Şimdi Ara

Kuran'da 'piç' lafzı geçiyor 'kuran tanrının sözü olamaz' diyen Mustafa öztürk'e linç (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
397
Cevap
0
Favori
23.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Cevap verememişin. Ne demek biz müslümanlar biliyoruz demek? Karşındakini ikna edemeyeceksin ve inanmasını bekleyeceksin zor o iş.

    İnançlı olurum olmam dine girerim çıkarım tekrar girerim çıkarım sen sadece kıytırık bir kulsun benden farkın yok. En azından bana cevap yazan diğer üye açıklamaya çalışmış sende o da yok. Bu konularda birşey bilmediğin ortada.



    Alıntıları Göster

    Yanlış. İslamiyetin emri anlatmaktır. Ama en güzel biçimde ve anlaşılacak şekilde. Kavga etmeden.


    İkna görevi yoktur. Nitekim Allah açıkça "sen onları hidayet ettirecek değilsin. Hidayete erdirecek olan biziz" diye Peygamberine net biçimde söylemiştir. İslamda anlatma vardır ikna yoktur. Orası senin bileceğin iştir.





  • DisCoVeRY06 kullanıcısına yanıt

    Tebbet suresinin Ebu leheb ölmeden önce indiğine deliliniz nedir?

    Çünkü ayette açıkça zaten öldüğü anlaşılıyor.

    "Ebu Lehebin elleri kurusun, Zaten kurudu da.

    Ne zenginliği, ne kazandığı ona fayda vermedi."

    Bu ifadeler zaten öldüğüne işaret.

    Hadislerlerle sonradan uydurulan mucizelerden biri.

    Ağlayan kütük, ikiye bölünen ay gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakiki Osmanlı Torunu -- 6 Aralık 2020; 17:14:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt

    Kötü örnek dediğiniz dönem ve kişi direkt kaynağı canım kardeşim. Köle paylaşanlar, sahabelere paylaştıranlar, köle hediye alan ve hediye edenler kimler biraz öğrenin yahu.


    Kuranda köle bir kadının hukuku ile hür kadının hukuku farklı mesela. İnsan hakları beyannamesine göre köleleştirme insanlığa karşı işlrnmiş suçtur.


    Bebekler köle doğarken insanlar köle alıp satar hediye ederlken aman süt kardeşler evlenmesin ama teyze kızı evlensin diyen tanrı modeli bana uymaz.


    Kadınların tek başlarına hakim ya da şahit olamadığı aşikarken benim açımdan bunlar dönemine göre o kavim için kıymetli

    fakat örnekse dönemin Türkleri veya şimdi için uygulanmasa daha iyi olur kurallar bütünüdür.

    Kuranla ilgili bir çelişkim yok. Hint vedaları veya konfüçyüs dini ile de bir çelişkim yok.

    Ra için yazılan kitapla ilgili de bir çelişkim yok. Çünkü inanma ihtimalim yok.

    Asr ı saadet boyunca olan köle içtihatlarını okuyun sonra konuşalım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 6 Aralık 2020; 17:20:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Liveboy34

    Öyle iş mi olur.Çok yanlış anlamışsınız.Allah size bir rol çizmişse tabikide suçlu sen olmazsın.Sen sadece onun senin için yapmasını istediği şeyleri yapmış oluyorsun.Ancak durum böyle değildir.Allah sana karar verebilme yetisi,akıl vermiş.Kararları sen alıyorsun,seçimlerine müdehale etmiyor.O sadece zaman kavramının dışında olduğu için senin geleceğini bilir.Yani 20 sene sonra ne yapacağını önceden biliyor lakin senin ne karar vereceğini biliyor.Kendisi böyle olmasını takdir etmemiştir.Mesela akıl yetisini kaybetmiş (deli) birisine bütün günahları işlese de bir ceza yok.Neden yok,çünkü karar verebilme yetisi yok.


    Diğer konuda ise herkes zengin olursa birileri fakir olmayınca sistem nasıl çalışabilir.Dünyada herşey zıttı ile değerlidir.Fakir olmazsa zenginlik diye bir kavram olamaz.Sokaktaki çöpleri kim temizleyecek o zaman :)

    Vereceğim kararı biliyor. Seçeneklerden hangisini seçeceğimi biliyor. Önümde iki yol olması önemli değil ki o yollardan hangisini seçeceğimi o biliyor. Bildiği için ben istesem bile onu şaşırtamam ki. Sola doğru giderken bir anda sağa gitsem bile. Öyle yapacağımı da biliyor.

    Ayrıca deliyi örnek vermişin hadi onlar muaf ama ben muaf değilsem ne yapacağım biliniyor ki.

    Zengin ve fakir sistem için gerekli demişsin. Zengin rahatken fakir sıkıntıda bu fakirin suçu ne? Herkesi de aynı özelliklerle yaratmadı. Bizim huyumuz suyumuz belli gariban olup zengine özenmeyecek mi?





  • Bugün bile tartışıp net sonuca varamadıginiz birçok gizemi barındıran şifreleri tam olarak çözülememiş bir kitabın 600 li yıllarda okuma yazma bilmeyen biri tarafından yazıldığını mi düşünüyorsunuz, kafanız güzelmiş güle güle kullanın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Olmadı demiyorum. Uygulama ve teşvikşlerle kalktı diyorum. Hala olanları anlatıyorsunuz. Kademe kademe yapılan gerçekleşen tek örnek de kölelik değil örneği çok. Kölelik hiç yok olmadı demişim gibi geliyorsunuz. Az yazdıklarımı okuyun sonra konuşalım.
  • DisCoVeRY06 kullanıcısına yanıt
    Zaten mantık olarak bunu yazdım. Hatta önce söylediğini yalanlayan ayetler de mevcut, örnek olarak söyledim. Yani dediğim bir ihtimal değil Kur'anda bulunan bir durum.

    Ayrıca diyorsun ya o kitap komple yalan diye. Öyle zaten. sadece sizler bunu kabul edemiyor, kutsal olduğunu sanıyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DisCoVeRY06 kullanıcısına yanıt

    Ben çıkar için demedim ki. Kendisi gayet müstesna bir ıslahatçıdır benim için. Kıymet de veririm. İnanma ihtimalim zaten yok. Günümüzde uygulanabilir bir yanını da görmüyorum.


    Bir de eksik bilgilerinle yoruyorsun. Çocuk gömme çok yaygın bir gelenek filan değil Araplarda bile.

    Türkler mesela çocuk mu gömüyormuş?

    İnsan kurban eden bazı kabileleri düzelten ama Ra’ya tapan adama da mı inanıp Ra’ya tapalım?


    Bir de ben isteksizlik ile filan okumadım. Küçükken hep sorarlar ya “ne zamana gitmek isterdin” filan diye; asr ı saadet derdim. Sonra bir okudum, dedim ki ben kendi vicdanımı gururumu kandıramam.

    O döneme gitsem efendisinden başkasına intisaba yeltenen köleyi de savunurum, insanlar parayla alınıp satılamamalı, bebekler köle doğmamalı diye de bağırırım, kadınlardan hakim ve şahit olur da derim.

    İsteksiz filan okumadım. Ne umdum ne buldum desek daha doğru.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 6 Aralık 2020; 17:46:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt

    Yhu ben yapan kim önce ona bakın diyorum. Efendisinden başkasına intisaba yeltenen köleyi de mi bilmiyorsunuz? Kurumsal bir yapı ve ıslahat dışında bir durum yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Bak hep kölelikle olan uygulamları yazıyorsun ben de sana azadlıkla ilgili teşvik ve yönlendirmeleri alıntılayayım. Nereyr bakmak istersen oraya bak.

     

    AZAD ETMEK



    Bir köleden köleliği kaldırmak, onu hürriyetine kavuşturmak. Arapça karşılığı itk olup, sözlükte: güç, kuvvet, bolluk, güzellik, kerem ve iyilik gibi anlamlara gelir. Köle de azad edilmekle daha önce yapamadığı işleri yapmaya güç bulduğu, insanlar arasında itibar kazanıp kölelik darlığından kurtulduğu için hadise bu terimle ifade edilmiştir.

    İnsanda asıl olan hürriyettir. Ancak m. VI. yüzyılda yeryüzünde kölelik gerçeği var olduğu için, İslâm köleliği birden kaldırmamış, köleliğin statüsünü, hak ve sorumluluklarını düzenlemiş; her fırsatta köle azadını teşvik ederek, köleliğin kalkması yolunda ilk ciddî adımı atmıştır. Kölelik temelde küfrün eseridir. İslâm'ın getirdiği azad müessesesi ise bu eseri yok etmek gayesini gütmektedir. Kölelik hükmen ölüm gibidir. Çünkü o, malda tasarruf, şahitlik ve kendi nefsine velî olma ehliyetinden mahrumiyet demek olduğu gibi; köleden cuma namazı, hac, cihat ve cenaze namazı gibi bir çok ibadetlerdeki yükümlülüğü kaldırır. İşte bir köleyi hürriyetine kavuşturan, bütün bu haklardan onun yararlanmasını sağlayacağı için mânen onu diriltmiş gibi sevaba nail olur. (İbnü'l-Hümâm, Fethu'l-Kadîr, IV, 232; el-Askalânî, Bulüğu'l-Merâm, Terceme ve Şerh, A. Davudoğlu, İstanbul 1967, IV, 292). Buna karşılık bir kudsî hadîste; hür bir kimseyi köle diye satmaya kalkışanın hasmının kıyamet gününde Yüce Allah olacağı bildirilir (Buhârî, Büyû, 106, İcâre, 12, 15; İbn Mâce, Rehin, 4; Ahmed b. Hanbel, II, 292, 358, III,143, IV, 274).

    Köle azadı meşrû ve mendup sayılmıştır.

    Ayetlerde şöyle buyurulur: "Hata dışında bir mümin diğer bir mümini öldüremez. Kim bir mümini hata ile öldürürse, bir mümin köle azad etmesi, bir de ölünün ailesine diyet teslim etmesi gerekir. Ancak, ölünün ailesinin bağışlaması müstesnadır. Eğer ölen, size düşman olan bir kavimden olur da mümin olursa öldürenin sadece bir köle azad etmesi gerekir. Eğer dlen sizinle aralarında anlama olan bir kavimden ise, öldürenin, ölenin ailesine diyet teslim etmesi ve bir mümin köle azad etmesi gerekir" (en-Nisâ, 4/92).

    Bozulan yeminin keffâreti, ailenize yedirdiğinizin ortalamasından on yoksulu yedirmek veya giydirmek, yahut da bir köle azad etmektir" (el-Mâide, 5/89).

    Karılarına "zıhar" yapıp, sonra sözlerini geri almak isteyenlerin, karılarıyla temasta bulunmadan önce, bir köle azad etmeleri gerekir" (el-Mücâdele, 57/3), " Azad edecek köle bulamayanın ise, karısıyla temasta bulunmadan önce aralıksız iki ay oruç tutması gerekir. " (el-Mücâdele, 57/4). Diğer yandan zekât verilecek sınıflardan birisi, azad olmak için para biriktiren kölelerdir (et-Tevbe, 9/60).

    Köle azadını teşvik eden çok hadisler vardır. Bunlardan bazıları: "Bir kimse mümin bir köleyi hürriyetine kavuşturursa, onun her uzvuna karşılık, kendisinin bir uzvu Cehennem ateşinden kurtulur. " (Buhârî, Itk, 1; Müslim, Itk, 24). "Evlâd, babasının hakkını ödeyemez. Ancak onu köle olarak bulup, satın alır da azad ederse o başka" (Müslim, Itk, 25; Ebû Dâvud, Edeb, 120; Tirmizî, Birr, 8; İbn Mâce, Edeb, 1).

    Hz. Peygamber köle azadında öncülük ederek, ömrü boyunca altmışüç köleyi hürriyetine kavuşturmuştur. Hz. Âişe'nin altmışyedi; Hz. Ebû Bekir (r.a.)'in bir çok; Hz. Abbas (r.a.)'ın yetmiş; Hz. Osman'ın muhasarada iken yirmi; Hakîm b. Hızâm'ın yüz; Abdullah b. Ömer'in bin köleyi azad ettiği nakledilir (el-Askâlânî, age., IV, 294).

    On dört asır önce kölelerin müslümanların kardeşi ilân edilmesi onlar hakkında yediğinden yedirme, giydiğinden giydirme, ağır iş yüklememe, "oğlum, kızım" diye hitapta bulunma gibi prensiplerin konulması, insan hakları bakımından son derece önemli bir adımdır. (Ebû Dâvud, Edeb,123, 124). Buna göre, köle ve câriyelerin, yanında bulundukları ailenin yaşantısı seviyesinde yaşadıkları ve o ailenin bir ferdi gibi muamele gördükleri söylenebilir. Yirminci yüzyıl başlarında yeryüzünde kölelik müessesesi kalkarken, İslâm aleminde de, hürriyet prensibinden hareketle köleliğe son verilmiştir.

    Hamdi DÖNDÜREN

    Kaynak:
    https://sorularlaislamiyet.com/kaynak/azad-etmek?amp




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakiki Osmanlı Torunu

    Tebbet suresinin Ebu leheb ölmeden önce indiğine deliliniz nedir?

    Çünkü ayette açıkça zaten öldüğü anlaşılıyor.

    "Ebu Lehebin elleri kurusun, Zaten kurudu da.

    Ne zenginliği, ne kazandığı ona fayda vermedi."

    Bu ifadeler zaten öldüğüne işaret.

    Hadislerlerle sonradan uydurulan mucizelerden biri.

    Ağlayan kütük, ikiye bölünen ay gibi.

    Ölüp gitmiş birine sure inmesinin mantığını açıklayabilir misin? Yani hayatta o kadar kötülük yaparken sure inmiyor ölüp gittikten sonra iniyor, hem kendi hem de karısı öldükten sonra.

    Ayrıca Tebbet süresi mekki yani Mekke'de inmiş bir süredir. Tarih kaynakları ise Ebu leheb in peygamber ve ona inananalarin Mekke'den Medine'ye hicretinden sonra gerçekleşen Bedir savaşından sonra öldüğünü yazmaktadır.




  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt

    Şunları yazıyorsunuz ya hakikaten şaşkınlıklar içinde ne yapacağımı bilemiyorum.


    Bir mümin bir başkasını hata ile öldürürse bir mümin köle azad etmeliymiş.

    O köle budist ise ne yapacağız? Mimin köleye torpil mi yapacağız?


    Bir yandan kölelik ölüm gibidir diye yazan adam bir yandan karısına şunu yapmadan azad etmeli filan diye koşullar yazıp duruyor (koyduğunuz yazının yazarı)

    Valla insan bir kere inandı mı artık gözü ne efendisinden başkasına intisaba yeltenen köleyi görüyor, ne köle doğn bebeleri görüyor. Vicdanen bu durumda olmayı hiç istemezdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hipersonic kullanıcısına yanıt

    Ölüp gidenleri bırak koskoca tanrının asabı bozulup da tek bir adam için beddua ayeti indirmesi zaten tuhaf.


    Diğer mesele bu surenin kronolojik sırası yani ne zaman indiği kesin değil, tartışmalıdır. Google da ufak bir aramayla farklı görüşler olduğunu görebilirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakiki Osmanlı Torunu

    Ölüp gidenleri bırak koskoca tanrının asabı bozulup da tek bir adam için beddua ayeti indirmesi zaten tuhaf.


    Diğer mesele bu surenin kronolojik sırası yani ne zaman indiği kesin değil, tartışmalıdır. Google da ufak bir aramayla farklı görüşler olduğunu görebilirsin.

    Orada yok etmesini mi bekliyordun Ebu Lehebi. Allah beddua etmiştir ve gerek Ebu leheb olsun gerekse Kureyş in en varlıklı güçlü ve zenginleri olsun yetim, fakir bir gencin getirdiklerine engel olamamışlardır. Zenginlikleri de çevrelerindeki güç kudret sahiplerinin eller kurumuştur(dünyalık güçleri onlara hiçbir fayda sağlamıştır) Nitekim müşrikler tüm güçlerini kaybetmiş ve Mekke feth edilmiştir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1308D36D8

    Hakaret etmeden duramıyor musunuz? Münafık falan.



    Alıntıları Göster

    BU YAZDIKLARIM MÜSLÜMANLAR İÇİN YAZILMIŞTIR DİĞERLERİ İÇİN SORUN YOK NETİCEDE HERKESİN İSTEDİĞİ ŞEYE İNANMA VEYA İNANMAMA ÖZGÜRLÜĞÜ VAR AMA MÜSLÜMANSANIZ BEN BÖYLE DÜŞÜNÜYORUM DİYEMEZSİNİZ.

    Bir Müslüman dini için kabul etmesi temel ve mecburi olan itikadi şeyleri kabul etmiş gibi gözükür ama sözleri ve hareketleri ile kabul etmediği belli ise münafıktır.

    yani Müslüman gibi gözüken ama Müslüman olmayan kişidir ve dinde kafirden bile aşağı derecededir.

    Mustafa Öztürkün söylediği şeyler İslamın temel itikadı konularını temelden zıt şeylerdir

    Adam resmen hz peygamber kuranı insanların anlamsı için değiştirdi sinirli zamanlarına geldiğinde hakaret vari şeyler yazdı Allah böyle şeyler demez diyor

    bunları söyleyen kişiye Müslüman demek akıllara zara bir durumdur bunları dışından değil ama içinden veya acaba diye düşünmek ise münafıklık belirtisidir

    her şeyin doğrusunu Allah bilir kimsenin kalbini yarıp bakmıyoruz olayları anlatıyorum bunları diyen veya sempati duyup acaba diyen kişi kafir veya münafıktır

    isim yok bunlara kimin uyup uymadığını Sadece Allah bilir

    Müslümanlar zahire ( görünene) göre hüküm verir adam herkesin duyabileceği şekilde bu sözleri söylüyor

    itikadi konular şakaya gelmez günahkar olmak namaz kılmamak oruç tutmamak içki içip zina etmek başka şey bunlar adamı dinden çıkarmaz ama itikadi konularda şaka olmaz.

    Kendisinde bu alametler olmayan kişinin alınmasına gerek yok şu veya bu denmiyor bunları bunları yapan ve düşünen deniyor yarası olan gocunur eğer bunlar olan kişi münafıktır olan bir şeyi söylemek ne zamanda beri hakaret oldu bir kişi kadın satıyorsa pezevenk fuhuş yapıyorsa orospu dur hakaret olarak kabul ediyorsa o işi yapmayacak veya o sözleri söylemeyecek yaptığı işlerin doğru olduğunu düşünüyorsa sıkıntı yok kötü söz sahibine aittir der herkes kendi doğrusunu kabul etmeye devam eder.





  • Hipersonic kullanıcısına yanıt

    O kadar uğraşıp ayet indireceğine, kin nefret kusup beddua edeceğine bir kalp krizi ile işi çözebilirdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antireis A kullanıcısına yanıt

    Varaka bin nevfel i araştır. Hatice’nin kuzeni, zamanının alimi, muhammedin akıl hocası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sametcalik24 kullanıcısına yanıt

    Okumadım.Kusura bakma , şeriat isteyen kişilerin fikirlerine saygı duymuyorum ve düşüncelerine de değer vermiyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakiki Osmanlı Torunu

    O kadar uğraşıp ayet indireceğine, kin nefret kusup beddua edeceğine bir kalp krizi ile işi çözebilirdi.

    Ona da bahane bulursunuz Tanrı haksızlık yapıyor diye :)
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.