ve iş hayatında bizi ultra yükseltecek şeyler değil. burada ben para ve aileden gelen nüfuz farkından bahsettim. sizce ikimizde yazılımcı olsaydık, ancak benim babamın elmas madenleri olsa hangimiz daha iyi teklifler alırdı? hangimiz daha nüfuzlu şirkette çalışırdık? hangimizin daha fazla imkanı olurdu? vsvsvsvsvsvsvsvsvs bundan bahsediyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Solstafir17

    Sanki kötü bir şey öneriyorlar abi, git vaktini oyunlarla dizilerle harcamaya devam et sen.

    KENDİNİ GELİŞTİR YAZILIM 2. 3. DİL ÖĞREN FALAN 

  • Merhaba

    Stratejik arastimaci olarak takip edip dinlediginiz isimler var mi?

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.