Şimdi Ara

İstanbul - Zonguldak ( Çaycuma ) Seyahat Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba ,


    Salı günü iş nedeniyle İstanbul'dan Zonguldak Çaycuma'ya aracımla gitmem gerekiyor. Aracımda kar lastiği yok. Kar Lastiği olmadan Bolu tarafında otobandan ayrıldıktan sonra Zonguldak'a kadar gitmemde sorun olur mu ?


    Araç kiralamayı da düşünüyorum ancak covidden dolayı kiralık araç son tercihim. Otokoç'da 1 aylık kiralik kar lastiği seçeneği var ancak ellerinde benim lastik ölçülerime uygun kar lastiği temin süresi 7 gün.


    Özetle ilk tercihim kendi aracımla gitmek. Bu güzergahı bilen yakın zamanda kullanan arkadaşlar bilgi verebilir mi ?




  • Büyük sıkıntı olmayacaksa kar lastiği alsanıza. Her kış takarsınız böylece lazım olduğunda da kafanız rahat eder. Not çaycumaya gitmedim ama çaycumalı bir öğretmen arkadaşım vardı başlığı görünce aklıma geldi. Biraz şerefsizdi ama özünde iyidir. Niye bu bilgiyi verdim bilmiyorum size iyi yolculuklar hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kis lastigi koyacak yer sikintisi var maalesef. Tecrubeleriniz ve ek bilgileriniz icin tsk ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Zonguldak'a çok sık giderim, gerçi Bolu tarafından değil de Düzce - Akçakoca - Ereğli istikametini tercih ederim ben hep. Benim gittiğim güzergahtaki yollar kar yağışına ve donmaya çok müsait. Bolu tarafından giden yolun da pek farklı olacağını sanmam. Kış lastiği olmadan gitmenizi pek önermem. Ben olsam araç kiralardım. Firmalar her müşteride aracı dezenfekte ediyor zaten. Siz de yine aracı alınca kolonya vs le direksiyon, vites, sinyal kolu gibi yerleri silersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haluk Ermiş -- 22 Ocak 2021; 20:35:58 >
  • Düzce çıkışından sonra Akçakoca'ya kadar dağ, tepe, virajlı yollarda gideceksin. Genelde açık olur ancak çok yoğun kar yağışı var ise buralar çok hızlı dolar ve yol kapanabilir. Burayı aştıktan sonra Alaplı-Ereğlı sahil yoludur. Pek kar olmaz. Ancak Ereğli'yi geçtikten sonra Deli Hakkı denilen bir bölge var, oraya çıkan oldukça virajlı ve dik yokuşu tırmanacaksın, Ereğli'de ve Zonguldak'ta kar olmasa bile buralarda kar yoğun olur.

  • boltman34 B kullanıcısına yanıt
    Hocam bulunduğunuz yerde hiç mi lastikçi yok...şimdi çoğunlukla zaten kimse lastik taşıma,saklama ile uğraşmıyor...kisliklari takarsın yazlıklar lastikcinin depoda, yazlıkları takarsın kisliklar lastikcinin depoda kalır bu kadar basit yani olay
  • Yeniçağa Mengen tarafından giderseniz Devrek'e girmeden önce keskin virajlara sahip bir rampadan iniş yapacaksınız. Dikkat edin çok kaza oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Pazartesi İzmir - İstanbul - Ereğli yapacağım.


    Yolda bir sıkıntı yokmuş. Kar eriyor dendi.


    Kış lastiği taktırdım tabi. Dediğiniz doğru, anadolu otoyolundan çıkıyorsunuz boluyu geçince

  • Otobanda pek sıkıntı olmaz fakat çıktıktan sonrası anlık olarak riskli hale gelebiliyor tipi vs. durumunda. İlla kendi aracım derseniz öğlen 1 gibi otobandan çıkacak şekilde yola çıkın ve bagaja zincir koyun.

    Yol olarak Düzceden çıkarsanız Düzce- Akcakoca arası ve Alaplı tarafında, Yeniçağada çıkarsanız Yeniçağa- Devrek arasında çok dikkatli gidin. Güneş gören kısım sorunsuz iken güneş almayan viraj buzlu olabiliyor. Gizli buzlanma konusuna dikkat edin (ki buna kışlık lastikle de dikkat etmek gerek).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmit kandıra üzerinden sahilden gidebilirsiniz. Sorun olmaz bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linkini eklediğim video Mengen-Yeniçağa arası geçen sene dönüş yolunda karşılaştığım hava durumu. Bartın'dan çıktığımda hava neredeyse günlük güneşlikti.


    Benim de lastiklerim yazlık Conti CPC 5 idi.


    Ben bu krizden, bulunsun diye alıp bagaja attığım Kar Çorabı ile kurtuldum.


    Eğer olmasaydı kesinlikle yolda kalacaktım.


    Hava tahmin raporlarında, Salı günü için hava sıcaklığının 6-7 derecelerde olacağı ve Lodos'un getireceği yağmur öngörülüyor.


    Benim tavsiyem arabandaki yazlık lastiklerin durumunu kontrol et. Eriyen kar ve yağmurla birlikte yolda oldukça fazla su birikintisine gireceksin. Özellikle Devrek - Çaycuma arasındaki yol duble yol görünmesine rağmen stablizeden hallice. Burada çok fazla su birikintisi ile karşılaşacaksın. Sileceklerini yenile. Cam suyu deponu fulle. Yedek bir iki şişe daha bagaja koy.


    Allah selamet versin.


    Kar Çorabı Linki :

    https://www.hepsiburada.com/matte-kar-corabi-superx-series-p-HBV00000NWJ77


    205 55R16 için Medium ölçü gerekli. Ancak stokta kalmamış görünüyor.


    Lastik Ölçü Tespiti Linki :

    https://www.matteauto.com/lastik-ebatlari


    Son olarak Mengen - Yeniçağa arası hava bozduğunda nelerle karşılaşabileceğine yönelik benim yolculuk videom.








  • Havada kar bile yok hiçbir şey olmaz zaten yolun çoğu otoban. Çaycuma için otobandan çıktığında iniş rampasındaki virajlı yolda zaten çift şerit biteli çok oldu. Hiçbir şey olmaz. Zaten devreği geçtikten sonra yolda düz. Gene çift şerit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 23 Ocak 2021; 11:37:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle memleketim olur Çaycuma güle güle gidin gelin inşaallah   Yeniçağa tarafından gidecekseniz Mengen yolu, aşağı doğru inişli bir yoldur. Son 1 haftadır bayağı kar vardı. Son durum nedir bilmiyorum ama kar varsa zorlanabilirsiniz. En kötü yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bir kar çorabı filan bulundurabilirsiniz. Geri kalan yollarda zaten bir sıkıntı olmaz.

  • Düzce tarafından da gitsen devrek tarafından da gitsen yogun karlı o bölgeler. Özellikle devrek tarafı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mengen Devrek arası trafiğe kapatılıp 200bg bir hatchback arabayla yardırmalık virajlar var. Tabi aynı yola kar yağınca bariyerden bariyere sekip kıç baş dağıtan arabalar da var. Aman dikkat. 2 3 hafta önce biri aracını pert etti daha ortalıkta kar falan yokken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.