Şimdi Ara

' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ ' (150. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.844
Cevap
43
Favori
331.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "mesele şu ki kardeş"
    demirinde 300 tl lik bir sistemle işi olmaz,hele o yamaha 1800 ü kullandıktan sonra çok zoooor...
  • mm merterde soavo2 var çifti 650 tl ilgilenene.
  • Yamaha'larda teknolojik gelişmenin sonu yok ama HDMI bağlantılarının sonu gözüktü, ön paneldeki HDMI'ı kullanmak pratik olmadığı için uzaktan kumandalı Belkin 2-to-1 HDMI video switch ekledim.

    Sonra da logitech harmony'e tanıttım, böylece harmony ile 8 cihaz kontrol ediyorum.

    Fotoda video switch ve optik splitter gözüküyor.

  • Of anam arap saçı dedikleri bu olsa gerek
  • Bir ara detaylı düzenleme düşünüyorum ama fırsat bulamadım. Aslında son denemeler sonrasında Dacmagic'i gözden çıkardım gibi, o bağlantıları iptal edebilirim. Daha sonra da Naim Dac alırım. (Teorik safhayı atlatabilirsem önümüzdeki aylarda ciddi bir foto ekipmanı düşünüyorum, istediğim full frame makinayı Nikon duyumlara göre bu yılın sonuna doğru üretecek, o arada Naim'i de aradan çıkartabilirim)

    Arap saçı daha karışık bu arada..
  • @Sükrü hocam resimleri gördükce ağlayasım geldi. of başım.
  • resimleri kullanmak için izin istiyorum .hanıma göstermem lazım .bakda fazla söylenme diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MLYAZAR

    resimleri kullanmak için izin istiyorum .hanıma göstermem lazım .bakda fazla söylenme diye



  • Resimleri istedigin gibi kullanabilirsin MLYAZAR, aman hanim soylenmesin, evdeki huzur saadet budur..

    The_cantan ustad, ne yaparsam yapayim karisik duruyor, cok fazla baglanti var.. buradalarda da istedigim uzunlukta kablo bulamadigim icin kalabalik artiyor, yoksa 20-50cm'lik HDMI vb gibi kablolar isi biraz kurtarirdi.
  • Allah kolaylık vrsin ben olsam kafayı yerdim.
  • Ben hala DTS HD MA ile Dolby Digital arasında bir fark bulamadım. Daha önce de yazdığım gibi değişik filmlerde az önce de IceAge3 de defalarca dinledim ancak fark yok. Resimdeki ve imzamdaki cihazlar geçerli, sadece çizgi hatalı XF yerine ZV geldi. Cihazlarım ne olursa olsun muhakkak bilinen en iyi ses ile DD arasında bir fark olması gerekmez mi? Sanki bir yerde hata yapıyormuşum, bir ayarda değişiklik yaparsam herşey düzelecek gibi geliyor. O yüzden RX V 765 deki ayarları yazıyorum. Değiştirmem gereken yanlış birşey varsa fikirlerinizi söylerseniz sevinirim...

    OPTIONS tuşuyla gelenler: ** Volume Trim: +6.0 db. / Decoder Mode:Auto / Extenden Surround:Auto (bunu kapasam da fark yok)
    ** Signal Info: Audio format:DTS HD MSTR / Channel:3/4/0.1 / Sampling:48 kHz. / Bitrate:---(burada niye değer yok)
    ** Video: In: HDMI 1080p / Out:HDMI 1080p

    SETUP tuşuyla gelenler: ***Speaker Setup:Auto ile iki kez yapmıştım.
    ***Sound Setup:1-Dynamic Range:Min/Auto - STD - Max (max yaptım değişen birşey yok)
    2-Lipsync:HDMI Auto:On / Auto Delay:100 ms. / Off Set:0 ms. / Manual Delay: 5 ms.
    ***Function Setup:1-HDMI: Control:off / Standby Through:on / Audio Output:Amp / Resolution:Thrgh
    2-Display: Dimmer:0 / FL Scroll:once / OSD Shift:-5
    3-Volume:Adaptive DRC:off / Max.Volume:+16.5 db. / Init Volume:-69.0 db.
    4-Input Rename:Blu-ray
    5-Zone2
    ***DSP Parameter:Straight (no parameter)
    ***Memory Guard:Off




  • arkadaşlar bende aranıza katılmış bulunuyorum yamaha rxv 365 aldım surround için hop tavsiyesi istiyorum sizden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dephyr

    arkadaşlar bende aranıza katılmış bulunuyorum yamaha rxv 365 aldım surround için hop tavsiyesi istiyorum sizden



    Hayırlı olsun, HD sesleri çözdürüp göndermeniz gereken bir AVR almışsınız, sisteminize bakınca herhalde PC'de çözdürüp AVR'ye göndereceksiniz.

    Sayın tcmb,

    gelen video sinyalinde 7.1 kanal DTS HD MA yazısı olduğuna göre sesi AVR çözüyor demektir, herhalde ön panelde de DTS HD MA yazısı çıkıyordur. Böyle olunca en azından AVR setup'nda sorun olmaması lazım. Ses farkının olmaması ise, kağıt üzerinde iki ses formatı arasında çok fark olmasına rağmen pratikte ne kadar fark var bende çok emin değilim... Bir ara test edip kendi sistemimde fark var mı yazarım.. nedense şimdiye kadar aynı filmi kullanarak böyle bir mukayese yapmadım...

    ekleme... imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 16 Nisan 2010; 10:39:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asukrumercan
    ... Ses farkının olmaması ise, kağıt üzerinde iki ses formatı arasında çok fark olmasına rağmen pratikte ne kadar fark var bende çok emin değilim... Bir ara test edip kendi sistemimde fark var mı yazarım.. nedense şimdiye kadar aynı filmi kullanarak böyle bir mukayese yapmadım...


    * Yamahada ekranda DTS HD MA yazıyor. King kong, terminator salvation, changelling, ice age3, fast&furious yanılmıyorsam bunların hepsinde dts hd ve kimisinde dts hd ma seçeneği var. Hepsinde aynı sahneleri defalarca kimisinde etkilenmiyeyim diye gözlerimi, ışığı kapatıp dinledim Jamo s506 lar üst seviye seçim olmayabilir ancak sonuçta aynı cihazda iki farklı seçeneği (ki bu hd sesleri duyabilmek için elimizdeki cihazları değiştirdik) dinlediğimizde birşeyleri ayırdetmemiz lazım. Örneğin kipada satılan Intum lcd ile de seyretsek toshiba sv led ekranda da seyretsek hd yayın ile sd yayın farkını anlayabiliriz. O kadar hd, kayıpsız ses, alırsan hd sesleri çözen receiver al, blu-ray izle vs.vs. dendiğine göre dağlar kadar olmasa da dinleyenler birşeyleri fark etmeli. Şu ana kadar ayarlarda bir hata yapmadıysam bence bizlere yapılan tükettirmeye yönelik gazdan başka birşey değil. Kimi arkadaş yazıyor "falanca bd filmi izledim ve dts hd ma sesi iliklerime kadar hissettim" diye. Ben de dağdan inmedim, güzel sanatların her dalını severim, bilinen şeydir tıp fakültesinden doktor harici herşey çıkar diye kulağım da iyidir. Belirgin bir fark olsa ben de duyardım.
    ** Sonuçta sevgili asukrumercan gözlemlerini bekliyorum...




  • @tcmb
    en sonunda çözdüm kısaltmayı T.C. Merkez Bankası.epey zamandır nerede gördüm diye o kadar düşündüm.belki ilgisi yoktu ama bana ettiği işaret önemliydi.
    DD, DTShdma farkını almayabilirsin. valla aynı sonuca senden başka ulaşan da var.
    yalnız minimalist farklar için sistemin giriş seviyesinin daha üstünde olması gerektiği fikiri vardır bende.dinlemeler bu yönde...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan
    @tcmb
    en sonunda çözdüm kısaltmayı T.C. Merkez Bankası.epey zamandır nerede gördüm diye o kadar düşündüm.belki ilgisi yoktu ama bana ettiği işaret önemliydi.
    DD, DTShdma farkını almayabilirsin. valla aynı sonuca senden başka ulaşan da var.
    yalnız minimalist farklar için sistemin giriş seviyesinin daha üstünde olması gerektiği fikiri vardır bende.dinlemeler bu yönde...


    * @the_cantan, tcmb (the chase manhattan bank) eski borsacılık zamanlarımdan kalma, ülkemizde yabancı takasını yapan bankaydı bir zamanlar...
    Üstte yazan @asukrumercan tüm sistemlerin en üstlerini kullanıyor, üstelik sadece bir katta değil evinin her katında . Bu fark ayırtedilebilir bariz bir fark olsa onun ayırt etmesi lazım ki elinde seçenekler fazla, ilgili ancak hiç dikkat etmediğini, söylüyor. Oysa en kötü lcd tv. de en berbat hd yayını izleseniz, en iyi crt tv de izleyeceğiniz en iyi sd yayından daha fazla memnun kalırsınız. Sanırım elimdeki basit philips 5+1 sinema sistemini boşuna dağıttım Belki de hd seslerin daha katedeceği yol çok, o zamanda inşallah elimizdekileri tekrar dağıtmak zorunda kalmayız . Şu dikkatimi çekti; hop takımını alırken tavsiye amaçlı söylenenler genelde jamo giriş seviyelerinde ekstradan woofera gerek kalmadığı şeklindeydi ancak woofer olayı tamamen değiştiriyor.




  • Biraz önce karşılaştırmalı testi yaptım,

    test bluray: Hellboy II, DTS HD MA 7.1, ve DTS 5.1

    test alanı, 2. ve 4 bölümler

    Sistem 1:

    Yamaha Z11+Denon 2500 BT bluray player+Jamo D7 9.2

    Sistem 2:

    Yamaha 565+PS3 slim+Bose Acustimass 10 5.1


    Her iki sistemde de sesin berrak ve detaylı olması ayrıntıların netleşmesi açısından DTS HD MA çok daha başarılıydı, özellikle Z11'li 9.2'de fark daha fazlaydı, DTS'de sahneye perde örtülmüş gibi geldi. Yamaha 565'li 5.1'de fark birinci sistemdeki kadar olmasa da yine sesin detaycılığı ve crisp, berrak olması çok farkediyordu. Hatta küçük sistemdeki DTS HD MA büyük sistemdeki DTS'den daha başarılıydı diyebilirim, yine ses daha crisp, berrak, detaylı geliyordu. (Büyük sistem sahneyi DTS'de muhtemelen 9.2 ve çok daha güçlü olmasından dolayı daha fazla dolduruyordu ama küçük sistemdeki DTS HD MA sesi, ses kalitesi açısından daha iyiydi.)

    Bu karşılaştırmayı yapmam iyi oldu böylece AVR ne kadar üst düzey olursa olsun kaynak'tan gelen ses kadar çalabildiği de daha net ortaya çıktı, HD sesler giriş seviyesi AVR'lerde bile ses kalitesi olarak kendini belli ediyor.

    Ahmet Üstad'ın dediği gibi bitpazarına nur yağmıyor...

    Sayın merkez bankası veya manhattan bank, , dinlemelerinizi birde gözünüz kapalı yapın, ses farkı mp3 ile lossless formatlı müzik kadar farklı. Derinliğin çok daha arttığını farkedersiniz diye düşünüyorum... örnek vermek gerekirse, yağmur yağarken DTS'de sesler güruh halinde gelirken HD'de diğerine göre daha detaylı tane tane geliyor..

    ***Onkyo forumunda konusu geçtiği için, Sn. Murgaylı açısından da bu test bence önemli, önceki neslin AVR veya çoklu sistemleri ne kadar kaliteli olursa olsun sonuçta işleyebildikleri ses kadar performans sağlayabilirler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asukrumercan
    ...Sayın merkez bankası veya manhattan bank, , dinlemelerinizi birde gözünüz kapalı yapın, ses farkı mp3 ile lossless formatlı müzik kadar farklı. Derinliğin çok daha arttığını farkedersiniz diye düşünüyorum... örnek vermek gerekirse, yağmur yağarken DTS'de sesler güruh halinde gelirken HD'de diğerine göre daha detaylı tane tane geliyor...


    quote:

    Orijinalden alıntı: tcmb
    ... Hepsinde aynı sahneleri defalarca kimisinde etkilenmiyeyim diye gözlerimi, ışığı kapatıp dinledim ...


    *** Sevgili Mercandedem yazmıştım ben sadece gözümü değil, ışığıda kapattım diye, Hellboy2 yi koydum bdplayera, hangi sahneyi izlediysen yazar mısın bir de benim ayarlarımdan farklı bir seçeneğin var mı avr de. Uğraştırdım o ayar bu ayar ama bu kadar para verip sistemler kurduktan sonra insan nasıl merak edip şimdiye kadar farkı var mı diye bakmaz bunu da söylemeden geçemiyecem.






  • Yukarıdaki mesajımda yazmıştım 2. ve 4. bölümler.

    Doğrusu şimdiye kadar diğer parametrelerden aklıma gelmemiş..
  • Receiver ayarında hoparlörler 8 ohm gözüküyor ama benimkiler 6 Onu değiştirdim. Hellboy un tamda aynı bölümlerine bakmışız; 7. Dakikadan itibaren yaklaşık 1 dakika. İnce ayrıntı için yağmur damlaları, surround ses için kılıç darbeleri vs. Biraz dikkat edince HD MA daha doyurucu ve daha çevreleyici, detaylarda biraz daha iyi. Ancak getirin birini oturtun karşısına farkı ayırt edebileceğine pek ihtimal vermiyorum. Bu arada wooferı odanın önünden arkasına aldım auto hop ayarı yaptırınca şöyle bir uyarı geldi: check wiring,check extrasp. Bu ayar benim extra ön hop larım mı olduğunu sanıyor ki, bunu düzeltmek için ne yapmam gerek.
  • 
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.