Şimdi Ara

Realme 7 ANA KONU (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.090
Cevap
10
Favori
55.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.H

    Hocam g camator uygulamasında uygun bir sürüm var. Tamam kasılıyor çokça ama en azından gece modu çalışıyor.

    Daha önce söylediğinizde kurup denedim hocam, evet çalışıyor gece modu. Olmadı onu kullanacağım ama dediğiniz gibi fena kasıyor cihaz. Biraz Telegram gruplarında gezeyim belki bulurum bir şeyler. Bu arada teşekkür ederim ilginize.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.H

    Herkese yeniden merhaba. Demek istiyorum ama biraz daha zaman var 😄 Bir yerden realme ui 2.0 ve android 11 test sürümünü buldum. Onu deniyorum. Kısa zaman sonra deneyimlerimi paylaşacağım

    Bekliyoruz sabırsızlıkla 👍


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihba F kullanıcısına yanıt

    Whatsapı silip tekrar yükleyince düzeldi.Cevabınız için teşekkür ederim.

  • fatihba F kullanıcısına yanıt
    Gcam mı arıyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hp_anka

    Gcam mı arıyorsunuz?

    Evet, tam olarak çalışan düzgün bir sürüm arıyorum ama snapdragon dan mediateke geçince zor olduğunun farkına vardım iyice.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osassuna O kullanıcısına yanıt
    Play Store'dan Gcamator indirin. O size en uygun sürümü indiriyor
  • Herkese merhaba arkadaşlar. Android 11 ve Realme UI 2.0 test sürümüne dair gözlemlerimi yaptım ve Android 10'a geri döndüm. Bizleri nelerin beklediğine dair, bilgilerimi aktarmak istiyorum.


    KAMERA

    Kamera arayüzü genel hatlarıyla aynı. Bazı değişiklikler yapılmış. Oppo telefonlardaki eğim açısını kontrol etme, ızgara olarak da altın oran, ters köşegen gibi özellikleri getirmişler.

    Zoom yaparken basılı tutup, ibre misali sağa sola çektiğimizde zoom yapabilme kolaylığını da sağlamışlar.

    Yanlış hatırlamıyorsam bir de ağır çekim modunda 720p ile 1080p arasında seçim yapabiliyordum. Ama yanıltmayım yine de. Çünkü emin olamadım yazarken.

    Fotoğraf çekerken kullanabildiğimiz Modern altın, siperpunk ve flamingo efektlerini, artık fotoğraf düzenleme kısmında, istediğimiz fotoğrafa ekleyebiliyoruz.

    Yine fotoğraf düzenleme kısmında, parlak alanları, gölgeleri, siyah alanları vs gibi özellikleri de ayarlayabiliyoruz kendimize göre.


    ARAYÜZ

    Hindistan sürümü olduğu içindir belki bilemiyorum bize de gelir mi, yazı tiplerini değiştirebiliyordum. Tema mağazası yüklü gelmişti zaten. Oradan seçebiliyordum yazı tiplerini.

    Yine tema mağazasından tema yüklemeyi denedim. Gayet güzel temalar vardı. İnşallah bize de gelir tema mağazası.

    Bildirim çekmecesinin hızlı ayarlar menüsünde, renk ve şekil ayarı yapabiliyoruz. Ben sarı yaptım mesela. Gönlümüze göre onu da seçebiliyoruz. Çeşit bence doyurucu.

    Bildirim çekmecesini açtığınızda arkaplan flu görünüyor. Bu da hoşuma gitti benim. Premium bi hava verdi 😄

    Karanlık modu daha efektif hâle getirmişler. 3 farklı tonu var karanlık modunun. Ayrıca az ışıkta görünürlüğünü artırabilmek adına, kontrastını artır diye bir seçenek de koymuşlar. Gayet güzel düşünülmüş bu seçenek.

    Yardımcı top diye bir şey de koymuşlar. Aktifleştirdiğinizde ekranın kenarında duruyor. Navigasyon tuşu niyetine kullanabiliyorsunuz. Mesela 2 tık yaptığımda arka planda açık olan uygulamaları görüyorum. Tek tık yaptığımda,bulunduğum yerden bir öncesine geliyor. Kısaca geri butonu olarak çalışıyor. Basılı tuttuğum zaman ana ekrana dönüyor. Bütün bu hareketleri yine kendimize göre atayabiliyoruz. Ayrıca butonun saydamlığı ayarlanabiliyor.

    Bir özellik daha var. Mesela Instagram veya başka bir uygulama açık. Arkaplandaki açık sekmeleri gördüğümüz konuma getirirken, aşağıda mini pencere butonları çıkıyor. Butonun birine doğru sürüklediğimizde, uygulama küçük bir pencerede görüntüleniyor. Bölünmüş ekran mantığında düşünün. Ama pencere halinde görüntüleniyor. Ekranın herhangi bir yerine doğru taşıyabiliyoruz. Diğer butona sürüklediğimizde köşede ufak bir pencere haline geliyor. YouTube'u mesela arkaplana aldığımızda altta video kutucuğu oluşuyor ya, onun gibi. Yani biz menüyü kullanıp başka işlerle meşgul olabiliyoruz o sırada. Arkaplana atmak yerine köşede gözünüzün önünde duruyor kısaca 😄


    PİL

    Pil performansı içler acısıydı. Test sürümü olduğu için sanırım alıştığımız sağlam bir optimizasyonu burada göremedim. Bu hâliyle piyasaya sürülemez. Optimizasyon için, çok kere işlemden geçecektir. Kaygılanmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Bu sürümde 11 saat ekran süresi alırken, android 11'de aynı ayarlarda 8 buçuk saat gibi bir süre gördüm en fazla. Kötü dediğim buydu. Ama yine de optimizasyona ihtiyaç var. Kararlı sürüme kadar çok yol alır.

    Şarj olurken ondalıklı gösterimi kaldırmışlar. Sadece şarja taktığınız ilk anda ufak bir ondalık görünüm var. Sonrasında ondalık gösterim kayboluyor.

    Optimize edilmiş gece şarjı var. Sizin şarj alışkanlığınızı öğrenip, şarj hızını kendi ayarlıyor. Bunu çok beğendim. İstediğim gibi test yapamadım ama bazı kullanıcıların gece şarja koyup, sabah uyanmaya yakın şarjın tamamlandığını söylediklerini gördüm. Uyanmadan bir saat öncesinde şarjı kesiyormuş. Harika bir özellik bence.


    REALME LAB

    Uyku kapsülü diye bir özellik getirilmiş. Saat aralığını ayarlıyorsunuz, kullanabileceğiniz 3 uygulama seçiyorsunuz ve aktifleştirdiğinizde o saat aralığında sadece o uygulamalar aktif oluyor. Onların bildirimlerini alıyorsunuz. Bir de geceden sabaha şarj hızını ayarlama sanırım, uyku kapsülü ve optimize edilmiş gece şarjıyla birlikte çalışıyor. Dediğim gibi, test yapamadım istediğim gibi. Gece şarja takacağım şekilde kullanmadım pili. Denk gelmedi yani.


    EK ÖZELLİKLER

    Dolby, bu cihazda yok biliyorsunuz. Real Sound kullanıyoruz, DIRAC'ın geliştirdiği. Ki bilmeyenler için söyleyim; DIRAC, yeni nesil bazı araçların, ses yazılımını üstlenen bir firma. BMW sanırım DIRAC'ın geliştirdiği ses yazılımını kullanıyordu arabalarında. Lalettayin bir firma değil yani. Bu ek bilgiyi geçtikten sonra, ses ayarlarına geldiğimizde burada ekolayzırdan önce, aynı Dolby'deki gibi Film modu, Oyun modu, Müzik modu ve Akıllı mod karşılıyor bizi. Müzik modunda görüyoruz sadece ekolayzır ayarlarını.

    Akıllı mod aktif olduğunda, film izlediğimizi veya oyun oynadığımızı, müzik dinlediğimizi algılayıp modlar arası geçiş yapıyor otomatik.
    Film modunda surround oluyor.
    Oyun modunda, sanallaştırma dediğimiz şey kullanılmış. Sanallaştırmayı, sesin küçük bir odada, büyük bir odada, konser salonunda yankılanışı gibi kabataslak özetleyebiliriz. Pubg'de ses kasmak için süper bi özelliktir. Ben 3. Parti uygulamalarla kullanıyorum zaten sanallaştırmayı. Burada oyun modu diye isimlendirilmiş.

    Bir de ses yükseltici diye bir şey eklenmiş. Google'ın ses yükseltici programının aynısı. Sadece yazılımın içine gömülü bir şekilde, Google'ın programı gibi değil de, telefonun kendi yazılımında ön yüklü bir özelliğiymiş gibi kullanıyoruz. Yani uygulama olarak yok. Ayarlarda, özellik olarak mevcut.

    Oyun alanı kısmında da görsellik olarak Oppo telefonlardakinin aynısı arkadaşlar. Ben beğendim görselliğini. Ağ güçlendirme diye ek bir özellik eklenmiş yeni olarak.


    Atladığım yerler vardır. Unutmuş olabilirim bazı özellikleri. Ama genel hatlarıyla yeni sürüm için gözlemlerim ve edindiğim bilgiler bu şekildeydi. Link isteyecek arkadaşlar için söylüyorum, android 11'den, android 10'a geçişim biraz sorunlu oldu. Telefonu formatlamak gerekiyor sürüm düşürürken. Bazı fotoğraflar gitti. Telefonu yeniden kurmak zorunda kaldım. Ayarları tek tek eski haline getirmeye uğraştım. Uygulamalara sil baştan yeniden giriş yapmak zorunda kaldım. Baya uğraştırdı. Sizin uğraşmanıza gerek kalmasın diye her şeyi ince ince yazmaya, aktarmaya çalıştım. Sormak istediğiniz şeyler olursa seve seve cevaplarım. Herkese iyi okumalar diliyorum ☺️




  • Merhaba. Bugün 5 dakika şöyle bir klavye sorunum oldu. Bir şeyi silerken aynı zamanda üstteki i tuşuna da bastı. Acaba dokunmatik sorunum mu var? Realme 7 ANA KONU
  • Bir diğer sorum; Ekran üzerinde takılı gelen cam nasıl?
    Yeni bir cam ve kamera lensi alayım dedim ama Türkiye'ye daha kamera lensi gelmemiş sanırım
  • hp_anka H kullanıcısına yanıt

    Benzer sorun bende de oldu. Silme tuşuna basınca enter tuşuna bastı. 1 kere de değil en az 10 kere yaptı. Her iki taraftan kaydırma hareketlerini kapatınca bir daha yapmadı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah aşkına bana bir akıl verin. PUBG yüzünden oyundan da telefondan da soğudum. İade etmeyi düşünüyorum. Yok mu PUBG oynayan?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hp_anka

    Allah aşkına bana bir akıl verin. PUBG yüzünden oyundan da telefondan da soğudum. İade etmeyi düşünüyorum. Yok mu PUBG oynayan?

    Ayarlar, Ekran ve parlaklık, ekran görüntüleme, uygulamaların ön kamera görünümü kısmından pubg'yi bulup buradaki seçenekleri sırasıyla dener misin? Belki bununla ilgili bir sorun çıkıyor olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihba -- 25 Ocak 2021; 9:30:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.H S kullanıcısına yanıt

    Ben batarya olarak Max 7 saat ekran süresi aldım. Nasıl bir ayar yapmak gerekiyor yardımcı olur musun?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihba F kullanıcısına yanıt
    Uygulamaları hızlı dondur kısmından bildirimlerine ihtiyaç duymadığım uygulamaları dondurdum. Pil yönetiminden de ön ve arkaplanda çalışmasını istemediğim uygulamaları tek tek ayarladım. Ekran pil tasarrufunu dengeli yaptım. Performans kısmından, oyun oynamadığım zamanlar performans artırması yok diye seçtim. Güç tasarrufunu da aktifleştirdim.

    Siz de mi yüklediniz?
  • S.H S kullanıcısına yanıt

    Yok ben yüklemedim. Batarya yine iyi ama daha iyi hale getirmek için sordum. Dediklerini yaptım bakalım. Tekrar deneyelim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şimdi sarja taktım yüzde 10du şuan 40 olmuş 10 dk de sorum şu telefon biraz ısınmış sarj aleti baya ısınmış sorun olur mu?

  • TheAware T kullanıcısına yanıt
    Nispeten daha serin yerde şarj etmek lazım hocam. Birçok güvenlik testinden sonra piyasaya sürülüyor ama yine de tedbirde fayda var.
  • Tamam hocam bidahakine bakarim bu arada telefondan cok memnunum güncellemeyi yaptim klavye sorunu falan yasamadim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler telefon elime geçti çok güzel mükemmel ancak telefonun şarjının ne kadar kaldığını anlamak için ayarlara girmem gerekiyor bulamadım üstte yazmasını nereden açılıyor o
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enesSjsjsj

    Beyler telefon elime geçti çok güzel mükemmel ancak telefonun şarjının ne kadar kaldığını anlamak için ayarlara girmem gerekiyor bulamadım üstte yazmasını nereden açılıyor o

    Ayarlar - Bildirim ve durum çubuğu - durum simgelerinden pili açarsan pil simgesi gelir.


    Ayarlar - Bildirim ve durum çubuğu - Durum çubuğunda pil yüzdesini göster kısmında da pil yüzdesini görürsün.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.