Şimdi Ara

ITX/SFF Sistem Tavsiyeleri / Yeni Ürünler / Yardımlaşma Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
3
Favori
3.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sff severler kulübü adında bir konu var güzel paylaşımlar da var. Orası da devam etsin tabii. Ben bu konuyu genellikle soru soranlara yardım etmek için açıyorum. Hobi olarak sık sık itx gaming sistemler topluyorum. Şimdiye kadar 6 tane pc toplayıp sattım. Topladığım pc'lere bir çok parça denedim söküp taktım onlarca kez. Hobi biraz işe dönüşmeye başladı, ufaktan para da kazanır oldum.

    Velhasıl hangi parça nereye uyar, hangi anakart hangi cpu'ya idealdir, hangi parça ne kadar ısınır, kaç watt hangi psu yeterlidir vs. Baya tecrübe edindim. Modlama da yapıyorum gerektiğinde. Cable sleeve olsun, uymayan parçayı kesip bilerek uydurmak olsun.

    Kendi reklamımı yapmak gibi bir amacım yok zira Türkiye'de değilim, buradan müşteri bulamam:)

    Sorularınız olursa buradan cevaplayabilirim.


    Türkiye'de satışı olan parçalara bakıyorum hergün sayısı artıyor. Dünya'da da yeni trend sff pc genellikle. Konuya bir çok fiyat ve ihtiyaç doğrultusunda pc konfigürasyonları koyacağım.








  • Amazon.com.tr'de InWin A1 Plus satışı var.

    https://www.amazon.com.tr/Inwin-A1-Mini-Itx-dahil-beyaz/dp/B07TQSCJX4/ref=mp_s_a_1_1?dchild=1&keywords=inwin+a1+plus+mini-itx&qid=1607860047&sprefix=inwin+a&sr=8-1

    Kasa ile 650watt Gold kısa kablolu bir psu geliyor. Ayrıca qi charger özelliği var kasanın. 2 rgb fan ve rgb strip var alt kısımda da. Yine rgb hub var kasada ancak kumanda yok. Rgb hub'ı isterseniz anakarta bağlayabilirsiniz 3 pinli rgb header lazım tabi. Bu kasadan topladım daha önce. İçindeki psu kötü değil ama %100 yüklenebileceğiniz bir psu da değil. Mesela sf600 çok daha iyi bir psu.

    Velhasıl bu kasada Ryzen 3600 ve Amd Radeon 5700xt kullandım. Bu hacimde estetik ve rgb isteyenler için ideal.

    Kasa kalitesi de çok iyi. Temper cam güzel bir sistemle tutturulmuş kolayca çıkartılabiliyor. Toz filtreleri var.

    İdeal soğutucu bu sistemde 120mm aio arka kısma veya Dark Rock Pro 4 soğutucu. Tamamen kaplıyor ve güzel oluyor. 2.5 slota kadar ekran kartlarını destekliyor. Çift 8 pin güç kablosu da var.

    Bu da benim buildim;
    https://photos.google.com/share/AF1QipMSDjoA6sfYYXB72n5Tom9YuB1JSbxktsTQdGO55GvVKoVG6bXRfWsrxo1enwP7QA?key=N2gyemxqbXdNTTlERG9oQ3N4YzBzeHBOV05sUTFR

    Pahalı mı? Eh işte kasanın boş haline 1000 tl'den fazla vermiş oluyorsunuz. Ama zaten ekonomi yapacaksanız itx kasa toplamamanız lazım.




  • Verdiğim Dark Rock Pro 4'lü foto çıkmamış

    https://imgur.com/gallery/I67satt
  • Şu an yeni bir build yapıyorum ve şu anakartı aldım. B550 itx en ucuz kart. Ama herhangi bir falsosunu göremedim şahsen. Overclock zaten sff pc'lerde öncelik değil.

    https://www.amazon.com.tr/ASRock-B550M-ITX-AC-Anakart-İşlemciler/dp/B089VYCHMG/ref=mp_s_a_1_11?dchild=1&keywords=asrock+b550&qid=1607861250&sprefix=asrock&sr=8-11

    Ryzen 3600, 5600x, 3700x vs rahatlıkla kullanılabilir bununla. En önemlisi ise soğutucu uyumsuzluğu düşük. Yani L tip low profile soğutucular rahatlıkla uyuyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: L.J

    Şu an yeni bir build yapıyorum ve şu anakartı aldım. B550 itx en ucuz kart. Ama herhangi bir falsosunu göremedim şahsen. Overclock zaten sff pc'lerde öncelik değil.

    https://www.amazon.com.tr/ASRock-B550M-ITX-AC-Anakart-İşlemciler/dp/B089VYCHMG/ref=mp_s_a_1_11?dchild=1&keywords=asrock+b550&qid=1607861250&sprefix=asrock&sr=8-11

    Ryzen 3600, 5600x, 3700x vs rahatlıkla kullanılabilir bununla. En önemlisi ise soğutucu uyumsuzluğu düşük. Yani L tip low profile soğutucular rahatlıkla uyuyor.
    Benim de merak ettiğim bir anakart. 1 2 gün önce diğer itx konusunda b550m olarak sormuştum. Aslında kast ettiğim kart buydu. Izleniminiz nasıl, b450i olanlara göre bunu almak güncellik acısından bir tik daha iyi gibi




  • VgrooveR kullanıcısına yanıt

    Kullanılacak olan işlemciye göre değişir. Daha önce Msi b450i Gaming Plus ve Gigabyte B450i Aorus da kullandım.


    Msi'ın vrm'leri iyi ve ram overclock konusunda başarılıydı. Ancak stabil voltaj seviyesi çok yüksek kalıyordu. En ufak undervolt işleminde bios'u resetliyordu. Ayrıca çok rezil bi bios ekranı sunuyor Ryzen 3000 ready bios versiyonları. Ek olarak rgb 3 pin desteği yok bu kartta. Yine m.2 slotunda soğutma yok.


    Gigabyte Vrm olarak çok iyi değil öyle 3900x falan takarsan performansı kırpacaktır. Ram overclock da kötü. Mesela Corsair 3200 mhz cl16 Samsung B die ramleri xmp profilde bile çalıştıramıyordu. Manuel oc yapıp 3000 mhz'de çalıştırıyordum. Amd dedicated ram istiyor sanırım elimde yoktu deneyemedim o yüzden. Ama 3600 için mükemmel undervolt yapıyordu. 1.22 voltta 4.2 ghz buz gibi çalışıyordu işlemci hiçbir performans kaybı yaşamadan. Öte yandan çok lazım olmamakla beraber pci-e 4.0 destekliyor bu kart. Hatta Gigabyte AB350n de destekliyor. Bios ekranında mevcut.


    Bu Asrock henüz elime ulaşmadı ancak araştırdım almadan evvel. Perşembe geliyor. Tek eksisi diğer b550 itx'lere göre Vrm soğutmasının zayıf olması(yine de tüm b450i'lerden iyi vrm'leri) ve tek m.2 desteklemesi. Bunun dışında hiçbir falsosu yok. Ryzen 9 alıp ağır overclock yapmayacaksanız her işinizi görür ki Ryzen 9'ları da default olarak çalıştıracaktır.


    Eğer arada çok fiyat farkı yoksa alınır b550i yoksa b450 ile arasında hiçbir ek özellik farkı yok. Pci-e 4.0 pratikte şu an gereksiz. Yüksek ram hızları da ekonomik açıdan gereksiz zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 13 Aralık 2020; 23:29:17 >




  • Profesyonellere yönelik bir şey paylaşayım. Yapması zor.

    Asus yeni 3060 ti mini'yi tanıttı.
    https://www.asus.com/Motherboards-Components/Graphics-Cards/Dual-Mini/DUAL-RTX3060TI-O8G-MINI/


    ITX/SFF Sistem Tavsiyeleri / Yeni Ürünler / Yardımlaşma Konusu

    Bu kart şu kasaya sığıyor. Geeek A30 V2

    ITX/SFF Sistem Tavsiyeleri / Yeni Ürünler / Yardımlaşma Konusu

    Bu kasa Flex Atx psu istiyor. Piyasadaki en kaliteli ve güçlü Flex Atx psu Enchance marka 600w psu(ki bulmak çok zor) ya da Silverstone FX500(aşırı gürültülü server rack psu).

    Silverstone FX500 Avrupa'da mevcut en azından. Amazon.de'den almak mümkün. Tabi fanını değiştirmeniz şart. Elektrik süpürgesi gibi sesi var abartmıyorum.

    İşlemci soğutucu olarak da bu kasaya sığan en iyi soğutucu Alpenföhn Black Ridge.


    ITX/SFF Sistem Tavsiyeleri / Yeni Ürünler / Yardımlaşma Konusu


    Ryzen 5600x ile veya yeni çıkacak olan Ryzen 5600 ile bu kasa, psu, soğutucu ve ekran kartını toplamak mümkün. 5 litre altında yapılabilecek en güçlü kasa olur. 6 ay sonra falan girişmeyi düşündüğüm proje bu.

    Yalnız Geeek kasalar plastik yan panelle geliyor. Onlara bi mesh veya ızgara metal panel uydurmak daha iyi olacaktır. Yapanlar var.


    ITX/SFF Sistem Tavsiyeleri / Yeni Ürünler / Yardımlaşma Konusu




  • Çok güzel paylaşımlar. Elinize sağlşık. Konuyu takibe aldım.

  • Yarın toplamaya başlayacağım kasa; Jonsbo A4

    Bileşenler;
    Asrock B550M Itx
    Ryzen 3700x
    Zotac 3060ti twin edge
    Corsair 16 gb 3600 mhz rgb ram
    Fsp Dagger 600W Gold SFX PSU
    Samsung 1tb Nvme ssd

    ITX/SFF Sistem Tavsiyeleri / Yeni Ürünler / Yardımlaşma Konusu

    Şimdilik su soğutma işine girişmeyeceğim ancak vaktim olduğunda custom loop yapmayı düşünüyorum. Bu kasanın avantajı çift temper cam sağlı sollu ve çift radyatörü mümkün kılması alttan üstten. Uzun vadeli bir proje olacak. Hard tubing tecrübem yok hiç deneyeceğiz:)

    Üst kısma normal kalınlıkta 240mm radyatör sığıyor. Alta ise Aliexpress'te satılan superslim radyatörlerden takacağım.

    ITX/SFF Sistem Tavsiyeleri / Yeni Ürünler / Yardımlaşma Konusu

    Bu radyatör ile 15mm slim fan takılabiliyor.

    3060ti pcb olarak çok küçük itx boylarında. Böylece kasanın ön kısmında rezervuara yer açılmış olacak.

    Bir de ekran kartının üstüne sığdırabilirsem uydurabilirsem widescreen hardware monitör koymayı düşünüyorum. Şundan;

    ITX/SFF Sistem Tavsiyeleri / Yeni Ürünler / Yardımlaşma Konusu

    Satmayı düşünmüyorum bu sefer(hep satıyorum çünkü hehe).




  • Güzel konu hocam eline sağlık.
    Ben de mini sistem istiyorum.
    Ofis ve medya işleri için bütçe dostu tavsiyeniz var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ozann

    Güzel konu hocam eline sağlık.
    Ben de mini sistem istiyorum.
    Ofis ve medya işleri için bütçe dostu tavsiyeniz var mı?

    Medya işleri için dediğinizde işin içine çok farklı şeyler giriyor. Ofis için dediğinizde ise hemen hemen hiç işlem ve grafik gücüne ihtiyacınız olmuyor. Bu ikisi farklı şeyler. Ben içerik üreticisi değilim o nedenle tam olarak nokta atışı öneride bulunmam yanlış olur ama durum bu.


    Ofis için çok çok küçük kasalar var itx. InWin B1, InWin Chopin vs. Bunlara itx sistemlet toplamak mümkün ancak ekran kartı sığmıyor bu kasalara. Amd Ryzen Apu öneririm bunlar için 3400G mesela. Bu kasalar genellikle büyükçe bir laptop adaptörü kullanıyor güç kaynağı olarak 150watt civarı ki yeterli. Daha ucuz anakart cpu kombinasyonları da var piyadada tümleşik halde satılan. Asrock j4105-itx mesela. Yine Intel NUC'lar var ama ucuz değil. Ayrıca Dell ofis kasaları var itx'lerden de küçük. Optiplex 3070 MFF var mesela ofis çalışanlarına aldık geçende. Sadece word excel kullanmak için yetiyor.


    Medya derseniz işin içine çok güçlü işlemciler giriyor hatta bazı programlar Nvidia Rtx ekran kartlarından da faydalanıyor bu nedenle çok ayrı o kısım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 16 Aralık 2020; 12:13:26 >




  • L.J kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler hocam açıklamanız için. Medya derken tüketim amaçlı olacağını yazmamışım kusura bakmayın.

    InWin Chopin in gümüş olanı çok güzel ama stokta bulunmuyor.


    3400G+B450 I+2x8GB Ram+250 GB M.2+Noctua NH-L9a Yaklaşık 4500 civarı kasasız.


    İstedeiğim özelliklerde Optiplex, Thinkcenter, Asus olsa onları da düşünürüm sizin dediğiniz gibi. Özelliklere göre pahalı kalıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozann -- 16 Aralık 2020; 13:47:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L.J

    Yarın toplamaya başlayacağım kasa; Jonsbo A4

    Bileşenler;
    Asrock B550M Itx
    Ryzen 3700x
    Zotac 3060ti twin edge
    Corsair 16 gb 3600 mhz rgb ram
    Fsp Dagger 600W Gold SFX PSU
    Samsung 1tb Nvme ssd

    ITX/SFF Sistem Tavsiyeleri / Yeni Ürünler / Yardımlaşma Konusu

    Şimdilik su soğutma işine girişmeyeceğim ancak vaktim olduğunda custom loop yapmayı düşünüyorum. Bu kasanın avantajı çift temper cam sağlı sollu ve çift radyatörü mümkün kılması alttan üstten. Uzun vadeli bir proje olacak. Hard tubing tecrübem yok hiç deneyeceğiz:)

    Üst kısma normal kalınlıkta 240mm radyatör sığıyor. Alta ise Aliexpress'te satılan superslim radyatörlerden takacağım.

    ITX/SFF Sistem Tavsiyeleri / Yeni Ürünler / Yardımlaşma Konusu

    Bu radyatör ile 15mm slim fan takılabiliyor.

    3060ti pcb olarak çok küçük itx boylarında. Böylece kasanın ön kısmında rezervuara yer açılmış olacak.

    Bir de ekran kartının üstüne sığdırabilirsem uydurabilirsem widescreen hardware monitör koymayı düşünüyorum. Şundan;

    ITX/SFF Sistem Tavsiyeleri / Yeni Ürünler / Yardımlaşma Konusu

    Satmayı düşünmüyorum bu sefer(hep satıyorum çünkü hehe).

    aynisindan ben de mi yapsam





  • quote:

    Orijinalden alıntı: drcaucasian

    aynisindan ben de mi yapsam



    Alıntıları Göster

    Valla buyuk zorluk ben zevk aldigim icin yapiyorum. Masrafi da cok buyuk olacak.

  • ITX/SFF Sistem Tavsiyeleri / Yeni Ürünler / Yardımlaşma Konusu


    Idareten stock fani falan kullaniyorum simdilik. 3060 ti waterblock ciktiginda komple su sogutmaya gececegim.

  • İyi günler beyler
    Arkadaşım için sff pc toplayacağız
    Bütçemiz 16k olacak
    Anakart: ASRock B550M-ITX/AC ya da Msi B550i Gaming Edge
    İşlemci: Ryzen 3600
    Ram konusunda kararsız kaldık mhz cl oranı yüzünden
    Ekran kartı: RTX 3070 Zotac
    Ssd: Samsung 970 Evo 1Tb
    Kasa: Silverstone Rvz03
    Psu: Be Quiet 500w Sfx-L Psu
    Monitör olarak AOC 27" AG273QX düşündük
    Önerilerinizi alabiliriz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedeler666 -- 19 Aralık 2020; 16:40:7 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dedeler666

    İyi günler beyler
    Arkadaşım için sff pc toplayacağız
    Bütçemiz 16k olacak
    Anakart: ASRock B550M-ITX/AC ya da Msi B550i Gaming Edge
    İşlemci: Ryzen 3600
    Ram konusunda kararsız kaldık mhz cl oranı yüzünden
    Ekran kartı: RTX 3070 Zotac
    Ssd: Samsung 970 Evo 1Tb
    Kasa: Silverstone Rvz03
    Psu: Be Quiet 500w Sfx-L Psu
    Monitör olarak AOC 27" AG273QX düşündük
    Önerilerinizi alabiliriz

    B550'ler icinde ben en cok Gigabyte B550i Aorus'u begendim. VRM'leri olsun, sogutucusu olsun, cikislari olsun. Eger fiyat farki cok yoksa dusunebilirsiniz.


    B450 kartlarda ben AMD dedicated olmayan Intel icin uretilmis ramlerde sorun yasadim. XMP profilde stabil kalmiyordu, crash yiyordu oyunlarda. O yuzden mutlak suretle AMD Ryzen memory kitlerden alin derim.


    Silverstone Raven hic kullanmadim o nedenle kasa hakkinda yorum yapamam. Baktim simdi 83mm cpu yuksekligi diyor, rahat rahat cogu L sekilli sogutucu sigar. En iyilerinden biri boyuna gore konusursak Noctua NH-L12S olur.


    Mumkunse gercek SFX alin PSU derim. Bende FSP Dagger 600 var su an mesela, gayet iyi memnunum. Daha once SF600 de kullandim o cok cok iyiydi ama pahali malum.


    Samsung 970 Evo 1tb var su an kullandigim pc'de ama pismanim cunku cok para verdim. Oncesinde WD Blue SN550 kullandim 4 tane pc'ye fiyat olarak cok daha uygun, dusunebilirsiniz. Bence oldukca iyi bir secenek. Samsung biraz kici kalkik bir marka ssd konusunda, asiri pahali.


    Monitor zevk meselesi tabi. Ben olsam ultrawide dusunurdum. 3440x1440 piksel 21:9 34 inc monitorler cok cazip geliyor bana. MSI MAG341CQ var bende 100 hz freesyncli cok memnunum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 19 Aralık 2020; 19:37:31 >




  • Arkadaşlar s340 elite kasalı r7 1700 var. Rx580 var sıkıldım sistemden minimal tatlı güçlü ve kibar birşey yapmak istiyorum. Ama ısınması ve performans kaybından korkuyorum bi yol yordam gösterin
  • MEMATİ kullanıcısına yanıt

    Beğendiğin bir kasa var mı?

  • L.J kullanıcısına yanıt

    inwin a1plus olurda sanırım stok yok. bu tarz birşey hocam şuan ön proje aşamasındayım

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.