Şimdi Ara

Muharrem İnce: Yeni partiyi bahara kurarız, bazı CHP milletvekilleri bize katılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CHP içinde başlattığı "Memleket Hareketi"ni partileştirme kararı alan Muharrem İnce, parti tüzüğü ile ilgili çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. İnce, "Tüzük bitti gibi, programı yazıyoruz. Bir müzik lazım, bir logo lazım, o da büyük ölçüde tamam geriye bir oy almak kalıyor" dedi. CHP'nin son cumhurbaşkanı adayı, bahar aylarında partisini kurmayı hedefliyor.

    CHP'nin geçen yıl Temmuz ayındaki 37. Olağan Kurultayı'nın ardından parti yönetimine bayrak açan İnce, Ağustos 2019'da parti içinde "Memleket Hareketi" başlatacağını açıkladı ve 4 Eylül'de Sivas'ta başlattığı yurt gezileri ile sahaya inmişti.

    İnce, 1 Kasım'da hareketin kurucularını açıkladığı toplantıda da, "milleti dinledikten sonra" yeni parti kurmak için karar vereceğini açıklamış ve CHP yönetimine, "Biz mecbur muyuz her hafta bir skandal olan bir partide siyaset yapmaya. Atatürk diyemeyeceksin, en büyük örgütün başında duracaksın. E seninle siyaset yapamam ben. Yollarım ayrılır" sözleriyle tepki göstermişti.

    İnce geçen yıl Aralık ayı başında da yeni parti kurma kararını kamuoyuna açıklamıştı.


    Bu gelişmelerin ardından kulislerde CHP'den istifa edeceği haberleri çıkan İnce, yeni parti kuruluşu ve CHP'den istifasıyla ilgili iddialara ilişkin BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı.

    Parti tüzüğünün yazımının bitme aşamasına geldiğini ve program yazımının da sürdüğünü anlatan İnce, "Bir müzik lazım, bir logo lazım, o da büyük ölçüde tamam, geriye bir oy almak kalıyor" dedi.

    İnce, partinin "kuruluş takvimi" konusunda ise temkinli.

    Pandemi nedeniyle, sokağa çıkma yasakları uygulandığını, bazı programların aksayabildiğini ve bu nedenle net bir tarih vermek istemediğini belirten İnce, "Bu bahara kurarız" görüşünü dile getirdi.

    Geçen haftadan bu yana kulislerde CHP'den yakın zamanda istifa edeceği konuşulan İnce, bu konuda da net bir tarih vermedi ancak "Birlikte yapacağız hepsini, yakında açıklayacağız" demekle yetindi.


    Memleket Partisi mi?

    Muharrem İnce'nin partisine CHP'den bazı milletvekillerinin de katılabileceği bir süredir konuşuluyor.

    İnce, parti kurarsa mevcut CHP milletvekillerinden katılım olacağını doğruladı ancak şimdilik kaç kişi olacağı, kimlerin olacağı konusunda bilgi vermek istemediğini söyledi.

    Partisinin isminin ne olduğunu sorduğumuzda ise İnce, "Memleket Hareketi dediğimize göre, ona göre bir isim olur" yanıtını verdi. "Memlelet Partisi mi?" sorumuz sonrası ise "Onun gibi" demekle yetindi.

    Parti kurma kararının gerekçesini, "Bu iktidarın alternatifi , bu muhalefet olamıyor" sözleriyle açıklayan İnce, hedefinin cumhurbaşkanı seçilmek için gerekli olan "50+1 oy almak" olduğunu vurguladı.

    Kendisini "Millet İttifakı" içinde konumlandırdığını ve bu ittifaka nasıl dahil olacağını sorduğumuzda ise "İttifak, seçim sathına girilirken yapılacak işlerdir. Bir siyasi partinin amaçlarına aykırıdır o. Siyasi parti önce kendi gücüne güvenmelidir. Biz 50+1 alacağız" sözleriyle CHP yönetimini hedef aldı.


    kaynak:Muharrem İnce: Yeni partiyi bahara kurarız, bazı CHP milletvekilleri bize katılacak - BBC News Türkçe








  • Yeni sistemde seçimi kazanmak için %50+1 şart.


    İnce oyları nasıl bölüyor biri bana açıklayabilir mi? İnce aday olunca Erdoğan'ın oy oranı mı yükselecek?


    Zaten ilk turda çok büyük ihtimalle 2018 gibi CHP-İYİ kendi adaylarıyla seçime girecekler, seçim 2. tura kalacak.



    İnce'nin aday olmasının ve parti kurmasının AKP'ye bir faydası yok.

    Ince 1 cbaskanligi secimi kaybetti. Kilicdaroglu geldigi gunden beri kac tane referandum, sistem degisikligi secim kaybetti. 1 secimle kaybeden adama oy verilmeyecekse, CHP'ye neden 20 senedir oy veriyor insanlar ?


    KK'nin kafasinda ya Imamoglu ya 'ortak aday' zamazingosu var. Sag kolu kaftancioglu olan bir adama ben sahsen oy vermem, gider oyumu HDP'ye veririm en azindan orjinale gitmis olur oyum.


    Ayni sekilde, turkiye'nin dis politikasini stratejik derinligiyle derinligi belli olmayan dipsiz kuyuya gomen davutoglu'na oy verecegime gider akp'ye veririm.


    MHP zaten etkisiz eleman, Deva desen son arapca tweet sonrasi bitmistir gozumde.


    IP desen ne oldugu belli degil, partiden kopan adamlar umit ozdag gibi insanlar. Partiye genel sekteter yapilan adam, parti kuruldugu zaman "iyi parti feto artigidir" demis adam. Simdi boyle adami sekreter yapacak siyasi integriteye sahip bir partiye ne oyu vereceksin ? Kendisine feto artigi demis adami genel kurula sokan adam yarin gider AKP ile ittifak yapar.


    Siyasette son oy verilecek adam Ince kaldi maalesef, yapacak bir sey yok. Normalde benim adayim Mansur Yavas'tir ama CHP'nin basinda HDP'liler oldukca boyle bir ihtimal yok.

    en yakın zamanda kurması dileğiyle. akplilere koyun diyen chp sürüsü ; ekmekleri ellerinden gidecek diye 40 yıllık ince'ye laf ediyorlar.Gerçekten vatanını seven ve bu ülkeye değer veren insan Muharrem İnce'ye eften püften sebepler yüzünden laf edemez, etmemeli. Ediyorsa kesin bir yerden maması geliyor, gitmesinden sakındığı içindir. KK dediğin adam vasıfsız, liderlik özellikleri olmayan biri. İnce'ye karşı tek söylenilebilen laf var ; neden çıkmadı seçim gecesi diye.. Sebeplerini anlattı adam ama hala buradan vurmaya çalışıyor chp'deki ayrıcılıkçı vatan hainleri. Bunların hepsinin nasıl tek elden çıktığını çok iyi biliyorum. Chp 2016 darbesinden sonra eksen kayması yaşamıştır. Şu an ki chp çöptür. Hatta çöp oğlu çöptür. Ne tayyibi yıkabilecek kapasitesi var, ne de ittifakları devam ettirebilecek. Saadet ve iyi parti bunları görüp akp yanlıyor, bunu görmemek için kör olmak lazım. Hem akp içinden, hem chp içinden, hem iyi parti hem saadet, hem de delikanlı kürtlerden oy alabilecek ; Türkiye siyasetinde belki de tek isim İnce'dir. İnşallah partiyi kurar, insanlar etkisini gördükten sonra İnce hakkında tekrar düşünmelerine sebep olacaklar.

    Yazacak çok şey var ama iki şey yazıp kısa keseceğim.


    1- Muharrem İnce ve Mansur Yavaş CB adayı olursa gönülden desteklerim. Ekrem İmamoğlunu konjektürel desteklerim. Ekmeleddin İhsanoğlu, Abdullah Gül vb. aday olursa sandığa gitmem


    2- Türkiye'de sayı olarak en kalabalık seçmen milliyetçi/muhafazakar seçmenler, ikinci olarak da ulusalcı/Atatürkçü seçmenlerdir. Bu iki grup aşağı yukarı seçmenlerin %70'ine tekabül eder.


    CHP %3-%5'lik marjinal oy için içinde Canan Kaftancıoğlu,Sezgin Tanrıkulu gibi isimleri barındırıyor. Böylece seçmenlerin %70'ini kafadan elinin tersiyle itiyor. Tam da bu yüzden onları %20-25'e demir atmış durumda.


    CHP özüne, yani Atatürk ilkelerine bağlı olsaydı; Milliyetçi,Halkçı,Devletçi,Devrimci,Laik ve Cumhuriyetçi bir parti olsaydı iddia ediyorum İYİ Parti kurulmazdı, Muharrem İnce isyan bayrağı açmazdı. Oyuda şuan %35-%40 bandında olurdu.

  • Akp'nin sonraki seçimde ki zaferi şimdiden hayırlı olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erken seçim olursa gireyim diye biran evvel kurulmaya çalışacağına erteliyor...

  • Yeni sistemde seçimi kazanmak için %50+1 şart.


    İnce oyları nasıl bölüyor biri bana açıklayabilir mi? İnce aday olunca Erdoğan'ın oy oranı mı yükselecek?


    Zaten ilk turda çok büyük ihtimalle 2018 gibi CHP-İYİ kendi adaylarıyla seçime girecekler, seçim 2. tura kalacak.



    İnce'nin aday olmasının ve parti kurmasının AKP'ye bir faydası yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 12 Ocak 2021; 17:37:36 >
  • RevengeRain kullanıcısına yanıt

    aksine zararı var. İnce'yi chp nin bozuk düzenine karşı ülke için çalışabilecek birisi olarak görüyorlar. Ekonomi biraz daha böyle giderse ampülde olan cumhuriyetçi kısım ince ye gidebilir. kimse ampülde cumhuriyetçi yok falan sanmasın var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-400988AF7

    aksine zararı var. İnce'yi chp nin bozuk düzenine karşı ülke için çalışabilecek birisi olarak görüyorlar. Ekonomi biraz daha böyle giderse ampülde olan cumhuriyetçi kısım ince ye gidebilir. kimse ampülde cumhuriyetçi yok falan sanmasın var.

    sanmıyorum böyle olduğunu. ince cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ne kadar oy almıştı ki akp seçmeninden? (potansiyel veya kemik seçmenden).

  • Epıl kullanıcısına yanıt

    konjonktür insanların fikrini değiştirir. ekonomik tablolar bu seyirde devam ederse %3 oy alabilir ampülden. misal kendimden örnek vereyim 2018 de ampüle oy atmış birisiyim pişmanım mesela ileriyi görebilmiş olsam ince ye atardım ileriyi yaşayarak görebildik şuan gözümde İnce oy atabileceğim adaylardan bir tanesi.

  • Bakin ince var ya cok dobra delikanli bir adam

    Başkası olsa sır gibi saklar son saniyeye kadar asla da birileri bana katilacak falan demez elini acik oynamaz

    Bkz:babacan gül Davutoğlu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Boşun biri, en son aday olduğunda gördük

    Seçim öncesi Huloğğ huloğğ, seçim sonrası adamdan çıt çıkmadı

    Ertesi gün açıklama yapıyor, e olan olmuş??

    Buna oy vericek var mı ya cidden

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fallen Angel by A.C

    Boşun biri, en son aday olduğunda gördük

    Seçim öncesi Huloğğ huloğğ, seçim sonrası adamdan çıt çıkmadı

    Ertesi gün açıklama yapıyor, e olan olmuş??

    Buna oy vericek var mı ya cidden

    CHPyi tokatladiginda göreceğiz kim bosmus

    Gecen anketini yaptım forumda o kadar ok troll var yine de Muharrem İnce kazandi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ince 1 cbaskanligi secimi kaybetti. Kilicdaroglu geldigi gunden beri kac tane referandum, sistem degisikligi secim kaybetti. 1 secimle kaybeden adama oy verilmeyecekse, CHP'ye neden 20 senedir oy veriyor insanlar ?


    KK'nin kafasinda ya Imamoglu ya 'ortak aday' zamazingosu var. Sag kolu kaftancioglu olan bir adama ben sahsen oy vermem, gider oyumu HDP'ye veririm en azindan orjinale gitmis olur oyum.


    Ayni sekilde, turkiye'nin dis politikasini stratejik derinligiyle derinligi belli olmayan dipsiz kuyuya gomen davutoglu'na oy verecegime gider akp'ye veririm.


    MHP zaten etkisiz eleman, Deva desen son arapca tweet sonrasi bitmistir gozumde.


    IP desen ne oldugu belli degil, partiden kopan adamlar umit ozdag gibi insanlar. Partiye genel sekteter yapilan adam, parti kuruldugu zaman "iyi parti feto artigidir" demis adam. Simdi boyle adami sekreter yapacak siyasi integriteye sahip bir partiye ne oyu vereceksin ? Kendisine feto artigi demis adami genel kurula sokan adam yarin gider AKP ile ittifak yapar.


    Siyasette son oy verilecek adam Ince kaldi maalesef, yapacak bir sey yok. Normalde benim adayim Mansur Yavas'tir ama CHP'nin basinda HDP'liler oldukca boyle bir ihtimal yok.





  • Aslında parti kurulmayacaktı baktı Parti sürekli İnce yi kasteden açıklamalarda bulunuyor hadi partiyi kuralım dedi asıl neden bu değil bence Memleket Hareketinde halk İnce'ye güvendiği gösterdi her şehirde parti kur oy verelim işte arada derede kalan farklı partilere oy vermektense İnce'nin partisine oy vermeyi düşünüyor.


    İnce doğru yolda CHP ye oy verilmez küçük AKP gibi olmuş başında diktatör Kemal Tayyiple söz düelosuna girsin sabahtan akşama kadar böyle siyaset olmaz parti içinde anarşits terör destekçileride var kim mesela Sezgin Tanrıkulu, Canan gibi bunları geçin abi partinin içi saçma sapan ideoloji temelli insanlarla dolu.


    2018 CB seçiminde Akşener'e oy verdim iyi yaptık lakin İYİ Partinin içini kontrol edemiyor dost görünümlü çok dönek varmış İnce kuracağı partide bunlar yaşanmamalı.


    Partinin oyu +%10 alır görünüşündeyim %2-3 falan almaz yarın seçim olsa İnce 7-8 i görür.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CR7_35

    Aslında parti kurulmayacaktı baktı Parti sürekli İnce yi kasteden açıklamalarda bulunuyor hadi partiyi kuralım dedi asıl neden bu değil bence Memleket Hareketinde halk İnce'ye güvendiği gösterdi her şehirde parti kur oy verelim işte arada derede kalan farklı partilere oy vermektense İnce'nin partisine oy vermeyi düşünüyor.


    İnce doğru yolda CHP ye oy verilmez küçük AKP gibi olmuş başında diktatör Kemal Tayyiple söz düelosuna girsin sabahtan akşama kadar böyle siyaset olmaz parti içinde anarşits terör destekçileride var kim mesela Sezgin Tanrıkulu, Canan gibi bunları geçin abi partinin içi saçma sapan ideoloji temelli insanlarla dolu.


    2018 CB seçiminde Akşener'e oy verdim iyi yaptık lakin İYİ Partinin içini kontrol edemiyor dost görünümlü çok dönek varmış İnce kuracağı partide bunlar yaşanmamalı.


    Partinin oyu +%10 alır görünüşündeyim %2-3 falan almaz yarın seçim olsa İnce 7-8 i görür.

    https://www.izlesene.com/video/ahmet-abi-secim-sonrasi-isyan/8833025


    Ahmet Abi'ye de herkes oy veriyordu seçimden önce  





  • Yazacak çok şey var ama iki şey yazıp kısa keseceğim.


    1- Muharrem İnce ve Mansur Yavaş CB adayı olursa gönülden desteklerim. Ekrem İmamoğlunu konjektürel desteklerim. Ekmeleddin İhsanoğlu, Abdullah Gül vb. aday olursa sandığa gitmem


    2- Türkiye'de sayı olarak en kalabalık seçmen milliyetçi/muhafazakar seçmenler, ikinci olarak da ulusalcı/Atatürkçü seçmenlerdir. Bu iki grup aşağı yukarı seçmenlerin %70'ine tekabül eder.


    CHP %3-%5'lik marjinal oy için içinde Canan Kaftancıoğlu,Sezgin Tanrıkulu gibi isimleri barındırıyor. Böylece seçmenlerin %70'ini kafadan elinin tersiyle itiyor. Tam da bu yüzden onları %20-25'e demir atmış durumda.


    CHP özüne, yani Atatürk ilkelerine bağlı olsaydı; Milliyetçi,Halkçı,Devletçi,Devrimci,Laik ve Cumhuriyetçi bir parti olsaydı iddia ediyorum İYİ Parti kurulmazdı, Muharrem İnce isyan bayrağı açmazdı. Oyuda şuan %35-%40 bandında olurdu.





  • İlk turda muhalefet tek adayla çıkarsa 2. Tura kalmadan kazanma şansı yüksek.

    Şimdi felaket senaryosunu düşünelim. 2018 gibi muhalefet partileri kendi adaylarıyla girdi diyelim ve bu durumda 2. Tura Chp'nin adayı ve Erdoğan kalır büyük ihtimalle.

    Şimdi size soruyorum, 7 Haziran 2015 ve Kasım seçimleri arasında bu halka korku dolu günler yaşatan, bir İstanbul belediye seçimleri için kırk takla atan, anayasa referandumunda mühürsüz pusulaları geçerli sayan, 2014'te kazandığı seçim elinden çalınan Mansur yavaş'ı bile evrakta sahtecilik gibi saçma bir suçla suçlayan iktidar, 1. Tur ve 2. Tur arasındaki 15 günde neler yapabilir?

    Polis onlarda, asker onlarda, yargı onlarda, devletin bütün kurumları onlarda...

    Bu gücü kaybedeceklerini anlayınca neler olur bir düşünün.

    Muharrem ince bir şey yapmak için değil bir şey olmak için ısrar ediyor, halk bunu anlıyor, zaten seçilemez. Bu ısrar en çok Erdoğan'a yarar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fallen Angel by A.C kullanıcısına yanıt

    Adam CHP nin son 30 yılda alamadığı oyu 3 ayda tek başına aldı.


    Bu adam niye ayrıldı CHP den önce onu bi düşün.


    Kimin elinde ki CHP, Muharrem İnce, Yılmaz Ateş gibi tabandan CHP li isimler partiyi terk ediyor.


    Ayrıca Muharrem İnce'nin bence çok kritik bir açıklaması vardı.


    ''CHP yi kurtarabilirsek kurtaracağız. Kurtaramazsak yeni parti kuracağız'' diye. Yeni parti kuracağına göre CHP yi kurtaramayacağını gördü.


    Bu söz altı çok dolu bir sözdür anlayabilene.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 13 Ocak 2021; 12:39:5 >
  • cumhurbaşkanlığı seçimi için diyorum, ne kadar fazla aday o kadar iyi. Erdoğan %52.29 ile seçildi, muhalif adaylar %2.30 bile fazla oy alabilse ikinci tura kalacaktı. Ortak aday %36 alsa (ki son seçim İnce + Akşener 38i geçik oy aldı), Hdp aday çıkartırsa %7 alsa İnce %7 aldığı takdirde seçim ikinci tura kalır. Muhalefetin şu an buna odaklanması lazım. parti seçiminde oy böler mi böler ama şu anki sistemde partilerin çok bir hükmü yok gördüğümüz üzere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balkonuda salona kattik mi bence oldu bu is 

  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt

    Kılıçdaroğlu'na oy verdikçe zaten kazanıyor AKP. Siz 10 seçim kaybeden adama oy vermeye devam edin, biz inandığımız değerler için Muharrem İnce'yi destekleyeceğiz.


    Aldığım bilgilere göre CHP'den 6, İYİ Parti'den 3 milletvekili var şu anda. Demokrat Parti genel başkanı ve Cemal Enginyurt da Muharrem İnce'nin partisine transfer olmak istiyor. Eder 11

  • Parti kurmayan bi ben kaldım sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.