Şimdi Ara

Yeni Aldığım Monitörde Bir Tane Ölü Piksel Çıktı Ne Yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ViewSonic VX3258-2KPC-MHD 32" model trendyol üzerinden yeni aldığım monitörde bir tane ölü piksel olduğunu farkettim. Daha doğrusu stuck piksel denilen cinsten yani siyah renkte değil sürekli parlak ve mavi olarak yanıyor. Şimdi bildiğim kadarıyla tek bir ölü piksel bile ayıplı mal sayılıyor fakat viewsonic'in kendi sitesindeki bir dokümana göre 2 taneye kadar garanti kapsamına dahil edilmemiş gibi gözüküyor.


    Şimdi bu durumda ben satıcı ile iletişime geçip ürün iadesi ya da değişimi yoluna mı gitmeliyim yoksa garanti ile mi çözmeye çalışmalıyım. Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse çok memnun olurum.


    Teşekkürler şimdiden.




  • Bu tarz durumlarda cayma hakkıyla iade en kolayı oluyor.

  • tavsiyem ölü pikselden bahsetmeyin. cayma hakkınızı kullanın. ölü piksel diyince hepsiburada servise gönderiyor. trendyol ne yapıyor böyle bir durumda bilmiyorum. ölü pikselden bahsetmeyin.

    amazon.com.tr hiç sorun çıkarmadan iade alıyor. ben iade ettim amazona.

  • Asus 3 ölü piksele kadar değiştirmiyor ya da tamir etmiyor. 3ten fazlaysa işlem yapıyorlar. Ama ViewSonic napar bilmiyorum. Eğer ölü piksel kenara yakınsa ve göze batmıyorsa bence uğraşmayın. Benim ekranımda da bir tane ölü piksel var. Kenarın dibinde. O yüzden uğraşmadım değiştirmek için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölü pikselten bahsetmeden hemen cayma hakkını kullanıp iade edin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.