Şimdi Ara

SONY WH-1000XM4 - Sessizliğin Efendisi - Detaylı İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BismillahirRahmanirRahim Selamun Aleyküm Arkadaşlar, Yorumlarınız ve eleştirileriniz benim için çok DEĞERLİ, Yazı da genel itibariyle anlatmadığım kısımlar vardır.

     Öncelikle sizlerinde görüşünü almak istediğim bir konu var. Kulaklık incelemeleri beni en çok zorlayan, görsellik olmadığı için anlatımda boğulduğum hangi kısmı anlatsam mı, anlatmasam mı diye tereddüt ettiğim incelemeler. Örneğin bassı iyi, tizi iyi deyip geçmek yerine anlatmaya çabalıyorum. Yazılı metinden okuyunca ezberlenmiş cümlelermiş gibi oluyor. Diğer türlü ise uzun ve karışık. Bunda orta yolu bulmak adına sizin fikirlerinizden yardım istiyorum nasıl olmalı? Aynı şekilde ayrıntılı kısımları açıklamak yerine nasıl olduğunu geçip söylemelimiyim Pasif ses sahnesi nedir neyden etkilenir anlatmak yerine nasıl olduğunu söyleyip geçmek mi doğru olan? Bu videoyu kendi ikilemlerim arasında gidip gelerek çektim. Yorumlar neticesinde bir ağaçlandırma tablosu şeklinde kulaklık inceleyeceğim.

    Yavaştan incelememize geçerken cihaz hakkında ki hatta SONY hakkında ki en büyük şikayetimi de söylemek istiyorum. Samsung ürün çıkarır Galaxy Buds der, Apple ürün çıkarır AirPods MAX der, Xiaomi ürün çıkarır Airdots der, Bose ürün çıkarır QuiteComfort der. SONY ürün çıkarır WH-1000XM4 der.(Okursak DabılyuH-Biniksem4) der. Diğer markalar son kullanıcıyı hedefleyerek ürün çıkarırken ve kullanıcının aklında kalıcı söylemesi kolay bir şeyler ifade eden terimler kullanırken, örneğin bose yi duyduğunuz da aklınıza sessiz ve konforlu olduğu ve bu konu da iddialı olduğu geliyor. Apple a baktığınızda Air “Hava” kelimesini ve meşhur AirPods Ürün gamının en üst seviye ”MAX” cihazı olduğunu görüyoruz. Samsung a baktığımız da ismi tanınan Galaxy ailesine gelen Buds tipi(tomurcuk) kulaklıklar geldiğini anlatıyor. Xiaomi ye baktığımız da Apple ürünlerinin Klonu ve kendi yorumuyla ürettikleri ürünler olduğunu anlatıyor. Sony ye bakıyoruz. HİÇ BİR ŞEY anlatmıyor. Son kullanıcıya değil de kendi teknik kadrosuna ve mühendislere satar tanıtır gibi bir isimlendirmeye sahip. Sony yi takip edenler bile yıllar geçtikçe Sony nin eski amiral gemisi kulaklıklarını unutuyor çünkü MDR-xyza357910 gibi gittikleri için hafızalardan siliniyor. Bilmeyen içinse anlamsız kafa karıştırıcı ve yorucu

    Evet Buradan Sonra İncelememize geçelim 😊

    İlk önce Cihazdan bahsedeceğim sonra WH-1000XM3 ve AirPods MAX ile Arasında ki farklardan bahsedeceğim. Son olarak ise Bir tane True Wireless(Gerçek Kablosuz kulaklık) önerim olacak. Ve karar ve eleştiri kısmıyla kapayacağım.

    Evet gelelim kulaklığımıza

    Ürün Amazon.com üzerinden Amerika Birleşik Devletlerinden alındı.

    Güzel şık bir kutuyla karşılıyor bizi, Kutusu görsel olarak iyi, hafif ve bu hafiflik dayanıklılığa olumsuz olarak yansımış yırtılmaya kırılmaya müsait, Mukavva değil standart ince karton ön ve üst paneli çift katman ve dayanıklaştırılmış arka ve alt kısım yırtılmaya çok müsait. İç sandık/kutu ise mukavva ve gayet kaliteli. Kapağı kaldırdığımızda karşımıza Kaliteli Dokulu Kumaştan kulaklık kabı çıkıyor. Kabın Fermuar dikişleri üst sınıf bir elbise de ki gibi fermuarda Premium hissettiriyor. Tutacağı da hoş ve üzerinde çift taraflı sony logosunu görüyoruz. Altında ise garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları var.

    Kutuyu açtığımız da ise 5 bölmeli bir tasarım görüyoruz. 2 bölme de kulaklığımız diğer ufak 3 lü bölme de ise Uçak adaptörü, 3.5mm Kablo, Usb Tip-C kablomuz var. Kulaklığımız ve kablosu Malezya üretimi, Taşıma kabı, Tip-C kablo ve Uçak adaptörü Çin üretimi. Uçak Adaptörü diğer büyük markalarda da benzerken, Meizu gibi bir markada metal ve Premium hissiyata sahip bir ürün görünce bunu yadırgadım. Aliexpresste benzerlerini bulabilirsiniz 😊 Tabiki de daha kaliteli ama bence bu fiyata Sony Sennheiser Bose gibi High-End firmalar en iyisini koymalı.

    Kulaklığımızın pedleri gayet ideal yumuşaklıkta, Sert olursa kulağınızı yoracak fazla sıkacak ve pasif kapama daha kötü olacak Aşırı yumuşak olursa da hiç kulağa tampon yapmadığı için yine rahatsız edecek. Ayrı etten çok daha çabuk yapısı bozulacak ve kısa ömürlü olacaktır. Ped konusunda ideal diyebilirim. Kulaklığın dış kapakları güzel bir hissiyata sahip mat ve kadife dokulu bir yapısı var. Üst kafa bandımız suni deri ve içindeki sünger çok iyi tampon yapıyor. Metal kısımlarımız ANKER markasının aksine Plastiklerle desteklenmiş. Sony 3 modeldir menteşe konusunda şikayet alıyor. Gerek yerli gerek yabancı piyasa da menteşe kırılması olan arkadaşlar var. Bu modelde ise geliştirilse bile bence yeterli değil. Airpods Max, Sennheiser veya Meizu HD60 ANC gibi metal gövde beklerdim. QuiteComfort QC35 II kadar konforlu ve hafif olmasa da malzeme kalitesi birkaç tık daha üstünde.

    Kulaklık iç kısım süngerlerimizde iyi kulaklık diyafram delikleri gözükmüyor ayrıca sol kulaklıkta bir sensörümüz var. Kulaklık kafadan çıkınca müziğin durması ve kafaya takınca tanıması için tasarlanmış. Genel itibariyle stabil çalışıyor.

    Ses Konusuna gelirsek

    Bass ağırlıklı ancak bass doğruluğu ve kalitesi kutudan çıktığı haliyle yetersiz kendi dahili EQ ayarları ile iyi bir kaliteye ulaşıyor. Kulaklığın ana amacı Gürültü engelleme, nötral ses yani çoğunluğa hitap etme dengeli bir ses profiline sahip iyi bir kulaklık. Oyun konusunda ise gerçekten zayıf surround ses desteğinin olmaması bunun etkenlerinden ayrıca kullandığım kulak içi kulaklık(FLOW) bu konu da dövüyor XM4 ü. Gürültü Engelleme en iyi ve en mükemmeli kafaüstlerinde ancak, Sonynin DNCli kulakiçi kulaklıklarını kullanınca kafaüstleri iyi olsa da onları aradım. Maalesef ki bu modeller telefona özel çıkan yani sadece belirli model telefonla çalışan kulaklıklardı ve üretimleri durduruldu. Kısacası daha iyisi yok. Sahne aralığı güzel geniş. Bass ve midler çok çok iyi. Orta yüksek ve tizlerde hafif sapmalar var gayet iyi, verdiklerine nispeten görmeyebilirsiniz. Ancak son dönemde kullandığım 5. Kafaüstü kulaklık ve oyunda sesin yoğunluğunu tam anlamıyla hissedemiyorum. Kullandığım Kulakiçi cihazım bu konuda çok iyi. MÜZİK KISMINDA ise böyle bir sıkıntı yok, ses katman katman perde perde ayrılmış berrak ve hafif puslu güzel bir havası var yumuşak sıcak ses rengine sahip diyebilirim. Sert uç noktalarda olan tek yönlü bir kulaklık değil. Tercihiniz saf bassa daha iyisini kesinlikle bulabilirsiniz. Tepe düşüş noktalarımız ve doğruluklarımız gayet iyi. Stereo da ise sağ sol ayrımı var. 3. Olarak ses sanki kafanın içinden veya ortasından geliyormuş gibi bir hissiyat var. Surround olmamasının eksikliği hissediliyor.

    Pasif Ses Sahnesi: Beklediğim gibi gövdesi kapalı bir kulaklık olduğundan kısıtlı performans sunuyor. Rakiplerinin bir çoğu da böyle bu yüzden korkmayın 😊 Piyasa daki çoğu popüler üründe aynı sıkıntı var.

    Alt Modelinde olup bu cihazda Surround desteği yani Enviromental çevreleyici ses olmaması çok üzücü. Oyunlar bu yüzden kopuk hissettiriyor. Mikrofon kayıt kalitesi standart bir kafa üstü kulaklık modeline göre gayet iyi bu konu da beni şaşırttı en iyisi mi hayır. İyilerden mi evet.

    Gelelim bluetooth kısmına arkadaşlar BT5.0 ve türevleri 2mbit/sn, Bt4.0 ve türevleri 1mbit/sn veri aktarım hızına sahiptir. Bana kalsa şuanda 8 ve üzeri bir teknoloji olmalıydı aşırı yavaş ilerliyor. BT SIG, neyse Bt4.2 bu yüzden kopmaların daha fazla yaşandığı senkron kayıplarının çok olduğu bir halde. Bt5.0 da ise çok az ya da hiç yok. Ben bu cihazda hiç sorun yaşamadım.  Ayrıca birçok firma gürültü engelleme de sony den geride olduğu için genelde gecikme süresiyle övünmeye çalışır. Bunun nedeni gürültü engelleme ilgili işlemci biriminde işlenip yazılımsal olarak anlık dalga gönderilmesidir. Yani diğer marka modellerden dahaz fazla veri işler bu yüzden gecikme süresinin uzunluğu normaldir.

    WH-1000XM3 ile farklılık ve kıyaslamalar

    Bluetooth sürümü, Xm3 ün yalnızca tek cihaza bağlanabilmesi, XM3 ün basslarının çok çok daha zayıf olması.(İdare eder.) Xm3 de senkron kayıpları. Daha tutarlı ve genel kullanıcıya odaklanmış bir ses yapısı. Xm4 de ise daha uzun pil ömrü daha iyi bass doğruluğu, konuşma kontrol seçenekleri ve ek seçenekler var. Xm3 de sanal surround varken Xm4 de yok. 360 ses iki cihazda da var. Xm4 biraz daha portatif hafif rotüşlanmış bir model. Film seyretmeyecekseniz XM3 de alabilirsiniz. Gürültü engelleme de bir tık daha iyi XM4. Benim için senkron ve gürültü engelleme çok önemli sizin için değilse Xm3 daha doğru bir tercih olacaktır. Xm3 de aptx desteği mevcut. Xm4 de yok.

    AirPods MAX ile kıyaslamalar

    Malzeme kalitesi noktasında ikisi birbirine denk, Sony Menteşe yapısından, Apple ince fileli kafa deliğinden(normalde kafa bandı denir) kaybediyor.

    Ses ve gürültü engelleme noktasında Sony çok daha iyi. EQ ayarları daha bol ve Android IOS tüm cihazlarla çalışabiliyor. Kablolu kullanma seçeneğimiz MAX de yok. XM4 de ise var. Malzeme kaliteleri denk diyebilirim. İkisinin de pedleri aşırı pahalı. Sony garanti dahildeki üründe bile pedler için çok fazla para istiyor. Apple da durum ne olur garanti karşılar mı bilmiyorum eğer ki karşılarsa bir avantaj olarak yazılabilir ama 2 senede kaç kere değiştirebilirsiniz burası size kalmış. Frekans hassasiyetinde Sony iyiyken bass ve mid konusunda AirPods Max daha iyi. Sony ise tizlerde başarılı. Xm4 ise batarya noktasında 2 modeldende başarılı.

    TWS kulaklık önerisine gelecek olursak, Bence bizim ülkemizde yine en underrated marka Sony. Sony WF-1000XM3 Amazon.com/Amazon.de indirimli kampanyalı fiyat olarak 180$+kargo+%18-20 vergi gibi bir fiyatla 1800TL nin üzerinde satılırken, ülkemizde bu ürüne 1200TL ye ulaşabiliyorsunuz. Keza dolar 8 küsürken 850-890TL gibi kampanyalarda yapıldı. Bunu ülkemizde yapan 2. Marka yok. Türkiye de yurtdışından daha ucuza alabileceğiniz. Sony dönem dönem belirli modellerinde böyle indirimler yapar. Genelde Ses ve Görüntü ürünlerinde bu tarz kampanyaları görürüz. Kulaklığa gelecek olursak ilk çıktığında bağlantı kopma şikayetleri vardı. Ki o dönem rakiplerinde de benzer şikayetler vardır. Şuan ise güncellemeyle bu sıkıntılar hallolmuş gözüküyor. Ülkemizde fiyatı ölçüsünde alabileceğiniz en iyi model olarak duruyor. Tabiki gürültü engelleme sizin için önemliyse :)

    SON YORUM olarak demek istediğim:

    Bu kulaklıklar Malzeme kalitesi olarak, fiyatını hake den ama daha iyisi de olabilirdi diyeceğim kulaklıklar.

    Gürültü engelleme noktasında en iyisi bir modele bakıyoruz bu konu da tartışmasız iyi.

    Ama örneğin sadece müzik dinlemek için kullanacak, film, oyun, konferans görüşme gibi işlerde kullanmayacak arkadaşlar için. Siz mesela saf bass seviyorsunuzdur. Tiz mid sizi hiç ilgilendirmiyordur. 600-900 band aralığındaki bir kulaklıkta daha iyi bass bulabilirsiniz. Bu kulaklık her noktada dengeli olmaya çabalayan bir kulaklık. Tekil hedef için aşağı fiyatlara kendi markası içinde bile daha iyi modeller bulunabilir. Benim bu ürünü ana seçme sebebim Gürültü engelleme özelliği ve senkron kayıplarının minimum düzeyde olması hedefiydi. Memnun kaldım mı memnun kaldım. İhtiyacınıza göre ürün alın. 1000TL lik kulaklıkta bu malzemeyi bu sesle ve NC ile beraber bulmanız mümkün değil. Ama sadece tek hedef odaklıysanız 1-2 sene kullanayım sonra yenisini alırım BASS vursun tizler ölsün derseniz bu tarz kulaklık bolca var. Buraya kadar okuyan arkadaşlara teşekkürü borç bilirim. Saygı duyup okuduğunuz için teşekkürler. Desteklerinizi bekliyorum. ALLAH ımıza emanet olun hayırlı günler dilerim.


    Kulaklık için ideal gördüğüm türler: Electro ve Hip-Hop


    Ürünün Detaylı İnceleme videosu





  • Doktor Gözünden Bakarsak ise şu hatırlatmayı yapmalıyım.

    Fazla yüksek ses zararlıdır. Uzun süreli kullanmda işitme kaybı yapar, yüksek sesler otolit taşlarınızı koparır. Denge sisteminiz zarar görür.

    Standart kullanımda ise kafaüstü kulaklıklar yapıları sebebiyle kulağı kaplar ve hava almasını engeller. Hava almadığı için bu bölge de ısı birikir. Bu da kullanıcıyı rahatsız edecek ve bakterilerin artışı için ideal bir sıcaklık artışı sağlayacaktır. Aynı şekilde Kulak içi kulaklıklar tamamen tıkadığı için 7 kat daha hızlı gerçekleşen bir bakteriyel yükünüz olacaktır. 45dk-1 saat arayla çıkarıp molalar vermeniz sağlığınız açısından iyi olacaktır. Kulaklığımız özelindeyse Bose QC35 II kadar olmasa da ergonomik bir kulaklık olduğunu söyleyebilirim. Sizlerden ricam ara molalar vermeniz ve yüksek sesten uzak durmanız. Ayrıca spor yapıyorsanız da 1 saat arayla mola verin kulaklığınızın üzerinde ki teri silin. Ter çok daha çabuk yıpranmasına suni deri kısımların aşınmasına sebep olacaktır. Ayrıca firma sensörün bu gibi durumlarda nemlenebileceğini ve kuru bir bezle silinmesi gerektiğini söylemiş.

  • hocam bu kulaküstü kulaklıkları nasıl takıyorsunuz ? xm4 kulağımda 15 dk tutamıyorum ısı ne kelime yanıyor kulaklarım resmen. daha bunun güneş altında yürüyüşte falan takıldığını hayal edemedim. iade edebilirsem airpods proya geçeceğim.

  • güzel inceleme, teşekkürler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.