Şimdi Ara

Adobe Flash desteği resmen sonlandırıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
4.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rCoder

    Haklı falan çıktığı yok, içeriğini yönetemediği için ios'a yüklenmesine izin vermedi. Sadece güncel teknolojide çok gereği kalmadı, html5 ve js hemen hepsini karşılayabiliyor. Gereği kalsa yama ile kolayca düzeltilirdi.
    Gayet de haklı çıktı çok hantan bir şeydi ve mobil cihazlarda olmasını desteklemiyordu
    Mantıklı bi sebeple desteklemedi
  • Windows 10 kaç kullanıyorsunuz hocam? 20H2 ile kalkıyordu herhalde yanlış bilmiyorsam.
  • 20H2 kullanıyorum, hatta temiz kurulum yapmıştım. Şu an güncelleme gelmiş mi diye kontrol ettim, gelmemiş.

  • Hayır yani tamam zamanında hepimiz oynadık, eğlendik ama bitti gitti. Medyada afedersiniz öyle bir şeyini çıkarıyorlar ki, sanırsın 7/24 adobeden tarayıcı oyunu oynuyorlar da adamlar sonlandırınca üzülüyorlar. Yıllardır yüzüne bakmayanlar şimdi çıkmış "aga beee, oldların gözü yaşı, eskiler" gibi saçma sapan triplere giriyor. Hah kapandı ne oldu, üzüldünüz mü? Yok. O eskiler içeriği çıkaranların yine umrunda değil. Zaten bu milletteki eskilere takıntı ne anlamadım gitti. Medyada bu "old" olayının abartılmasından gına geldi artık.

  • ahmetdu kullanıcısına yanıt

    Anlamadığınız şey şu: kimse şarj aletini kutudan çıkardığı için yenilikçi olmuyor. Diğer firmalar bakıp "Apple çıkarıyorsa ben de çıkarırım" diyor. Böylesi daha yenilikçi ve daha iyi olduğu için değil. O gelecek olan şok dalgasını zaten Apple çoktan emdiği için Xiaomi gibileri de rahat rahat bu kararları alabiliyorlar.


    Olan ise biz kullanıcılara oluyor. Şarj aletini ilk Apple değil de Xiaomi ya da Samsung çıkarsaydı gelen linç daha büyük olacaktı. Ortada "abi apple yenilikçi işte yeaa büyük firmaa"cılar oldukça sorun yok.


    Burada Apple'ın da yıllaar yıllar sonra anca getirdiği dünya kadar yenilik ve teknoloji de sayılabilir. Burada yapılan taklit etmek olmuyor. Ki Apple'ın taklit ettiği, 4-5 yıllık teknolojileri yeniymiş gibi pazarladığı da çok oldu.


    https://eksisozluk.com/entry/117500919 şu arkadaş güzel özet geçmişti zamanında


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sen özellikle playeri indirip yuklemişsin. MS ile alakasız bu durum. Zaten 1 senedir tüm browserlarda kapalı geliyor flash desteği. Edge dahil.

  • Peace Sells.. kullanıcısına yanıt

    Ben o kısmı yenilikçi manasında kullanmadım ya anlatamadım/anlayamadınız ya da konuyu başka yere çekmek istediniz. Tekrar özetleyeyim. Steve Jobs yıllar önce Flash'ı sorunlu olduğunu geleceğin HTML5'te olduğunu net bir dille ima vs. ederek değil açıkça dile getirdi. (Google'da aratabilirsiniz.) Bu net bir şekilde ileri görüşlülüktür. Bu su götürmez bir gerçek. Android sevenler o zaman (ben dahil) taşa tutmuştuk Apple'ı Flash yok diye konuşacak çok bir şey yok.


    MB'lardan Tip A USB'leri kaldırması, herkes micro USB ya da Tip C şarj kablosu kullanırken AB buna baskı bile yaparken sallamayıp Lightning kullanması ki Tip C'den çok daha kullanışlı ve sağlam.Bu da pazardaki gücünü gösterir.


    Şarj cihazı konusuna gelince kendimin de profesyonel hayatımda pazarlama/satış uzmanı olmam nedeni ile bazen tüketici çizgimden çıkıyorum. Adam şarj aletini çıkararak (fasa fiso nedenlerle) %70'e varan lojistik avantajına erişti bu ne demek bilmeyenler için açıklayayım 1 paket (Koli,palet...) içerisine 100 iPhone sığacakken 170 iPhone sığıyor demek bu da hem hacimsel (Desi olarak) hem de sevk sırasında gönderilen miktar açısında çok ciddi kar sağlayacak gibi gözüküyor. Bunu Mi, Oppo yapsaydı şöyle olurdu böyle olurdu diye hayal bile kurmanıza gerek yok yapamaz kralı yapamaz çünkü onlar pamuk ipliğine bağlılar pazardaki durumları BCG matrisine göre ya soru işareti olur ya da köpeklerde kalırlar.


    Adobe Flash desteği resmen sonlandırıldı


    Apple yıllardır kullanılan teknolojileri allayıp pullayıp yeni diye bize satıyor evet ama sorun şu ki SATIYOR. (Satabiliyor.) Amerika'da noel sürecinde aktive edilen 10 telefonun 9 tanesi iPhone :) Satabiliyorsan ne ala helal olsun!


    Adobe Flash desteği resmen sonlandırıldı


    Edit : Amerika'da tabi satar vs. girmeyin bence adamların alım gücü madem var hepsini alırlar/alabilirler. iPhone ABD'de ucuzsa Mi, Oppo, Samsung daha da ucuz. ABD'de en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması da iMessage. (Whatsapp'tan çok daha iyi ama TR'de kullanan çok az)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdu -- 3 Ocak 2021; 12:32:59 >




  • Hey gidi Macromedia Flash Player ve Shockwave tabi .Büyük anıları vardı ama İşlemci katili idi o yüzden gittiği iyi oldu.

  • Ah ah ne günlerimiz geçti. Ayda bir kendini guncelletirdi. Ah ah😞😞
    Ne işe yarardı acaba?
  • Zamanında esalak diye bir site vardı galiba 2000 yılı falan sayfa yüklensin diye beklerken tanışmıştık bu zat-ı muhteremle ama sonra sonra gördük ki bilgisayarın anasını anlatıyordu, HTML5 vs çıktı da biraz nefes aldı. Bunun diğer kankası da galiba Java, onun da tarayıcılardaki kullanımı galiba baya düştü şimdi başka yerlerde hizmet ediyor. Ne diyelim, tekerleğin bulunduğu yerden çok çok uzaktayız zamanla her şey değişecek elbet buna ayak diremeye gerek yok ayak uydurabilirsek de ne ala.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9unkarekoku -- 3 Ocak 2021; 16:32:12 >
  • Jobs 2010 da gereksiz demode dedi flash playere ve topa tutuldu dalga geçildi.Dandroiçiler az salvo yapmadı Apple kullanıcılarına.Adam harbiden dahiymiş lafta değil.

  • Ağlamıyorum gözüme morg bekçisi osman kaçtı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzamanda dedik evet flash player hantal bi uygulama ancak onu gelistirmek yerine html5 gibi yetersiz biseyi neden kullanmak zorunda kaliyoruz arkadas flash player plus olarak guncelle yada player 2 yap ne bileyim.acik varsa acigi kapat hantallik varsa onu duzelt flashin gomulmesi hic iyi bisey degil bu neye benziyor bi insanin damari tikali diye kalbini komple sokup yerine kalp pili takarak basari sagladigini dusunmek gibi bisey arkadas damari acacan damari...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karbon 12

    Demek browserımın kademeli olarak sorunsuzlaşmasının sebebi buymuş.


    Adobe Flash ilk çıktığı günden itibaren saçma sapan, toplamda bütün kullanıcıların saatlerine mal olmuş, girdiği her sistemi bir sorun yumağına çevirebilen amatörlükten hiç çıkamamış bir eklentiydi.


    Bugün de çalışmalarına alışılmış özellikleri yeni programlar olarak ilan edip, bilgisayarlarımızı perşembe pazarına çevirerek devam ediyor. Herhalde programlarının nasıl kullanıldığını, yaratıcı insanların nasıl çalıştığından tamemen habersiz geliştiren, bütün varlığı uzun süreli anlaşmalrına bağlı olan, kalite olaraksa hiç bir şey getirmeyen bir yazılım firması daha yoktur.


    Bence Ado Beye, bizlere Photoshop'u kazandırdığı ve 90'larda JPEG'i çok geliştirdiği için teşekkür edelim ama artık uğurlayalım... umalım ki Adobe kendisini de kademeli olarak kapatsın. Bence artık ne yapacağını bilemediği koca sermasiyle computing dünyasında yolun ortasına çöreklenip yatmış, potansiyel her gelişmeyi engellemeye çalışan, kalite ve işlevle tamamen irtibatsız kanallarla virüs gibi yayılan soft problemden başka bir şey değil.

    Hocam Adobe Photoshop dan ibaret değil ki.. tüm multimedya sektörü, reklam ve animasyon alanlarında neredeyse rakipsizler.


    Flash ise ilk olarak 96 da future splash animatör adıyla cikarildi. Daha sonra Macromedia satın aldı ve en son 2005 yılında Adobe satın aldi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O değilde ben arada kraloyun armorgames vs girip oynuyordum. Ne olacak onlara?

  • romedon kullanıcısına yanıt

    Hepsi html5 geçecek. Çöp olmaları imkansız. Hele Armor Games para basıyorken.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-809FC2E19 -- 4 Ocak 2021; 11:15:28 >
  • Yahu benim anlamadığım flash player eklentisi kalkınca flash da mi kalkmış oluyor?

    Flash player eklentisi kalkınca flash dosyalarını oynatabilecek bir uygulama bir teknoloji halihazırda yokmu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.