Şimdi Ara

Xiaomi Mi 11 [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
15
Favori
41.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Ürün ortaya çıktı.


    Ocak 2021 itibariyle satışa çıkıyor.


    Önemli özellikleri,

    1. Qualcomm Snapdragon 888 (SM8350)
    2. amoled ekran
    3. 8gb ram
    4. 4600mah pil
    5. 6,81" ekran
    6. 108mp


    Kıyaslamak için




    Xiaomi Mi 11 [ANA KONU]
    Xiaomi Mi 11 [ANA KONU]









    Xiaomi Mi 11 tasarımı


    Alıntı

    metni:
    Xiaomi Mi 11 modelinde 6.81 inçlik kavisli AMOLED ekran bizi karşılıyor. 3200x1440 piksel çözünürlüğe sahip olan ekran düşmelere ve darbelere karşı çok daha dayanıklı Corning Gorilla Victus ile kaplanmış.
    120Hz tazeleme hızına ulaşabilen ekranda 480Hz dokunmatik tarama hızı yer alıyor. Nokta çentikli ekran DisplayMate tarafından A+ kategorisinde değerlendiriliyor ve piyasadaki en iyi ekranlardan birisi olarak gösteriliyor.Telefonun arka kısmı da kavisli ve elde tutuşu kolaylaştırıyor. Kasa 8.06mm kalınlığında ve 196 gram ağırlığında. Devasa arka kamera biraz çıkıntı yapıyor. Parmak izi okuyucusu ise ekrana entegre ve nabız ölçümü de yapabiliyor.


    Xiaomi Mi 11 kamerası


    Alıntı

    metni:
    Telefonun arka kısmında 108MP çözünürlüğünde f/1.85 aralığında ve 1/1.33” ölçeğinde büyük bir sensör yer alıyor. Sensör 7 katmanlı lens ile desteklenmiş. 1.6 mikron piksel boyutu daha iyi ışık almasını sağlıyor. 13MP çözünürlüğünde 123 derece açılı sensör ve 5MP çözünürlüğünde 50mm telefoto/makro sensör onu tamamlıyor. Ön kamera ise 20MP çözünürlüğünde.
    8K video kaydı yapabilen kamera paketi süper gece modu, profesyonel mod, video log modu, sinematik lens gibi pek çok yapay zeka özelliği ile destekleniyor. HEIF desteği ve gökyüzü filtresi de unutulmamış.


    Xiaomi Mi 11 donanım özellikleri


    Alıntı

    metni:
    Telefona Snapdragon 888 yonga seti güç veriyor ve sektörde bir ilk. Zaten Qualcomm ve Xiaomi uzun süredir yonga tasarımı konusunda ortaklık yapmaktaydı. 5nm sürecinde geliştirilen Snapdragon 888 yonga seti önceki nesillerden farklı bir yapılanmaya sahip.İlginizi ÇekebilirPerformans tarafında ARM’ın tasarladığı Cortex-X1 özelleştirilmiş çekirdeğini temel alan Kryo 680 yer alıyor. Orta yüklerde Cortex-78 olduğu tahmin edilen 3 adet çekirdek ve Cortex-55 tabanlı 4 adet çekirdek hazırlanmış 2.84GHz seviyesine kadar çıkabilen işlemci tarafı Snapdragon 865 yonga setine göre yüzde 25 daha iyi performans sunuyor. Aynı hızlarda ise yüzde 25 enerji verimliliği yakalanabiliyor. Adreno 660 grafik birimi ise yüzde 35 performans ve yüzde 25 enerji verimliliği artışı getiriyor.
    Telefonun RAM belleği LPDDR5 standardını destekliyor ve rakiplerinde yüzde 16 daha iyi performans sunuyor. Depolama belleği ise UFS 3.1 standardı ile çok daha yüksek değerlere ulaşıyor.


    Xiaomi Mi 11 diğer özellikler


    Alıntı

    metni:
    Xiaomi Mi 11 amiral gemisinde dikkat çeken diğer bir detay Harman Kardon hoparlörler. Stere ses veren hoparlörler kaliteyi oldukça yukarı çekiyor. 4600mAh kapasiteli batarya 55W hızlı şarj, 50W kablosuz şarj de 10W tersine şarj ile desteklenmiş. Ayrıca Quick Charge 4+, Quick Charge 3+ ve USB Power Delivery 3.0 da destekleniyor.
    Çift SIM kartın ikisi de 5G ile çalışabiliyor. Kızıl ötesi verici, 6Hz bandını kullanan WiFi 6E, Qualcomm TrueWireless Stereo Plus destekli Bluetooth 5.2, MIUI 12 işletim sistemi şeklinde diğer özellikler sayılabilir.


    Xiaomi Mi 11 fiyatı ve çıkış tarihi


    Alıntı

    metni:
    Xiaomi Mi 11 modeli iPhone 12 gibi kutudan şarj adaptörünü çıkarmış. Sınırlı sayıda Set Edition paketinde 55W GaN şarj adaptörü dahil olacak. Yetişemeyenler ise adaptörü ekstra satın almak zorunda. Xiaomi Mi 11 yılbaşı itibariyle satışa sunulacak ve fiyatlar şu şekilde:


    Xiaomi Mi 11 8GB+128GB – 611$

    Xiaomi Mi 11 8GB+256GB – 657$

    Xiaomi Mi 11 12GB+256GB – 719$



    Xiaomi Mi 11 [ANA KONU]


    Xiaomi Mi 11 [ANA KONU]
    Xiaomi Mi 11 [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trebuchet55 -- 29 Aralık 2020; 12:13:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bence Xiaomi saçmalık yaptı. Düne kadar Mi 10’da 1080P ekran vardı, yani millet 2k’ya geçti, Apple bile 1080P yapmıyor ama Xiaomi 1080P ekran koyuyor. Diyeceksiniz ki, daha iyi performans veriyor, yahu kardeşim, o zaman 2K'ya göre bir strateji geliştirmeliydi. 2013’te aldığım Redmi Note 3'ten bu yana Mi 10'a kadar aynı çözünürlük. Amiral gemisi olmanın ne mantığı kalıyor? Evde Mi 6, Redmi Note 8 ve Mi 9 var. Kâğıt üzerinde Mi 9 amiral gemisi ama 3 telefondan da YouTube'dan 1080P video açıyorum, neredeyse hiçbir fark yok! Neyse ki bu saçma tutumundan Mi 11'de vazgeçmiş. Mi 10T ve Mi 10T Pro’da 144 Hz adaptif ekran var, Mi 11’e neden 120 koydu, bilmiyorum. İlla bir saçmalık yapacak. Ha diyeceksiniz ki, Süper Amoled ekran var, o yüzden 120 Hz yeter, tabii orası öyle ama bu saçma sorular insanın kafasında yer ediniyor. Şahsen ben bataryayı beğenmedim, muhtemelen çift batarya var, en azından 5 küsur bin batarya olabilirdi, hatta bana kalırsa 6 bin olması çok daha güzel olabilirdi. Çünkü Xiaomi, MIUI arayüzünü her güncellediğinde bataryayı mahvediyor. MIUI 11 varken 8 saat ekran süresi alırken şu anda MIUI 12 ile 5 saat alıyorum. Bu yüzden 6 bin mAh batarya, telefonun uzun ömürlü olması açısından tolere edilebilir olurdu. Kameraya gelince... Ben 6 senedir Xiaomi kullanıyorum. Şu ana kadar Redmi Note 3, Mi 9 SE, Mi 9, Redmi Note 8 kullandım. Kamerası ne yazık ki tatmin edici değil. Dxomark testlerinde Mi 9, Samsung Galaxy Note 8'den daha yüksek puan alıyor ama yan yana getirince Note 8'deki renkler, netlik daha başarılı. Oraya 108 megapiksel yazıp bilmeyen insanları çekiyorlar ama gerçekte bunun pek bir esprisi de yok. iPhonedo'nun yaptığı S20 Ultra vs iPhone 11 Pro Max zoom testini izleyin, dediğimi anlarsınız. Hâl böyleyken 108 megapiksel yazmak inanılmaz saçma geliyor bana. Şahsen Samsung imzalı lensleri sevmiyorum, keşke Carl Zeiss lens kullansalar, o zaman eminim çok daha iyi olur. Mi 11’in kamerası için yorum yapmak erken ama eminim iPhone 12 Pro Max'ten zayıf olacak. Ben öyle bekliyorum şahsen. Bakalım nasıl bir cihaz olacak...


    Düzeltme: Bir de ön kamera faciası var, en üst model cihazlarda bile 1080P+30 FPS kamera kullanıyor Xiaomi. Saçmalığın dik âlâsı! Millet neredeyse ön kamerada 4k’ya geçecek, bunlar hâlâ tutucu tavırlarıyla devam ediyorlar. Artık pandemi sürecinde hemen her şey görüntülü görüşme ile yapılıyor. Belki bunu düşünerek en azından 2k kamera koyarlar da, hatalarından vazgeçerler. Gerçi tüm bunlar maliyet demek, ama zaten Xiaomi F/P olmaktan çıkalı çok oluyor.


    Edit: Gerizekâlılar yine ön kamerayı 1080P+30 FPS yapmışlar. Umarım yanlış haberdir.

    Almayı düşünen arkadaşlar için kendi deneyimlerimi yazayım. 2 aya yakın kullandım Mi 11 ve geçen hafta Oneplus 9 Pro'ya geçiş yaptım. Niye geçtin diye sorarsanız Mi 11'den önce de oneplus kullanıyordum ve oxygen os'a o kadar alışmışım ki miui'a ısınamadım bir türlü o yüzden tekrar oneplusa geçtim.

    Mi 11'e gelirsek cihazın eksik yönleri olsa da bence cidden çok güzel bir telefon yapmış Xiaomi.

    4 yandan kavis vermeleri ve o kavisin yapısı ile incelik birleşince telefon ele çok güzel oturuyor. Kılıfla bile kullanırken incecik bir cihaz kullandığını hissettiriyor insana cidden elde tutuş hissi çok güzel.

    Ekran kalitesi çok iyi. Hoparlörün ses kalitesi muhtemelen en iyisi, Harman Kardon ile işbirliği cidden fark etmiş. Sırf oraya yazı olarak koymamışlar belli oluyor bu.

    Kablolu ve kablosuz hızlı şarjı oldukça performanslı. Xiaomi'nin 55watt kablosuz şarj cihazını da aldım çinden oldukça güzel. Hatta onu satıcam muhtemelen çünkü oneplus'ı hızlı şarj etmiyor maalesef warp şarj cihazı gerekiyor.

    Xiaomi cihaza ve miui arayüzüne çok aşina değildim 5 sene önce falan mi 5s'im vardı en son o zaman kullandım xiaomi ama o arayüzde reklam olayı falan hiç yaşamadım mi 11'de. Herhangi bir bug ya da hata ile de karşılaşmadım. Super wallpaper özelliğiyle falan çok keyifli olmuş hatta ama ben genel olarak oxygen os sadeliğine alıştığım için ısınamadım miui arayüzüne.

    Kamera konusunda bir s21 ultra, 12pro max ile yarışacak seviyede değil. Daha çok düz s21 ve 12 seviyesinde kalıyor gibi kamerası. Ama bir çok farklı çekim modu, değişik kısa video oluşturma özellikleri var. VLOG modu ve sinema efektleri altında cidden çok güzel şeyler var. Sihirli yakınlaştırma, zamanı durdurma falan tam böyle şekilli videolar oluşturmak için onlarca şey eklemişler arayüze. Bu konuda cidden bayağı zengin.

    TR fiyatı evet yüksek cihazın ama Xiaomi telefona da o para verilmez diye de düşünmemek lazım çünkü adamlar uygun bütçeli cihaz kafasında değil premium seviyede malzeme kullanarak yapmışlar bu telefonu belli oluyor hem tasarım hem kalite olarak ele alınca cidden vay be dedirtiyor. Resmi olarak ip sertifikası yok ama suya karşı koruma için kullanılan o silikonlar bulunuyor cihazda. Muhtemelen cihaz maliyeti artmasın diye sertifika alma olayına yanaşmamışlar. Yurt dışı global fiyatıyla kıyaslayıp o fiyat üstüne bizim vergilendirmemizi ekleyince aslında TR fiyatı ilginç şekilde ucuz bile kalıyor cihazın ama tabi yurt dışı cihaz almak hala çok daha uygun ama henüz kayıt işinin çözülememesi tabi bir risk oluşturuyor.

    Bence insanlar tutturmuş xiaomi o fiyatı etmez şu var bu var diye . Her markanın kusura var samsung cephesine bakıyorsun exynos çöpü denen işlemci ile direk eleniyor apple cephesi işlemci kamera yazılım dışında çöp oneplus var oda ülkemizde ki durumu ortada huwaei var android servisleri yok adamlar mate proya 14 bin istiyor. Amiral gemi statüsüne baktığımızda xiaomi bu fiyatlar ile gayet iyi bir giriş yaptı yok yani insanlar ne bekliyor ülkede döviz vergiler almış başını gidiyor yurt dışında 900 euro bu cihaz ve bizde direk girişi 9 bin tlye denk geliyor vergi cartı curtu hariç adamlar bence türkiyeye özel fiyatlandırma yapmışlar . Evet her firmanın kusuru eksiği olduğu gibi xiaomi firmasınında muhakkak vardır ama bence insanlar xiaominin boşuna hakkını yiyor. Mi a1 modelini kullandım 4 sene halen daha taş gibi cihaz ben xiaomi markasını gerçekten çok sağlam buluyorum aynı şekilde amcalarım abilerim hepsi xiaomici batarya değişimi dışında servis görmedik ,cihazları kaliteli ama yazılım konusunda mide bulandırmayacak şekilde eksikleri tabiki var ve bunlara zaman gerekiyor . Bu eksiklikler her firmada var bu işin sonu yok a modelini alırsın 1 sene sonra b modeli çıkar . Apple firması giriş modellerine halen daha 64 gb koyarak insanlar ile dalga geçiyor ama insanlar tıpış tıpış alıyor sonra yazılım on numara bak kanka 6s cihazıma güncelleme geldi diye içi boş cümleler ile kendini avutuyor halbuki gelen her güncelleme cihazı mahvediyor yavaşlatıyor.


    Son olarak bizim insanımız telefon ve araba alırken kar edeceğim aman zarar etmiyim mantığı ile aldığı sürece çoğu telefonun ve arabanın tadına varamıyor bence . Sen şimdi mi 11 alsan ve bu cihazı en kötü 4-5 sene kullanırsın çok rahat günümüz dünyasında 5 sene de zarar kaybetmeyen bir şey var mıdır yoktur ha sen telefon hastasısın ona bir şey diyemem 3 ayda bir cihaz değiştirirsin her yeni model çıktığında fetişin vardır o ayrı dünya onun çözümü psikiyatri ama yok şu eksik xiaomi markasına verilmez falan diyen insanlar komiğime geliyor . İphone 12 pro max aldın diyelim 3 sene sonra aynı performansı vericek mi veremiyicek tabiki , şahsen cihaz amazon üzerinden satışı çıkarsa alacağım ve mennun kalırsam 4-5 sene kullanacağım bir de cihaz aldıktan sonra cihazından mennunsan forum vs yerlere sene de bir uğrayıp göz gezdirip çıkıcaksın çünkü böyle yerler insanları sürekli değişime kusur aramaya itiyor .


    Çok yazdım ama yazma gereği duydum .. Bu mesajım sana ithafen değil hocam genele ithafen yazdım yanlış anlaşılmasın.

    2 simde rsa koruması olmuş


    eskiden tek simde koruma vardı digerinde yoktu ve tek sim kayıt oluyordu eski cihazlar.


    Yıllardır sim 1 deki rsa kırılamadı sim 2 kayıt edildi şimdi 2 side rsa korumalı

    2-3 aya çözülür diyen satıcı arkadaşlar çokta inandırıcı gelmiyor madem kırılabiliyordu, yıllardır sim 1 neden kırılamadı diye soruda gelmiyor değil akla.

    Peşin fiyatına taksit olması iyi bir artı olmuş. arayüzün artı yönleri de mevcut. dc karartma önemli bir özellik. ayrıca benim için önemli bir özellik olan uygulamaların internet erişimini kısıtlama özelliği.

    Bu özellik başka cihazlarda da var ama samsung da yok. benim için whatsapp kullanımı için önem arz ediyor.


    Arayüzde başka ilgi çekici özelliklerde mevcut. Sorunsuz cihaz yok.


    Iphone çok iyi belki ama belli bir süre sonra sıkılıyor insan. Iphone bırakıp elime find x2 yi alınca diyorum adamlar ne güzel ekran koymuş.

  • Rekabet artıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimsiz755 -- 6 Ocak 2021; 14:16:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kutusundan şarj aleti çıkmayacak diye duydum eğer doğruysa tam bir saçmalık.

  • İlk görüntüler gelmeye başladı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence Xiaomi saçmalık yaptı. Düne kadar Mi 10’da 1080P ekran vardı, yani millet 2k’ya geçti, Apple bile 1080P yapmıyor ama Xiaomi 1080P ekran koyuyor. Diyeceksiniz ki, daha iyi performans veriyor, yahu kardeşim, o zaman 2K'ya göre bir strateji geliştirmeliydi. 2013’te aldığım Redmi Note 3'ten bu yana Mi 10'a kadar aynı çözünürlük. Amiral gemisi olmanın ne mantığı kalıyor? Evde Mi 6, Redmi Note 8 ve Mi 9 var. Kâğıt üzerinde Mi 9 amiral gemisi ama 3 telefondan da YouTube'dan 1080P video açıyorum, neredeyse hiçbir fark yok! Neyse ki bu saçma tutumundan Mi 11'de vazgeçmiş. Mi 10T ve Mi 10T Pro’da 144 Hz adaptif ekran var, Mi 11’e neden 120 koydu, bilmiyorum. İlla bir saçmalık yapacak. Ha diyeceksiniz ki, Süper Amoled ekran var, o yüzden 120 Hz yeter, tabii orası öyle ama bu saçma sorular insanın kafasında yer ediniyor. Şahsen ben bataryayı beğenmedim, muhtemelen çift batarya var, en azından 5 küsur bin batarya olabilirdi, hatta bana kalırsa 6 bin olması çok daha güzel olabilirdi. Çünkü Xiaomi, MIUI arayüzünü her güncellediğinde bataryayı mahvediyor. MIUI 11 varken 8 saat ekran süresi alırken şu anda MIUI 12 ile 5 saat alıyorum. Bu yüzden 6 bin mAh batarya, telefonun uzun ömürlü olması açısından tolere edilebilir olurdu. Kameraya gelince... Ben 6 senedir Xiaomi kullanıyorum. Şu ana kadar Redmi Note 3, Mi 9 SE, Mi 9, Redmi Note 8 kullandım. Kamerası ne yazık ki tatmin edici değil. Dxomark testlerinde Mi 9, Samsung Galaxy Note 8'den daha yüksek puan alıyor ama yan yana getirince Note 8'deki renkler, netlik daha başarılı. Oraya 108 megapiksel yazıp bilmeyen insanları çekiyorlar ama gerçekte bunun pek bir esprisi de yok. iPhonedo'nun yaptığı S20 Ultra vs iPhone 11 Pro Max zoom testini izleyin, dediğimi anlarsınız. Hâl böyleyken 108 megapiksel yazmak inanılmaz saçma geliyor bana. Şahsen Samsung imzalı lensleri sevmiyorum, keşke Carl Zeiss lens kullansalar, o zaman eminim çok daha iyi olur. Mi 11’in kamerası için yorum yapmak erken ama eminim iPhone 12 Pro Max'ten zayıf olacak. Ben öyle bekliyorum şahsen. Bakalım nasıl bir cihaz olacak...


    Düzeltme: Bir de ön kamera faciası var, en üst model cihazlarda bile 1080P+30 FPS kamera kullanıyor Xiaomi. Saçmalığın dik âlâsı! Millet neredeyse ön kamerada 4k’ya geçecek, bunlar hâlâ tutucu tavırlarıyla devam ediyorlar. Artık pandemi sürecinde hemen her şey görüntülü görüşme ile yapılıyor. Belki bunu düşünerek en azından 2k kamera koyarlar da, hatalarından vazgeçerler. Gerçi tüm bunlar maliyet demek, ama zaten Xiaomi F/P olmaktan çıkalı çok oluyor.


    Edit: Gerizekâlılar yine ön kamerayı 1080P+30 FPS yapmışlar. Umarım yanlış haberdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çirkinlik Ne Kadar Kolay -- 29 Aralık 2020; 9:54:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pil gelişmemiş mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: devmanetihad

    Pil gelişmemiş mi

    Merhaba, Pil 4600mah. mi 10(4780) 'a göre düşük.


    Konu güncellendi.

  • bu telefonunda fiyati uygun xiaomi fiyat dusurmeye basladi telefonlarda mi 10 750 euro dan cikmisti adamlar telefonun ustune koydular islemci kamera felan yinede 600-700 euro arasi telefon cikariyorlar ilk sd 888 olmasina ragmen samsung bi telefon cikaryor 1200 euro

  • Bayraktar42 kullanıcısına yanıt
  • Şayomiye helal olsun.Adamlar şarj aleti koymamış ama istediğiniz takdir de şarj aleti de yolluyor.Çevreci olduğumuz için şarj aleti koymuyoruz diye zırvalayan diğer markalar örnek alsın.

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Gümrükten geçmez sanırım hocam baktım siteye cidden cihaz var ve Türkiye'ye gönderim sağlıyorlar. Ama dediğim gibi gümrük...

  • Durotan35 kullanıcısına yanıt

    Fiyatlari dususue gecmis ya ona istinaden kaynakli paylastim sadece .

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Hocam telefon 611$' dan tanıtıldı. Bu site daha pahalıya satıyor şuan ben mi yanlış anladım.

  • Durotan35 kullanıcısına yanıt

    Uluslarası surumlusu bu

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Global sürüm tanıtılmadı hocam daha. Siteye girdiğinizde Çin Sürümü olduğunu belirtmişler zaten. Bu adamlar toplu alıyor ve stok sıkıntısı yaşandığı için fiyatı artırıp satıyorlar. Herhangi bir fiyat düşüşü yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Durotan35 -- 13 Ocak 2021; 18:15:23 >
  • Durotan35 kullanıcısına yanıt
  • Ee çıktı kimse almamış bende alayım dedimde türkiyede satılmasını beklemeyin bence :) çinden gelen illegalleri bile 8000 e satıyorlar :) kamera vasat...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnr.kh

    Ee çıktı kimse almamış bende alayım dedimde türkiyede satılmasını beklemeyin bence :) çinden gelen illegalleri bile 8000 e satıyorlar :) kamera vasat...

    Kim almamış hocam dört gündür kullanıyorum cihaz daha yeni ne ara kamera vasat oldu daha güncellemeler ile sorunları düzelecektir hangi telefon ilk cıktıgı yazılımla kalıyorki


    NOT Resimler hdr modu ile mi 11 cihazı ile yeniköy de cekildi videolarda var eklerim isteyen olursa

    Xiaomi Mi 11 [ANA KONU]


    Xiaomi Mi 11 [ANA KONU]


    Xiaomi Mi 11 [ANA KONU]








  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.