Şimdi Ara

Epic games'in o kadar şeye rağmen sevilmemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
388
Cevap
0
Favori
19.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Epic games'in kısaca aklıma gelen verdiği en iyi ve büyük oyunlar.

    GTA 5

    Watch dogs 2

    Hitman

    Rocket League

    Footbal Manager 2020

    Borderlands 1-2


    Gibi daha bir çok oyunu ücretsiz olarak dağıttı, ancak nedense yine değeri bilinmiyor. Yılbaşı hediyesi olarak 15 gün boyunca hep bedava oyun verecek ama yine de çok sevilmiyor. Adım kadar eminim büyün oyuncular epic gamesin verdiği oyunları alıyor ama sorsan epic games ne abi en iyisi steam falan diyorlar buna çok şahit oldum.

    Ne yapsam yaranamıyorum derler ya epic games tamamen o durumda.

    Bu epic games sizce neden çok sevilmiyor ?


    Konuyu güncelliyorum...


    Çoğu kişi nedense steam'i babasının şirketi gibi savunmuş. Bunun sebebini anlamadım. Benim bu konuyu açma nedenim epic games ile steam karşılaştırması falan değil. Steam yılların platformu bırakalım da bir zahmet lider konumunda olsun, şu durumda zaten epic games ile steam'i karşılaştırmak kadar saçma birşey olamaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspiredTiger -- 20 Aralık 2020; 2:21:23 >







  • cunku fanboyluk var. oyun oynamayı sadece csgo falan sanan tipler oldugu ıcın steam onların vazgecılmesı. ben steam kullanmam, ılerıde de zaten kullanmayı dusunmuyorum. ya bak 20 sene once cıkmıs bır oyun. gta 3 suan steamda 20 TL. 12 sene önce cıkmıs oyun gta 4 suan steamda 110 TL. bu paralar yazık günah değil mi? bilgisayarı iyi olmayanlar eski oyun ındıreyım dıyor, steam a gırıyor. bakıyor ama fıyatlar hala daha ucuk. steam benım ıcın abartılan bır balon. cracklı oyun yuklemeyı, bilgisayarı havaya ucuracak sanan tıplerın yuvası.

    Yoo alakası bile yok.Epicden önce sırf steamden satın alırdım.Son 2 senedir hesabımı gösterim 1 lira bile steame para kazandırmadim
    Aksine geçen yaz indirimde 50 liralık epicden aldım,ondan onceden de bı 50 liralık almıştım.
    Topluluk falan diyorlar boş iş,beni cezbetmiyor.
    Evet epic biraz arayüzünde değişikliği gitmesi gerek ama yüzsüz gibi "moruq epic leş" demek cahilliktir.
    Bir markanin fan boyu olucaksan, diğer markadan bişey almazsın.
    Ne öle Ahmet Kaya dinleyen MHP li gibi
    Hangisi benim için maddi açıdan olumluysa onu tercih ederim. Epic games gerçekten bu anlamda harika. İnsanlar steamı arayüz için daha fazla seviyorlar ama steam'ın arayüzünün güzel olması benim maddi olarak ne işime yarar ki? Epic 15 gün boyunca bedava oyun veriyor onun üzerine 60 tl kupon veriyor onun üzerine de o kuponu harcarsan yine kupon veriyor. Normalde de her hafta iki oyun veriyor. Bu yüzden ilk tercihim epictir her zaman.

    Crackli oyun dediğin kısımda gerçek yüzünü çıkartmışsın ortaya. 20 TL - 110 TL gibi paralara da çok demen aşırı komik, o oyunlar indirim gördüğünde zaten oldukça ucuza satılıyor. Sanki oyunlar eski diye buyur paşam bedava oyna demek zorundalar. Ve kaldı ki bu yapımcı ile alakalı, Steam sadece pazar.

    Vallahi sevmiyor değilim ama Steam'i daha fazla seviyorum. Steam'in şu ana kadar olan oyuncu dostu tavrı sonucunda oluşan aidiyet hissi belki rakibine bir antipati oluşmasını sağlamış olabilir. Epic'in aldığı bazı kararlar da bunda etkili olmuştur muhtemelen, Metro Exodus'un Steam'de satılırken kaldırılması gibi. Ücretsiz oyun vermesi ve kuponları güzel ama Steam yıllardır güven vere vere buralara geldi, Steam ciddi bir hata yapmadığı sürece Epic'in o noktaya gelmesine daha çok var gibi geliyor bana.

    Babasının şirketi gibi platform savunanları bilmem. Ama Steam'in bu kadar çok sevilmesinin nedeni dijital oyun sektörünü yaratmış olması. Daha bu sektör ortada yokken, bütün şirketler kutulu oyun satma derdindeyken, bu adamlar Steam'den, daha uygun fiyata orijinal oyun sahibi yapıyordu insanları. Bölgesel fiyatlandırma, yerel para birimi kullanıyorduk daha diğer platformlar ortada yokken. Epic, Origin, Uplay gibi platformlar daha fazla para kazanma arzusu, daha az maliyet derdinden ötürü bu işe adım attı. Steam alıp götürüyordu çünkü. İnsanlar kutulu oyun almaz olmuştu. Bağımsız stüdyoları bile dağıtım derdinden kurtarıp, bize kıyıda köşede kalmış çok iyi oyunlar oynattı.


    Diğer ülkeler beni ilgilendirmez. Ama Türkiye'de elbet Steam'i sonuna kadar savunurum. Orijinal oyun nedir bilmezdik biz. Türkçe altyazılı, Türkçe içerikli oyunlar bile Steam sayesinde çoğaldı dünyada. Çünkü Steam ülkedeki oyuncu potansiyelini ortaya çıkardı, orijinal oyun algısı yarattı ve şirketlerin ilgisini ülkeye çekti.


    Şimdi bütün bu yaptıklarını unutup, Epic 2-3 beleş oyun verdi diye Steam mi boklayayım burada? Epic hesabım var, verdiği beleş oyunlardan ise sadece oynayabileceğimi düşündüğüm, demirbaş olan oyunları eklerim. Oynamayacağım, ilgimi çekmeyen oyunları eklemem. Ne ölücüyüm, ne görmemişim çünkü. Beleş oyun peşine düşmüyorum.


    Çok net söylüyorum; Bi oyun Epic'te 50TL Steam'de 70TL olsun, gider yine Steam'den alırım. Yılların oturmuş, tonla özellik barındıran platformu. Oyna çık yapacaksan git başka yerden al ona bir şey demem. Ama Steam oyun oynamasam bile bende her gün açıktır. Benim için iletişim aracıdır ayrıca.


    Bir de komisyon meselesinden vuruluyor çok alıyor diye. Alacak tabii. Valve neredeyse 20 senedir bu işe yatırım yaparken, diğer şirketler neredeydi? Kutulu oyunlarla milleti yolmaya devam ediyorlardı. Epic önce şu kasıntı arayüzüne çare bulsun.

  • Bizim arkadaş çevresinde ne zaman epic games lafı geçse '' abi arayüzü çok yavaş yauvv'' diyorlar , sonrasını bilmiyorum  

  • Hocam ücretsiz veriyor da dlc'leri ücretsiz vermiyor, oyunu dlcsiz haliyle oynamam öyle, çoğununda steamde dlcleri fullenmiş şekilde olunca zaten çok da önemi kalmıyor.

  • Ben seviyorum  Epic

  • Vallahi sevmiyor değilim ama Steam'i daha fazla seviyorum. Steam'in şu ana kadar olan oyuncu dostu tavrı sonucunda oluşan aidiyet hissi belki rakibine bir antipati oluşmasını sağlamış olabilir. Epic'in aldığı bazı kararlar da bunda etkili olmuştur muhtemelen, Metro Exodus'un Steam'de satılırken kaldırılması gibi. Ücretsiz oyun vermesi ve kuponları güzel ama Steam yıllardır güven vere vere buralara geldi, Steam ciddi bir hata yapmadığı sürece Epic'in o noktaya gelmesine daha çok var gibi geliyor bana.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoo alakası bile yok.Epicden önce sırf steamden satın alırdım.Son 2 senedir hesabımı gösterim 1 lira bile steame para kazandırmadim
    Aksine geçen yaz indirimde 50 liralık epicden aldım,ondan onceden de bı 50 liralık almıştım.
    Topluluk falan diyorlar boş iş,beni cezbetmiyor.
    Evet epic biraz arayüzünde değişikliği gitmesi gerek ama yüzsüz gibi "moruq epic leş" demek cahilliktir.
    Bir markanin fan boyu olucaksan, diğer markadan bişey almazsın.
    Ne öle Ahmet Kaya dinleyen MHP li gibi
  • Arayüz olarak Steam'in 10 yıl gerisinde.

  • Hangisi benim için maddi açıdan olumluysa onu tercih ederim. Epic games gerçekten bu anlamda harika. İnsanlar steamı arayüz için daha fazla seviyorlar ama steam'ın arayüzünün güzel olması benim maddi olarak ne işime yarar ki? Epic 15 gün boyunca bedava oyun veriyor onun üzerine 60 tl kupon veriyor onun üzerine de o kuponu harcarsan yine kupon veriyor. Normalde de her hafta iki oyun veriyor. Bu yüzden ilk tercihim epictir her zaman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmuro312 -- 18 Aralık 2020; 22:3:36 >
  • Millet nankör ve fanatik çünkü
  • cunku fanboyluk var. oyun oynamayı sadece csgo falan sanan tipler oldugu ıcın steam onların vazgecılmesı. ben steam kullanmam, ılerıde de zaten kullanmayı dusunmuyorum. ya bak 20 sene once cıkmıs bır oyun. gta 3 suan steamda 20 TL. 12 sene önce cıkmıs oyun gta 4 suan steamda 110 TL. bu paralar yazık günah değil mi? bilgisayarı iyi olmayanlar eski oyun ındıreyım dıyor, steam a gırıyor. bakıyor ama fıyatlar hala daha ucuk. steam benım ıcın abartılan bır balon. cracklı oyun yuklemeyı, bilgisayarı havaya ucuracak sanan tıplerın yuvası.

  • xmuro312 X kullanıcısına yanıt

    Ne 10 u 15, misal neden steam açıklayım yıllardır oluşan total war grubu üst düzey oyuncular arkadaş listemde. Arkadaş listesi var, soyal ağı resim paylaştın, konu açtın yayın izledin vs steam oyun dünyasının instagramıdır. Dosya yedeklemesi güncellmesi, fps sayıcı sesli sohbeti.. say say bitmez. Pes , total war gibi popüler oyunlardan yoksun. Steam olmayonca oyunntorrentten .ekmişim gibi gwliyor. Rdr 2 yi 30 40 tl için rockstardan aldığıma pişmanım ... epic varlığı fiyst tekaneti için iyidir. Keşke gogda büyüse. Steamin komforuna alıştık




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 19 Aralık 2020; 0:12:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omisis046 kullanıcısına yanıt

    Hocam fazla haklı değilsin, adamlar dlc vermese de çoğu oyunda bir sürü dlc verdi. Hakkını yememek lazım.

  • Mağaza zayıf hala, en basitinden oyunlara yorum yazma, istek listesi bile yok. Ücretsiz oyun vermesi harika ama aynı oyun hem steam hem epic hesabımda olsa kesinlikle steam de oynarım oyundan düşürdüğüm parçaları falan satarım bir çok olanak var steam de.

  • melihcskn M kullanıcısına yanıt

    Hocam steam bende severim, ama epicin bence hatalı olduğu kısım arayüzünün kötü olması.

    Ancak steam oyuncu dostu olsa bile asla gta 5 gibi bir çok oyunu bedava vermezdi buna eminim.

    Fakat steam yılların programı olduğu için fazla tutulmuş durumda.



    .

  • Ben genelleme yaptım, bende steam bedava oyunlarından sonra epic gamese yöneldim. Epic games hesabım vardı fortnite oynamak için ancak, diğer oyunları hep steamden alırdım. Şuan epice yöneldim.

  • IslakBanyoTerliği kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle.

    Geliştirilirse iyi olabilir.

  • xmuro312 X kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    steam'ın arayüzünün güzel olması benim maddi olarak ne işime yarar ki? Epic 15 gün boyunca bedava oyun veriyor onun üzerine 60 tl kupon veriyor onun üzerine de o kuponu harcarsan yine kupon veriyor. Normalde de her hafta iki oyun veriyor. Bu yüzden ilk tercihim epictir her zaman.

    Bu kısımlar aşırı haklı.

    Adamlar ne yapsa yaranamıyor hala arayüz diyenler var.

    Bunu şöyle açıklamak lazım 40 yıl aynı sigarayı içip daha iyi bir sigara içse de ona alışamamak.

    Steame alıştı herkes epic istemiyorlar o yüzden.

  • UI UX rezalet, profil sayfası yok. Bedavaya vermezse zaten hiç kimsenin bilgisayarında yüklü olacak bir mağaza değil. Kendim biraz itici bulsam bile zamanla gelişmesini, Steam ile aralarındaki rekabetin kızışmasını isterim.
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt

    Kısa ve net.

  • Oyun mu satın alıyoruz bulmaca mı çözüyoruz?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.