Şimdi Ara

İsrailli firma, elektrikli araçlar için 5 dk'da tamamen şarj olan batarya üretti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ben duracell kullanıyorum...

  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz batarya kimyası(LTO) elektrikli arabaların yanına bile yaklaşamaz. Tesla ve çoğu firmanın kullandığı pillerin kapasite yoğunluğu, yani kilogram başına ne kadar enerji depoladığı 260Wh/kg iken bahsettiğiniz batarya kimyası yalnızca 80Wh/kg, başka bir değişle eğer bu batarya TOGG'da kullanılırsa, tesla gibi rakiplere benzer bir menzile ulaşmak için yaklaşık 3 kat daha ağır bir batarya paketi kullanmak gerekir
  • uguraktas05 kullanıcısına yanıt

    Kardeş 1 tanesi 40 ila 70 Ah arası veriyo 2,4 voltta. diğer bataryalardan 15-20 tane paralel bağlarsan anca bu kadar ediyor,ne dediğini anlamadım ben şu anda?

    Raf ömründen, şarj döngüsünden bahsetmiyorum bile, çünkü karşılaştıran biri gülünç duruma düşer. Ağzını bırakır insanlar gülmek için. 82 seneden ve 50 bin şarj döngüsünden bahsediyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 23 Ocak 2021; 21:16:50 >
  • Şimdi size burada yazacaklarımı kimse bilmiyor, ben de karımın dayısının oğlunun kayın biraderinin amcasından öğrendim, e =mc2

    Tamam şimdi bu bilgiyi bildiğinize göre rottschild’in dünyayı ele geçirme planına zamanında karşı çıkan Nikola Tesla ‘nın da başına gelenler sizin de başınıza gelebilir, dünyada 1 tane çıkan maden bizim evin bahçesinde işte Türkiye bunu biliyor ve büyük oyunu bozan reis, hala buraya kadar okuyorsan senin , oha ya...

    Kaldı mı bunlara inanan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    1 tanesi 40 ah veriyor, ancak LTO'nun 1 hücresi 2189 cm^3 iken Li-ion pillerin 1 hücresi 70 cm^3'dür. 1 LTO hücresinin kapasitesi de 96 Wh iken 1 Li-ion hücresinin kapasitesi 12 Wh'dir. Basit bir hesapla 1 LTO hücresinin kapasitesine ulaşmak için 8 Li-ion hücresi kullanmamız gerekiyor ancak 8 tane Li-ion hücre kullandığımızda bile , 560 cm^3 hacime denk geliyor, bu da enerji yoğunluğunda yaklaşık 4 kat farka denk gelir.
    Kaynaklar:https://shop.gwl.eu/LTO-technology/Lithium-Titanate-Oxid-Battery-Cell-LTO-2-3V-40AH-Cyllindrical-A-Grade.htmlhttps://www.batteryspace.com/prod-specs/NCR18650B.pdf





  • uguraktas05 kullanıcısına yanıt

    Ama 82 yıl ? 70 yıl olsa, neyse ben kaçayım...

    bir de bizim şu 50.000 döngü vardı onu da bi paketleyebilirsek çocuklara yolluk olarak yani..


    büyük oyun ? Ülkeyi kurtaracaktık o da mı kalmadı? Tüh ya, rüyamda Aksakallı nineyi görmüştüm ama ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeThoreau -- 23 Ocak 2021; 21:56:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu elektrikli araç haberleri de takvim gazetesinin emeklilere müjde haberleri gibi... hiç bitmiyor müjdeler ama kimsenin emekli maaşı artmıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 23 Ocak 2021; 22:31:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • uguraktas05 kullanıcısına yanıt

    Biliyorum kardeş hepsini çünkü uzun zamandır araştırma yapıyorum bu konularda.

    Bir 40 Ah 2,4 V LTO batarya yaklaşık 1.250 kg. Yaklaşık 40 Ah güç üretiyor. Bir 18650 Li-on pil de yaklaşık 50-60 gr ve ortalama 2 ila 3 Ah ortalama güç veriyor. 40 Ah için 20 tane 2 Ah, 60 Ah için de 20 adet hücre gerekiyor. Çarpar bölersen üç aşağı beş yukarı aynı sayıya ulaşıyorsun. LTO aleyhine evet biraz dezavantaj var bu konuda ama Lion pilin 10 sene ömrü ya var, ya yok. Bu da çok çok iyimser bir rakam 7 seneyi anca bulur bence araçta. Değiştirmeye kalksan aracın yarı parası veya hadi inbsaflı olalım üçte birine denk geliyor. Şarj ettikçe şarj döngüsünün azalıp ilk günkü verimi alamamanı, patlama riskini falan hiç saymıyorum daha.


    LTO ağırlık dezavantajına göre çok daha avantajli olduğu yanlar var uzun ömür, şarj döngü sayısı gibi. 82 seneden bahsediyoruz yahu, 30 ila 50 bin döngüden. Günde 2 kez şarj etsen, 25 bin gün eder. Yılın 365 günü araç kullanıp günde iki kez de şarj ettiğini farzetsek kabaca 68-70 sene yapar. El insaf yani. Hangi dezavantajdan bahsediyoruz, toplamda birkaç yüz kilo ağır olmasından mı?

    Daha emekleyen bir teknoloji olduğunu da hatırlatayım son olarak. Ağırlık konusuna da illaki bir çözüm olur ilerde.


    Ha tabi bu arada bu kadar avantajlı ise "Elon Musk akıl edemiyor mu bu pillerden koymayı?" diyebilirsiniz.

    Evet cevap tam da bu soruda gizli zaten. Akıl ettiği için koymuyor. Kendince tabi. Elon musk gibi ABD ve batı kapitalizminin simgesi haline gelmiş biri 82 syıl ömrü olan bir pili aracına koyar mı? Yedek parça yani pil olarak ne satacak adam? Koy araca ondan sonra arıza bozulma harici unut bir daha. Bunların işine gelir mi bu?

    Bizim TOGG'u yapmamız ile Elon Musk'ın Tesla'yı yapma amaçları tamamen farklı şu anda birbirinden. O para için yapıyor, biz prestij için. En azından şimdilik, isim, marka yapana kadar. O zamanlarda yani birkaç sene içinde biz bu işi kotarabilirsek, onlarda çağa ayak uyduracak bu veya yeni kimbilir ne teknolojiler çıkacak mecburen uygulayacaklar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 23 Ocak 2021; 23:32:9 >




  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Aynı ağırlıkta pil koyup 600km yerine 200km menzil aldıktan sonra bataryanın yaşam ömrü zaten bir anlam ifade etmiyor. Bu arada, hem li-ion pillere 2-3 ah diyip küçümsemek, hem de nominal voltajları aynı olmayan pil kimyalarının kapasitelerini Ah olarak karşılaştırmak mantıklı değil. Tesla'nın Panasonic ile birlikte kilogram başına düşen kapasiteyi arttırmak için 2170 pilleri geliştirmeden önce kullandığı, yani yaklaşık 5 sene önce kullandığı yukarıda datasheet'ini attığım piller bile 3.4ah.

  • uguraktas05 kullanıcısına yanıt

    Nasıl yaşam ömrü birşey ifade etmiyor kardeş ne diyorsun sen? Bir tarafta her 7 senede bir değiştirmen gereken ve maliyeti binlerce dolar olan bir pil var diğer tarafta ise bozulmadığı sürece bir daha satın almayacağın bir pil var, nasıl anlam ifade etmiyor, anlamadım söylediğini?

    600 km ye karşı 200 km bile gitse ki o kadar fark yok, hadi abartalım öyle olsun, 10 dakika gibi bir sürede yüzde 90-95 şarj edeceğin, yani neredeyse tamamen dolduracağın bir pilden bahsediyoruz. Yani aracına uzun yolda durup benzin doldurur gibi sen çayını kahveni yudumlarken dolmuş olacak. Nasıl anlam ifade etmiyor? Ne bekliyorsunuz bir bataryadan ben açıkçası anlam veremedim şu an?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 24 Ocak 2021; 0:3:22 >
  • Haberden anladığım kadarıyla elektrikli otomobillerin kullanımına bir adım daha yaklaştık. 


    Elektrik ve elektroniklerin işleyişinden pek anlamam ama seviyeli bir tartışma var.  

  • dıj mihraklar ij güjler, kırmızı çizgimiz vs.

  • 15 yıldır pil haberi çıkıyor ama 15 yıldır li-on pil kullanıyoruz :))

  • ülkedeki iyi şeyleri beğeniyoruz tabiki ama gereksiz şov amaçlı yapılan israfları sevmiyoruz ülkede köylerde yol yokken okul yokken tablet dağıtılması mesela, torpille vasıfsız insanların bir yerlere atanmasını sevmiyoruz mesela,tarikalara cemaatlara bu kadar değer vermek yerine bilimadamlarımıza değer vermeliyiz ki daha iyi şartlar için yurt dışına gitmesin, mesela vergileirn neden bu kadar yüksek olduğunu eleştiriyoruz neden 4 araba fiyatına 1 araba aldığımız gibi, mesela hiç bir faydası olmayan diyanetin bütçesinin Nasa'nın kini geçmesini eleştiriyoruz, mesela akrabalarla doldurulan üniversiteleri eleştiriyoruz sana burda 100 sayfa yazarım ve sende biliyorsun her dedğimin doğru olduğunu.özelikle büyük yazıyorum forum silmez ise. BİZİM ELEŞTİRDİĞİMİZ NOKTA BU YAPILAN 3-5 İYİ ŞEYİN ASLINDA ÇOK DAHA AZ MALİYETLE 100'LERCESİNİN YAPILABİLECEĞİ YADA BOŞA HARCANAN MİLYARLARIN BURALARA KAYDIRILARAK YİNE 100'LERCESİNİN YAPILABİLECEĞİ. BU ELEŞTİRİLERİMİZİDE ÜLKEMİZİ SİZDEN ÇOK DAHA FAZLA SEVDİĞİMİZ İÇİN YAPIYORUZ.





  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Sebebi pil üreten firmalar. Sony zamanında bu kadar inatçı olmasaydı şuan Li-ion değil hala çağdışı ni-cd gibi teknolojileri kullanacaktık.


    Herzamanki gibi pil firmaları üretim bantlarına harcadıkları milyardolarların yok olmasını istemiyor. Pil teknolojisi çoğu inovasyonun veya buluşun oldupunalan fakat seri üretime geçmek teknolojiyi üretmekten daha zor.


    Bugün hala tesla olsun diğer firmalar olsun en büyük sıkıntıyı pil tedariği konusunda yaşıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizde bu sırada üniversitelerden fizik kimya vb fen bölümlerini kapatıp yerlerine ilahiyat fakülteleri açıyoruz sonra türkiye uzaya çıkacak uçak yapacak diyolar:) bu güne kadar yaptıklarıda o beğenmedikleri ödtülü itülü gençlerdi peki yeni gelecek nesil olan imamhatipliler ve ilahiyatçılarla ne üretebilecekler merak ediyorum

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.