Şimdi Ara

Ariel 12 KG Dağ Esintisi - 69,99 HB (79,90 devam ediyor) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
4.919
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperburaksenturk

    @Un Kurabiyesi @sleeptalkercat


    Fiyat farklılıklarını birçok değişken belirlemektedir. Konuyla ilgili size şöyle ifade edeyim, toz ve sıvı arasında ürünlerin paketlerinde aynı yıkama sayıları yazıyor olsa ve sıvılar görünürde daha ucuz gibi satılıyor olsa da sıvı deterjan konsantredir. Yani toz deterjanın sıvılaştırılmış halidir. Aynı tip deterjanları farklı birimlerde satışa çıkartan Boron Matik için değerlendirelim isterseniz:


    Boron Doğal Renkler 26 Yıkama 4 Kg (toz): 24,90 ₺

    Boron 26 Yıkama Doğal Renkler 1.690 L (sıvı): 22,50 ₺


    Fiyatları Migros'tan alıyorum. Sıvı daha ucuz görünüyor ama burada bir satış algısı yürütülüyor. Litre ile kg kıyaslaması özellikle deterjan gibi içerik yönüyle heterojen çözeltili bir madde için doğru bir mukayese yöntemi değildir. Sıvı deterjan içeriğindeki deterjan harici çözeltiyi çıkarttığımızda (ki bu oranlar hakkında ancak laboratuvar ortamında kesin bulgular elde edilecektir) sıvı içerisindeki deterjan ana maddesi oranı tozdakinden daha az miktardadır. Aynı şekilde 4 kg olan toz deterjan sıvılaştırılsa buradaki deterjan 1.690 litreden çok daha fazla olacaktır. Sıvılaştırılmış deterjanda içeriği % 100 deterjan ham maddesi düşünmemek lazım. Fakat satış pazarlaması kısmında ikisi de 26 yıkama olarak lanse edilerek tüketicide sanki 4 Kg toz=1.690 L aynı algısı oluşturuluyor.


    Burada konuya kısaca ve kabaca değindim ama bununla ilgili diğer değişkenleri (toz/sıvı leke çıkartma gücü, suda çözünme süreleri, etki/işlev karşılaştırması, suyun kireç oranına bağlı genel kullanım yoğunluğu, içeriğindeki etken maddelerin kabaca değerleri vb.) hakkında aşağıda size kaynak ileteyim konuya ilginiz/merakınız varsa burada piyasadaki başat firmaların bu hususu ele aldıkları yönlendirici ve detay içeren bilgilendirmeleri inceleyebilirsiniz. Ayrıca bu hususu merak eden diğer okuyuculara da bir pencere açmış oluruz.


    Kaynaklar:


    https://www.calgon.com.tr/faydali-bilgiler/sivi-mi-toz-mu-camasir-makinesi-deterjani-nasil-secilir//


    https://www.bosch-home.com.tr/bosch-dunyasi/camasir-makinesi-kullanim-ipuclari/toz-sivi-deterjan-yumusatici-hakkinda-her-sey


    https://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/musteri-hizmetleri/temizlik-bakim/camasir-makinesi-bakimi/camasir-makinesi/en-iyi-performans/hangi-deterjan-kullanilmali


    https://www.perostemizlik.com/pratik-bilgiler/

    Harika bilgiler, emeğinize sağlık. Sağolun





  • 79,90'dan devam ediyor hala sıcak sayılır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunner92fb

    Worldcardımda 50tl puan var süresi dolmadan kullanayım diyorum. Fakat ödeme ekranında çıkmıyor. Sitelerde geçmiyor mu bu bilen var mı?

    Hocam BİM'de geçiyor. her eve yakın bim vardır. Orada harcayabilirsin bence.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.