Şimdi Ara

Türk yapımı hayatta kalma oyunu Erzurum'un fragmanı yayınlandı; çıkış tarihi açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
270
Cevap
4
Favori
26.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
229 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türk yapımı hayatta kalma oyunu Erzurum'un fragmanı yayınlandı; çıkış tarihi açıklandı



    Yayıncılığını ve geliştiriciliğini Proximity Games'in yaptığı hayatta kalma oyunu Erzurum'dan geçtiğimiz günlerde bir fragman yayınlandı. Oyunun çıkış tarihi de belli oldu.



    Ayrıca Bkz.Türk yapımı açık dünya oyunu Animal Rescuer, 22 Aralık'ta Steam'de yayınlanacak



    The Long Dark isimli oyuna benzeyen Türk yapımı hayatta kalma oyunu Erzurum, 20 Ocak 2021'de Steam üzerinden yayınlanacak. Ne yazık ki fiyatı bilinmiyor. Unreal Engine motoru ile geliştirilen oyunun fragmanında en dikkat çekici nokta kesinlikle müzikleri. Müzikler oyunun içerisinde de olacak mı yoksa yalnızca fragmana özel mi şu an için bilmiyoruz.



    Oyunun yayınlanan fragmanını ve tanıtım yazısını aşağıda bulabilirsiniz. Steam sayfasına da buradan ulaşabilirsiniz.



    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=smzW9yAvXwk&t=1s&fbclid=IwAR3FP1EJCOpIbqQy7z58jOa3C7bs7YGwg_jHyLUbSvGU8ohQYmgCxdtGWAI]



    Tanıtım Yazısı



    Erzurum, Türkiye'nin en soğuk şehirlerinden biridir. Taylan için, kışın ortasında ve yaya olarak Erzurum'un ıssız bölgelerinde seyahat etmek çok saçma bir fikirdi. Taylan'ın henüz farkına varmadığı şey ise, girmek üzere olduğu bölgenin bir göktaşı düşmesinden etkilenmiş olduğudur. Sanki içinde bulunduğu zorlu şartlar yetmiyormuş gibi, şimdi Taylan'ı daha büyük dertler bekliyor.



    Erzurum; dondurucu soğuklara, vahşi doğaya, açlığa ve susuzluğa karşı mücadele ettiğin bir hayatta kalma oyunudur. Bu zorlu şartlarla mücadele edebilmek için odun veya kömür toplayıp ateş yakmalı ve kendinizi ısıtmalısınız, uyumak için yatak bulmalısınız, yemek, silah, tıbbi ürünler, yararlı araç gereçler... Kısacası sizi hayatta tutmak için ne gerekiyorsa onu bulmalısınız.



    Türk yapımı hayatta kalma oyunu Erzurum'un fragmanı yayınlandı; çıkış tarihi açıklandı



    OYUN MODLARI



    HİKAYE: Kahramanın oyun boyunca karşılaştığı olayları ve hikayenin sonunu keşfetmek için Hikaye modunu oynayın.



    SERBEST MOD: Eğer hikaye moduyla aynı mekaniklere sahip sonsuz bir oyun modu istiyorsanız, Serbest mod tam size göre. Eğer oyuncu ölürse, en son kayıttan devam edebilir. Tam anlamıyla sonsuz bir oyun modudur.



    MEYDAN OKUMALAR: Bu bölüm, daha zor bir oyun deneyimi isteyen tecrübeli oyuncular içindir. Çeşitli türde meydan okumalardan birini seçerek kendinizi deneyebilirsiniz. Bu türlerden bazıları bitmeyin fırtına, daha soğuk hava, zamanlı görevler, daha fazla yırtıcı hayvan vb.



    BÜYÜK AÇIK DÜNYA



    9 kilometrekarelik alanıyla, oyun dünyası size çok sayıda keşfedilecek alan sunuyor. 30'dan fazla bölge keşfedilmeyi bekliyor.



    DİNAMİK HAVA, SICAKLIK VE ZAMAN



    Hava, sıcaklık ve zaman birbirleriyle bağlantılıdır. Güneşli ya da bulutlu gün, dondurucu gece, sabah ayazı gibi gerçekçi doğa olayları dinamik olarak oluşur. Ayrıca hafif kar yağışı, yoğun kar yağışı, kar fırtınası, sisli hava gibi hava olayları da rastgele oluşur.



    KENDİNİ SICAK TUT



    Odun ya da kömür toplayıp sobada ateş yak. Arkana yaslanıp sıcak çayını yudumlarken pencereden bembeyaz karın yağışını izle.



    Türk yapımı hayatta kalma oyunu Erzurum'un fragmanı yayınlandı; çıkış tarihi açıklandı



    BİRİNCİ ŞAHIS VE ÜÇÜNCÜ ŞAHIS



    Oyun içinde değiştirilebilen iki kamera açısı: Birinci şahıs ve üçüncü şahıs.



    ORTAMLARI YAĞMALA



    Dünyayı keşfet ve hayatta kalmana yardımcı olması için yemek, yakıt, cephane, giysi, tıbbi ürün, araç gereç ve zanaat malzemeleri topla.



    ZANAAT VE YEMEK TARİFLERİ



    Basit aletler, gelişmiş aletler, elektronik aletler, cephane ve daha fazlasını yapmak için malzeme topla. Kebap, tarhana çorbası, Türk kahvesi, ekmek gibi lezzetli yiyecekleri pişirmek için gıda malzemeleri topla.



    SİLAHLAR



    Kendini kana susamış yırtıcı hayvanlardan korumak için tabanca, tüfek gibi silahlar bul.



    AVLA YA DA AVLAN



    Yemek için geyik, tavşan avla. Ayılara, kurtlara ve yaban domuzlarına av olmaktan kaçın.









  • Oyunu daha oynamadık, daha çıkmadığı için yorum yapamayız ama bu trailer nedir böyle? Oyunu oynarken rastgele görüntüler çekip onları mı birleştirdiniz? Bu trailer bize ne anlatıyor? Bir trailerın oyunun ne olduğunu göstermesi, anlatması gerekmiyor mu? Oyunun ne olduğuyla ilgili neredeyse hiç bir şey yok. Erzurum'da geçiyor diye, cami var diye, Türk bayrağı var diye satın alacağım ben şimdi bu oyunu? Pazarlaması bu mu? Ayrıca Erzurum'da kuzey ışıklarının işi ne?

    Teaser olsa tamam da başlığında Official Trailer yazıyor.

    Beni dövmek isteyenler olacak ama bağımsız oyunların altın çağını yaşadığımız şu dönemde bu ne iyi bir iş gibi ne de iyi bir başlangıç gibi duruyor.

    Şu resimlerden sonra müziği için trailera bakasım bile gelmedi. Görsel çok kötü. Görsel derken raytracing'den bahsetmiyorum, kötü görünüyor. Bi AA oyun kalitesinde olmasın ama bu nedir ya. Yabancı indie oyunların görsel kalitesine bak bir de TR'de çıkan, reklamı yapılan şu oyunlara... Camili olan ilk resimde mesela öyle bi ortamda gölgeler daha koyu olur. Hiç emek harcanmamış. Kusura bakmasınlar ama asset-flip denen oyunlara benziyor.

    Sırf Türk oyunu diye "küçük de olsa bir adım" falan diyerek desteklerseniz daha böyle kötülükler çok görürüz...

  • Epey emek dökülmüş. Helal olsun, tutar umarım. Böyle çalışmaları daha çok görmek ümidiyle. Programlama bilen bilir, basit görünen oyunların bile arkaplanında zibilyon tane olasılığı düşünmek, ona göre kodlamak gerekiyor.

  • Kısaca Türkiye simülasyonu 😀
  • Her şey çok güzel fakat fragmanda ki gibi bir soundtrack olursa globalde pek ilgi çekmez gibi.
  • Müzikler olmalı...

  • tebrikler, yeni güncellemelerle daha iyi yerlere gelir umarım...global önemli

  • Emeğine sağlık ancak bir eleştirim var o nasıl tırmanış mekaniği hiç eklemeseydin daha iyiydi.

  • Elelamin Pripyat'ında hayatta kalacağımıza biraz da Erzurum'da kalalım. Güzel çalışma.

  • Unreal engine yazısı ile birlikte saz duyacaksın deseler inanmazdım 😅
  • the long dark klonu olmuş gibi geldi bana

  • helal be işte emek işte yazılım işte yerli milli

  • Bu yolda küçükde olsa bir adım tebrik ederim

  • Long dark erzurum dlcsi olmuş

  • Başlangıç için güzel bir adım, korkak olmayacak bir insan korkarsa zaten adım atmaz. Başarılarınızın devamını diliyorum.

    Yemeksepeti nin ilk zamanlarına bakarsanız ve bugün geldiği noktaya arkadaki farkı da anlarsınız o yüzden bu işler böyle başlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu resimlerden sonra müziği için trailera bakasım bile gelmedi. Görsel çok kötü. Görsel derken raytracing'den bahsetmiyorum, kötü görünüyor. Bi AA oyun kalitesinde olmasın ama bu nedir ya. Yabancı indie oyunların görsel kalitesine bak bir de TR'de çıkan, reklamı yapılan şu oyunlara... Camili olan ilk resimde mesela öyle bi ortamda gölgeler daha koyu olur. Hiç emek harcanmamış. Kusura bakmasınlar ama asset-flip denen oyunlara benziyor.

    Sırf Türk oyunu diye "küçük de olsa bir adım" falan diyerek desteklerseniz daha böyle kötülükler çok görürüz...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StoneOcean -- 27 Aralık 2020; 18:25:19 >
  • İyi bir başlangıç. Oyun içi oynanış videosu gelmeli. İki dakikalık görüntü çok durağan ve rahatsız edici bir melodi ile yayınlanmış.
    Emeği geçenlerin ellerine sağlık, iyi haberler bekliyoruz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.