Şimdi Ara

wi-fi ile bebek monitorü çakışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,

    bir süredir belli zamanlarda Türksat Kablonet e ait "Netmaster CBW-383Z4" model numaralı wireless modemim ile wi-fi da çok ciddi yavaşlamalar gözlemliyordum. Ancak bazı zamanlarda bu yavaşlamalar yok oluyor ve her şey normale dönüyordu.


    Bir gün tamamen tesadüfen "Motorola marka MBP36S" modelli wi-fi bebek monitörü açık olduğunda bu yavaşlamaların olduğunu gördüm. speedtest app ler ile bebek monitorü kapalıyken ve açıkken yaptığım testlerde çok farklı sonuçlar aldığımı gördüm.


    her iki cihazda 2.4 ghz bandından yayın yapıyor. Naçizane ben buna kendi mantığımla çakışma dedim.


    Sorunu çözmek için modem ayarlarında bilinçsizce sağı solu kurcaladım fakat bir sonuç alamadım.


    buna istinaden sorunu donanımsal çözmek için hem 2.4 ghz hem 5 ghz yayın yapan bir router satın aldım. routerin 2.4 ghz yayınında aynı sorun devam ederken 5ghz hiç etkilenmedi. Ancak 5ghz in ne yazık ki sinyal gücü çok düşük olduğundan başka bir sorun yaşadım. Çünkü neredeyse yan odadan çekmiyordu.


    özetle Netmaster modemim ile yapabileceğim bazı ayarlarla belki bu sorunu çözebilirim. Bu konuda bilgisi olan sayın forum üyelerinin tavsiyelerini rica ederim.


    sevgilerimle...




  • Merhaba,

    Öncelikle tespitiniz yerinde. Çakışma durumu söz konusu. Bunu tamemen çözmeniz mümkün olmayabilir ama bir miktar iyileşme bekleyebilirsiniz.


    Öncelikle kablo modeminizi bridge (köprü) moduna alın ve wifi özelliğini komple kapatın. Bu şekilde bütün ağ trafiği işini router'a bırakın. Daha sonra router üzerinde wifi ayarlarının olduğu sayfada kanal ayarı vardır. Genelde 1-11 arası bazen 1-13 arası kanallar bulunur. Tavsiyem öncelik olarak 1, 6 ve 11 kanallarını deneyip çakışma durumunu gözlemleyin. Eğer ki farkedilir bir değişiklik olmazsa diğer kanalları da deneyebilirsiniz. Mümkün olan en boş kanalı seçmeniz 2.4 GHz ağın performansına olumlu etkileyecektir. Kolay gelsin.

  • cevabınız için teşekkür ederim. Pek bir sonuç elde edemedim. Denemeye devam...

  • 40MHZ ye ayarlayın ve gelişmiş ayarlardan RTS Threshold u 256, Fragmentation Threshold 1024 (Bu değerlerin değişmesi kararlılığı bir miktar artırmakla beraber wifi nin veri iletme kapasitesinde bir miktar düşüşe sebep olabilir. Yine de bir deneyin.) yapıp tekrar denerseniz belki çok ufak bir düzelme olabilir. Ancak asıl sorun enterferans olduğundan çözümü çok zor. Farklı kanalları denemek belki bir ihtimal. Çoğu zaman kablosuz ağlarda yaşanan en büyük sorun enterferans , nedense genelde kimse sorunların kaynağının enterferanstan kaynaklanmasına olasılık vermez. Yapacak çok fazla bir şey yok açıkçası ya internetten ya bebek monitöründen vazgeçmek gerek.

  • 14 gün geçmediyse router'i iade edin.

    TP-LINK Archer Vr300 modemin ''V1.20'' olan versiyonunu tavsiye ederim.

    V1.0 alırsanız modemi direk çöpe atın.


    Önemli olan v1.20 olması.

    Bu versiyon numarası kutunun üzerinde dış kısmında yazar.

    Ancak internetten aldığınızda kutuyu görme şansınız olmadığı için süpriz olur.


    380'e almıştım hatta bi aralar 300 Liraydı kaçırdım.


    Teknosa'dan alırsanız online olsa bile mağazadan değiştirebilirsiniz Dış Jelatinini AÇMADAN önce.


    Alt seviye modemlerde bant genişliği sorun oluyor işlemci ram üstesinden gelemiyor.


    Benim Vr300 5Ghz ama ben 2.4 Ghz kullanıyorum 5Ghz'i kapattım. 2.4Ghz bile çok stabil ve kararlı.

    1 aydır 7 cihaz bağlı daha hiç bir sıkıntı kopma yaşamadım. Ping yükselmesi yok.

    Son derece Stabil.


    Alırken yorumları kötü yazanlarda vardı ve beni korkuttu açıçası ama bu kadar Stabil olacağını bilseydim ilk gördüğümde alırdım.


    Son bir hatırlatma >>> V1.20 <<< bakın burası en önemli nokta.

  • bebek monitörü dediğin cihaz sanırım ip kamera tarzında bir şey bebek monitörün arayüzüne bağlanarak giriş yap ve büyük ihtimalle cloud özelliği vardır onu kapat

    sonrasındada ip adresi yönlendirmesi ile bağlan cihaza

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.