Şimdi Ara

Grundig GSB 950 Soundbar- 2+1- Atmos- 280 W

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
503
Cevap
30
Favori
43.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3D Ses, Dolby Atmos gibi özelliklere sahip. 280 W ses çıkış gücü ve kablosuz subwoofer olması güzel.


    Akakçe gibi sitelerden fiyat grafiğine bakarsanız ilk defa bu fiyata düşmüş.


    Ürünü kullanmadım ancak grundig'in gsb910 vs gsb910s modellerini kullandım daha önce. f/p olarak çok tatmin ediciydiler.



    https://www.amazon.com.tr/Grundig-GSB-950-Hoparl%C3%B6r/dp/B08L7ZNL6P


    Şu an bu fiyatlarda en iyi rakibi Samsung T650 ki benim kullandığım soundbar bu. Ses netliği ve detay seviyesi fiyatına göre çok iyi olsa da düşük bass frekanslarını istediğim gibi veremiyor. Bass frekansında t650'nin subwoofer'ı 47 hz'ye kadar düşebilirken , gsb950'nin subwoofer'ı 40 hz'ye kadar inebiliyor.


    T650 de şu an 1540 tl civarında. Soundbar arayışında olanlar GSB 950 veya T650'yi değerlendirsin derim fiyatları ciddi oranda düşmüşken.


    Edit: Konu sıcak fırsatlardan ses sistemlerine taşındı. İçerikteki mesajlar hala biraz sıcak fırsatlar mesajları gibi kalmış olabilir :))




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 9 Temmuz 2021; 12:3:0 >







  • arkadaşlar pm ile rica eden bi arkadaş için subwooferın yakınından kısa bir kayıt aldım. bassları iyi olan bir kulaklıkla dinlerseniz subwoofer'ın derin bass performansı hakkında fikir verir belki :


    https://wetransfer.com/downloads/51d451d311f20858069c133fb4a7171420210210004248/abeb1a


    (subwoofer'ın dibine yaklaştığım için tabi soundbardan gelen sesler uzakta kalıyor)


    (video'da bass ayarı 5 üzerinden 3'te)


    ayrıca aldığımdan beri ilk defa soundbar'ı tv'ye bağladım (öncesinde hep bt ile müzik dinlemek için kullanıyordum.) hdmi arc bağlantısı yaptım ve herhangi bir sorun çıkmadı. tv'nin digital ses çıkışını otomatik yaptım. netflix'ten dizi açarken soundbar ekranında dolby audio yazısı çıkıyor, tv'den youtube açınca ise pcm audio. kaynağa göre kendini otomatik olarak ayarlıyor. ses kalitesi yine müthiş.

    (tv'nin modeli : lg 55lb652v)


    ikinci bir not:


    müzik için şöyle bir test yaptım. bilgisayara aux, hdmi ve bt ile ayrı ayrı bağlantı yaparak kıyasladım.


    hdmi bağlantısında : max ses seviyesi bt'e göre yüksek. vokaller ve midler daha parlak, basslar ise bir tık daha az. bass ayarını 5 e çıkararak dengeleyebildim bt'de 3'te kullanıyorken.(kutudan çıkan hdmi kabloyu kullandım)


    aux : vokal, tiz , mid , bass hepsi dengeli. (kullandığım aux kablo : anker)


    bt : max ses seviyesi aux ve hdmi'a göre biraz daha az. bass tonlarının biraz daha ağırlıklı olduğu bir ses tonu sunuyor. bu şekilde bass'ı 3 e ayarlamak yeterli oldu benim adıma. dinlediğim müzik türü için uygun.


    her 3 bağlantıda da ses temiz. en canlı sesi hdmi sunuyor.


    umarım almayı düşünenler için faydalı olmuştur.

  • Sadece netflixde film izlerkenki senaryo için soruyorum , Z906 dan iyi midir bu kötü müdür ? Salonumda Z906 kullanıyorum.bu 2.1 soundbarın verdiği Dolby Atmos ile çok daha iyi seyir zevki alır mıyım Z906 ya göre?

  • Bass olmadan, sadece soundbar var evde. Gayet iş görüyor.. Tabi bass olsa daha iyi olacaktı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    gerçek 5.1 ile 2.1 soundbar kıyaslanmaz bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • retro61 R kullanıcısına yanıt

    Öyle tabiki ama şu atmos olayını merak ediyorum soundbar da olsa acaba atmos ile z906 dan iyi bir film deneyimi sunabilir mi

  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Gecenlerde Vestel tv kullandım 55" 2019 model 3500 liraya alınmıştı.
    Cihazda siyah kontrastı denilen şey yok, ışık sızmaları zirve, siyah dediğin lacivert gri arası bir şey. Ama Dolby Vision Sertikalı ki bildiğin var ama renk cümbüşünden başka kontrasta dair kalite yok.

    O salonlarda atmos hoparlörleri kaç adet gerçekte? Vestel tv deki dolby vision ne ise 2.1 soundbar da ki atmos da bence o.

    Eskiden s750, z5500 vardı ,zamanında ucuzken almadım z906 yı keşke alsaydım. Zaten bundan ilerisi klipsch, harman, vs gider.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retro61 -- 29 Ocak 2021; 20:3:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • retro61 R kullanıcısına yanıt

    Dolby Visionu sevemedim ben filmi sönük sarımtırak bir hale sokuyor.Kapatabilsem komple kapatıcam.Televizyonum Sony 65xf9005

    Z906 yı fiyatları uçmadan almak lazımdı şuan bu cihaz bu parayı asla etmez.Bunun yerine soundbar alınabilir kaliteli birşey tabiki.Ben 2013 de Z906 yı 820 liraya aldım hala kullanıyorum :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH | equ* -- 29 Ocak 2021; 20:11:37 >
  • z906'nın tadını verebileceğini sanmıyorum, 5+1 performansı da beklememek lazım elbette.


    soundbarların zaten olayı fazla yer kaplamadan orta-iyi bir ses alabilmek.


    bende lg ck43 vardı. çok yer kaplıyordu. farklı odalarda kullandığım için ordan oraya taşıması bağlaması ve koyacak yer bulması vs sıkıntı yaratıyordu. satıp soundbar aldım. şimdi t650'yi 2 dakikada farklı bir odaya taşıyıp müzik dinleyebiliyorum.


    soundbarları z906 gibi sistemlerle kıyaslamak değil de kendi içlerinde değerlendirmek lazım. mevcut soundbar fiyatlarına göre başlıktaki cihaz fena durmuyor gibi. dediğim gibi daha önce grundig'in 2 farklı soundbarını kullandım ve fiyatlarına göre gayet başarılılardı.


    atmos performansı konusunda bi fikrim yok ama dediğim gibi daha önce kullandığım grundig ses ürünlerindeki memnuniyetimden dolayı atmos performansının da 2+1 için fena olmayacağını düşünüyorum.


    bu arada cihazda bağlantı seçenekleri çok fazla. aux, hdmi, optik, bt vs tamamı mevcut. ve tiz-bass ayarıyla birlikte birçok ses modu var.


    amazon'un iade politikasına olan güvenimden dolayı alıp denemek istiyorum açıkçası. memnun kalırsam t650'yi satıp bunu kullanırım belki.. kararsızım :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 29 Ocak 2021; 20:29:27 >




  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    şşşt sessiz konuş biri duyabilir :) goz nazar değer :) Şaka bir yana z906 dan terfi edilecek sistem pahalı markaların sistemleri olur. Ayrıca hdmi arc da gerekli artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retro61 -- 29 Ocak 2021; 20:40:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • başlığı 1597 diye açmıştım, 1347'ye düştü az önce..

  • Düşen fiyatları bildirim olarak alabiliyor muyuz?
  • Merhaba

    Suan için jbl sba160 , samsung hwt650 LG sn4 yaklaşık aynı fiyattalar. Lg sj3 ise 1100 tl civarında.


    Grundig bunların arasında nerededir acaba gerçek rms değerleri olduğunu sanmıyorum yazılanların.Sizce bu seçenekler arasında grundig mi tercih edilmeli ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkan86

    Merhaba

    Suan için jbl sba160 , samsung hwt650 LG sn4 yaklaşık aynı fiyattalar. Lg sj3 ise 1100 tl civarında.


    Grundig bunların arasında nerededir acaba gerçek rms değerleri olduğunu sanmıyorum yazılanların.Sizce bu seçenekler arasında grundig mi tercih edilmeli ?

    Hocam geçen sene LG SK1 almıştım. 750 liraya satılan bir soundbardı. Ardından Grundig GSB 910 aldım meraktan. Yarı fiyatına satılan Grundig GSB 910 , LG SK1 den çok daha detaylı ve temiz ses veriyordu.


    Geçen ay da Grundig GSB 910S aldım. O da fiyatının çok üstünde bir ses kalitesi sunuyor. (Satılık bu arada ilgilenenlere duyurulur:)))


    Bunlardan sonra grundig'in soundbarlarına olan güvenim arttı.


    SJ3 kullanmadım hiç ama fiyatına göre beğenilen bir model. SK1 başarısız bi üründü. Kullandığım başka bir cihaz olan Lg Ck43 ise güzel bi cihazdı. Yani LG'de sanırım modelden modele f/p oranı çok değişiyor. O yüzden model bazlı denemek lazım.


    T650 bende var. Basslarda çok düşük frekanslara inemiyor, ben uzayan ve derine inen bass tonlarını seviyorum, subwoofer'ı bunu tam olarak veremiyor. tek sorunu bu diyebilirim. Bu küçük detay dışında ses kalitesi gayet iyi.


    Hakkında fazla yorum olmadığı için başlıktaki cihazı denemek adına sipariş verdim. T650 ile kıyaslarım, beğenmezsem iade ederim diye düşünerek. Amazon'da iade işlemleri baya kolay oluyor.


    Ama grundig'in daha önceki 2 farklı soundbarı da çok tatmin ediciydi fiyatına göre. O yüzden bu da f/p olarak iyi çıkar diye umuyorum.


    JBL SBA160'da bass ayarı yok. direk pas geçin onu :) t650 ve sj3 de fiyatına göre iyi cihazlar. ikisi de üzmez diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 31 Ocak 2021; 16:31:55 >




  • WalterWhite00 kullanıcısına yanıt

    İndirimi kaçırmamak adına bende alayım diyorum grundig soundbarların iyi olduğunu çoğu kişiden duydum. Sizdeki samsung 3.1 kanal ile kağıt üzerinde daha önde görünüyor ancak grundigte bas 5w daha güçlü yanılmıyorsam ve ses genişliği daha fazla dediğiniz gibi. Benim merak ettiğim şeylerden biri barda kaç adet hoparlör var bu konuda bilgi bulamadım. Atmos için en az 6 adet vardır diye düşünüyorum nasıl acaba. Birde grundig sba910da kaç adet hoparlör var onuda merak ediyorum çünkü LG sj3 ten iyi olduğunu iddia eden bir yorum okudum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grundig 910 u satıp bu cihazı almayı düşünen varsa bana ulaşabilir. Banada ucuz yollu bi bar lazım. Subwoofer hakkını veremeyeceğini düşündüğüm için boşa masraf etmek istemiyorum. Bir taraftan da amazona güvenip denemek istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkan86

    İndirimi kaçırmamak adına bende alayım diyorum grundig soundbarların iyi olduğunu çoğu kişiden duydum. Sizdeki samsung 3.1 kanal ile kağıt üzerinde daha önde görünüyor ancak grundigte bas 5w daha güçlü yanılmıyorsam ve ses genişliği daha fazla dediğiniz gibi. Benim merak ettiğim şeylerden biri barda kaç adet hoparlör var bu konuda bilgi bulamadım. Atmos için en az 6 adet vardır diye düşünüyorum nasıl acaba. Birde grundig sba910da kaç adet hoparlör var onuda merak ediyorum çünkü LG sj3 ten iyi olduğunu iddia eden bir yorum okudum

    grundig sba910 dediğiniz hangi model hocam :) karıştırdınız galiba isimleri. model isimleri baya karışıyor gerçekten :))


    başlıktaki ürün hakkında çok fazla inceleme ve yorum yok ama.


    şöyle bir video var , hoparlör konumlanmaları gösteriliyor:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 31 Ocak 2021; 17:18:1 >




  • WalterWhite00 kullanıcısına yanıt

    ☺gsb910sw demek istedim beynim yandı bunları araştırırken. Bu arada bende aldım ürünü pişman olacağımızı sanmıyorum lglerde hdmi/arc olmadığı için direk eledim tercihim grundig oldu bu rakama atmos destekli ve güncel çıkışların tamamına sahip cihaz aldık sayenizde. Dün mediamarkt ta bu rakama inmişti bugün sabah 1699 olunca üzülmüştüm sonra amazonda yakalayınca ve sizin de katkınızla aldım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkan86

    ☺gsb910sw demek istedim beynim yandı bunları araştırırken. Bu arada bende aldım ürünü pişman olacağımızı sanmıyorum lglerde hdmi/arc olmadığı için direk eledim tercihim grundig oldu bu rakama atmos destekli ve güncel çıkışların tamamına sahip cihaz aldık sayenizde. Dün mediamarkt ta bu rakama inmişti bugün sabah 1699 olunca üzülmüştüm sonra amazonda yakalayınca ve sizin de katkınızla aldım.

    estağfurullah hocam :) faydam olabildiyse ne mutlu. inşallah memnun kalırsınız.


    ürünü açıp kurulum yaparken kutuya, kutu içeriğine, jelatinlere, köpüklere vs. hiçbir zarar vermeden açıp kurulum yapmanızı öneririm nacizane. sonuçta kör alış yapıyoruz. memnun kalmama halinde iadede sorun yaşamamak adına kutu içeriğine zarar vermemekte fayda var.


    ben de dün gece 1347 tl'den sipariş verdim, kargoya verilmiş. muhtemelen yarın elimde olur ve kullandığım samsung t650 ile kıyaslama yaparım. tabi biri 2+1 , biri 3+1 .. ama yine de grundig'lerdeki memnuniyetimin bu soundbar'da da süreceğini düşünüyorum :)





  • Bu arada Grundigin almanca sitesinde biraz daha fazla detay verilmiş en çok şaşırdığım şey ise gsb910swnin barında 5 adet hoparlör varmış.Kumandadan bas tiz ayarı yapılabiliyor olsa o da fiyayına oranla rakipsiz gerçekten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkan86

    Bu arada Grundigin almanca sitesinde biraz daha fazla detay verilmiş en çok şaşırdığım şey ise gsb910swnin barında 5 adet hoparlör varmış.Kumandadan bas tiz ayarı yapılabiliyor olsa o da fiyayına oranla rakipsiz gerçekten.

    Dükkanda kapalı kutu 1 adet var. Yarın gidip inceleyeyim..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.