Şimdi Ara

BittiBitiyor Editlendi (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
3
Favori
14.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
196 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Bilgi sahibi olmadığın konularda bana sallamazsan iyi olur dostum. Apple firması iade almak zorunda değildi o şarj kılıfını , sadece global firma olduğu için adını lekelemek ve maddi gücü yüksek olduğu için bu tarz durumlar ile uğraşmıyor amazon gibi iade alıyor değiştiriyor geçiyor. Yapabiliyorsan yerli platformlar üzerinden yap bakalım. Satıcıların hepsi komisyon ödüyor ürün satarken, koşulsuz iadeyi gözleri kapalı kabul mu edicekler sanıyorsun. Bu işi yapmayan boş yere satıcılara sallayamaz kafasından. Herkes kendi işinin açığını , hilesini , *hiçliğini bilir demiştim , bunları yapıp yapmaması önemli değil aynı zamanda müşterilerde öyle. Bu şekilde ürün alıp iade edip kendine ufak bir kazanç kapısı yapanlar bile var. Neyse yazıp durmayın dostum bana , her türlü haklı olduğumu biliyorsunuz benim satıcı olmam aynı zamanda müşteri olduğumu değiştirmez. Alışverişimi yapabiliyosam amazondan yapıyorum yoksa gidip elden alıyorum sırf burda insanlara mağduriyetimi anlatıp aslında haklı olduğumu ama yapıcak bişey olmamasını anlatmaya çalışmıyorum.
  • Bu firmadan alcatel marka telefon almıştım telefon kullanılmış ve tamir görmüş olarak tarafıma ulaştı kutuyu açıp cihazı incelediğimde ahize kısmında aşırı toz ve ekranda yapışkan izleri vardı ekranı değiştirmişler hemen hb'yı arayıp iade edip paramı kurtardım beş para etmez bu firma.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Smoche.

    Arkadaşın rapor aldığını ve firmanın kabul etmediğini yeni gördüm.Yanlış yapıyolar , işi yokuşa sürüyolar.Yetkili Apple Teknik Servisi tarafından cihazın fabrikasyon arızalı olduğuna ve değişim gerektiğine dair rapor varsa aldığınız bahsi geçen firma ürünü iade almak zorunda.Trendyol ile görüşüp durumu belirtin arayın direk.Rapor aldığınızı , ama değişimi kabul etmediklerini vs .Ayrıca Hakem Heyetine online olarakta başvurabiliyorsunuz.Süreci baştan sonra atlamadan ve belgeleri ile açıklarsanız "süresi ne kadar sürer bilemem " ama sonuçlanıcaktır.


    https://tuketicisikayeti.ticaret.gov.tr/home/edevlet?error_description=sunucuda+hata+olu%C5%9Ftu&state=HpyXJE8_QfO-YeqTOlTJhg&error=error/ e-devletiniz ile giriş sol tarafta yapıp tüketici başvurularından yeni talep açabilirsiniz.Başka firma ile benimde devam eden şikayetim var 3 hafta önce firmadan savunma istediler daha aksiyon yok.Sizin sürecinizide 1-2 ay sürebilir bunu göze alarak açın.


    "linki düzelttim."

    hakem heyeti koca bir çöpten başka birşey değil.

    1-kararın yaptırımı yok. değişim kararı verdi heyet. adam dediki değiştirmiyorum,gelsin yüzüme söylesin. yapacak hiç birşeyin yok. anca üst mahkemeye gidersin.

    2- kararlar çok uzun sürede çıkıyor. adam o zamana dükkanı kapatıp gitti diyelim,kimden tahsil edeceksin ?maksimum 40-50 günde parası yatıyor zaten adamın.


    bana öyle çok denk geldi n11 den en son orhan diye antalya kumlucadan bir çapsız dolandıracaktı. forumda adamıda var ahmetbaryam diye biri.birlikte linç etmeye çalıştılar ama kurtardım paramı. adam paso dükkan adı değiştiriyor. motoshop,mottoshop,moto bilmem ne market .... hangi birinini peşinden koşacaksın. amazon,h.b, media markt,teknosa,tekzen ,bauhause gibi büyük yerler değilse almıyorum artık. itle köpekle uğraşılmıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 21 Ocak 2021; 8:30:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Smoche.

    Adam almış kullanmış keyfi iade ediyor. Ürünü alırken siteye üye olurken zaten yeniden satışa uygun olmayan durumlarda iade yapamıyacağını kabul ediyor.Günün sonundan kastın 1 yıl oluyor.Neyse burda konu benim tabletlerim değil arkadaşın ürünü. Boş yere bana cevap vermeyin sizin alışveriş yaptığınız yerlerin arkaplanlarını biliyorum en azından sizden bu konuda daha çok bilgi sahibiyim işim gereği.Bana boşyere döküman yasa falan anlatmayın söylemeyin yani.Ama bu şekilde sizin gibi "14 gün kullanır iade ederim mecbur alıcak yasa beni koruyor " diyen insanlar istisna durumlar hariç iadelerinde başarılı olamadılar bu zamana kadar ya da aylar süren hakem heyeti davaları devam ediyor ve yine ürünü alan mağdur oluyor.Ürünü aldığı zaman ki değeri 3 para ise mahkeme sonucu ürünün değeri 1 paraya düşüyor ( ürünün fatura rakamanı iade alıyor ama o zaman ki parasıyla iade aldığı zaman ki parası aynı değerde olmuyor) Konu sahibi arkadaşa geçmiş olsun.Elinde Apple tarafından aldığı rapor varsa trendyol ile telefon ile veya mail görüşüp bunu iletsin , bahsi geçen firmayı darlasın , şikayetvara yazsın , apple firmasına telefon ile ulasşın (teknik servisiyle değil) .Firmada ürünü iade alıp apple ile veya satın aldığı dist. firma ile görüşüp o da iade yapıcak , sonra dist. direk apple ile temas halindeyse en son o da ordan iade alıcak. Olaylar zinciri böyle yürüyor , müşteri direk apple'dan iade alamıyor. Çünkü herkes birbirine fatura kesiyor elden alınan bir ürün değil bu.Arada kağıt kürek prosedürleri yüzünden süreç uzuyor.Bu arada hakem heyetine başvursun , en azından süreci başlatsın , şikayeti açtığınıda firmaya bildirsin.

    bunları aynı zamanda zette satış yapmış biri olarak yazıyorum. bizim sattıklarımız öyle 10 liralık dosya poşeti ile gönderilecek kargo değildi. 2 kişi gelip alıyordu


    vatandaşın hakkıdır. devlet vermiştir. 14 gün iade süresi vardır.beğenmezse iade eder. evine uymaz,kendine uymaz,eşi beğenmez,daha ucuzunu görür. bu tamamen iş ahlakının olmasıyla alakalı. beğenmiyorsa satmasın online. açsın dükkan orada satsın. komisyon ödüyor diye milletin derisini mi yüzecek ?


    şimdiye kadar 1 iadeyi kabul etmeyip malzeme parasını kestim, onunda iyi paketlememişler kargoda anasını bellemişler.onuda kırıp mangal yaptık o dereceydi.


    şunu da ekleyeyim, iade almıyorum diye ürün açıklamasına yazsın bakalım kimse ondan alıyormu?

  • Keşke amazon'dan alsaydınız. iphone se 64 gb. amazondan aldım. 1 gün sonra elimdeydi. satış sonrası desteğide çok iyi.

  • bittibitiyor mu nedir o amazonda da satıcı. Amazondan alsaydı hiç bi sorun olmazdı .Asıl suçlu müşteriyi koruyamayan pazar yerinde

  • Smoche. kullanıcısına yanıt
    Bişeyler karalamışsınız ama okumadım bile hepsini ama şunu söyliyim evet apple bazen uğraştırmadan kabul ediyorum ama apple a 23 ay sonra bile thh kararıyla iademi yapıp paramı aldım , aynı şekilde thh kararıyla yine böyle ünlü olmayan bir markadan iademi yapıp paramı aldım . İnsanların haklarını yanlış ifade etmeyiniz tüketici kanunu gayet açık ve nettir satıcılarda bunu bilerrk ürün satar kabul etmeyen varsa thh cezasınıda öder .
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Boş yapıyosun boş konuşuyosun dübüründen sıkıyosun şu an.Bildiğin gibi devam et sen , mükemmel bir adalet sistemine sahip ülkede yaşadığını düşünerek yok kanun yok yasa var ben haklıyım diyerek alışveriş yap.

  • Bittibitiyor mağazasından Ekim-Kasım aylarında toplam 200 k ya yakın morhipodan telefon aldık ve hiçbirinde sorun olmadı ve hızlı kargo olmuştu hep . Umarım sorununuz çözülür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam
    Bende bir hafta önce trendyoldan bittibitiyor mağazasından 11 aldım gayet temiz bir şekilde elime ulaştı İstanbul’daki şubelerinden göndermişlerdi geçen senede 3 tane xiaomi telefon aldım hiç bir sorun yaşamadım
    Umarım en yakında sorununuz çözülür
  • https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=20237&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5


    Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler. 


    ispat etmekle hükümlü satıcıdır.


    ambalajı açılmış ürünlerle ilgili flu bir alan var bunu belirleyen satıcı firmadır.


    bu sizde trendyol


    iyi niyet aranır ve trendyol satıcının iyi niyetli olduğu kanısına varmış.


    satıcı firmalar (eğer başına çok gelmişse) bunu 100 tane fotoğraf seri no fotoğrafı vs yöntemlerle trendyola iletir.


    bu tür ürünleri pazaryerlerinden satan firmalar (trendyol, hepsiburada , eptt vb) göndermeden önce ispat etmek için her türlü önlemini alır.


    ------------


    konudan bağımsız


    ayakkabı sipariş veren biri 38 den 43 e kadar veriyor siparişini .


    ayağına uyanı giyip gerisini iade ediyor.


    faturayı geç yollayan veya hiç yollamayn bir satıcı yakaladımı


    evdeki eski televizyonunu veya elektrikli eşyasını değiştirip yollayabiliyor.


    satıcı seri nosuz bir fatura veya hiç fatura kesmediği zaman ispat etmekte zorlanıyor , kabul etmek zorunda kalıyor.


    usb belleğe tatilde ihtiyacı var 1 hafta tatilde kullanıp cayma hakkını kullanıyor.


    alıcı tarafında örnekler olduğu gibi


    satıcı tarafındada 10 binlerce örnek var.


    burda pazaryerlerini direkt suçlu ilan etmekle buna çözüm bulamayız.




    fatura talep edin


    tahtakaleden %30 daha düşük maliyetli ürünleri size satmış olabilirler.


    faturanın üzerinde seri no talep edin.


    ürün kırık bozuk gelmişse kargo şirketiyle tutanak tutturun.


    paketi bozuk deformeyse kuryeye tutanak tutturun


    paket sağlam içindeki ürün kırık bozuksa kargo şubesiyle temasa geçip tutanak tutturun.

  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    fiyatlarda indirim yaptıran sadece tüketici mi sanıyorsunuz a-101 pazarlık olayında çok aşmış... niye mağaza sayısını arttırıyor sanıyorsunuz... indirim için... sen taneyle ( perakende ) fiyatına bakıyorsun asıl olay toptan fiyatında...

  • Smoche. kullanıcısına yanıt
    Dübüründen sıkıyorsam apple başlığındaki yazılarıma belgelerime bakın bence :) herkesin dübürünü kendi dübürünüz sanıyorsunuz . Tüketici kanununuda açın okuyun . Nerden sallıyormuşum bir belirtin hemen kanıtlarıyla cevap vereyim , ama sanmıyorum öyle bişey yapacağınızı konuyu dağıtıp üste çıkmaya çalışırsınız siz .
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Helal sana appledan 23 ay sonra iade almış koca yürekli vatandaş bu yolda devam et. Benlede muhatap olma
  • Smoche. kullanıcısına yanıt
    Noldu yalancı diyodunuz ? Dümbükten bahsediyordunuz ? İnsanları yanlış yönlendirmezseniz zaten sizle muhattap olmam . Ama siz var olan bir yasayı yokmuş gibi atıp tutuyorsunuz .
  • Sen hakketten bi tarafınla okuyorsunuz yazdıklarımı. Yasa yok demedim sadece her yasa anında ve kesin işlemiyor dedim. Aylar süren hakem heyetleri ve sonucunda hüsranla biten zilyon tane olay var. Sen yasaya göre devam et bende sitelere üye olurken kabul ettiğin hükümlere göre iade almayıp servise yönlendirmeye. Ürünü 5 paraya alıp iade tarihindeki fiyatıda 10 para olduğu zaman arada zararınıda düşünürsün o zaman.
  • Ayni degil ama, ben saat aldim bi dukkandan 0 kutusunda. Saatte 6 ay sonra problem cikti. Saatin aktivasyonu falan belli zaten apple id den. Hala garanti suruyordu. Apple a gittim. Saatimde problem var dedim. Aldilar incelediler 1 hafta, sonra gittim bana yeni saat verdiler. Yani ben apple dan almadim saati ama garanti suresi icinde oldugu icin degistirdiler. Yeni saat tekrar 1 sene garantiliydi bu arada. O guzeldi :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuscleTower kullanıcısına yanıt

    Bu firma muscle sizin mahallede mi ? Ne ara gittin gordun ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    evet yıllardır bizim burda

  • Smoche. kullanıcısına yanıt
    Beni etiketlemediğiniz için görmemişim yazdığınızı , şimdi tesadüfen gördüm yazayım cevabı yine , önceki yazdıklarıma cevap bile verememişsiniz yazık:)
    Yine bilip bilmeden atıp tutmuşsunuz meydan boş kalmış biraz sizi bilgilendireyim .
    Öncelikle yok 5 paraya aldığın mal 10 para oluyor sen zarar görüyorsun demişsiniz ama biraz tüketici kanununu bilseniz tüketicinin yani malı satın alan kişinin üründe kusur olduğunda 3 tane seçimlik hakkı olduğunu , bir sorun yaşandığında isterse ücret iadesi , isterse yenisiyle birebir değişimi isterse ayıp- özür oranında nakit iadesi alabileceğini bilirsiniz , üründe 14 gün içinde kusur olupta satıcı geri almaz ise yasal faiziyle birlikte dava sonuçlanında alabileceğinide bilmeniz lazım .
    Benim apple saat olayına gelincede ben saati 1700 tl ye almıştım 23 ay önce , ve 23 ay sonra thh ye verip 3-4 ay içinde dava sonuçlandığında aynı saatin satış değeri 1400 tl idi . Bende saatin yenisiyle değişimi yerine fatura rakamı olan 1700 tl yi geri iade aldım yani herşekilde artıdayım . Tüketici haklarını bilirse herzaman artıda olur , çünkü tüketici kanunu gerçekten tüketiciyi koruyan bir kanundur . Sizin dediğiniz gibi zarar etme durumu vs yoktur .
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.