Şimdi Ara

TÜRK VE SURİYELİ SURİYE VE SURİYELİ KONUSU TARTIŞMASI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

TÜRK VE SURİYELİ SURİYE VE SURİYELİ KONUSU TARTIŞMASI ?


(En Son Oy Tarihi: 24.1.2021)
Giriş
Mesaj
  • İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy ve Suriyeli T.C. Vatandaşı Aktivist Ravdanur Cuma suriye meselesi tartışmaı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F865E73CD -- 23 Ocak 2021; 21:25:11 >



  • İlay Aksoy'u tanıyorum, o gerçek bir vatansever.


    Millet bahçesi, bedava cinsiyet değiştirme ameliyatı değil TR'nin geleceğini etkileyecek mülteci meselesinden bahsediyor sürekli.


    Şaşırılmayacağı üzere karşısındaki SJW kadın da duyar edebiyatından başka bir şey yapamamış.

  • Laik,eğitimli ve modern görüşlü Suriyeliler kabul edilebilir ancak şeriat taraftarı olanlar sınır dışı edilmelidir.Zaten Batılı ülkelerde modern ve eğitimli Suriyelileri kabul ederken şeriat yanlılarını kabul etmiyor.Bunları genelde Türkiye'ye postalıyorlar.


    Ayrıca şöyle bir yanılgı da var.Türk ordusu Suriye'de zira iç savaştan dolayı Suriye'de devlet otoritesi kalmadı.Doğal olarak terör örgütleri bölgede cirit atar vaziyette ve bunlar Türkiye içinde tehdit.Türkiye bu nedenle Suriye'de kendi çıkarlarını korumak için bulunuyor.Resmiyette Şam rejimi ile savaşta değiliz.Fakat ÖSO üzerinden savaş yürütüyoruz.Zaman zaman doğrudan Şam yönetimine bağlı birlikleri vursakta genel olarak Suriye ile bir savaşta değiliz.En azından resmiyette değiliz.


    Bu nedenle ''Türk askeri Suriyeliler için neden Suriye'de savaşıyor' demek hatalı bir yaklaşımdır.Türk askeri Türkiye'nin çıkarları için Suriye'dedir.Suriye'de dinci terör örgütleri ve ypg yok olmadığı sürece Türk ordusu maalesef Türkiye'ye geri çekilemez.Bunu hiçbir iktidar göze alamaz.Türk ordusunun Suriye'den çekilmesi için bölgede terör örgütlerinin yok olmuş olması gerekir.Zaten Türkiye'nin Suriye'de bulunmasının gerekçesi sınırlarının terör örgütlerince tehdit ediliyor olmasıdır.Yani biz Dünya'ya 'Kendi sınırlarımızı korumak için Suriye'ye girdik.Suriyeliler için Esadla savaşmaya değil' dedik.Zaten bu amaçta olsaydık en başta Rusya buna izin vermezdi.İşte İdlipte rejim ile burun burunayız peki rejimle savaşıyor muyuz?


    Yani ''Türkiye Suriyeliler için Suriye'de demek'' mevcut gerçekliği doğru ifade etmez.Türk askeri Türkiye için Suriyededir.Başkası için değil.


    Elbette Türkiye en büyük hatayı 2011 yılında Amerika ve İsrail ile beraber Şam rejimini devirmeye çalışarak yaptı.O dönem muhalefet yine malum yönetimi uyarmıştı.Fakat o dönem malum yönetim '100 yıllık reklama son'',''Yeniden Osmanlıyı kuruyoruz'','Şam emevi camiinde namaz kılacağız'' hayallerine öylesine dalmıştı ki Amerika'nın Türkiye'yi bir bataklığa ittiğini göremediler ya da görmek istemediler.İşin sonunda yeni osmanlı hayalleri ile çıkılan macerada ''Devletimiz Suriye'de ağır bir bekaa sorunuyla karşı karşıya' söylemlerine geldik.Nerden nereye değil mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 23 Ocak 2021; 21:57:31 >




  • ne deemek kım haklı .. misafirdiler geldiler ve gitmek zorundalar

  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt

    yok hocam münazarada kim daha iyi üstünlük kuruyor diye kim haklı diye başlıga yazdım ama genede hasasiyet için siliyorum hocam yanlış anlaşılmasınTÜRK VE SURİYELİ    SURİYE VE SURİYELİ KONUSU TARTIŞMASI ? 

  • Bulmuşlar beleş memleket. Ohhh. Giderler mi.
    Daha hak iddia edecekler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 23 Ocak 2021; 23:1:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.