Şimdi Ara

16bin parayı faize koydum, vay babam senmisin günlük 6 tl faiz yiyen, çektiğim ceremeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
3
Favori
8.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yaklaşık 2 yıl önce aynı şekilde faiz e para koyduğumda 3 5 gün geçmeden bir sıkıntı masraf sorun problem kesin çıkıyordu karşıma

    20 ay önce ev alınca dolayısıyla faize koyacak para olmadığından rahattım çok şükür göze batan bir problem sıkıntı yaşamadım


    şimdi kredi kartı ile altın alınca parça parça bunları nakite döndüm ve enpara da günlük faiz işliyor yaklaşık 16bin tl ve 8 10 gündür, hani oda boş durmasın gibisinden,, kartların ödemesi geldikçe oradan gereken kadar çekip kart borcunu ödüyorum, kalan para faiz işlemeye devam ediyor

    2 gün önce sabah işten gelirken, telefonu sağ koltuğun üstüne koydum sanıp sabah 5 gibi ararken yere falan mı düştü diye bakinirken, araç ile kaldırıma çıktım 780 tl masraf çıktı, bunada şükür beterin beteri var dedim,


    şimdi ptt tebligat getirdi,, 96 yılında babamın (rahmetli) samsun da yaptırdığı evi satmıştı abim geçen yıl 120e ve toplam 7 kardeşiz, o evi alan kişi üstüne kat arttırmış bu sebeple bina dosyası incelenip sgk durumu kapatilmamis ve 65 tl borç kalmış,, bu borç faizli bir şekilde 2058 tl olarak 7 kardeşe tebligatı geldi,, adam başı 300 tl falan tutuyor sıkıntı değil, (alışkanlık oldu ya bunada şükür) fakat tüm kardeşlerle irtibata geçince kimse bunu ödemiyor,, yine sıkıntı çünkü tek ben kendi payımı ödeyemiyormuşum,, bir ay sonra icraya düşecekmiş ve o zaman bugün adam başı 300 e kapatılacak iş,, icraya gidince, adam başı 1000 1500 tl masraf kapatma vs açarmış,,


    üçüncü bir sıkıntı, faize para koyduktan bir kaç gün sonra, boğazımda acıma yanma yutkunma zorluğu,, ilerledi sağlık ocağına gittim enfeksiyon var dedi parol, gargara, cloxi diye antibiyotik verdi 3 gündür kullanıyorum herhangi bir etki yok,, tuzla devlete gittim antibiyotik yetersiz kalmış 8 saatte bir kullanacağın pen-os 1000mg verdi,, iki gündür işe gidemiyorum bu sebeple (gidersem kazanç günlük 300 tl, gitmezsem sıfır, yevmiye işi ) neyse bunada şükür sağlık olsun 600 tl me olsun olan

    şimdi aklımda deli soru bu 16bin civarı para günde 6 tl falan faiz işleyip üstüne koyuyor

    ve faiz e parayı koyalı peş peşe gelmeye başladı sorun sıkıntı vs

    kimseninde böyle bir durumu olup şikayeti yok

    herkes parasını faize koyuyor ve en ufak bir sorun sıkıntı masraf vs karşılaşmıyor hem çevremde hem sosyal medya forumlar vs

    sizlerde faize para koyduğunuzda, kısa süre sonra hayatınızda benim gibi sorun sıkıntı ile karşı karşıya kalıyor musunuz,, başıma gelenlerin faize para koyduktan sonra patlak vermesi tesadüf mü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S20FE -- 9 Ocak 2021; 12:31:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hayır, direkman Allah ve resulüne savaş açılmış olacağına dair ayet var hocam, açıkça belirtiyor, Bakara suresini baştan sona okuyun, 279. ayette görebilirsiniz:


    Yok eğer fâizi terketmezseniz, bunun Allah’a ve peygamberine açılmış bir savaş olduğunu bilin. Eğer fâiz almaktan tevbe ederseniz, ana paranız yine sizindir. Böylece ne kimseye haksızlık etmiş ne de haksızlığa uğramış olursunuz.


    ============


    Faize bulaşmışsınız, başınıza çeşitli sıkıntılar gelmiş aynı döneme denk gelmişler. Acaba faize bağlı musibetler zinciri mi yoksa basit bir tesadüf mü diye merak etmişsiniz. İslam'da tesadüf diye bir inanış biçimi yoktur, Tevâfuk'a iman eder müslümanlar. Yani yolda yürürken basit bir dikenin üstüne bile bassanız bu bir rasgelelik değil, Allah'ın iradesi üzerine tesadüf ettirilen bir olaydır.


    İnsanların mallarına ve canlarına gelen irili ufaklı zararlar ise tesadüf kapsamında hiç değerlendirilmez, çünkü en büyük imtihanları buradan ediliriz. Benim sizin halinizle alakalı görüşüm şu; Faize bulaştıktan sonra yaşadığınız birkaç kötü olayın ardından, acaba bundan mı oldu? Şeklinde düşünüp Allah'ın rızasını mı kaybettim diye düşünme erdemini göstermişsiniz. Bu günümüzde her müslümana nasip olmuyor. Bu demektir ki kalpte iman var, dilde değil.


    Şimdi buradaki müslümanların bazısı belki şöyle demişler: "tamamen tesadüftür, faizden zarar gelseydi faiz yiyenler zenginlik içinde yaşamazdı". Kardeşler, Firavun ve Karun'da büyük zenginlik içinde yaşadılar, Firavun'un sağlığı ve varlığı o kadar çoktu ki Hz. Musa'ya şöyle dedi: Ben senin rabbinden daha hayırlıyım ya Musa!


    Ve Karun, yer yüzünün gördüğü en zengin adamlardan biri, sadece altınlarını sakladığı kasaların anahtarlarını bile develer taşıyormuş adamın. Sadece kasaların anahtarını diyorum bak, varın o altın kasalarının sayısını ve ağırlığını siz hesap edin. Ne oldu sonra? Yerin dibine göçtü gitti, araştırın bunu biraz. Bakın bu firavunlar, bu karunlar, şu anda sizin yer yüzünde gördüğünüz hiçbir zengine benzemezler, hepsinden daha zengin, hepsinden daha sağlıklıydılar.


    Allah saptırdığı insanın başına faize bulaştı diye bela vermez, zina edene, küfredene gökten bir şimşek indirmez. Aksine Al'i İmran 196'da şöyle diyor: O, Allah'ı tanımıyanların refah içinde diyar diyar dönüp dolaşmaları sakın seni (müminleri) aldatmasın. Onlarınki kısa bir eğlenceden ibarettir.


    178'de ise şöyle diyor: Onlara mühlet vermemizin sebebi günahlarını artırmak içindir.


    ======


    Gördüğünüz gibi, Allah'ın emirlerine karşı kendini kapatıp her pisliğe bulaşan ve kendi kalbini karartan insanlar, Allah'tan ümitlerini kesip küfre saptıkları için artık sadece mühlet verilenlerden oluyorlar. Başlarına müsibetler gelmiyor faiz yediler diye. Çünkü adam sapmış, geri dönüşü de yok bazısının.


    Peygamberimiz bir gün sahabeye diyor ki: eğer bir müslümanın başı bile ağrımıyorsa, bu demektir ki ona imtihan da gelmiyor. Kendisine imtihan gelmeyen bir müslüman imanını gözden geçirsin.


    Peygamber böyle diyor, Allah böyle diyor; ama bizim cahil müslümanlar şöyle diyor: Yok canım, faize bulaşınca bela gelse o zaman faiz yiyenlere gelmesi lazım. - Siz daha rabbinizin ne dediğini bilmiyorsunuz, daha peygamberinizin sözlerinden haberiniz yok. Kendi kafanızdaki dini yaşıyorsunuz, gerçek islamı yaşamazsanız bir anlamı yok.


    Konuyu açan arkadaşım, eğer faize bulaştığında Allah'tan küçük şefkat tokatları yemeye başladıysan çok şanslısın. Dön bundan diyor sana, bak pek çoğuna dön bundan demiyor, çünkü onlar Allah'tan uzaklaşmışlar. Senin o kadar uzaklaşmadığın, bu konuyu açıp fetva alır mıyım başıma acaba niye bunlar geliyor diye düşünebilecek kadar da olsa imanın olmasından ötürü. Kimin kalbinde zerre kadar iman varsa, Allah o kulunun ipini üstüne atmıyor, öncesinde şefkat tokadı vuruyor ki dönsün diye.


    Allah'a ve peygamberine savaş açma, zina'dan 70 kat daha büyük bir günahtır faiz. Allah'a savaş açan firavunlar, karun'lar bile yerin dibine göçtü, sen günlük 6 lira için mi Allah'a savaş açacaksın? Onların altın kasalarını taşıyacak deve yoktu piyasada, onlar bile gazaptan kaçamadı, sen de kaçamazsın, bırak bu faizi Allah'tan iste, banka 6 mı veriyor? Allah dilediğine 60 verir, tevekkülde tereddüte düşmeden iman edene verir ben canlı örneğini de gördüm bunun.


    Peki niye faiz zina'dan 70 kat daha günah? Çünkü zina sadece seninle ilgili bir şey, ama faiz yetimin hakkıyla ilgili bir şey. Bankalar sana gıdım gıdım faiz verirken, başka bir müslümanın cebinden balya balya faiz alıyor. Kredi çeken cahil bir müslümandan +10.000 lira faiz alıyor, sana getirip günde 6 liracık veriyor. Sen o müslümanın evladının 10.000 lirasını yiyorsun, belki bir bebeğin midesine gidecek sütün parasıydı, ya da belki bir çocuğun okul parasıydı. Yahudilerin, hristiyanların elinde olan faiz çarkına yağ sürüyorsun. Bu Allah'a savaş açmak değilde nedir? Direkman kul hakkı, toplumsal kul hakkı hemde.


    Faiz = Toplumsal kul hakkı. Mümkün değil ödeyemezsin, çok zor.


    Yeme o banka batağına düşüp evlatlarının rızıklarını bankalara bayılan insanların haklarını. Onlardan alınan faiz'in çok küçük bir yüzdesi sana veriliyor çünkü. Banka dediğin faizden kazanır, alırken 10 alır, verirken 0,0001 verir. Alırken aldığı 10'luk faiz yetimin masumun hakkı. Onun rızkıydı, banka ona kondu, sende ondan pay almış oldun. Hiç ahiret günü peygamberinin yüzüne bakabilir misin? Ya da Allah sana sorduğunda yerin dibine göçmeden durabilir misin?


    Bu gün patronlarınız bile size hesap sorduğunda kanınız çekiliyor korkudan. Altı üstü bi asgari ücret veren patronunuzdan bile korkudan tir tir titriyorsunuz. Patronların yaratıcısı Allah'ın sualinden hiç mi korkmazsın müslüman?


    Patron yarın erken gel dediğinde saat kurup zıplıyorsun korkudan, ama Allah namaza kalk dediğinde hiç dert etmeden uyuyorsun müslüman. Hiç mi utanman yok rabbine karşı, patron hesap soruyor 3 kuruş para verdiği için, peki sana hayatını veren, gözlerini, ayaklarını, iç organlarını ve evlatlarını veren Allah hesap sormayacak mı? Bırakın bu faizi.  

  • Tamamen raslantı dünyada bahsettigin şekilde bir adalet olsaydı, çuvalla para götürenler bugün başımızda olmazdı. Ayrıca faizden para kazanmak yanlış değil bende işin dini boyutunu bilmem. enflasyon denilen birşey var gerçek faiz oranı sana kar sağlıyor ise de paranı kiralıyor sun aslında
  • Evdeki tüm beyazeşyalar ve kombi+monitör arka arkaya arıza verdi tonla masraf çıktı üstüne birde hasta oldum ama paramı altın ve tl ye yatırmıştım acaba burda bana verilmek istenen bir mesaj mı var ? Paramı suudi arabistan riyaline çevirmeyi deneyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorunlara yaşayan bir arkadaşım şunları yaptı ve başı beladan kurtuldu. Sana da öneriyorum hocam. Bir satır alın ve tülbente sarın daha sonra üzerine et koyup yastığınızın altına koyun. Sonra evdeki tüm penceleri açın. Böylece bir sıkıntı kalmayacaktır.

  • kardeş faiz hassasiyetin varsa katılım fonu al.

    al bak 1 yılda %105 kazandırmış. buna benzer katılım fonları da var çok sayıda.

    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=RBH


    yatırım tavsiyesi değildir sadece bilgilendirme amaçlıdır.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    faiz hassasiyetim yok kesinlikle, ama ne zaman ufak tefek bi faiz geliri olsa başıma sıkıntılar çıkıyor, bu nasıl tesadüf olur,, veya ben gibi faiz alan olup sıkıntı sorun çıkmıyor mu önüne anlamadım gitti

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Posta güvercini P kullanıcısına yanıt
    😄😄😄😄
  • dostum eğer inançlı bir insansan, açıkça yazayım: faizin haram olduğuna inanıyorsan, bunlar başına gelecektir. ki geri adım atasın. değilse, tamamen senin adına tesadüftür ama yine de ders çıkartmak gerekir.


    bende de şöyle oluyor, eğer bir canlının canına dolaylı da olsa zarar verecek olursam, bu canlıdan kastım fare, sivrisinek, sinek, böcek, karınca vs. bir hastalık geçiyorum, ağır bir grip, enfeksiyon vb.

    sanırım bunun da etkisinden sivrisinek bile öldürmem. pencere bir sinek görsem onu dışarı atarım ama zarar vermem:))

  • S20FE S kullanıcısına yanıt

    mevduat faizlerimiz yüksek olsada gerçek enflasyonun altında kalıyor maalesef.

    gerçek enflasyon %30-%35 lerdeyken TUİK diyor ki %14, haliyle sorgulama yeteneği olan bazı gazetecilerde TUİK i şeffaflığa davet ediyor. her ay fiyat sorgulamasını yaptığınız ürünün neredeki fiyatını sorguladınız bu ürünlerin barkot numaralarını rapor olarak paylaşın da biz de bir bakalım açıklanan enflasyon gerçek mi değil mi diye

  • valla anlamadım bu işleri,, adam Allah kitap peygamber küfür ediyor, bu adam hayatı yaşıyor lüks bir şekilde sorunu sıkıntısı yok

    ben namaz kılamadım, oruç tutamadım diye gece gündüz kara kara düşünüyorum,, az bi zaten kredi kartı ile çekilmiş parayı üç beş günlük faizde başıma türlü türlü iş gelmeye başlıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redible kullanıcısına yanıt
    hocam kesinlikle dalga geçtiğini düşünüyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • S20FE S kullanıcısına yanıt

    onun işi bitmiş zaten. başına bu dünyada sıkıntı geliyor ki bu dünyada temizlensin. öteki dünyadaki temizleme işinin sıkıntısına katlanamazsın.

  • 16bin parayı faize koydum, vay babam senmisin günlük 6 tl faiz yiyen, çektiğim ceremeler 

  • aga ben yıllardır faiz yiyorum tam tersi hayatım güzelleşti sjeıajabaö


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamu ve Özel sektörler maaşı yatırmadan önce gecelik repo yaparlar. ertesi gün maaşı öder. Kısacası faizsiz gelir elde eden yoktur. (Esnafın direk alım-satımı hariç)

  • EnterX kullanıcısına yanıt
    ben neyin bedelini ödüyorum hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dinsel açıdan düşününce sen fazla parayı bir şirkete yatırım yapsan hem iş istihtama fayda sağlıyorsun, oradan ekmek yiyenler ailelerine yemek götürüyor özellikle bizim gibi işşsizliğin hat safha olduğu ülkelerde yoksulluğu azaltıyorsun.


    Ama faize yatırınca kimseye faydası olmuyor dolaylı yoldan iş bulabilecek iken senin fazla paranı faiz'e yatırman sonucu yoksul kişilerin iş bulmasını, daha ucuza ürün alması vs engellediğinden kul hakkına girmiş oluyorsun.

    Ama aynı parayı amerika gibi bir yerde faiz'e yatırsan bu dediğim kul hakkı daha az oluyor dolayısı ile senin düşündüğün geri dönüş daha hafif oluyor, çünkü kapitalist bilinç oluştuğu için işsizlik gibi garibanın hakkına girebileceğin sorunlar yok. blkz.iş kurdaki TOPLAM İLAN SAYISI 33.000 İken amerikada sadece kargocu arayan iş ilanı 228.000

    16bin parayı faize koydum, vay babam senmisin günlük 6 tl faiz yiyen, çektiğim ceremeler

    Yıl olmuş 2020 bahçede kazma küreğe girişmeye iş dersen, 2000 yıl önceki adamlardan gram gelişmemişsin demektir.



    Tabi ki olayı sadece işsizlik üzerinden değerlendiremeyiz ancak bu sadece bir örnek.

    Misal 30 yıl önceki öğretmenlik yapan bir insanların %90ının aldığı para helal iken, şimdi aynı kafayla öğretmenlik yapan insanların aldığı para çoğunlukla haram. Çünkü öğrencileri günümüzde rekabet edecek şekilde yetiştiremiyorlar. Paranın ne kadar helal/haram olduğu o anki düzene göre değişebiliyor. Aynı şekilde parayı şuan faiz değil altın ve benzeri araçlara gömsen aynı hesap.


    Ömründe hiçbir kapıya sap olamayacak adamlar sakal bırakıp kedini bir bok zannedince, faiz haram ama neden haram gibi soruların dürüstçe cevabını bulamıyoruz. Adam ekonominin ne olduğundan bilmez, çıkıp faiz haramdır diyor. Peşinde de üç beş dangalak... Tabii ki din sorgulanabilir bir yapı değil, ancak mezhepler arası farklılıklar yozlaşmaya işaret. Bu saçmalıklardan adam gibi anlayan tek millet yahudiler.


    Ayrıca

    Alıntı

    metni:
    herkes parasını faize koyuyor ve en ufak bir sorun sıkıntı masraf vs karşılaşmıyor hem çevremde hem sosyal medya forumlar vs

    Böyle düşünmen doğru değil, 25 yıllık hayatımda parayı faize koyduktan sonra başına bu tür işler gelen çok insan gördüm. Kendileri farkında değildi sadece, kimse kendi yoğurduna ekşi demiyor, başlarına bir şey gelse de sana göstermezler. Keza allah kitap küfür ediyor dediğin adamların öyle bir yükümlülüğü yok iken sen dualarında bana haram yedirme diye dua ediyorsun. Ettiğin dua'ya da dikkat etmen gerekiyor bol keseden dua edem allah sevap verir kafasıyla gidersen daha başına çok bela gelir. İmam faiz deyince amin deme 16bin parayı faize koydum, vay babam senmisin günlük 6 tl faiz yiyen, çektiğim ceremeler 


    Özet: Çalışan adam kazanır, çalıştıran adam kazanır.





  • S20FE S kullanıcısına yanıt

    ne bedeli awk ilkel çağlardaki insanlar gibisiniz bedel ödeme vs olsaydı şimdiye kimlere neler olmuştu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuzhan/ kullanıcısına yanıt
    ayrıca, dan sonra durumuma ışık tutar gibi oldu,, şu an dan itibaren faiz işlemeyi kapatayım da kafamı kemirmesin bari psikolojik olarak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.