Şimdi Ara

Kanada'nın kırsal bölgelerinde Starlink hizmeti için ödenen yaklaşık maliyet ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • SpaceX’in içinde bulunduğumuz hafta uzaya gönderdiği Falcon 9 roketindeki 60 yeni uyduyla birlikte toplam sayısı 950’yi bulan Starlink uyduları, ABD ve Kanada’daki müşterileri beta programı kapsamında hizmet vermeye devam ediyor.



    Ayrıca Bkz.Yaşam için gerekli olan kayıp kimyasal fosfor, sonunda bir kuyruklu yıldızda tespit edildi



    Şubat veya Mart 2021’de Avrupa’ya da adım atması beklenen Starlink uzaydan internet hizmetiyle ilgili özellikle kırsal bölgelerde yaşayan insanlar olumlu görüş bildirirken, maliyetler için ise aynı şeyi söylemek pek mümkün görünmüyor.





    Kanada’da faaliyet gösteren haber ağı CBC’nin paylaştığı bilgilere göre ülkenin kırsal kesiminde yaşayan insanların Starlink kurulum ücretleri için ciddi paralar ödemesi gerekiyor. Yeni Brunswick eyaleti Kingston Yarımadası bölgesinde yaşayan Greg Rekounas adlı bir Starlink müşterisine ulaşan CBC, kullanıcının kurulum için ne kadar ücret ödediğini ortaya çıkardı.



    Kurulum ücreti yaklaşık 5 bin lira



    Bir bilgi teknolojileri şirketinde veri tabanı yöneticisi olarak görev yapan ve pandemi sürecinde evden çalışmak zorunda kalan Rekounas’ın 150mbit indirme ve 12mbit yükleme hızı sunan Starlink paketi için aylık 130 Kanada doları (yaklaşık 785 lira) ödediği belirtildi. Rekounas, uydu çanağı, modem, güç kaynağı ve bunlar için kullanılan yaklaşık 30metre uzunluğundaki kabloyu içeren kurulum paketine ise tam 820 Kanada doları (yaklaşık 5 bin lira) ödedi.





    Starlink hizmeti, söz konusu yüksek maliyet oranlarına rağmen yüksek hızlı internet bağlantısının elzem olduğu iş kollarında çalışan ancak merkezden uzak yaşayan insanlar için yine de bir kurtarıcı olacakmış gibi görünüyor. Zira, iş gereği her gün defalarca video konferans yapmak durumunda kalan Rekounas’ın kullandığı DSL hizmetinin yavaşlığından dolayı zaman zaman web kamerasını kapatmak zorunda kaldığını hatırlatalım.



    Rekounas, bu konuda yaptığı açıklamada ise “Starlink benim için bir kurtarıcı oldu. Oturduğum yerdeki internet hızı o kadar yavaştı ki artık taşınmayı bile düşünmeye başlamıştım. Artık evimi değiştirmek zorunda değilim” ifadelerini kullandı.




    Kaynak:https://www.google.com/amp/s/www.cbc.ca/amp/1.5817966



  • Yüksek değil bence, adamların para birimine bakacaksınız. Editör arkadaş para birimini çevirmiş ama adamların orada 820 kanada dolarının türkiye fiyatına bakarsanız tabi yüksek gözükür. cep telefonu parasına adam kırsal'daki evine 150mbps bağlatıyor. Türkiyede kırsala 16mbps adsl hattı çektirmeyi deneyin o zaman görün yükseği, birde 130 dolarlık aylık ücret de yine yüksek değil. İlk aşamada bunlar gayet doğal, sonradan sonraya abone sayısı arttırıldıkça düşüreceklerini tahmin etmek zor olmasa gerek.
    medeniyetin, yolun bile olmadığı dağ başına 150mbps download 12mbps uploadı 30ms ping ile alıyorsun 130 birim vermek çok geliyor
    bizim halihazırda olan hatlar üstünden şehrin göbeğinde ödediğimiz 50/4 mbps 35ms ping bağlantı için 120birim para modem , kurulum tuşa basma aktivasyonu gibi olur olmaz şey için ödediğimiz yeni abonelik ücretleri de pek az değil
    soruyorum size eeey kanadalılar ,. yada sormuyorum artık, nispet yapar gibi test sayfasınıda açmış bide...

    haberi yazan arkadaş kanada'daki maliyetleri neden tl'ye çevirme ihtiyacı hissetmiş onu anlamadım? yaz normal cad olarak bırak niye tl ye çevirip bir de kendince pahalı, cep yakıyor falan diyorsun? adamlar tl mi kazanıyor orada? o zaman oradaki asgari ücreti de tl'ye çevir bakalım görelim cep yakıyor mu yakmıyor mu?

    hahahah bir de bütün fiyatlar tl ye çevrilmiş 130 liraya burda ne veriyolar onu da yazsaydınız habere keşke bir tek kurulum pahalı ama adam kırsalda yaşıyor bence yine iyi çünkü bizim ülkede superbox var vodafonun da var galiba o tarz bir şeyi sonuç ne peki ? fiyat ne kalite ne hız kota ne :D şuraya bak ya kanada ne kadar kanada bitmiş :D

  • 30 metrelik kablo kuracaksam ne anlamı kalıyor starlink'in? Şuan için yetersiz ve pahalı.

  • bence fiyatı iyi,tabi bu ücreti ödeyenler daha iyi bilir fakat haberdeki örnek gibi kırsal alanlarda çok iyi bir tercih olabilir gibi duruyor.amerikada olsam almak istiyeceğim bir hizmet olurdu
  • ABD ve Kanada'da hala daha 100 yıldan eski kabloların olduğu yerler var. Büyük şehirler de değilseniz altyapı çok berbat. Avrupa gibi köylerde sağlam altyapı yok. Starlink kırsal için büyük bir nimet Kuzey Amerika'da.

  • Yüksek değil bence, adamların para birimine bakacaksınız. Editör arkadaş para birimini çevirmiş ama adamların orada 820 kanada dolarının türkiye fiyatına bakarsanız tabi yüksek gözükür. cep telefonu parasına adam kırsal'daki evine 150mbps bağlatıyor. Türkiyede kırsala 16mbps adsl hattı çektirmeyi deneyin o zaman görün yükseği, birde 130 dolarlık aylık ücret de yine yüksek değil. İlk aşamada bunlar gayet doğal, sonradan sonraya abone sayısı arttırıldıkça düşüreceklerini tahmin etmek zor olmasa gerek.

  • zengin işiymiş ttnet sevinir
  • Steelo S kullanıcısına yanıt
    Televizyonlarda çatıya uydu kuruyorsun sonra eve kadar çekiyorsun ya o şekilde kablo çekiyorsun bu normal değil mi? yetersiz kısmını anlamadım pahalı kısmıysa oranın alım gücüne göre pahalı değil bize aynı fiyatlara gelirse bize pahalı gelecektir alım gücümüz ortada

  • Çokda abartılı değil fiyat. İlla ucuzlayacaktır yaygınlaşınca. Kırsal kesimde yaşayan ve hızlı internet isteyen ve ttnete mahkum olan biri bu işkence yerine bu parayı verebilir. Bakalım ülkemizde ne kadar olacak
  • Şuan uydudan hizmet veren şirketlerden ne farkı sözde indirimli olmayacaksa ne anlamı kaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habib_723 -- 29 Kasım 2020; 0:41:15 >
  • Dağın başında 150 mbit internet için hiçbirşey. Zamanla zaten dahada ucuzlayacakdır. Aylık bedel değil yalnız kurulum ücreti fazla geldi bana. Sanırım kırsal bölge olduğu için güç kaynağı, kablo vb artırmış olabilir maliyeti. Elon reis yanlış yapmaz 😬
  • KabloNet'in 50/20 mbps 24 aylık taahhütlü fiyatıyla aynı, 100/20 mbps 24 aylık taahhütlü fiyatından ucuz. Kablonet dağ başına hizmet veremez ama Starlink ile verilir. Ucuz mu yoksa pahalı mı bence tekrar bir düşünün. :)

  • Mug da iyimiş

  • Bu biraz bana abartılı geldi !

  • Ülkeye göre fiyatlandırma olmazsa bir anlamı yok tr için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 100mbit internete 130 TL veriyorum.
    Benden daha iyi interneti daha ucuza alıyor alım gücüne göre TL ye neden çeviriyorsunuz
    TL nin aşırı değersiz olması onların değil senin problemin
  • Turkcell sanki çok farklı. 4,5G modem aylık 200 tl ve 10 mbit hız sunuyor tabi o da eğer şehir merkezinde ve kapsama alanındaysan. Uzaynet felan da var uydudan internet için o da 16 mbit ayda 130 tl ve kurulum ücreti istiyor 550-600 tl civarı ve kurulum dediği çatıya bir çanak dikip ordan modeme kablo çekmek.
  • Çok iyi fiyat, sen dağın başına 150 megabit çekmeye çalış da gör Türkiye'de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hahahah bir de bütün fiyatlar tl ye çevrilmiş 130 liraya burda ne veriyolar onu da yazsaydınız habere keşke bir tek kurulum pahalı ama adam kırsalda yaşıyor bence yine iyi çünkü bizim ülkede superbox var vodafonun da var galiba o tarz bir şeyi sonuç ne peki ? fiyat ne kalite ne hız kota ne :D şuraya bak ya kanada ne kadar kanada bitmiş :D

  • Kırsal olmayan bölgelerde maliyet değişiyor mu?

  • ulan çok pahalı hani ucuz olacaktı.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.