Şimdi Ara

Güngören Belediyesi insanları pandemi dinlemeden sokağa atıyor. (Sözleşme Gelişmesi var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
2
Favori
9.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
243 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbul ili güngören ilçesi mehmet nesih özmen mahallesi örnek blokların yaşıyorum.


    2019 yılında eklenen 6303 sayılının kanunun 6/A maddesi ve Cumhurbaşkanının nisan 2020 de onayladığı riskli alan yasası referans gösterilerek evlerimizden çıkartılıyoruz.

    Riskli alan ve afet riski taşıyan taşınmazlar yasalarına karşı açılan davalar devam ederken kapılarımıza tebligatlar yapıştırışdı ve 30 gün içinde çıkmamız istendi.


    8 blokluk sitemizde hasarlı ve riskli bina olamadığı halde sırf Rant elde edebilme uğruna 160 hane mağdur ediliyor.


    30 gün içinde daireler boşaltılmaz ise doğalgaz,elektrik ve suyumuzu kesmekle tehdit ediliyoruz.



    Komşu mahallemiz olan Tozkporan içinde aynı şekilde yaklaşık 1500 haneye daha boşaltma tebliği gönderildi. Ekte örnek tebliği görebilirsiniz.


    herhangi bir açıklama sözleşme yapılmadan mülkümüzün gasp edilmesine engel olmak sesimizi duyurmak istiyoruz.


    Lütfen bize yardım edin.


    Edit:


    Binalar için alınmış bir çürük riskli yapı raporu yoktur, Karot ile numuneler alınmamıştır.

    İdare tarafından yıkım sonrası hak sahiplerine nasıl ve nerede konut verileceği yazılı ve resmi onaylı olarak açıklanmamıştır.


    İdareden Talebimiz sadece haklarımızı güvence altına alacak yasal bir sözleşmedir.



    Edit 2: Allah 'a Şükürler olsun bir gelişme oldu ve bizi muhatap aldılar. Yasada proje tammlanınca yapılacak olan borçlanma ve konut niteliğinin şartları önce çekilmiş.

    önümüzdeki hafta sözleşme için görüşeceğiz. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah.


    Güngören Belediyesi insanları pandemi dinlemeden sokağa atıyor. (Sözleşme Gelişmesi var)



    6 / A maddesinin acı gerçekleri








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightcrawler -- 31 Aralık 2020; 0:12:22 >







  • Öncelikle geçmiş olsun.


    bende Güngörende oturuyorum. 30 yıllık binadayım. Nasıl oldu da bu noktaya geldi öncelikle bunun araştırılması gerekiyor.


    Evinizi yıkacaklarını söylüyorlar sonrası ne olacak. Önceki arkadaşların dediği gibi kira yardımı, sonrasında sizlerin yeni yapılmış evlere geçmeniz, bu geçişin nasıl olacağı bunların hepsinin size bildirilmiş olması gerekmiyor mu ?


    Bir tebligat ile ben yaptım oldu denilemez denilmemesi lazım.

    Arkadaslar manyak mısınız bilip bilmeden yorum yapmayın her şeye. Aktrollerle dalga geçip daha beterini siz yapıyorsunuz. 7269, 6306 ve 5902 sayılı yasa gereği 1. Derece afet bölgesi olan alanlarda (afet öncesi zaman dilimini kastediyorum) depreme dayanıksız yapılar bulunuyorsa bu yapılar yıkılıp yerine yenisi yapılır. Bu süre içerisinde size de kira desteği sağlanır. Bu sekilde karşı çıkan olursa da su dogalgaz ve elektrik sistemleri kesilir. Bunlarin hepsinin Mevzuatta yeri var. Siz manyak mısınız. Adamlar sizin sağlığını size rağmen düşünüyor. Hiçbir şey de yapamazsınız keserler elektriginizi.

    Ben de biliyorum rant uğruna bir çok şey yapıldığını ama o başka Bu baska. O zaman kimse bana maske taktiramaz kişilik haklarına aykırı diyip maskesiz gezin böyle bir mantık olabilir mi avel avel yorum yazmışsınız. Deprem olsa neden bu evleri yıkıp yenisini yapmadınız dersiniz. Deprem bu. Sizin kışınızı yazınızı beklemez. 2030 yılına kadar istanbulda 7.0 büyüklüğünde bir depremin olma olasılığı %62. Aktrollere sövüp beterini yapmayın gözünüzü yiyim

    P.s. afet Yönetimi alanında akademisyenim.

    6306 sayılı yasa kapsamında riskli yapı tespiti olan binalar alınan numune vs tespit işlemlerinin ardından statik olarak bilgisayar programı aracılığı ile modellenip riskli olarak tespit edilirse ilçe belediyesi size en az 60 gün süre veriyor, peşine en çok 30 gün ek süre veriyor yıkın veya tahliye edin diye. Yasal süreler biter ve siz tahliye-yıkım yapmazsanız bütün sorumluluk ilçe belediyesi üzerinde kalıyor. Yani çürük olarak tespit edilip yasal tebligat süreleri dolmuş bir binayı malikleri yıkmıyorsa belediye yıkmak zorunda. Yıkmazsa bütün sorumluluk belediyede kalır.


    Kısaca bu iki günlük iş değil; her binada saatlerce numune alınıyor, görüyorsunuz, size yasal tebligatla süre veriliyor görüyorsunuz, iş bitiyor devlet kapıya dayanınca da hiç birşeyden haberi olmayan masum köylü modunda pandemi var nereye gidelim oluyor.

  • konuyu öne çıkaralım arkadaşlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi War Rock -- 27 Aralık 2020; 20:18:8 >
  • Birlik olun hiçbirşey yapamazlar. Kar kış da nereye gidecek millet onu ayarlasınlar önce.

  • Nerede bu alan tam olarak, sokak ismi filan var mı

  • UP UP

  • uppp

  • Aşırı ses getiremezseniz bir şey yapamazsınız. Ne isterseler onu yapabiliyorlar anca tt de 1 falan olursanız adalete kavuşabiliyorsunuz maalesef böyle bir ortamdayız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up
  • Hocam bende Güngörendeyim. 30 yıllık binada oturuyoruz ve sağlam değil. Bize belediyeden daha önce gelen ekip, gönül rahatlığıyla oturun diyemem dedi ve çekip gitti. Forumda bir arkadaşın konusu vardı. Eğer binada bulunan herhangi biri risk tespiti için başvurursa ve yapı riskli bulunursa çıkarılırsınız demişti. Konuyu bulursam paylaşacağım. Orada detaylı bilgiler vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yaklaşık 1.5 yıl merterde çalıştım.


    yukarıda fatih cadddesi ile aşağıda metrobüs durağı arasında kalan kısımda ciddi anlamda kentsel dönüşüm rantı var.


    sizden sonrada diğer sitelere aynı şeyler kesin yapılır yakın zamanda.


    bence site yönetimleri olarak bir organizasyon kurmanız lazım. tek bir sitenin yapacağı ile 5-6 sitedeki insanların etkisi aynı olmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Santiago Munez -- 27 Aralık 2020; 11:4:19 >
  • Neye göre hasarlı riskli değil bina ?

  • bina yıkılacaksa kira yardımı yapıyorlar anlaşmazlık varsa yıkım yapılmıyor size niye böyle mafya gibi çökmüşler.

  • Yillarca gungorende oturdum binalar hep deniz kumundan yapılmış hepsi sakat dikkat etmek lazim.Bina çökerse belediye niye önlem almadi derler.Tabi rant varsa bilemiyorum.En azindan bina yenilensin kardesim gungoren sikintili bir yer buyuk istanbul depremi herzaman olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueman7 -- 27 Aralık 2020; 11:36:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bina belediye tarafından mı yenilenecek. Bayrampaşada kiptaş benzer bir proje yapyı, çok da güzel oldu.
    Bölgenizde rant olduğunu duyuyorum ama nasıl bir rant var anlayamafım. Lütfen açıklar mısınız. Sizin evinizi yıktıktan sonraki süreç ne, kendiniz yapın mı diyor yoksa size başka yer gösterip arazinizi mi alıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrec4nl4r E kullanıcısına yanıt

    Ki aynen yazdığın gibi biri yada birileri riskli yapı için başvuru yapmış gelip örnek alınmış test sonucunda da sakat raporu geldiyse geçmiş olsun.


    Evleri boşaltmazsanız elektirik,su ve doğalgaz kesiliyor ama böyle site tarzı yerlerde olmaması gereken bir şey insanların hakkına girmiş kim başvuru yaptıysa.

  • Öne çıkardım.Kış günü neyin tahliyesi bu?Yalnız bina için kusurlu raporu verildiyse yapacağınız bir şey yok.Mecburen boşaltmalısınız.Her gün bir ilde deprem oluyor.İstanbulda da büyük deprem bekleniyor malum.İki ucu ... değnek yani.Allah yardımcınız olsun Güngören Belediyesi insanları pandemi dinlemeden sokağa atıyor. (Sözleşme Gelişmesi var) 

  • Öncelikle geçmiş olsun.


    bende Güngörende oturuyorum. 30 yıllık binadayım. Nasıl oldu da bu noktaya geldi öncelikle bunun araştırılması gerekiyor.


    Evinizi yıkacaklarını söylüyorlar sonrası ne olacak. Önceki arkadaşların dediği gibi kira yardımı, sonrasında sizlerin yeni yapılmış evlere geçmeniz, bu geçişin nasıl olacağı bunların hepsinin size bildirilmiş olması gerekmiyor mu ?


    Bir tebligat ile ben yaptım oldu denilemez denilmemesi lazım.

  • Büyük şehirin kapsama alanına giriyor mu bilmiyorum ama kesinlikle el atıp takip etmesi lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işin çözüleceği yer mahkemedir.


    Avukatınız, ki herhalde hukuki süreçleri takip etmek için ortaklaşa bir avukat tutmuşsunuzdur, idare mahkemesine başvuru yapsın yürütmeyi durdurma kararı çıkartmak için. Böyle bir karar aldırabilirseniz belediye hiçbir şey yapamaz ve halihazırda süren davaların sonucunu beklemek durumundadır.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.