Şimdi Ara

R5 3500/3500X Almayın, Aldırmayın. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
2
Favori
8.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zamanında R5 3600 almıştım 1300 TL ydi piyasayı uzun süredir takip etmiyorum 2000 olmuş bu ne Allah aşkına o zamanlar en f/p işlemci oydu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her nesilde soket değiştirip millete hem işlemci hem anakart parası kitleyen, halen daha 14nm de kalmış inteli ben almam çevremdekilere de aldırmam. Adamlar daha 10. nesilde geçti 4/8 6/12 8/16 işlemcilere
    Bizim de şeklimiz böyle hadi eyw

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kingocd kullanıcısına yanıt

    saçma sapan testlerdeki fark yeterli değil OC ile o farkı çok rahat kapatıyor... intel geride kalmış tarihi eser... 1 yıl önce kurulmuş olsa bile...

  • muvaZaa xD M kullanıcısına yanıt

    Biz buna şekil değil, fanboyluk diyoruz.


    Amd daha etik bir firma mı? Bunların paralarını verenler aynı çinliler hocam. Eğer amd çok öne geçerse son 10 senenin birebir aynısı yaşarız.

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt

    Ha OC yapacaksın bir de, stok fanla sanıyorum? Devasa soğutucularla oc yapınca göze çarpacak derecede fps kazandığını düşünmen de çok güzel.


    O fark seneye %5, sonraki seneye %10 artacak, neden biliyor musun? Çünkü 6/6 işlemcinin gelecek nesil oyunları kaldırabilecek bir kapasitesi yok.


    PS5'in, XBsX'in içindeki işlemciler 8/16 Zen 2 işlemci. Senin 3. dünya pazarı için üretilmiş amd'nin kendi sitesinde bile çıkmayan işlemcinin hiçbir şansı yok. Acı gerçek bu.


    Not: umarım attığım videodaki benchmarklara dikkat edersin, hangi parçalarla yapıldığını, hangi ayarlarda yapıldığını falan görürsün. Çünkü içimden bir ses "bak Tomb raider'da 2080 ti'la 1080p medium ayarlarda 5 fps kazanmış" diyeceksin diyor.

  • Ryzen 5 2600den geçtim i5 10400fe .Oh mis gibi.Oyunda performans on numara .Oc ile işim olmaz artık.Oc yapmak ayrı bir keyiftir.Ama benden geçti artık.Açarım oyunumu ketfime bakarım...

  • asko56 kullanıcısına yanıt

    ben xbox cu degilim ki   ama cok fena indirim oldu 199eu xbox S 1tb satiyorlardi... lazimda degil, oyun falan oynamiyorum evdekilerde pc oyunu zaten oynamiyorlar, onlar daha cok kagit, karton plastik yani materyaller ile olan oyunlari (social game) oynuyorlar. Misal Azul, Sagrada, Carcassone, Camel Cup, Labyrinth, Jaipur, King of Tokyo, iki vitrin oyun var böyle 60-70 tane olmustur heralde... yani bana oyun demeyin   oyun lafini duyunca bile bir yerlerim agriyor...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aralık 2019: 3300TL'ye 3900X aldım. Yazık valla bu insanlara.

  • kingocd kullanıcısına yanıt

    stok fanla ancak işlemci harcanır uygun fiyataOC için soğutucu bakmak gerekir...

  • torquehp kullanıcısına yanıt
    Konsola konulan en küçük hesaplama birimi bile zamanı geldiğinde oyunlarda sonuna kadar kullanılır.
  • Hyper threading oyun oynayan birisi için saçmalıktır.

  • Bunu i5 7500 ve altı kullanan birilerine de söyler misiniz? i7'lere göre biraz farkediyormuş. Chrome bile kendi başına %100'e sabitliyormuş, discord açıkken oyunlar kasıyormuş falan filan. i5 3570im öyle söyledi.


    Hatta bir de şey vardı, g4400 oyun açamıyordu çekirdek sayısı yetmediği için, ama g4560 açabiliyordu.

  • İşlemcisini bilmem de Amd ekran kartı alınmaz . Amd mi aman aman aman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu

  • darkolan kullanıcısına yanıt
    Bende 1500tl iken almıştım
  • Anthropomancy kullanıcısına yanıt
    Neden
  • HyperThreading, SMT sandığınız kadar etkili bir teknoloji değil. 6/6 olmasıyla 6/12 olması arasında benchmark programlarında bile aynı saat hızlarıyla en fazla %10 performans farkı olur.

    Ryzen 5 3600+B450 yerine 10400F+Z490 olabilir. Aynı bütçeyle, sıfırdan bilgisayar toplanırken, 10400F almak kesinlikle daha mantıklı. 10400 de yine iyi fiyatla satılıyor.

    Ancak bazı durumlarda iş bu kadar basit değil. Yani adamda hali hazırda AM4 soketli anakart varsa onu bırakıp sıfırdan toplamak verilen paraya değmez. Adamın bütçesi de 1500 TL civarında ise alabileceği işlemci maalesef 3500 ya da 3500X, pahalı da olsa. 5100 ya da 5300X belki iyi fiyatla gelirse iyi alternatif olabilir ancak AMD işlemci fiyatlarını çok yükseltti, ucuza gelmeyecektir diye düşünüyorum. Başka durumlar da var. R5 3500'ü elinde çok iyi bir soğutucuya sahip kişi alırsa çapraz kilidi açık olduğu için bundan yararlanabilir. Daha yüksek frekansta RAM takma avantajına da sahip.

    Özetle R5 3500 ve R5 3500X çok pahalılar ancak bazı durumlarda başka seçenek yok.

  • Lorenzo__ kullanıcısına yanıt

    Aynı arkadaşın geçmişte "Siyah Kalem" adıyla da ek bir hesap kullandığını eklemiş olayım.


    Forum yönetimi madem bunun önüne geçemiyor, o halde özel bir yetki falan versin şu tip arkadaşlara. Bu tip insanların yaptığı yorumlar forum üzerinden yardım almak için gelen ve forumu tanımayan arkadaşlar için yanlış yol gösterici olabiliyor.


    Rütbesine "GÜVENİLMEZ" diye bir unvan konulsa mesela, ne de güzel olur.


    EDİT:


    Konu üzerine de bir şeyler yazma gereği duydum.


    Herkesin bütçesi farklıdır. Bir işlemciye direkt olarak "alınmaz" demek bence fazla iddialı oluyor. Özellikle 3500X komple bilgisayarlarda bayağı ucuza gelebilen bir işlemci, anakartla beraber bayağı ucuza gelmesinden dolayı da firmalar sıklıkla tercih ediyor kendisini. Ancak tek başına alınır mı alınmaz mı, bu konuda elbette tüketici araştırmasını iyi yapmalı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VulonViing -- 3 Aralık 2020; 19:4:25 >
  • R7 3700x alan ne yapsın ? i5 10600k hem daha ucuz hem de 3700x den fazla performans veriyor !!!

  • Alen Doğu Gencer kullanıcısına yanıt

    Ne alakası var bunun konuyla? 3700X'in hem tek çekirdek performansı aynı hem de 2 çekirdek fazlası var. Üstelik güç tüketimi de yarısı kadar.


    Siz herkesi sadece oyun oynuyor sanıyorsunuz herhalde  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.