Şimdi Ara

WhatsApp’tan açıklama: Veri paylaşımı kuralımız değişmedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
1
Favori
15.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • WhatsApp’tan açıklama: Veri paylaşımı kuralımız değişmedi



    Geçtiğimiz hafta kullanıcı sözleşmesini güncelleyen ve tüm kullanıcıların veri paylaşımına izin vermesini zorunlu kılan WhatsApp nihayet bir açıklama yaptı ancak asıl iddialara bir cevap veremedi.



    Verileri hep paylaşılıyordu



    WhatsApp şefi Will Cathcart sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada kullanıcı sözleşmesi güncellemesinin ağırlıklı olarak işletmelerle kullanıcılar arasındaki iletişimi düzenlediğini ve verilerin paylaşımı ile ilgili önceki kuralların aynen devam ettiğini dile getirdi.



    Ayrıca Bkz.Terden elektrik enerjisi üretebilecek pedler geliştirildi



    Cathcart uçtan uca şifreleme teknolojilerinin aynen devam ettiğini ve hiç bir şekilde özel sohbetlerin veya görüşmelerin görünmediğini belirtiyor. Facebook da dahil hiç bir iştirak bu iletişime erişemiyor.



    Bununla birlikte Cathcart asıl soruya cevap verememiş gibi görünüyor. WhatsApp sözleşmesindeki gizlilik ilkeleri aslında değişmedi ve Cathcart bu konuda haklı. Tartışma konusu olan ise verileri paylaşmayı istemeyenler için bir seçenek sunulmaması.



    Önceki sözleşmelerde 30 gün içerisinde kullanıcı verileri paylaşma seçeneğini pasif hale getirebiliyordu. Yeni sözleşmede böyle bir seçenek olmaması WhatsApp kullanmak isteyen herkesin Facebook’a veri gönderilmesini kabul etmesi anlamına geliyor.












  • @Bloodin
    Telegram görece temiz, bu tabloda telefon numarası istiyor görünse de, numara olmadan da hesap açmanız mümkün. En kötüsü yerli Bip. Dikkat edin bu tablo uygulamanın istediği izinleri değil, kullanıcı sözleşmesinde onlar tarafından kullanılacağı belirtilen kişisel verili gösteriyor.

    boş yere pimpirik yapmayın.bugüne kadar facebook firma olarak instagram,whastapp için ayrı sunucular mı barındırıyordu zannediyorsunuz? apple ve google kullanıcı deneyiminizi iyileştirmek bahanesiyle bilgi toplamıyor mu zannediyorsunuz? akıllı telefonların kamerası mikrofonu masada kapalı duruyor mu zannediyorsunuz? cortana windows10'da sesli asistanı kullanmayınca kendini kapatıyor mu zannediyorsunuz?


    magnum çubuğundan araba çıkacak diye tckn,telefon,adres verdiğinizi ne çabuk unuttunuz  

    Aşağıda kullanıcı sözleşmelerine göre tabloyu arkadaş yayınlamış. Açık ara en güvenlisi signal görünüyor. İleride değişir bilemem ama şu an için öyle duruyor. Boşuna Elon Musk tavsiye etmiyor. Elon Musk özgürlüğüne bağlı bir arkadaş, daha öncede yapay zeka konusunda mark ile tartışmıştı zaten.

  • Millet de Telegram ve BİP'e akın ediyor, sanki bunların veri paylaşım kuralları farklıymış gibi, BİP'in sözleşmesinde verilerinizi üçüncü taraflarla bile paylaşacağı açıkça yazıyor.

  • Yani zaten paylasiyordunuz ama caktirmadiniz. Zaten herkes bunun farkindaydi. 😁

  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Telegram ve Bip'i bilmiyorum ama Signal şimdilik en güvenlisi gibi duruyor. Zaten görünüş olarakta whatsapp a çok benziyor, ikonlar vs her şey aynı yerlerde, bu yüzden alışma durumu yok. Zaten whatsapp'ın eski kurucularının hazırladıkları uygulama.

  • eAkman E kullanıcısına yanıt
    Niye çaktırmasınlar, te 2016'da söyledi adamlar. Hatta o dönemde izin vermeme seçeneği de vardı. Anladığım kadarıyla o zaman izin vermediysen şimdi de bu tercihine saygı duyacağız demişler. Hayır millet bilgilerini paylaşmak istemiyorsa anlarım da sanki yeni bir şeymiş gibi neden hep birden galeyana geldik onu anlamıyorum.

  • telegram kullanıyorum yıllardır ordada aynı olay zaten var farketmiyor..
  • Hayırlı olsun. ÇOK ULUSLU ŞİRKETLERİN YAPACAĞI TAM DA BUDUR. O YÜZDEN YERLİ VE MİLLİ OLSUN DİYORUZ.(BİP DEĞİL YENİ BİR UYGULAMA)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A40356F19 -- 11 Ocak 2021; 10:23:44 >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Maalesef onuda fazla kişi kullanmıyor. Yani en iyi seçenek şuanlık telegram
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Signal’in telegramdan üstün hiç bir yani yok güvenlik konusunda. Evet sadece telefon numaranı alıyor isim falan sormuyor ama numaramı aldıktan sonra ismimi bilmesinin bir sakıncası yok. Bu zamana kadar Whatsapp’a vermediğimiz bilgi kalmamıştı o yüzden sorun etmiyorum. Sinyal telegram’a göre bir kaç önemli özellikten yoksun internete girip araştırırsanız görürsünüz ama en önemlisi telegram çok daha eski olduğundan kullanıcı kitlesi çok daha fazla. Ben 2014’ten beri telegram kullanırım, hep Whatsapp’tan daha iyiydi özellik bakımından ancak Whatsapp’ı hep tutuyordum çünkü iş için lazım oluyordu. Dün 0.99$’a aldığım 2008’den beri kullandığım Whatsapp’ı sildim çünkü rehberimin tamamı telegram’a katılmış.
  • Güvenlik ve gizlilik endişesi taşıyanlara tavsiyem internete bağlı hiçbir elektronik ürünü kullanmasınlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 11 Ocak 2021; 10:6:10 >
  • castigatetr kullanıcısına yanıt
    Aynı olay derken neyi kastediyorsunuz?
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Veri paylaşım kuralları aynı mı okudunuz mu sözleşmeyi?
  • Facebook, Instagram, Twitter ve hatta Google servisleri zaten yıllardır her hareketinizi takip ediyor. Kendiniz bile isteye konumunuzu paylaşmıyor muydunuz yani ? Şu kişilerle şuradayım diye etiketleyip fotoğraflar paylaşmadınız mı hiç ? Hadi onu geçtim ortamda birşey konuşurken websitelerinde bunun reklamını görmek ? Tesadüf olamaz. Uzun zamandır takip ediliyoruz. Bundan kaçış yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 435 4 kullanıcısına yanıt

    Evet benim rehberde de henüz az kişi signal kullanıyor. Signal'in webwhatsapp gibi masaüstü uygulaması olması da hoşuma gitmişti. Umarım telegram'ın da vardır. Çünkü bana web versiyonları da şart, iş gereği çok faydalı oluyor pc den kullanmak, dosya göndermek, almak.

  • 435 4 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok fazla anlamadığımız konularda yorum yapmayın bence. Al sana telegramın nasıl patlatılacağını anlatan flood. Adam Signal tavsiye ediyor.

    https://twitter.com/durumcrustulum/status/1160347774732423169?s=19
  • @Bloodin
    Telegram görece temiz, bu tabloda telefon numarası istiyor görünse de, numara olmadan da hesap açmanız mümkün. En kötüsü yerli Bip. Dikkat edin bu tablo uygulamanın istediği izinleri değil, kullanıcı sözleşmesinde onlar tarafından kullanılacağı belirtilen kişisel verili gösteriyor.

    WhatsApp’tan açıklama: Veri paylaşımı kuralımız değişmedi

  • YALNIZ, WHATSAPP HEPSİNE ULAŞIYOR
  • whatsapp kullanmaya devam edin gizli bir şekilde yapmak istemiyor açıkca kabul edin şartları istiyorlar zaten gerektiginde kullanıyorlardı
  • Tablonun üzerinde koyu renkle yazan yere dikkat ederseniz, tablo uygulamaların kameraya,depolamaya, galeri gibi erişim isteklerini değil, sözleşmede yazan, uygulama geliştiricisi tarafından kulanılacak kişisel verileri gösteriyor. Yoksa Signal uygulaması da depolama, galeri izni istiyor ama buradaki içerikleri kullanmıyor.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.