Şimdi Ara

2.donem universiteler açılır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
4.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • açılamaz diye düşünüyorum. öğrenci hasta olsa kendini karantinaya bile alamaz, 4 kişilik yurtta tek de yatıramazlar artık
  • Alman basını 2021 için normalleşebileceğimiz bir yıl olmayacak demişti. Ben daha 1 yıl bir şeyin açılabileceğini sanmam.Hele hele şu aşı probleminin önümüzdeki bir kaç ay içinde daha da karışacağını varsayarsak..Hala sipariş verdik anlaştık gelecek bıdı bıdı..

  • Bu sene böyle gider bence. Hatta seneye ikinci döneme kadar. Staj ya da uygulama yapan bölümler açılabilir ama diğerleri için sanmıyorum. Yurtlar yemekhaneler amfiler yani cidden çok sıkıntı. şehir değiştirmeleri hiç söylemeyeyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açılacağını zannetmiyorum. Böyle de çok zor oluyor, canımıza okuyorlar. Bir dersten 11 ödev, 2 habersiz quiz, 2 sınav... Bu sadece bir ders için ve 7 dersim var. İkinci dönem de böyle olacak. Böyle giderse covidden ölmezsem depresyondan öleceğim.

  • deliratio kullanıcısına yanıt

    tıp 6 sınıflar zaten acık intörn, 4-5 sınıf lar kontrollü açılabilir, 1.2.3. zaten temel bilimler uzaktan devam 2019 sonrası girişlilerin eksik kalan uygulama eğitimlerini de 2022 den itibaren hızlandırılmış yaz eğitimi olarak yolda düzeriz.

  • Bu yıla ait sonbahar ya da kış döneminde normale dönüş olabilir her iş yolunda ilerlerse diye düşünüyorum. Sorunlar henüz kalkmış değil, bir miktar daha beklemede oluruz. Herkes kendisine ve ailesine iyi baksın, umalım ki şu zor günler geçsin, nefes alalım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 23 Ocak 2021; 19:3:45 >
  • Ben %90 ihtimal ile açılacağını düşünüyorum. Kesin gözüyle bakıyorum hatta açılmama ihtimali yok gibi. Vaka 5k. Mart ayında açacak olsalar diyelim 50 gün falan var aşılar da yapıldı 1.5M adama 30.000 akademisyen 10dk da aşılanır ülke de bunu sağlıkçılarda gördük.

    Diğer konu yaşıtlarımızda öldürücülük yok gibi %0.2 Amerika'nın bir çok ülkenin araba kazasında ölenlere Korona yazdığını varsayarsak anlamsız olduğunu görürüz. Yani bulaşması önemli değil bulaşabilir öldürmedikten sonra. Gripten kaçıyor muyuz gençler olarak? Yaşlılar da aşılanıyor zaten kalan dozlarda gelirse. Mart 15 okullar açılır.

  • açılacak gibi durmuyor. hiç ümitlenmeyin. ben de isterim açılsın ama vaziyet tersini söylüyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dikenlikaktüs

    açılacak gibi durmuyor. hiç ümitlenmeyin. ben de isterim açılsın ama vaziyet tersini söylüyor

    gerekçeli düşünceniz nedir hocam?

  • açılsın. 3-5 canlı derse girmedim diye 70-80 garanti beklediğim finalden 30 alıp bırakıldım. hoca zaten bırakmayı çok seven biri. zil takıp oynuyodur belki. sorularımızı daha göremiyoruz, ön izleme bile devre dışı. açılsın en azından su okuldan kalmadan mezun olayım. 80-90 dan asagı notum yok sırf bunun ıcın büte kaldım.

  • Canlı derse girmeyen yüz yüze eğitime mi gelecek ?

    Ev tutacak veya yurtlara yerleşecek ?


    Babam 35 kişilik sınıflarda 2 kişi ile canlı ders yapıyor bazen 1 bazen kimse gelmiyor.

  • HBeg kullanıcısına yanıt
    Olay sadece akademisyenlerin asilanmasi mi?
    Hadi akademisyenler asilandi, universiteler acildi.
    Turkiye’nin hala buyuk kismi asilanmamis olacak.
    50, 40, 30, 20 yas grubu zaten en cok vaka cikan grup. Bunun onu nasil alinacak?
  • Bağa mı didin? kullanıcısına yanıt

    Ben sağlık personeliyim. 1. doz aşımı oldum. 17-24 şubat arasında 2. doz aşımı olacağım. Antikorlar takribi 3 hafta sonra korumaya başlıyor yani 21 Ocak'da oldum ilk aşımı ortalama mart ortası gibi antikorların oluşması lazım. Bu kafa ile Öğretmenler aşı olsa bile en az 2.5 ay okulu açmamalılar ki insanlar antikor üretsin. Okul açılırsa adam antikor üretmeden enfekte olabilir.

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Guvenli ortami saglamadan okullari, universiteleri acacaklarsa da bugune kadar niye acilmadi diye sorguluyor insan.
  • İkinci dönemin başlamasına bir ay var daha yurt başvuruları bile başlamadı yani bu açılmayacağını gösterir. Ne zaman ki yurt başvuruları açılır işte o zaman üniversitelerde açılacak demektir.
  • Korona ile yaşamaya alışmak lazım sıfır vaka sayısını beklemeye kalksak 5 sene boyunca işletmeler restoranlar kapalı mı kalacak? 5 sene boyunca hafta sonu sokağa çıkma yasağı akşam 9 dan sonra dışarı çıkma yasağı mı istiyorsunuz? Sadece üniversiteleri kapatınca vaka sayısı %80 oranında azalıyor mu gerçekten? Her gün binlerce insan metro metrobüs dolmuşlarda iç içe işe giderken ilk okul lise dershaneler açıkken vaka çıkmıyor da birisi üniversiteler açılsın deyince mi aklınıza korona gelip eleştiriyorsunuz o kişileri? Bakalım bugün kimler bu mesajı yazdım diye beni kırtasiyeci ya da ortamcı ilan edecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luken Drew -- 24 Ocak 2021; 12:18:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Luken Drew kullanıcısına yanıt

    Üniverstelerin kapatılmasının faydalarını sana açıklayım.


    1. Şehirler de trafik azalır. Toplu taşımada üniv öğrencileri olmayacağı için %70 daha az yoğunluk olur.
    2. Yurtlar da en az 3-4 kişi oluyor 1 tanesine virüs bulaşsa 4-5 kişi %90 enfekte olacaktır. Tek kişilik özel yurtları saymıyorum ki Tek kişilik yurtlarda bile yemekhane de bulaşma ihtimali yüksek olur.
    3. Üniv öğrencilerinin %kaçı kurallara uyacak düşündünüz mü ?
    4. Milyonlarca öğrenci şehir değiştirecek belki Covid olduğunu bile gizleyecektir.
    5. 3. Dalga gelince Ünivler kapanacak o zaman Kira,Fatura Ev Eşyası gibi bir sürü borç çıkacak tekrar milyonlarca öğrenci evlerine gidecek belki virüsü ailelerine sevdiklerine götürüp ölümlerine sebep olabilecekler.



    Üniv açıp kapatma LİSE gibi kolay değil. Liseye gelmeyin dersin biter. ÜNİV hem şehir değiştirecek hem masraf yapacak hemde 3-4 kişi aynı odada kalacak sıkıntı büyük olur. Liseye kapattım gelme veya açtım gel dersin. ÜNİV öyle değil


    Doğal olarak Üniv kapatılması %70-80 e kadar etkili olur.


    Annen Baban enfekte olup ölürse cidden soruyorum virüsler yaşamaya alışmak lazım mı diyeceksiniz ?





  • Luken Drew kullanıcısına yanıt

    Zaten cevabı kendiniz vermişsiniz.

    Toplu ulaşım şu an bile tıklım tıklımken üstüne 8 milyon üniversiteliyi okula yollarsak, o toplu taşıma ne olur?

    Şehirlerarası sirkülasyonu nasıl engelleyeceksiniz?

    Öğrencilerin yurtlarda ya da odalarda iç içe kalması durumuyla nasıl başa çıkılacak?

    Ya da sınıflarda, yemekhanede vs. bu öğrenciler nasıl birbiriyle mesafeli durabilir?

    Sınıfta vaka çıktığı zaman o sınıftaki öğrenciler zorunlu karantinaya girdiğinde dersler ne olacak?

    Baktın vakalar artıyor -ki bu durum üniversiteler açılırsa çok olası- üniversiteleri tekrar uzaktan eğitime geçirmek zorunda kaldın, yurt parasını veren, kira sözleşmesi imzalayan, evini taşıyan öğrencinin mağduriyetini nasıl gidereceksin?

    Avrupa'da birçok ülke ısrarla üniversiteleri açık tuttu sonrasında ne oldu araştırmanızı öneririm.

    Bile bile lades dememek lazım. Bir dönem daha online olması kimsenin sağlığından daha önemli değil. Yaz sonuna kadar aşılama bitme noktasına gelir, işte o zaman gönül rahatlığıyla üniversiteler açılır.





  • Luken Drew kullanıcısına yanıt

    Arkadaşım seni ortamcı veya kırtasiyeci ilan etmiyorum ama olayı anlamıyorsunuz veya anlamak istemiyorsunuz. Zaten koronayla yaşamaya alışmak lazım buna kimsenin bişey dediği yok ama 4 ve 6 kişili devlet yurtlarında nasıl bu duruma engel olsunlar? O kadar hastanelerde staj gören sağlık öğrencileri varken yurtta bı sıkıntı olmaz mı, herkes dikkat eder umursar mı saniyorsunuz siz? Herkes kişisel bakımına temizliğine önem veriyor mu? Zaten okulları açmak istiyorlar ama durum iyiye gidiyorken tekrar sil baştan aynı olayları yaşamak istemiyorlar. Istemiyoruz.

    Okula uğramayan insanların uzaktan eğitiminin verimsiz olduğunu söylemesi de ayriyeten çok komik.

    Son olarak Diyarbakır ve Tokat'ta mutasyonlu virüsün çıkmasıyla da bahar döneminin askıya alınacağı garanti oldu bence.

    Eylül Ekim'de yani güz doneminde açılır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bağa mı didin? kullanıcısına yanıt
    1. Doz aşıdan sonra en az 2 ay gibi bir sürede antikor oluştuğuna göre ancak öğrenciler aşılandıktan sonra ki o bile çok zor öyle açılır.

    Bence önümüzdeki 6-7 ay sonra ancak Antikorlar sağlanır ve kısmen güvenli olur

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.