Şimdi Ara

Pc Açılırken Bios Ekranından Sonra Siyah Ekran Hatası ve Çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün akşam ekran kartının yeni sürücülerini yükledim, pc yi tekrardan başlattım hiç bir sorun çıkarmadan yeniden başladı ve sorunsuz bir şekilde çalıştı. Pc yi kapattım ve bugün açtığımda açılmadı.


    Bios ekranı çıkınca Bios Logo resminin altında dönen noktalı çember çıkması gerekiyordu. O çıkmadan bir iki saniye takılı kalıp görüntü gidiyor. Kasayı dinlediğimde işlemcinin zorlandığı ama kasanın tamamından normal çalışma sesi aldığımı fark ettim. Ama ekrana görüntü gelmiyordu.


    Biostan hemen sonra karanlık ekran hatası veriyor, öylece kala kalıyor. Ama yukarıda bahsettiğim gibi kasadan normal çalıştığı zaman ki sesler geliyor. Yalnızca işlemci ara ara hızlanıp yavaşlıyor. İşin kötü tarafı, daha Win 10 girmeden gerçekleştiği için de safe mode seçeneği felan da çıkmıyor.


    Öylece kalakaldım, neyse hemen telefondan girdim yazdım sorunu olduğu gibi microsoft un resmi sitesinde bir çeviri yapılmış geçici bir çözümmüş,


    Bilgisayarı açtıktan sonra, ekran siyahken


    Windows Logo + Ctrl + Shift + B tuşlarına aynı anda basıyorsunuz.


    Bip sesi gelmesi gerekiyor, sonra mavi ekranda yeniden başlatılıyor yazısı çıkıyor ve pc niz yeniden başladıktan sonra normal çalışmaya başlıyor.


    Fakat daha sonra tekrar pc yi kapatınca aynı hatayı veriyor. Yeniden başlatırken sorun yok, fakat pc yi kapatınca yüklemiyor bi türlü, öylece ölüm uykusuna geçiyor. Zaten son uğraşlarımda yukarıdaki tuş kombinasyonu da artık işe yaramamaya başladı.


    Tek çare kararlı çalışır haldeki sürücülere geri dönmek zorunda kaldım.


    452.06 tekrar yükledim açılışta hiçbir sorun yok. Ama yukarıdan aşağıya en son sürüm 3 sürücü de aynı hatayı verdi. Bi de aşağıdan yukarıya en eskisinden en yenisine gideceğim. anlamadım gitti?


    Benzer sorun yaşayanlar var mı? Bu arada ekran kartı gtx 1070 ti




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spinata -- 19 Aralık 2020; 23:56:7 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.