Şimdi Ara

Yeni Başlayana Motor ve Ekipman Önerisi Lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese arkadaşlar,


    A2 Ehliyeti almayı düşünüyorum fakat öncesinde motor araştırmalarımı yapmaya başladım. Aklımda olan bi model var Bajaj NS 200 fakat hiç bi bilgim yok ABS var diye bunu öneriyorlar. Daha önce hiç motor tecrübem olmadı sürücü kursun da öğrenicem. Sıfır bir motor almayı düşünüyorum 25 000 tl Bütçem var ekipman hariç.


    Ekipman önerilerine de açığım arkadaşlar yardım ederseniz çok sevinirim. 5000 Ayırmayı düşünüyorum ama yeter mi bilmiyorum.


    Motor almaktaki amacım; Malum İstanbul trafiği bu aralar çok canımı sıkmaya başladı ve 5km yol bile 30dkdan fazla sürüyor. Araç var ama illallah ettim. Motor ile yapacağım Maksimum KM günlük 50dir.

    Bazı endişelerim de var tabi; ben motor da hız arayan bir insan değilim zaten uzun yol yapmayı düşünmüyorum en fazla Tuzla-Zeytinburnu yapıyor olacağım :) Buna göre önerilerinize açığım.


    Sıfır almaktaki sebebim ise sanayiye uğramak istemiyorum motorla uğraşmak istemiyorum çünkü buna hiç vaktim yok beni idare edebilecek 4-5 ay olsa da sıfır alıp kafamı dinlemek istiyorum 5 ay sonra 5bin tl zararla satmak beni çok ilgilendirmiyor bunu göze alıyorum.


    Tabi motorda da dış görünüş hoşuma gidiyor bahsettiğim Bajaj NS 200 tarzı motorların görünüşü güzel bu modellere ne deniyor bilmiyorum ama buna benzer öneriler verebilirseniz sevinirim.


    Herkese çok teşekkürler şimdiden








  • Her şeyi gayet iyi planlamışsın zaten kaskta 2bin liranın altına düşme kalan ekipmanları en kötü 4riders dizersin. Yağmurluk kilit vs tam yetiyor bütçe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabın için teşekkür ederim başka arkadaşların da yorumlarını ve önerilerini bekliyorum.





  • Önce eğitim alın hocam. Ehliyetinizi sürüş eğitimi veren yerden alırsanız çok daha iyi olur.
  • eski motorumla kaza yaptım. kask en az ls2 olmalı. kask iyi korudu. ceket eldiven vs. en ucuzuydu. fakat korudular iş gördüler. motosiklet pert oldu.


    ilaveten pulsar 200ns dediğin zıkkım 0-60 km hıza 3 sn civarı çıkan kuvvetli bir makine. yeni başlayana hızlı gelebilir...

  • Ekipman incelemesi yapan https://motorisk.net sitesine mutlaka bak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PWT -- 14 Ocak 2021; 2:1:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ilk olarak eğitim almanızı öneririm eğer motosiklet sürüş tecrübeniz yok ise ama trafiği okuma konusunda problem çekmezsiniz heralde aktif olarak araç kullanıyormuşsunuz. Eğitim tavsiyemin sebebi de sıfır alet alıyorsunuz ve biliyorsunuz ki piyasa çok maliyetli mazallah ufak bir kazada bile motorunuzun sağı solu kırılır çatlar vs. Allah korusun. Eğitim alırsanız en azından malınızı geçtim canınızı korumaya bir vesile edinirsiniz.

  • Dostum, ilk motorunu alırken çok kafa yoracak bir durum yok aslında.

    250cc'ye kadar bir motor alırsan, öğrenme sürecini çok kısaltır. Nasıl olsa bir süre sonra değiştireceksin, o zaman seçeneklerin artacak. 2.motorunu detaylı araştırıp alırsın ve sürüş tarzı olarak ne tarz bir motor tercih edeceğini de az çok kavrarsın.


    Şimdi asıl önemli nokta bütçen içerisinde eğitimine ayırdığın bir miktar yok sanki ?

    İster hobi amaçlı, ister A noktasından B noktasına gitmek için alıyor ol, iyi süremedikten sonra gerçek motor sürme hazzını yaşayamazsın.


    6-7 senedir aktif olarak yaz-kış 2motor kullanıyorum. Bugüne kadar;

    10 senelik motorcuyum deyip viraj alamayan (ya da aldığını zanneden),

    apex-limit noktası nedir bilmeyen,

    fren yapmayı bilmeyip lastiklerim çok kötü diyen,

    trafikte defansif sürüşü bilmeyip, önüme yayalar atlıyor, minübüs taksici sıkıştırıyor diyen,

    motorun üzerindeki vücut pozisyonunun farkında olmadığı için, omuzlarım tutuldu, belim tutuldu diyen

    çok motorcu gördüm bugüne kadar. Tek sorun aslında gereken eğitimi almamış olmaları ve bazı şeyleri yanlış öğrenmelerinden kaynaklanıyor.


    Mevzu motosiklet kullanmaksa; kervan yolda düzülmez. Uzman kişilerden eğitim almak şart. Hem kendi sağlığın, hem seni sevenlerin için.


    Düzgün bir motosiklet eğitimi veren kurumlarda,eğitimin temel amacı makineyi nasıl kullanacağın değil, olası riskler için farkındalık oluşturmak ve riskleri bertaraf etme konusunda refleks geliştirme üzerinde durulur.


    Başlangıç olarak; Halil Hoca (özelbiryer) veya Murat Denizhan hocadan 1 günlük özel ders alabilirsin. Sürüşün 1 günde çok ciddi değişir. Devamında O.M.M. (Ara Riders) eğitim tarihlerini takip ederek cüzi bir ücret karşılığında güzel bir eğitim alabilirsin. Çok kısa süre içerisinde yıllarca (hayatta kalırsan o da) kendi başına öğrenemeyeceğin bir çok şeyi güvenli yoldan öğrenirsin.


    ben her yıl daha önce defalarca aldığım 2 veya 3 eğitimi tekrar alıyorum. Motosiklet konusunda Türkçe kaynağa çevrilmiş kitaplardan okumadığım kalmadı sanırım.


    150cc Minsk ile başladığım motor yolculuğumda MT-25 - CB650F - Africa Twin gibi motorlardan sonra yola street triple 765 RS ile devam ediyorum. 160kg - 120hp'lik makineyi, çok km yaptığım için, çok çeşitli motorlar sürerek tecrübe kazandığım için değil, doğru eğitimleri aldığım ve yüksek özgüvenle hakimiyet kurabileceğimi bildiğim için zevkle kullanabiliyorum. Umarım sen de aynı yolu takip edersin ve uzun yıllar zevk alarak yaptığın bir tutkun olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4everr -- 19 Ocak 2021; 23:32:24 >




  • 4everr kullanıcısına yanıt

    Yorumunuzu için teşekkür ederim,


    Öncelikle eğitim konusunda ilk defa sizlerden duyduğum için bütçe ayırmadım özel eğitim almak gerektiğini düşünmedim hiç haklısınız.

    Fiyatlarını bilmediğim için bir yorum yapamıyorum ama tabi onada bütçe ayırabilirim çünkü sürücü kursunda alıcağım eğitim yetmeyebilir.


    Motor sürme hazzını yaşamak istemiyorum açıkçası sadece istediğim istanbul trafiğinde kısa sürede bir yere varmak çünkü çalıştığım yer evime uzak ve boşa çalışıyor gibi oluyorum kendime hiç vakit ayıramıyorum bu sebepten.


    Yazdığınız hiçbirşeyi bilmiyorum açıkçası pazartesi günü kursa yazılıyorum.


    Ekipmanlara gerçekten çok önem veriyorum ekipman bütçemi arttırabilirim fakat ikinci el almam konusunda ne diyorsunuz çünkü dizlik olsun eldiven olsun bunların ikinci eli alınmaz mı? Ne kadar kötü olmuş olabilir (yırtıklar falan bahsetmiyorum onlar dikilir önemli olan koruması )


    Gün için de motoru heralde sadece 1-2 Saat kullanıyor olurum.

    Yani kısaca ben motoru sadece bu senelik düşünüyorum. KM olarak ta çok fazla yapmam ama korkum İstanbul trafiği gerçekten bazen ben bile araç kullanırken şahit oluyorum motorcular için ekstra 2x dikkat gerekiyor.


    Hız tutkunu da değilim 70 80 90 la gitmek benim için sıkıntı değil o hızları aşmam bu yüzden dedim 50cc alayım ama sonra dedim ani hızlanman gereken noktalar olabiliyor en azından araçta öyle ben de Pulsar Bajaj ns 200 düşünüyorum hem ABS var dediler biraz da tipini beğendim öyle hayılrısı bakalım





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.