Şimdi Ara

EGEA'yı eleştirme ( Ana Konu)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
613
Cevap
7
Favori
41.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
135 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İçinizi dökün, rahatlayın. Sürekli aynı muhabbet.

    Herkes zengin değil. Fiat 131.000'e sıfır araç veriyor hâlâ olumsuz eleştiriyorsunuz. Gayet oturaklı ve güzel bir araç.


    Sanki aynı paraya sıfır Civic var da insanlar Egea alıyor. Herkesin bir bütçesi var. Israrla küçümseme neden? Parasını sonuna kadar hak eden muhteşem bir otomobil... Teşekkürler Fiat

    EGEA'yı eleştirme  ( Ana Konu)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Fiyatına göre çok iyi araba ayrıca 1.6 dizel motoru çok çok iyi. Ben aynı segmentin tüm araçlarını kullandım. Focus son kasa, bi alt kasa, 2 alt kasa. Megane son kasa. Astra son kasa. Tamam bi focus gibi yol tutuşu iyi değil fakat 320 torq ile focustan daha güçlü. Yani aracın vurup vurup yerlere sermeyi vazgeçin satış rakamları ortada zaten :). İsteyen istediği kadar bağırır.

    Millet diğer markaların kazıklarına öyle alışmış ki, egea bu kadar ucuz olunca mutlaka berbat bi araba olması gerektiğini düşünüyor.


    Öbür türlüsü içlerine sinmiyor çünkü  


    Egea o kadar kötü bi araç ki, Avrupada satın alması en mantıklı araç ve Almanyada sınıfının en dayanıklı otomobili gibi sıfatları var, berbat bi araba...

    Şimdi Egea'yı eleştireceksek fiyatına göre eleştirmek lazım. İyi bir araba mı? Fiyatına göre konuşursak harika bir araba. Ben Egea'yı alacağım zaman aynı paraya B sınıfı araçların baz donanımları denk düşüyordu. Egea ise orta donanım diyebileceğimiz bir donanımla hız sabitleme, dört cam otomatik, dijital klima, park sensörü, yokuş kalkış desteği, 6 hava yastığı sunuyor. Hatta az bir farkla geri görüş kamerası ve Apple Carplay / Android Auto desteği de geliyor. Baz B sınıfından ucuza orta dolulukta C sınıfı araba alabiliyorsunuz. Üstelik Baz B sınıfı araçlarda 1-2 istisna haricinde motorlar da Egea'dan zayıf (Clio 5 1.0 72 beygir, Opel Corsa 1.2 75 beygir, VW Polo 1.0 80 beygir v.b). Hal böyle olunca Egea parasına göre iyi bir araba denilebilir. Burada beklentiler giriyor işin içine. Geniş, C sınıfı araba ihtiyacınız varsa, Egea güzel bir tercih. Yok B sınıfı bana yeter kaliteden taviz vermem diyorsanız da başka markalara bakabilirsiniz.


    Yalıtım eleştiriliyor. Açıkçası beni rahatsız eden bir durum yok. 1.4 benzinli motor 3000 devirde 112 km/sa hız yapmasına rağmen 120 ile giderken motor sesi rahatsız etmiyor. Evet araçta bir uğultu var, yol sesi ve rüzgar sesi motor sesiyle birleşince içerisi sessiz diyemem ama abartılacak bir ses de yok. İçeride gayet rahat konuşulabiliyor, ses yükseltmeye falan gerek yok. Yine de isterseniz 5-10 bin lira para harcayıp arabanın içerisinde kütüphane sessizliği elde edebilirsiniz ve hala cebinizden çıkan para baz B sınıfı araba fiyatından fazla olmaz. İyi bir yalıtımla içeride C sınıfı araçlardan iyi sessizlik elde edebilirsiniz. Ha sıfır arabayı kurcalatmak ister misiniz? Dediğim gibi konu gene beklenti ve ihtiyaca geliyor.


    Frenler kampana denmiş ama bunun bir zararını görmedim, hissetmedim. Zaten 95 beygirlik bir arabadan bahsedersek, kampana fren gayet yeterli. Disk olsaydı hayır demezdim ama kampana var diye de bir eksiklik hissetmiyorum. Bildiğim kadarıyla 1.6 Dizeller zaten 4 tekerde disk frenle geliyor.


    Tasarımını eleştirmişler; tasarım görecelidir, zevkler ve renkler tartışılmaz derler ama Egea bana göre hiç de tipsiz bir araba değil. Sadece kalite algısından dolayı yeriliyor bence. Yoksa aracın tasarımında bir tutarsızlık yok. Mesela bir Mitsubishi Attrage'da farlar arabanın ufacık burnuna kocaman gelmiş, tekerler ufacık kalmış v.b denilebilir, tasarımı yerilebilir ama Egea'da böyle bir durum yok.


    Kornaya basınca direksiyon göbeğinin göçmesi ise aslında olmaması gereken bir şey. Zaten direksiyonun göbeği çok böyle çıkıntı, tuhaf duruyor. Volvo'nun direksiyonundan sonra Egea'nın direksiyonunu hiç sevemedim. Yalnız korna yerleri göbeğin kenarındaki kauçuk kısım, oradan basarsanız sorun olmuyor, Logonun üstü zayıf. Ayrıca çizilmeye müsait. Makyajla giderilmiştir umarım. Ben Egea direksiyonunun ele oturmasını sevmedim, direksiyonun kolları çok kalın, baş parmakları kolların üstüne koyunca diğer parmaklar kavrayamıyor direksiyonu. Bu konuda Volvo'nun direksiyonu çok iyiydi. Şimdi Egea'da fonksiyonel direksiyon var ondan öyle denilebilir ama daha iyi yerleştirilmiş bir tuş planı ile bu durum çözülebilirdi. Hazır direksiyon demişken, aracın direksiyonu ile ilgili eleştireceğim diğer bir nokta da City Mode olayı. City Mode kapalıyken direksiyon gereksiz bir sert ama bu sertlik nasıl diyeyim, yapay bir sertlik. Direksiyon merkeze dönmeye çalışmıyor gibi hissediyorum. Sürekli City Mode açık kullanıyorum o zaman ancak normal oluyor. Normalde City Mode sadece park manevralarında direksiyonu tüy gibi yapması gerekirken, anca normale getiriyor.


    He ama mesela kadranlara uğraşmışlar, kontak kapalıyken baş aşağı duran ibreler, kontak açınca sona doğru gidip, sıfıra dönüyorlar. Madem böyle bir detay yaptınız, o kadran niye sona kadar gitmeden geri geliyor?  Gıcık oldum buna. Madem o kadar uğraştın sona kadar gidip gelse ya?

  • Egea 2018 hb urban var bende çok şükür
    Arkadaşımın leonu var net benim aracın keyfi yok o araçta
    Ne beklediğine bağlı ben seviyorum severek kullanıyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EGEA'yı eleştirme  ( Ana Konu)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yag yakiyor
    Kampana fren var
    Parca birlesim kaynaklari dandik
    Ses yalitimi yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archmeister -- 13 Ocak 2021; 13:18:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Archmeister

    Yag yakiyor
    Kampana fren var
    Parca birlesim kaynaklari dandik
    Ses yalitimi yok

    birader kornaya basınca arabanın orta göbegi göcüyor.


    egea kuş serisinin devamı. fakat uygun fiyatı nedeniyle tercih ediliyor.


    fiyatının arabası. bu kadar.

  • Parasını hak ediyor etmiyor ona bir şey diyemem de muhteşem bir otomobil mi :) dalga mı geçiyorsunuz kardeşim, bu paraya ancak bu mal olur diyeceksin ne muhteşemliği

  • Yan aynaları üçgen formunda , görüş açısı çok dar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt

    Bu sorun giderildi bu arada. Egea'yı gömmek için üretici firmanın sürekli geçmişine çamur atılması da ayrı bi olay. Geçmişe laf atılacaksa er meydanı karışır ne arabalar vardı eskiden EGEA'yı eleştirme  ( Ana Konu) 

  • Teneke.
    Ses yalıtımı rezalet.
    Sedanı çok çirkin.(Hatcback'i fena görünmüyor)
  • Segmentinde rakipsiz bir araç Egea.Fiyatini hakediyor mu derseniz hangisi hakediyor diye düşünmek gerek.
  • Bu fiyata f30 almistik zamaninda.. Arabanin muhtesemligini degilde, neden bu arabaya artik bu para verildigini tartismak lazim..

  • Fiyatina gore araba iste. Begenmeyen almasin kimseye zorla satmiyorlar. Vatandas 2000 model perti cikmis araba aliyor 130liraya havasindan gecilmiyor. Ayni adam oturdugu yerde 130 lirayla en ucuz sifir arabaya saydiriyor. Keske herkes egea, sandero gibi ucuz araba alip dibine kadar elestirebilse. Ama yoook bizim vatandasimiz ne kadar kaziklanirsa malini o kadar sahiplenir. 100luk araci 10 birim elestiriyorsa 500luk araci 1 birim bile elestiremez, korkar o kadar para verdik enayi derler, piyasasi duser vs.

    Herkes butcesi olcusunde araba aliyor. Senin cok paran varsa iyi bildigin arabayi al. Verdigin paraya gore kalite/hizmet alabiliyor musun onu da sorgula yalniz

    Adettendir elestirelim hemen 1.4 95 hp nedir fiat kardes, 1.6lik motoru getir bari mtv si ayni daha guclunolsun bari motor vatandas yokusta rahat etsin. Egeaya da carcabuk otomatigi getir de kurudu filolar rent a carcilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatına göre çok iyi araba ayrıca 1.6 dizel motoru çok çok iyi. Ben aynı segmentin tüm araçlarını kullandım. Focus son kasa, bi alt kasa, 2 alt kasa. Megane son kasa. Astra son kasa. Tamam bi focus gibi yol tutuşu iyi değil fakat 320 torq ile focustan daha güçlü. Yani aracın vurup vurup yerlere sermeyi vazgeçin satış rakamları ortada zaten :). İsteyen istediği kadar bağırır.
  • 2017 model HB 1.3 dizel urban plus modelini almayı düşünüyorum bakalım.

  • bence sıkıntı egea sahiplerinin arabayı alırken tek sebeplerinin ucuz olması gerçeğini gizlemeye çalışmaları. hep bir evet ucuz ama aynı zamanda diğer arabalardan şu yönleriyle daha iyi diye araya bi şeyler sıkıştırıyolar. kimse demiyo ki "evet diğer arabalardan kötü ama ucuz"

  • quote:

    Orijinalden alıntı: willyyyyy

    bence sıkıntı egea sahiplerinin arabayı alırken tek sebeplerinin ucuz olması gerçeğini gizlemeye çalışmaları. hep bir evet ucuz ama aynı zamanda diğer arabalardan şu yönleriyle daha iyi diye araya bi şeyler sıkıştırıyolar. kimse demiyo ki "evet diğer arabalardan kötü ama ucuz"

    doğru tanım buydu. tebrik ederim.

  • Fiyatına göre baya iyi araba. Kendim Opel Astra J , Ford Focus, Ford Fiesta, Toyota Corolla hb kullandım. Hepsi 2.eldi ve mutlaka bi arızadan gittim sanayiye.


    Astra J = kronik yağ soğutucusu, vites d konumda titreme, lpgde yağ yakma ve tekleme sorunu için en az 10 kez


    Focus = 70.000kmde araç Egr tıkandı temizlendi olmadı, Egr değişti. sene 2014 'te 2.500 tl den fazla para verdim. Amortisörleri bitti, ön takım bozuldu.


    Fiesta = Turbo gitti, kara duman atmaya başladı.


    Corolla= sorunsuz falan diye sorun çıkarınca o parçaları o kadar zor bulunuyor ki... Ucuz falan da değil. Önden vurdum allahın ön farı ve sis farını bulamadık, fahiş fiyat istediler.


    Ekim 2019'da 1.4 urban plus 0 km Egea aldım hemde 85.000 TL'ye. O dönem Easy paket 72.000 tl idi. 16.000 Kmye geldim, kafam rahat, 500 metre ötede Fiat servisi var, ilk 10.000 km bakımı 500 tl tuttu. Lastik derdim muayane derdim yok.


    2016-2017 egealar garip şekilde çok rüzgar sesi alırken 2019 model egea baya baya az alıyor .

  • Millet diğer markaların kazıklarına öyle alışmış ki, egea bu kadar ucuz olunca mutlaka berbat bi araba olması gerektiğini düşünüyor.


    Öbür türlüsü içlerine sinmiyor çünkü EGEA'yı eleştirme  ( Ana Konu) 


    Egea o kadar kötü bi araç ki, Avrupada satın alması en mantıklı araç ve Almanyada sınıfının en dayanıklı otomobili gibi sıfatları var, berbat bi araba...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 13 Ocak 2021; 0:9:4 >
  • Şimdi Egea'yı eleştireceksek fiyatına göre eleştirmek lazım. İyi bir araba mı? Fiyatına göre konuşursak harika bir araba. Ben Egea'yı alacağım zaman aynı paraya B sınıfı araçların baz donanımları denk düşüyordu. Egea ise orta donanım diyebileceğimiz bir donanımla hız sabitleme, dört cam otomatik, dijital klima, park sensörü, yokuş kalkış desteği, 6 hava yastığı sunuyor. Hatta az bir farkla geri görüş kamerası ve Apple Carplay / Android Auto desteği de geliyor. Baz B sınıfından ucuza orta dolulukta C sınıfı araba alabiliyorsunuz. Üstelik Baz B sınıfı araçlarda 1-2 istisna haricinde motorlar da Egea'dan zayıf (Clio 5 1.0 72 beygir, Opel Corsa 1.2 75 beygir, VW Polo 1.0 80 beygir v.b). Hal böyle olunca Egea parasına göre iyi bir araba denilebilir. Burada beklentiler giriyor işin içine. Geniş, C sınıfı araba ihtiyacınız varsa, Egea güzel bir tercih. Yok B sınıfı bana yeter kaliteden taviz vermem diyorsanız da başka markalara bakabilirsiniz.


    Yalıtım eleştiriliyor. Açıkçası beni rahatsız eden bir durum yok. 1.4 benzinli motor 3000 devirde 112 km/sa hız yapmasına rağmen 120 ile giderken motor sesi rahatsız etmiyor. Evet araçta bir uğultu var, yol sesi ve rüzgar sesi motor sesiyle birleşince içerisi sessiz diyemem ama abartılacak bir ses de yok. İçeride gayet rahat konuşulabiliyor, ses yükseltmeye falan gerek yok. Yine de isterseniz 5-10 bin lira para harcayıp arabanın içerisinde kütüphane sessizliği elde edebilirsiniz ve hala cebinizden çıkan para baz B sınıfı araba fiyatından fazla olmaz. İyi bir yalıtımla içeride C sınıfı araçlardan iyi sessizlik elde edebilirsiniz. Ha sıfır arabayı kurcalatmak ister misiniz? Dediğim gibi konu gene beklenti ve ihtiyaca geliyor.


    Frenler kampana denmiş ama bunun bir zararını görmedim, hissetmedim. Zaten 95 beygirlik bir arabadan bahsedersek, kampana fren gayet yeterli. Disk olsaydı hayır demezdim ama kampana var diye de bir eksiklik hissetmiyorum. Bildiğim kadarıyla 1.6 Dizeller zaten 4 tekerde disk frenle geliyor.


    Tasarımını eleştirmişler; tasarım görecelidir, zevkler ve renkler tartışılmaz derler ama Egea bana göre hiç de tipsiz bir araba değil. Sadece kalite algısından dolayı yeriliyor bence. Yoksa aracın tasarımında bir tutarsızlık yok. Mesela bir Mitsubishi Attrage'da farlar arabanın ufacık burnuna kocaman gelmiş, tekerler ufacık kalmış v.b denilebilir, tasarımı yerilebilir ama Egea'da böyle bir durum yok.


    Kornaya basınca direksiyon göbeğinin göçmesi ise aslında olmaması gereken bir şey. Zaten direksiyonun göbeği çok böyle çıkıntı, tuhaf duruyor. Volvo'nun direksiyonundan sonra Egea'nın direksiyonunu hiç sevemedim. Yalnız korna yerleri göbeğin kenarındaki kauçuk kısım, oradan basarsanız sorun olmuyor, Logonun üstü zayıf. Ayrıca çizilmeye müsait. Makyajla giderilmiştir umarım. Ben Egea direksiyonunun ele oturmasını sevmedim, direksiyonun kolları çok kalın, baş parmakları kolların üstüne koyunca diğer parmaklar kavrayamıyor direksiyonu. Bu konuda Volvo'nun direksiyonu çok iyiydi. Şimdi Egea'da fonksiyonel direksiyon var ondan öyle denilebilir ama daha iyi yerleştirilmiş bir tuş planı ile bu durum çözülebilirdi. Hazır direksiyon demişken, aracın direksiyonu ile ilgili eleştireceğim diğer bir nokta da City Mode olayı. City Mode kapalıyken direksiyon gereksiz bir sert ama bu sertlik nasıl diyeyim, yapay bir sertlik. Direksiyon merkeze dönmeye çalışmıyor gibi hissediyorum. Sürekli City Mode açık kullanıyorum o zaman ancak normal oluyor. Normalde City Mode sadece park manevralarında direksiyonu tüy gibi yapması gerekirken, anca normale getiriyor.


    He ama mesela kadranlara uğraşmışlar, kontak kapalıyken baş aşağı duran ibreler, kontak açınca sona doğru gidip, sıfıra dönüyorlar. Madem böyle bir detay yaptınız, o kadran niye sona kadar gitmeden geri geliyor? EGEA'yı eleştirme  ( Ana Konu) Gıcık oldum buna. Madem o kadar uğraştın sona kadar gidip gelse ya?

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.