Şimdi Ara

ENERJİSA Haksız Kazanç ! (HERKESİ İLGİLENDİRİYOR) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
8.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ve hala bu akepeli hırsızları, yandaşçıları ve üçkağıtçıları destekleyen var. Pardon ne de olsa müslüman değil mi? İki ayet bir hadis okur yine de oylarını, onların söylemi ile '' DİNSİZ'' dedikleri Chp'ye kaptırmaz. Sayelerinde mensup olduğumuz dinden soğur olduk. Ülkede Deist oranı gittikçe artıyor maalesef





  • Tekel olacaksa devlet tekeli olsun daha iyi. Özel sektörün faydası,rekabetle ortaya çıkar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayaçları şikayet edenleri, neden tüketimi arttığını anlamayan ve bu yüzden Enerji bizi kazıklıyor diye çığıran insanlara şaşırıyorum gerçekten.



    Öncelikle akıllı prizler, akıllı 3-5li prizler çıktı. Banggood ve aliexpresste tonla markanın var. Çok merak ediyorsanız nereden geliyormuş bu tüketim, bu cihazlarla görebilirsiniz.

    Pandemi başlangıcından beri az çok evdeyiz, evden çalışıyoruz, okuyoruz. dolayısıyla TV sürekli, bilgisayarlar, ışıklar sürekli açık. Aralık ayında havalar da az çok soğudu ve kombiler çalıştı. Üstelik aralı ayında her hafta sonu evde oturuldu.


    Yaklaşık elektrik tüketimleri aşağıda;


    Kombi pompası: 100-150w (anlık) - günde 10 saat açık kalsa ayda 25₺ arttırır faturanızı.


    55 inç TV: 150w (anlık)


    Buzdolabı yıllık yaklaşık:

    A+++ : 200kwh

    A++ : 300kwh

    A+ : 400kwh


    Kurutma mak yıllık yaklaşık :

    A+++ : 175kwh

    A++ : 260kwh

    B : 550kwh (eski tıp ısı pompası olmayanlar hep B)


    Bazı cihazlarda enerji verimliliği ne kadar farkediyor görün diye yazdım.


    Çamaşır mak da her yıkamada 1-1.5kwh tüketebiliyor.

    Bulaşık mak yine 1-1.5kwh her yıkamada tüketebiliyor.

    Eski tip elektrik süpürgelerinin gücü 2-2.5kw halbuki yenilerinde (dyson tipi) 0.7-0.8kw.

    Bir güçlü masaüstü PC oyun oynarken 300w civarında tüketebiliyor.

    iş Laptopları 50w civarı

    oyun laptopları 150w civarı


    Bu cihazları pandemide, öncesine göre ne kadar kullanmaya başladınız. Sokağa çıkma yasaklarında ne kadar kullanımız arttı onları düşünün ve ona göre tasarruf planı yaparsınız.





  • Ya kardeşim vatandaş olarak size kesilen faturayı nasıl kontrol edeceğinizi bilmiyorsanız sizin sorununuz.

    Enerji sektöründe olan biri olarak maddi hatalar hariç olmak üzere size yanlış fatura çıkma ihtimali yok.


    Eğer mutlaka bir hata var diye düşünüyorsanız sırasıyla yapmanız gerekenler;




    1- Bakın bu konuya amme hizmeti yapıp elektrik faturası hesabı koymuşum;


    https://forum.donanimhaber.com/elektrik-faturasi-hesaplama--143023941#143023941


    Excelde faturanızdaki tüketim bilgilerini dolduracaksınız. Tarifeler için EPDK ya da TEDAŞ sitesinden bakacaksınız.


    Buyrun tarifeler için link;


    https://www.epdk.gov.tr/Detay/Icerik/3-1327/elektrik-faturalarina-esas-tarife-tablolari


    İkili anlaşma kapsamında serbest tüketici olarak perakende elektrik satış şirketlerinden elektrik almıyorsanız, dağıtım şirketine bağlısınız dolayısıyla bu tarifeler dışında bir bedel YAZILAMAZ. Birim fiyatlar burada yazandır.


    2- Eğer tutar doğru çıkarsa bu sefer faturada yazan endeks ile sayaçtaki endeksi karşılaştıracaksınız. Bir zahmet sayacınıza gidip bakacaksınız. her ay sonu endeksinizi not alıp yeni gelen faturada kontrolünü sağlayacaksınız.


    3- Endekslerde de sorun yoksa. Tüketiminiz anormal şekilde artmış demektir. Evinizdeki tesisatı kontrol ettirin. Sorun olmadığına eminseniz, 1 ay boyunca enerji analizörü ile ölçüm yapın. Enerji analizörü olmazsa yüksek tüketim olan prizlere enerji ölçer takın. Power meter diye aliexpressten alabilirsiniz.


    Şundan alın sigorta kutusu girişine montaj yapın ve tüketiminizi ölçüp sayaç ile karşılaştırın;


    https://tr.aliexpress.com/item/1366282678.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4a8822earTKtcx&algo_pvid=53df110b-a59c-4f07-8b18-d919b15d3eda&algo_expid=53df110b-a59c-4f07-8b18-d919b15d3eda-0&btsid=0bb0623416099319308016002ebca3&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_


    Para harcamadan bu işlemleri el ile de yapabilirsiniz; ay boyunca tüketim yapan cihazlarınızın güç değerleri üzerinden çalışma saatlerini çarparak tüketiminizi hesaplayın. Örnek buzdolabı 1000W x 30 gün x 24 saat = 720 kWh. Tüm bunları ay sonunda toplayın ve tüketiminizi bulun. Fatura ile karşılaştırın.


    Unutmayın ısıtıcı, fırın, ütü gibi rezistans içeren cihazlar yüksek güçte çalışır. Bunları ayda 3-4 defa fazla çalıştırsanız faturanızda fark oluşur. Ayrıca anma gerilimleri yüksek olan bu cihazların sürekli açılıp kapatılması tüketimi arttırır.


    4- Eğer endekslerde sorun yoksa sıkıntı yok demektir. Eğer analizlerinizde fark varsa sayaç kalibrasyonu için şikayette bulunun.





  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Devleti yönetenlerle o özelleri yönetenler aynı kişiler/akrabalar olunca böyle oluyor ne yazık ki.

    Tiksiniyorum bu ülkeden. Saygısız, sevgisiz, liyakatsız kısacası namussuz bir ülke burası
  • Evet aracı firmalar hepten sahtekarlığı düştüler ama . Konu sahibi sayacindaki ile faturadaki tutarı konrol etmismi,geçen ay bukadar gedl denmeyle olmuyor bu isler
  • ck boğaziçi de aynı. yazın 3 hafta ev boştu, normal fatura ile aynı fatura geldi. istediğin kadar şikayet et. onlar her zaman bir kılıf buluyorlar. geçen yıl 3 ay evde tadilat vardı, ev boş kaldı. elektrik sayacı arızalı çıkınca geriye dönük ortalama hesaplama yaptılar. ev boştu diyorum ispatla diyorlar. bunlar ile uğraşılmaz. kimi kime şikayet edeceksin ki? cimer dahil her yere başvurdum. sonuç değişmedi.

  • 280 310 arası her ay elektrik faturası geliyor sadece bilgisayar kullanıyorum gece lambaları kapatıyor babam fazla fatura gelmesin diye yinede 300 tl fatura geliyor kullanım bedeli 120 mi 150 mi ne digerleri hep vergi parası. Ben hakkımı helal etmiyorum haram zıkkım olsun insallah bunlara bunların insanlara hiç mi günahı gelmiyoryeter hep kendilerini düşünüyorlar vicdan diye bisey kalmamış bunlarda




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi movistar73 -- 6 Ocak 2021; 17:0:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iakten

    Geçen seneki Aralık enerji tüketimi ile kıyaslayın. Genelde kış aylarında kombi elektrik sarfiyatını arttırıyor. İçinde 100w civarı pompa var. Sürekli çalışıyorsa sarfiyatı arttırır.
    Enerjisa’nın fazla okuma şansı yok eğer sayaç bozulmadıysa

    hocam evi haziranda aldım, dolayısıyla buradaki ilk kış ayım


    ama şöyle söyleyeyim, kasım ayında belki de aralık ayından fazla kombi açmışızdır. aralık zaten sıcak geçti. aradaki 40 tl artışa değecek kadar fark olcağını kesinlikle düşünmüyorum


    ve işin ilginç yanı kime sorduysam herkesin faturası %30 fazla gelmiş.

  • Arkadaşlar dükkanıma Enerjisa'dan yaka kartlı bir personel geldi. Enerjisa'nın bir kampanya yaptığını ve bazı iş yerlerine %5 indirimli elektrik verdiğini söyledi. Bize de kampanya kriterlerini sağladığımızı ve kampanyadan faydalanabileceğimizi söyledi. Ben de çay ikram ettim çayımızı içerken lafı hiç dolandırmadan bak bir antin kuntin olmasın bu işte baştan söyle dedim. Yok abi biz Enerjisa'nın kendi elemanıyız zaten bir problem yok dedi. Tamam dedim ne yapacağız. Abi dedi şu kampanya sözleşmesini imzalayacaksın tarifeni değiştireceğiz dedi imzaladım gitti. Aradan 3 ay geçti fatura mesajı geldi 1250₺ normalde 150₺ yi geçmiyor. Aradım müşteri hizmetlerini:

    +bu bu fatura ne böyle 1250₺ fatura mı olur

    -yeni abonelik ücreti bey efendi

    +ben yeni abone değilim ki geçen sene abone oldum

    -he evet o abonelik sonlandırılmış yeni abonelik başlatılmış

    +iyi de ben aboneliğimi iptal etmedim ki nasıl olur?

    -aboneliğiniz sonlandırılmış yeniden abone olmuşsunuz 1250₺ de yeni abonelik ücreti

    +ben yeniden abone olmadım diyip personelin yaptığı kampanya aklıma geldi onu söyledim araştırdı buldu



    sonra eski abonelikten 250₺ depozit alacağım olduğunu ve iban vermemi istedi. Ben de abone olurken 800₺ verdiğimi nasıl oluyor da geri 250₺ alacağım olduğunu sordum. ısrarla 10 dk boyunca beni 250₺ alacağım olduğuna ikna etmeye çalışıp 800₺ verdiğimi sistemten göremediğini söyledi. Baktım laf anlamama ayağına yatıyor kapattım telefonu. Bana kampanya yapan çocuğun telefonunu almıştım dükkana geldiğinde o aklıma onu aradım abi ben işi bıraktım ama sana bi telefon vereceğim onu ara dedi. Abone olduğum Enerjisa merkezine gittim durumu anlattım yapabilecekleri birşey olmadığını 1250₺ yi seve seve vereceğimi söylediler. Ben de bana yeniden abone yapılıp yeni abonelik ücreti ödeyeceğimi söylemediklerini kumpasa getirildiğimi söyledim ama hiç iplemediler. Peki dedim 800₺ depozit vermiştim siz bana 250₺ alacağım olduğunu söylediniz o nasıl oluyor. Yatırdığım depozit makbuzunu gösterdim he tamam tamam pardon doğru dedi kız paranızı iade edelim. Peki dedim 800₺ abonelik ücreti nasıl oluyor da şimdi 1250₺ oluyor aynı sayaç aynı abonelik. Yok dedi sayacın wattı yüksek. Dedim ne alaka sayaç değişmedi ki geçen sene neyse o kendi kendine wattı mı yükseldi resmen dalga geçiyorlar benimle. Neyse hiçbişeyi çözemedim parayı da ödemiyorum eski aboneliğimi geri getirin dedim. Kız dedi olmaz mümkün değil filan uzadıkça uzadı şikayet dilekçesi yazdım ama sonuç çıkmaz dedi müdür. İki gün sonra zarf gönderdiler ya 1250₺ yi ödeyin ya da elektriğiniz keseceğiz ödemedim 1 ay oldu kesilmedi hala ne olacak bilmiyorum. Benim anladığım Enerjisa kampanya ayağına millete daha yüksek depozit kilitliyor neden böyle iğrenç bir uyanıklık yaptıklarını anlamadım. Aklınızda olsun iş yeri olan arkadaşlar hatta ev aboneleri bile size böyle kampanya ayağına gelirlerse kesinlikle kabul etmeyin tuzağa düşmeyin yoksa benim gibi ortada kalırsınız. Yapabileceğim birşey varsa yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • evde iki kişi yaşıyoruz bilgisayar ortalama günlük 8 saat açık ve akşamları 3 saat televizyon açık.arada bir fırın ve haftasonları çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi çalışıyor ortalama 200 tl fatura geliyor.3 sene önce evde 3 kişiyken maksimum 110 tl fatura gelirdi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TommyVialpando -- 6 Ocak 2021; 18:50:21 >
  • Bize her ay 250 tl altı fatura gelmiyor evde fırın yok mikrodalga yok süpürge haftada 1 kere açılıyor pcler 7-8 saat açık günde ışıklar neredeyse açılmıyor ama fatura 250 tl altına düşmüyor....................

  • quote:

    Orijinalden alıntı: movistar73

    280 310 arası her ay elektrik faturası geliyor sadece bilgisayar kullanıyorum gece lambaları kapatıyor babam fazla fatura gelmesin diye yinede 300 tl fatura geliyor kullanım bedeli 120 mi 150 mi ne digerleri hep vergi parası. Ben hakkımı helal etmiyorum haram zıkkım olsun insallah bunlara bunların insanlara hiç mi günahı gelmiyoryeter hep kendilerini düşünüyorlar vicdan diye bisey kalmamış bunlarda

    yemin olsun aynısı yaşanıyor burada da ve 250 tl altına fatura düşmüyor bu nasıl ülke

  • Welcome to Republic of New Turkey


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • McCloskey kullanıcısına yanıt
    Büyük şerefsizlikmiş, geçmiş olsun.

    Bu arada hocam dükkan için Enerjisa kullanmak zorunda değilsiniz. Firma değiştirip %5 indirim alabiliyorsunuz. Bu yalan değil ama :)
  • Bende bilgisayar yok. Temizlik delisi hanım yok. Elektrik süpürgesi çalışınca küçük çok korkuyor o yüzden ben evde yokken süpürge açamiyor kadın. TV küçük bir tane var onu da abisi izliyor, izlemese de kapattirmiyor. Bu ara kreşe gittiği için gündüz kapalı. Ampuller az yakan cinsten. Ev 2+1. 70-80 ₺ civarında geliyor fatura. Ama Aralık ayında normalden erken geldiler. Kesin zam gelecek ondandır dedim ama ortalama kullanım alıp zam ve öncesini ona göre hesapliyorlar biliyorum. Daha önce 20 gün sonra gelmişlerdi e Devletten şikayet ettim, 1 maaşla 2 faturayı nasıl ödeyelim diye. Özür dilediler. Faturada elektrik birim fiyatı yazıyor. Varsa fahiş artış onu paylaşmak lazım.
    Son olarak buzdolabınin arkasını temizlemeyin benim dolap hiç durmuyordu temizleyince fatura da farketti. Hem de dolabın ömrü uzar.
    Digiturk falan varsa gece fişten çekin cihaz baya elektrik harcıyor. Açılırken beklememek için fişten çıkarmiyordum. Digiyi kapattirinca fatura düştü fark ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur208 -- 6 Ocak 2021; 23:13:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Özellikle salgın döneminden bu yana bizim elektrik faturalarımız da olağandan yüksek gelmeye başladı. Nereye şikayet edeceğimi falan bilemediğim için çok üzerine düşmedim ama can sıkmaya başladı artık.

  • Salgın döneminde bazı ülkeler enerji fiyatlarında indirim yaptılar.


    Bizde ise İktidar hiçbir enerji fiyatında zerre kadar indirim yapmadı, aksine arttırdı.. Salgındır, millet işsizdir, kıştır, insanlar zorlanır, bikaç aylığına zam yapmayalım veya indirim yapalım demediler..


    Tüm bunlar birer siyahi tercihtir... İktidarın gözünde bu halkın zerre kadar kıymeti harbiyesi yok, bunu iyi bilin

  • Fatura tüketim bedellerine baktınız mı? Bahse girerim son faturada çarpan değeri yüksek girilmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.